Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz -Mosquito- #61352 üzenetére

Ld a "a többi már hegyezettebb, karbantartás-igényesebb, kevésbé elnyűhetetlen. Értemén, hogy a motorsport hajtja előre az iparágat, de nekem nem egy versenyenduro kell" részt :) A CRF450 egy kicsit visszafogott üzemórás versenygép-blokk, mindenféle speckó könnyített és titán alkatrészekkel. Karbantartása, javítása emiatt eléggé mélyen zsebbenyúlós, és ezeket gyakrabban is kell.
    Épp ezért emlegettem a DR350-t és XR400R-t. Mindkettő szög-egyszerű, léghűtéses, SOHC, nem-hegyezett, nagyon megbízható, karbantartást alig igénylő motorra épülő, egyszerű motor. Pont azok az "elnyűhetetlenek", amiket Persu is mond. Ilyen kell nekem, szereléshez és rendes karbantartáshoz úgyis fakezű vagyok, inkább egy szög-egyszerű elnyűhetetlen, ha hosszabb, több országot érintő, hegyen-völgyön vadkempingezős nekiavakvilágnak felfedezős túrára indulok :)

Persu: akkor szaravilág, basszus :)
    Szóval ugyanaz a cipő...
    LC4 6xx tulajt ismerek párat, nagyon jó gép, ha megy, de hogy menjen, karbantartós, drága, nem ajánlották arra és ahogy én használnám. XT tulajt is ismerek, de az egy DR350 / XR400-hoz képest +30-40 kiló, rugóút rövidebb, puha, felkoppan, inkább útra való, mint terepre. Igaz a lájtos terepezés elképzelésbe beleférne, csak az a +30-40 kiló nem. Ebből sincs sok eladó, se olcsóbban.
    Mobile.de-re is ránéztem, alig van ezekből a típusokból, azok fele is magyar, 2k EUR-ért....
    Ez ha tényleg teljesen fel van újítva, jó lenne, csak pont kicsúszik a tervezett keretből, meg a régi motoromhoz képest aránytalannak érzem ezeket az árakat.
    Milyen más külföldöt javasolnál még? Olaszoktól fázok, ott sem divat a karbantartás, tengeri levegő meg szét is rohasztja.

Új hozzászólás Aktív témák