- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango #21869 üzenetére
link Itt van pár, idővel tervben van egy les viszont nem vagyok a beállított képek híve (értsd pl: beszálló ágra száll a madár és majd ott lefotózom) hanem randomra, mikor mit sikerül.
(#21870) JohnyBlue: Koncert.. ma tudtam meg hogy lesz Kalapács Szombathelyen csak családi dolgok miatt épp nem aktuális.
-
Clemi
veterán
válasz
Fandango #21588 üzenetére
(#21588) Fandango Valóban, a 2,8 az én fejemben is megfordult, de egyrészt 100mm felett a stabi nekem kell (tapasztaltam) ha pedig már stabis 2,8 akkor egyrészt nagyot ugrik az ár másrészt a súly brutális. Azt cipelni egész nap ... leszakadna a hátam
(#21589) _seth_ Ezt az eredményt már máshol is olvastam, hogy szinte csak képszéleken nyújt többet a Canon, mint a Tamron a 70 és a 200mm között. Igazából ebben a mostani szürke meg amúgy is valami fényszegény körülmények között lenne az igazi tesztelni ugyanazon a vázon a két objektívet, ugyanazt fotózva. Nekem mindössze annyi a bajom a Tamronnal, hogy nagyon gyorsan kifogy a fényből. Hogy finoman fogalmazzak egy szürke borult időben mintha szétesne a képe. Megvan a fókusz, megvan a kép, ha a záridőt nem szúrom el akkor a stabi megfogja és éles az a kép, de valahogy azok a finom részletek elvesznek.
Ez az ok, amiért cserélném az obit. -
Colonel993
senior tag
válasz
Fandango #21462 üzenetére
Ééés lejárt az aukció...
Pedig már rángattam fel csajszit álmából, hogy "CSAK HATVAN HÁROM MILLIÓ, vegyük már meg ! "Más;
Tamron 70-200 2.8 (nem VC USD) lett kiadva más származással?
Értem ezalatt; Nekem Made in Japan, eladó nagyon verte a mellét emiatt... és mondta, hogy nem China meg Philippines meg társai (amit már tapasztaltam tamronéktól) de kérdés, hogy ez valós-e? nem találtam információt ez eddig a neten. -
pergabb
senior tag
válasz
Fandango #21412 üzenetére
Elég, de mivel nem ismerem a fórumok mozgalmasságát és megesik, hogy egyes kérdések felett az éppen kommentelő emberek elsiklanak, ezért így biztosabb, remélem megérted
Mivel ma megyek vissza a cseredarabért ezért nem akarok több mint negyed milliót kidobni az ablakon, csak mert nem vagyok szakavatott a témában.
-
Damage
senior tag
válasz
Fandango #19368 üzenetére
Nagyon hülyének nézhetsz, ha ilyet feltételezel rólam.
Szerintem komoly fogyatékosság kell ahhoz, hogy valaki ilyet* kérdezzen ahelyett, hogy felhívna pár boltot. Mivel eddig alig pár bolt árlistájában láttam, természetesen mindet végighívtam (amiről tudomásom van, és szerepel az árlistájában). A legtöbb boltban még dátumot se tudtak mondani. Máshol elvileg ma kapnak (NEM). Máshol július 3. napjára ígérték, hogy lesz. Én örültem volna, ha most hétvégén hozzá tudok jutni, de ez sajnos nem jön össze.
Ezzel meg is válaszoltam a kérdést, mindenhol (amiről tudok) csak az árlistában szerepel. Ezért is kérdeztem, hogy nincs-e valakinek tudomása valami kisebb/nagyobb boltról, amit esetleg nem dob ki a kereső vagy nincs benne az árgyűjtős oldalak listájában.Szerk.:
* A kérdés alatt a "hol lehet kapni"-ra gondoltam. Természetesen nem a te kérdésedre értettem, nem rád gondoltam a fogyatékos alatt. Csak a félreértések elkerülése végett. -
.DLL
veterán
válasz
Fandango #17561 üzenetére
A videó végén: a film Canon objektívekkel készült.
Pl. teljesen meglepődtem, hogy az akromát lencsét kézzel ragasztották össze.
