- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atok666
őstag
válasz
bbkmachine #22841 üzenetére
A vignetta es a taknyolas nem ugyanaz, de gondolom ezt te is tudod. Az altalad linkelt 5.6on lott kep a vignetta ellenere sem taknyol nagyon. Az "en" kepemnel, viszont a szelek nagyon lagyak.
Atok
-
atok666
őstag
Ha ez szerinted (es masok szerint is) nagyon jo obi, akkor minek hasonlitani a Nikonhoz ami majd 2x ennyibe kerul?
A Nikonban van VR, gyors es hangtalan fokusz, nem valtozik a merete fokuszalaskor, rendesen ossze van rakva, idojaras allo. Ezek kozul egyik sem igazan fontos a makronal, ugyhogy...
Atok
-
atok666
őstag
válasz
cipofuzo87 #18283 üzenetére
Tudom mit szeretnel kerdezni es igen, FFn kisebb DOFot kapsz. Igy mukodik
Atok
@18285:
hogyjon ez ide?
-
atok666
őstag
válasz
Real_Necro #16265 üzenetére
7.1, ff nem kell
Atok
-
atok666
őstag
válasz
WhiteWalker #15950 üzenetére
Hat, a teremsport fotozas egy alap vazzal, nem lesz epp a legolcsobban kivitelezheto dolog - de gondolom ezzel azert te is tisztaban vagy...
Atok
-
atok666
őstag
válasz
imyourfriend #15402 üzenetére
A 12-24 nem dx uveg?
... aha, te a sigma 12-24re gondoltal nem nikonraAtok
-
atok666
őstag
válasz
kriszwells #14937 üzenetére
Ez inkabb a gep af rendszeretol fugg, az ujabb gepek kepesek altalaban f8on is fokuszalni (bar tobbnyire csak a kozepso pontokkal)
Atok
p.s. de szerintem te felreerted amirol szo van a cikkben. a fokuszalas nyitott rekesznel tortenik a gepen, tehat egy f5.6os uvegnel lesz AF meg f22re rekeszelve is, mivel nyitott blendenel fokuszal a gep (tehat 5.6on). Az af akkor nem fog mukodni, ha pl. egy F4es obi moge raksz egy 2x konvertert, ami ugye elvesz 2FEt a fenyerobol. Ilyenkor mar f8 a max fenyero es ott mar nem sok gep fog fokuszt talalni.
-
atok666
őstag
válasz
Santiagain #14067 üzenetére
Ez a VC nelkuli... Neha mar ugy tunik nekem, mintha a vc verzio szinte hasznalhatatlanul rossz lenne..
Atok
-
atok666
őstag
válasz
Santiagain #14061 üzenetére
Csak reagaltam az eg es fold a ketto kijelentesre. Ez pl VC vagy nem
Atok
-
atok666
őstag
Ha mar, akkor inkabb vmi 24-70/f2 (vr)
Atok
-
atok666
őstag
Erdekes cucc... Metabones Speed Booster
Kar, hogy egyenlore nem minden platformon elerheto.
Atok
-
atok666
őstag
válasz
imyourfriend #13793 üzenetére
Ha van 340ed amit nem sajnalsz obira akkor vedd azt, ha meg nincs vagy sokallod akkor a masikat
Atok
-
atok666
őstag
válasz
spanyoll #12884 üzenetére
Nem írod milyen vázra, de gondolom nikonra kérded. Én anno szemeztem egy 17-55/2.8 Nikon uveggel de azt mondta az eladó a boltban, h nem jó annyira, mint az árából gondolná vki (érdekes hozzáálás egy eladótól,hogy lebeszélt róla
). Más alternatíva viszont nincs nagyon abban a tartományban ahova szeretnéd (esetleg egy 14-24/2.8 vagy 24-70/2.8 de az meg vagy felulrol túl rovid vagy pedig alulról túl szuk - bar nalam a 24 indulo cropon boven elegendo egyenlore mindenre).
Atok
-
atok666
őstag
válasz
szeva000 #12855 üzenetére
Tudom, azt irtam is, hogy a kit meg az 1.8 az ott van az ajanlottak kozott.
En a tobbire gondoltam, mondjuk akar az emlitett 70-300ra - altalaban mindenki a tamron ajanlja a nikon helyett. Kivancsi lennek hogy mi alapjan, hany embernek van valos tapasztalata mindkettovel (es itt nem arra gondolok, hogy az uzletben kattogtatok vele, vagy volt nalam probara egy ket napig) ami alapjan allitja, hogy a nikon nem eri meg a felarat. (ez csak egy pelda volt, nem ismerem a nikon 70-300at, csak a tamront kicsit - lehet, hogy ebben az esetben tenyleg a tamron a jobb vetel)Atok
p.s. ups, Santiagainnal szantam
-
atok666
őstag
válasz
szeva000 #12844 üzenetére
Csodalkozom, h vesz valaki Nikon obit egyaltalan
Minap nezegettem az ajanlott Nikon objektivek listajat (a topic elso hozzaszolasaban) es a kitzoomon, meg a 35/1.8on kivul nem is volt mas nikon a listanAtok
p.s. bocs, ott a 85/1.8 is, bar az mar nem derult ki, hogy melyik
-
atok666
őstag
Ad. ajanlott objektivek:
Megoldhato, hogy az objektiv pontos tipusa legyen feltuntetve, mert annyi, hogy pl. tamron 90/2.8, meg nem tudom, hogy a regi, vagy uj verziorol van szo. Sigma 105/2.8 detto... OS vagy OS nelkulire gondolt aki irta stb. stb (Tokina 11-16/2.8, Sigma 70-200/2.8,Nikon 85/1.8...)
Hasznal(t) valaki Tokina 24-70/2.8at a forumon?Atok
-
atok666
őstag
válasz
aleister #12402 üzenetére
Nem pont hasonlitas, de a Kai tesztelte a DXII verziot
Atok
-
atok666
őstag
válasz
Raketkilla #12088 üzenetére
Ha elegendo feny van, akkor nem gond ha nincs IS (en ki is szoktam kapcsolni)
Ha sportot fotozol, akkor oda megint csak nem kell IS, mivel ugyis gyors zaridot szeretnel.
IS hianya esetleg akkor lehet "gond", ha 1/200-1/300 nal hoszabb zaridovel fotozol, azt meg te tudod, hogy gyakran fordul-e elo.
Nekem IS (pontosabban VR) verzio van es ha nem lenne az obin a stabilizator, akkor nekem hianyozna...
Amugy meg megoldhato a hoszabb zaridovel fotozas IS nelkul is - sorozatfelvetel modban losz par kepet es az egyik valoszinuleg eles leszAtok
-
atok666
őstag
válasz
BiriBum #11731 üzenetére
Egyszer csak megerkezik hozzank is
Atok
-
atok666
őstag
válasz
SchumiBácsi #11726 üzenetére
Gondolom kepminosgben nem nagyon van kulonbseg a ketto kozott.
A 2.8 elonye egyertelmuen az +1 stop FE (foleg ha benn is szeretnel fotozni vele, bar egy 200/2.8on lott portre se kutya
), a DOF es egy 2xTC vel van egy 400/f5.6 obid...
A 2.8 hatranya talan csak a sulya (masfel kilo az uveg)Atok
-
atok666
őstag
válasz
SchumiBácsi #11722 üzenetére
Csak nehogy ugy jarj mint en
Miota megvan a 70-200/2.8 azota mas obit (na jo, a 105 makrot neha igen) fel sem rakok a gepre, ez lett az uj kitobimAtok
-
atok666
őstag
válasz
SchumiBácsi #11720 üzenetére
Szemelyes tapasztalatom nincs, de a Canonos kollegak nagyon dicserik azt az uveget - eles f4 tol, jol mukodo vr (bocs, IS
), nem tul nehez stb. Nem kovetsz el hibat ha megveszed szerintem.
