Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
El, 16250Ft a végösszeg.
zzola #76300
Valószínű nem vagyok rá jogosult, gondolom nem véletlenül találták ki, csak az bosszant, hogy ők hívtak fel, beszéltek rá, anélkül hogy rendesen tájékozódtak volna és emiatt írtam alá a hűséget!Összevonás után éltünk az alkalmazásból az otthoni csomag összes eddigi számlái.
Otthoni:
Dtv tv hd családi
Net L (hűség előtt még más néven futott}Mobil 2db (flottás csomag):
Prémium korlátlan2Igazából szerettem volna visszacsináltatni (két külön számla), de elmondásuk szerint nem lehetséges, valamint 30 nap áll rendelkezésükre a reagálásra, ami július 1-én telik le.
Szívem szerint megszüntetném velük a hűség időt és mivel ilyen gerinctelenek, felmondanám az otthoni szolgáltatást....csak várom a hangfelvételeket, amire támaszkodni tudod. -
törölt tag
válasz peanar #76301 üzenetére
Nem akarlak bíztatni, de nekem a tré, mikor ennél kisebbjelentőségű vitás ügyünk volt, eltüntette a hangfelvételt, ami az igazamat bizonyította volna... Végül visszakaptam a pénzem, de 5 évbe telt, már nem is hittem, már nem is érdekelt, csak emgmaradt bosszúságnak, mikor vki végre jól döntött...
-
simpley
őstag
Lehet rossz helyen kérdezem, de rá lehet nézni valahol, üzemel-e már ez a bázisállomás?
[link]signed by simpley.
-
dchard
veterán
Jó kérdés. A 3G U900 volt? Mert ha a 3G 2100 volt akkor ott a magyarázat.
A képből látszik, hogy a B1 és a B20 is 256QAM így jön ki az a 90megabit, ami SISO módban CA-val az elméleti max közelében van egyébként. Tekintve hogy ez pontosan a duplája a korábbinak, vitatkoznék azzal, hogy ez csak híváskapacitás bővítésre lenne jó... Ráadásul ezt már gombnyomásra lehet majd 20MHz-re bővíteni, és mehet az 5G DSS is. A B7 semmivel nem lett volna jobb választás, ugyanúgy 20mega lenne a teteje.
Az is lehet, hogy oka van annak hogy 10megával indult a B1 is: például kell a nagyobb PSD, nem tudom a szivárgó kábel mennyit csillapít 2100-on de biztosan kevesebbet, mint 2600-on De az is lehet, hogy a gyenge uplink miatt nincs értelme többnek. Annó a Trafficom nevű gittegylettől kellett bérelni a kapacitást horror pénzért (BKV körüli cég), most nem tudom mi van,de gyanítom ez nem változott.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Wolfram
aktív tag
Van valakinek CAT12-es 4G routere?
Hány sávot tud a router összefogni voda hálózaton? 🤔 -
tomp
félisten
válasz dchard #76308 üzenetére
Yetinél B1, B3, B8 van 4G-n. B1 úgy, hogy megy még a 3G is. B8-on pedig a GSM is megy.
2-es vonalon a Yeti kb 30Mbitre képes 3CA-n. CA nélkül szintén ugyan ennyi. 3-as vonal kicsit gyorsabb. Ott már 40-60Mbit is megvan.
4-es vonalon ugyan így 3CA-n már 187Mbittel megy és van ULCA is 85Mbittel.
Itt amíg nem volt CA addig kb 75Mbit volt a max letöltés. Azaz itt
Elvileg még mindig Trafficom van az M1-2-3-as vonalon. A 4-es vonalon már a Telekom adja a betápot mindenkinek.
Kíváncsi vagyok ki fog először DSS-t indítani.[ Szerkesztve ]
-
Wolfram
aktív tag
voda xxl , RIP
☠️ -
simpley
őstag
válasz Marcsello31 #76317 üzenetére
LTE toronynak vélem, elvileg csak B20-as lesz.
signed by simpley.
-
4Grider
nagyúr
válasz Wolfram #76320 üzenetére
Előbb nézd meg, hogy érdemes-e (a szolgáltató több frekvencián nyomul nálad):
Cellmapper map (voda) -
dchard
veterán
Akkor a voda jobban teljesít , itt a száz mega (mostmár) megközelíthető 2CA-val. Nekem az rémlett, hogy a 4G indítása után valamivel állomásonként 100megára bővült az átviteltechnika, ez végül is kijött a mérésből úgy, hogy éppen még a rádió volt a szűk keresztmetszet. Az tényleg gyanús, hogy 3G lekapcs után miért indítanának B1-et csak 10MHz-ben, lehet tényleg még mindig átviteltechnikai oka van (vagy a Trafficom pofátlan árképzése).
[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
válasz Marcsello31 #76324 üzenetére
a semminél ez is jobb.