De hogy azt a fránya fókuszt miért nem tudják belőni... a lencsék mostmár tényleg kiválóak, karcolnak, de vajon még mindig házilag "kitalált" protokollokat használnak a különböző gyártók gépeivel való kommunikációra? Vagy mi lehet az oka, hogy nem ott áll meg a fókusz ahol kellene (lásd: Damage)? -
Alu
senior tag
válasz
Fandango #16937 üzenetére
Persze, tudom hogy utána még le kell ülni és alaposan megszerkeszteni a képet, de gondolom egy kitobival az életben nem csinálná meg ugyan olyanra azt a képet (akár mennyire is megszerkeszti), mint egy komolyabb obival.
Képszerkesztős kérdésekre van külön topik vagy ide is mehet? -
Alu
senior tag
válasz
Fandango #16933 üzenetére
Egy szóval se írtam, hogy nincsenek levágva. Ennek az egésznek a trükkje után érdeklődtem, hogy hogy lehet ilyen fotókat csinálni és csak példának linkeltem be a képeket. Meg hogy objektív terén milyenben érdemes gondolkodni, ami megfizethető áron van és hasonló hatást lehet vele elérni.
(#16932) imyourfriend Annak az obinak az árát se az én pénztárcámhoz mérték..
SAJNOS
(#16935) hape60 Hogy érted, hogy nem karcolós lencse? A Sigmánál az OS az a képstabi igaz?
-
Alu
senior tag
válasz
Fandango #16929 üzenetére
Nekem meg igaziból pont az lenne a lényeg, hogy az egész kép szép tiszta és éles legyen. Vagy nem tudom, van valami trükkje ezeknek (pl.) a képeknek, hogy ennyire élesek a szűk rekeszen kívül? Vagy csak annyi a lényeg, hogy nem 150-200, hanem 750-800e Ft -os obikkal készülnek?
Szerk.: Sigma DC 17-70mm f2.8-4.5 obival milyen tapasztalataitok vannak? EF-S 18-55 IS II -hez képest mennyivel rosszabb/jobb?
-
imyourfriend
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango #16418 üzenetére
3-4 év alatt rengeteget fejlődik a piac, amely objektíveket Sigma bemutatott azok pár év múlva már elérhető közelségben lesznek (pl gondolok itt a 18-35/1.8-ra). Vagy mikor megvettem a 17-70-et akkor a 17-50 2.8 stabis Sigma még sokkal drágább volt. Most meg már kezd elérhető áron lenni. És idén februárban vettem el se telt még egy év sem. Egy idő után biztos eljön hogy oké ez a szettem lesz. De később megint kiadnak pár olyan objektívet amiért érdemes ráfizetni a jelenlegire.
-
-
Alu
senior tag
válasz
Fandango #15465 üzenetére
Sziasztok!
Canon EF-S 18-55 -ös objektívvel lehet olyat csinálni, hogy megmarad a gépen beállított rekesz ha leveszem az objektívet és nem ugrik vissza? Fordítógyűrűvel szeretnék makrózni és régebben mint ha hallottam volna valami módszerről, amivel be lehet állítani előre a rekeszt, de nem tudom pontosan hogy kell. Tudnátok segíteni ebben?
-
Motaba78
addikt
válasz
Fandango #15288 üzenetére
nekem az egyel korábbi verzió Sigma 17-70 2.8-4.0 DC Macro OS HSM érkezett meg MA, még annyit tudok csak, hogy súlyban elég jó kondiban van, nekem nagyon tetszik, képeket csak délután tudok lőni vele. ez a verzió
-
Senki9876
tag
válasz
Fandango #14862 üzenetére
Úgy tűnik rosszul fejeztem ki magam, de azért kérdeztem így mert mind a 2 obirol olvastam teszteket és pl a canon 24-70mm f/2.8L ii re azt írták hogy jobb volt a minőség aps-c szenzoron mint full frame -en. De a tamron-hoz meg nagyon írták hogy full frame géphez ajánlják.
Sajna a pénz meg igen is számít de fontosabb lenne számomra a minőség. Jelenleg csak azt tehetem meg hogy megveszek 1-2 obit amit pár hétig tesztelek, és utána el kell eladom. Persze egyszer megszeretnék állapodni valamilyen obi vagy obiknál de sajna az nem most lesz. Addig is marad a pár hetes próbálgatás.