Atok
-
atok666
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #11703 üzenetére
Szurovel ugyanazt a kepet fogod kapni mint szuro nelkul, csak eppen a szuro elvesz 2fe-t.
Tehat nem 1/2000sec lesz a zarido, hanem 1/500...Atok
-
atok666
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #11698 üzenetére
kb 2FE
Atok
-
atok666
őstag
válasz
ballington #11630 üzenetére
Szeritnem olyan nincs, hogy profi (ergo ebbol el) es nem minosegi uveggel dolgozik....
Az eskuvofotozashoz (szerintem) nelkulozhetetlen a jo objektiv - dx+f/5.6 + egy sotetebb templom alaposan megizzasztja a fotostAtok
-
atok666
őstag
válasz
kovaripeti #11564 üzenetére
Ha nagy durranast varnal egy 18-105 tol a 18-55 utan, akkor mekkorat szolna egy 24-70/2.8?
Atok
-
atok666
őstag
válasz
kovaripeti #11512 üzenetére
A "nem kétséges, hogy melyiket" arra irtam, hogy, ha le szeretned cserelni a 18-55 ot akkor 18-105 re csereld es ne az 55-300ra. Cropon a kezdo 55mm tul szuk, a 18-105 messze univerzalisabb. Elesebb kepeid nem lesznek se a 18-105 se az 55-300 obival. Ha jobb kepeket szeretnel, akkor pl 35/1.8 vagy 50/1.8G esetleg (jo) melyen a zsededbe nyulsz es veszel vmi gyors Nikon zoomott (bar cropon nem vmi rozsas a helyzet).
Az 50/1.8 at hasznalhatod pl. portrekhoz (szepen szetmossa a hatteret), a 35ost meg mondjuk street fotozni, esetleg belterben - kevesebb fenyben - fotozni vaku nelkul, stb.Atok
-
atok666
őstag
válasz
kovaripeti #11507 üzenetére
1. Imho, minosegben ugyanott leszel mint a kitobival, csak eppen mas zoomtartomanyban
2. Jo mindkettoEl akarod adni a kitobit es megvenni helyette a ketto kozul valamelyiket? Vagy a kitobi melle szeretnel a ketto kozul valasztani (mert akkor nem kerdeses, h mellyiket)
Szerintem vegyel hozza egy 35/1.8 at ha minosegbeli javulast szeretnel.
Az idealis kombo talan egy 18-55+ 55-200 + 35/1.8 lenneAtok
-
atok666
őstag
válasz
kovaripeti #11445 üzenetére
A jo, az eleg relativ dolog. Barmire csereled a kitobidat (ami zoomos es 100k korul megveszed), nem fogsz eszrevenni minosegbeli kulonbseget - szerintem.
Egy pl. 35/1.8 mar mas tortenet lenne, de neked gondolom zoom kell
Csak azert irom, nehogy csalodnod kelljenUdv,
Atok -
-
atok666
őstag
Van aki probalta a Sigma 10-20/3.5 es a Tokina 11-16/2.8 obit is? Szeleslatot szeretnek Nikon cropra es nem tudok donteni...
Atok
-
-
atok666
őstag
-
atok666
őstag
válasz
BiriBum #10981 üzenetére
Stabilizator nelkul is elvagy (bar attol fugg mire szeretned az objektivet hasznalni). Televel tobbnyire vagy sportot fotozol, ahova ugye folosleges a stabilizator vagy mondjuk allvanyrol ahova megint csak nem szukseges.
Stabi jol johet ha mondjuk a gyerkocot fotozod az iskolai fellepesen, vagy esetleg borus idoben allatokat az allatkertbenAtok
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!