24 éve van voda az országban, ez idő alatt nem sikerült kiépíteniük ezen a településen.
signed by simpley.
-
dchard
veterán
válasz Wolfram #76325 üzenetére
A "távolabbi torony" elérése nem értelmezhető SFN hálózatokban, valószínűleg a B20 torlódik, meg kell próbálnod elérni a B3-mat. Ha beltérben vagy, keresni kell ablakot ami a közelebbi torony felé néz első körben. Ezt telefonnal és Netmonster alkalmazással a legkönnyebb megkeresni, hacsak a routered nem jelzi a frekvenciát.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz dchard #76328 üzenetére
Youtubeon azért van pár èrdekessèg erről. Pl b818 routerrel irányított antennával valakinek sikerült elérnie egy távoli tornyot úgy hogy a telón beálította B3mat majd addig tologatta az antennát míg nem talált olyat ahol ilyen van. Lehet hogy ez a módszer itt is menne.(:.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Marcsello31 #76330 üzenetére
Ez csak abban az esetben tud működni, ha az az antenna egy nagy nyereségű szűk nyílásszögű Yagi, amivel kvázi eltudod nyomni a kiszolgáló állomást (értsd: nagyjából a két állomás között vagy amik hozzád képest 180 fok körüli szöget zárnak be). Minden ellenkező esetben lesz interferencia így a realizálható sebesség is csökkenni fog.
Nyilván ha a hozzád közeli tornyon csak B20 van, a távolin van B3, B1 stb is és a magsabb frekiket jó minőségben el tudod érni kültéri antennával, akkor lehet értelme a dolognak. Nála azért nincs, mert ugyanazok a frekik vannak mindkét állomáson.
Wolfram:
Valóban nem éri meg ilyen körülmények között.
-
-
Marcsello31
őstag
válasz dchard #76332 üzenetére
Igen, igazából rá ér a dolog, mert ahogy figyelgettem az előfizetésem óta a napokat, a Vasárnapok azok amik döcögnek, de hétfőtől péntekig maxon tolja. Gondolom Más is rájön hogyan érheti el a B1et nálunk, Elég nagy területet fed ez a torony.
Megtaláltam közben azt a videót, ahol az illető rá tud csatlakozni egy másik toronyra, hogy gyorsab netje legyen, persze irányított antennával, esetemben még működhetne is, mert Esztergom felé nem sok akadály van a magasban. Ott több torony is van, és ahogy néztem több csatorna is. Érdekes az antenna amit használ, szabályosan körbe forgatja, és egy app segítségével vizsgálja dolgokat.
youtube link:
[link]
B818 263 BAND LOCKING AND CARRIER AGGREGATION.
Nálam a vasárnap az ami túlterhelt, de mondjuk nyár is van. Ami még mindig fura nekem, hogy fél óra és 3 óra letöltés után is adja a sebességet, a másik netszolgáltatóm hiába garantálja azt, hálózatszabályozás van rajta azaz befékez 10perc után....[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
"Vagy a Yeti korlátozza a CA sebességet valahogyan."
Nem tud ilyet csinálni. Vagy tiltja a CA-t és azt látni fogod hogy csak egy freki van, vagy működik. Állomás szinten tudna a TRM-re sebességet álítani, de nem sok értelme lenne azt a rendelkzésre álló uplink kapacitás alá állítani, nem nyerne vele semmit. Viszont azt is nehéz elhinni, hogy 2023-ban nincs nekik legalább állomásonként 100megájuk...
Feltételezem, hogy sokszor és következetesen mértél, tehát nem mérési hibaként állnak elő ezek a Yetis sebességek. Ja igen, és nem dual SIM-es telefonnal mértél úgy hogy mindkét kártya aktív volt?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
-
Marcsello31
őstag
Megnéztem a körülöttem lévő tornyokat találtam még egy befutót ahol több a csatorna lehetősége.
Pirossal jelöltem be azt amire csatlakozok, és kékkel amik viszonylag a közelemben vannak. De ahogy nézem, a többi tornyot sem árasztották el csatornákkal.
Talán egy Yagi 4gés lte antennával ami hasonlít a mindigtv vevőhöz, olyannal sikerülhetne is. A tegnapi döglődésből feléledtünk, visszaált a sebesség. 100/20 jön.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Marcsello31 #76338 üzenetére
Gondolom az nem zavar, hogy a bekékített állomások nagy része takarásban van, meg hát a lakott terület közepén nyilván kevesebben használják mint a libalegelőn...
-
törölt tag
válasz #73820095 #76259 üzenetére
Na, megint visszadobta a Yeti, nem lett igaza a srácnak az emelet-ajtóval, úh ma 2 köröm is volt a Vodánál, és közte a Yettinél is...
Mást is intéztem, ill. intéztem volna, mert a kiscsaj annyira nem volt képben, h hiába világosítottam fel, h de bizony van ráhordozás, állította, h a számhordozás után 2 számom lesz Sőt, közölte, h a hordozással feltöltős nem lehet
A szomszéd asztalnál ült a múltkori csávó, aki hiába mondta, h micsináljon, a kiscsaj nem boldogult, úh meg kellett várnom, és átülnöm a múltkori sráchoz, aki legalább a másik dolgot elintézte. Az is hordozás, úh meglátjuk szerdán, h az sikerül-e... Az nem az én nevemen van, meghatlamazással intéztem. Nem, abban nincs kötőjel
Na, ezután elmentem a Yetibe, h kiszedessem a kötőjelet. Ez pikkpakk ment, csak cserébe el kellett viselnem a "Miért akarja elhordozni?"-t és következményeit
Majd újra Voda, ahol újraindították a hordozást, de 2 helyett 3 munkanapra mondták, h meglesz... Úh csüt jelentkezem
Mindenesetre azt már elcseszték nekem, amíg arra várakoztattak ígéreteikkel, h kijavítsák a hibát, h ne kelljen feltölteni a Yetit, mert holnap van a határideje, és inkább nem kockáztatom, h ezúttal meg emiatt ne legyen meg...A vicces az volt, h el kellett indítani ugye a haver számhordozását, és vittem is a meghatalmazást, de ott álltam, h bakker, h otthonhagytam a papírt, amire fel van írva, és azt a számot nem tudom, amire ráhordoztatom neki, csak amit a Trétől át Csak abban reménykedtem, h jól emlékszem, h nincs más száma a Vodánál, és akkor egyértelmű, h melyik számra. Mert havert is hiába hívtam volna, ő sem tudta volna a számot, mert melóban volt, a vodás kártya meg otthon, mert csak a hordozáshoz lett rendelve az ő nevére is, mint nekem. Nem is kérdeztek szerencsére, a másikat meg fejből tudtam.
Ja, de most jut eszembe, ott volt-van a telómban, de akkor ez nem ugrott be -
tomp
félisten
válasz dchard #76337 üzenetére
Megjártam az M2-3-4-es vonalat.
NSG nincs mivel nincs rootolva a telefon de a NetMonster futott a háttérben.
M2:
kép 1
kép 2
M3:
kép 1
kép 2
M4:
kép
M2-n és M3-on nem volt mindig 3CA. Inkább csak 2CA. A 3CA ritkán állt össze de akkor stabil volt. M4-es vonalon viszont folyamatosan 3CA van. Ahogy leér az ember már össze is kapcsolja a 3 bandot.
Na vajon miért nincs nagy letöltési sebesség a 2 öreg vonalon? Amúgy a feltöltés tesztelésekor elindult egy adott sebességig(ahol megállt a növekedés) majd jól láthatóan "rákapcsolt" és elindult tovább. -
zzola
titán
Weboldalon jobb felül megjelent a kereső ikon, Végre!
-
dchard
veterán
Ez érdekes... Ha minden kétséget kizáróan meg akarsz győződni arról, hogy az átviteltechnika, akkor sajnos szerezned kell még egy Yetis SIM-et és két telefonnal mérni egyszerre. Vagy egyszerűen elfogadod hogy ennyit tud.
-
CellWalker
tag
Sehol sem találok erről hivatalos információt, a "Mobilnet XXL" csomaghoz jár publikus (természetesen nem fix) IP?
Tudok portot nyitni?Ennek függvénye lenne a megrendelés. Ha bárkinek van hivatalos infója erről, azt előre is köszönöm.
-
MadMancs
veterán
válasz CellWalker #76346 üzenetére
Járni nem jár, de megoldható elvileg.
Standardnet APN publikus IP-t ad. Viszont telefonok kb nulla tűzfala mellett nem biztos hogy célszerű. Routerben más a helyzet persze.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
4Grider
nagyúr
válasz CellWalker #76346 üzenetére
A standardnet apn minden vodásnak jár még a feltöltősöknek is.
-
CellWalker
tag
válasz MadMancs #76347 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, természetesen modembe megy, a standardnet.vodafone.net APN-t is beállítottam. Ez valami vállalati adat előfizetés, pontosan sajnos nem tudom milyen. Látszólag ad publikus IP-t ( sajnos a ZTE MF296C nem tehető bridge módba, így nem tudom ezt 100%ban állítani), de mégse megy a portforward.
Betettem a saját KÜF-ös Yeti korlátlan kártyámat, és minden tökéletesen működik, tehát a modem és a beállítások is jók benne. Valami a Vodánál van elkefélve.
-
4Grider
nagyúr
válasz CellWalker #76349 üzenetére
Ha beállítottad és megy, akkor publikus ip címed van. Milyen portot forwardolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest