Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39884) nimfas válasza User_2 (#39849) üzenetére


nimfas
addikt

Jó hogy nem általánosítasz.... én is regisztrált szerelő vagyok. :DD
De én is ismerek olyan reg.szerelőt (aki az EON-nál dolgozik mint szerelő!) akire nem bíznék szívesen semmi komolyabb értéket. Sajnos abban igazad van, hogy az hogy valaki reg.szerelő nem garancia semmire. Maximum ha úgy ajánlották mások is, hogy meg voltak vele elégedve.

Én még sosem adtam fel reklámot, így is annyi munkánk van hogy nem volt rá szükség, az igazi reklám, ha ismerősök ajánlják egymásnak az embert. Természetesen ehhez olyan munkát kell végezni! :)

stickermajom: Az az elosztó elég siralmas, fő baj, hogy legalább 3 féle kismegszakító van benne, aminek persze nem egyforma a fésűsín "csatlakozási magassága", de legalább használt fésűsínt (de vágzáróra már nem futotta). XBS "márka" Mixvill-es "csúcs".
Én a helyedben cseréltetném magát a dobozt egy legalább 2 sorosra, ha netán bővíteni szeretnéd valamivel, és Legrand kismegszakítókra, ha már a Fi-relé Legrand (az a legdrágább a dobozban), akkor ahhoz illeszkedjen.
És végül: a képen látható elosztó nem kültéri, remélem beltéren van. :W

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.