(#14863) OPiiPO: elnézés a fogalmazási hibámért legközelebb majd jobban odafigyelek
-
Gabor1123
tag
válasz
Fandango #14660 üzenetére
Persze, én ezt át is gondoltam, ezért volt a sima 2.8 is versenyben. Az is akkor tud jól jönni, ha véletlenül valami váratlan dolgot akarok fotózni de ez elég ritka. Szóval tényleg az élesség a legfontosabb és ha abban nincs kb 120ezernyi javulás akkor az tényleg nem éri meg nekem.
-
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
Fandango #14618 üzenetére
Igazából az a legegyszerűbb, ha az elején RAW + JPG-ben kattog az ember
meg van mind2 formátum, utómunkára RAW, de ha gyorsan kell és nincs idő dolgozni rajta (vagy egyéb okok miatt) akkor ott a JPG. Mikor én kezdtem el kattogni akkor így álltam neki, sőt a mai napig van, hogy így kattogok
helyzet függő.
-
BiriBum
őstag
válasz
Fandango #14607 üzenetére
Nem fogom megerteni, aki ilyen gepet es objektivet vesz az miert hasznal jpget????
Én is 80-90%-ban jpg-ben fotózok és még sokan mások is így tesznek.
Ennél sokkal jobb, több milliós, géppel is jpg-ben nyomják, pl sportfotósok, riporterek stb. Lenyomnak egy akcióról egy kövér sorozatot, egy futballmeccsen pedig többszáz - többezer képet - ebből lesz pár tucat jó, amit már küldenek is mobilneten az újsághoz. Nincs idő a RAW-os pöcsölésre. Nyugodtan lehet jpg-ben fotózni, azt is lehet utómunkázni, ha kell.
Az eredeti kérdésre pedig a magam részéről azt tudnám mondani, hogy a 18-55 IS nem egy rossz kitlencse, de a Tami 17-50 javára mutatkozó minőségkülönbség jpg-ben ugyanúgy előjön, mint RAW-ban.
-
Gabor1123
tag
válasz
Fandango #14613 üzenetére
Sajnos lassan megy a tanulás, mivel abból all, hogy olvasok valamit, majd megpróbálom alkalmazni a gyakorlatban ami nem is megy mindig azonnal. Sajnos egy hozzáértő fotóst sem ismerek a közelemben akitől lesni tudnék...
M3ss:hova erdemes képet feltölteni? Nem sz@r,csak ugyanezt a szintet hozza a kitobi is csak a végig 2,8 miatt nem vettem volna meg. Persze tényleg lehet en várok túl sokat. A neten található tesztképek között is óriási a szórás. -
Gabor1123
tag
válasz
Fandango #14607 üzenetére
Mert egyenlőre szeretném megtanulni ugy használni ahogy megérdemli, aztán ha csukott szemmel is kiismerem magam, akkor jöhet a raw kidolgozás. Többször nekiálltam már, de annyi állítási lehetőség van egy rawkidolgozó szoftverben, hogy eléggé elvesztem bennük... Szóval csak idő kérdése...
atok666: a legnagyobb baj, hogy pontosan nem tudom mit várhatok egy jobb obitól, legyen akár tamron, akár a legdrágább L-es Canon, de az én elképzelésem több részlet és jóval élesebb kép. -
Kvazár
őstag
válasz
Fandango #14601 üzenetére
Én is kezdem osztani az álláspontodat! Használtban eddig csak kétfélét találtam:
1. új árban adják
2. hibásValahogy egyik sem vonz...
Viszont az e-bay-es nagyon izgatja a fantáziámat, de nem tudom, hogy azok mennyire igazak?! És ha valami baja lesz, akkor a garit, hogyan tudom majd érvényesíteni?!
-
BiriBum
őstag
válasz
Fandango #13584 üzenetére
Egyértelműen nem. Kicsit jobb képminőség, valamivel gyorsabb fókusz, nem forgó frontlencse és +50mm gyújtótáv (elhangolható) - ezek az előnyök. Ha ugrást szeretnél a képminőségben, akkor inkább 70-200 F4 L. Igaz, nincs stabi, de a különbség kézzel fogható.
A döntés attól is nagymértékben függ, hogy mire használod a teleobjektívedet. -
BiriBum
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vallás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motoros topic
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest