Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25201) flashpointer válasza surami (#25200) üzenetére


flashpointer
őstag

Beleépíted az matx, atx méretű konfigot egy kissé átalakított autóba nagyobb akksival és nem kell cserélgetni a kártyát meg időjárásállóvá tenni, problem solved : )

(#25202) McSzaby válasza sysrq (#25198) üzenetére


McSzaby
őstag

Mérlegeltem, lementem a helyi szatócshoz. Volt a Shteer féle 7A-s tégla is, illetve Duracellm féle 10A-s táp is. 1000-1500 forintokban volt a különbség, szóval Duracellm, megrendeltem azt/vagyis olyat, amit te ajánlottál. Ez a biztos évekre. Márpedig ezt a NAS-t, most legalább 4 évre terveztem. Erőben, fogyasztásban is.

[ Szerkesztve ]

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#25203) surami válasza flashpointer (#25201) üzenetére


surami
tag

Látom a 4K RAW trabant ötlete megfogalmazódott benned... :DD

(#25204) flashpointer válasza surami (#25203) üzenetére


flashpointer
őstag

Inkább az hogy ilyen képességeket, teljesítményt és az ezt ellátni képes akksit táskába építeni és cipelni igen nagy kihívás, az árról már nem is beszélve (főképp a megfelelő burkolatot kitalálni és legyártatni és az idő mire ebből használható cucc összeáll)
Inkább két külön konfigot készítenék, egy csökkentett tdp-jű i7 ebben még a kártya is beleférne, kérdés mennyire szereti ha melegíti alatta a proci, meg úgy összeségében a hőtermelés :D

Szóval hordozhatóvá tenni és időjárásállóvá egy olyan konfigot amit leírtál vagy járműben megfelelően kényelmesen vagy gyalogosan rosszul lehet : )

2 in1 :Mellesleg pont ott a képen látszik egy ipari 12v tápegység (ha valóban az) amiből kb 5-7 ért lehet kapni 200wattosat újan, ezek szerint jó lehet. Tegnap mikor néztem, a leadott feszültség pontossága +-5%..15% körül mozgott (típustól függően) amit kissé nagy szórásnak gondolok, főleg azokhoz a paneltápokhoz amik közvetlen ráengedik a 12v-ot a lapra.

(#25205) HookR válasza surami (#25200) üzenetére


HookR
addikt

Nem tudom milyen gyakran szükséges váltogatni a funkciókat, de nekem nagyon hamar a könyökömön jönne ki a bővítőkártya és a táp cserélgetése. Én biztosan nem ebbe az irányba indulnék el.
Arról nem is beszélve, hogy a hálózati áramforrásról táplált dVGA-s, illetve a félmagas kódolókártyás felállásban egészen másak a kívánalmak a tápellátásra, hűtésre, valamint az időjárásállóságra vonatkozóan.
Az autóban való elhelyezés és annak aksijáról táplálás bennem is felmerült. Persze kérdés, hogy mobilitás alatt pontosan mit értesz?

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#25206) surami válasza HookR (#25205) üzenetére


surami
tag

@flashpointer

Felvételi eszközként állványon, vállon vagy fogantyúval tartva kézben lenne.

Fél év alatt ki lehet találni egy megoldást a házra, főleg ha még mondjuk 200-300 embert érdekel. Két külön konfigot nem fogok készíteni.

Úgy gondolom, hogy a hordozhatóvá tétel nem probléma, ha lejjebb tolom a teljesítményt valahogyan, az időjárás állóság már inkább. Nézd meg ezt a kamerát pl., ezzel az a gond, hogy a CFast 2.0 kártyákat horribilis áron méri Terike néni a piacon.

Ezek a HD Flex tápegységek tényleg érdekesek.

@HookR

A PCIe kártyák váltogatását pont hogy nem úgy akarom megoldani, mint ahogy alap esetben történik (be van fogatva a kártya egyik vége ugye + csavar), én is agyhúgykövet kapnék tőle. Ezért is kérdeztem azt, hogy van-e valami gyors csere megoldás, nekem olyan elképzelés született ezzel kapcsolatban a fejemben, hogy rádugsz egy hasonló risert a foglalatra ami állandó, viszont a két végén valami retesszel szét lehet nyitni/be lehet csukni a fekete részt, csipesz szerűen. Vagy még az is akár, hogy 1 PCIe x16 -> 2 PCIe x16 riser, úgy működne, hogy lehetne váltogatni a portok használatát egy jumperrel és ebben az esetben mindkét PCIe kártya a gépben maradhatna. Csak ugye ezzel így megnőne a gép hosszúsága a videó kártya magasságával, kb. 12 centivel. Egy ilyesmit képzelj el, csak Mini-ITX méretben és ne legyen leredukálva az x16 2db x8-ra, hanem lehessen váltogatni az éppen használni kívánt portot/kártyát.

Mindkét funkciónál a házon kívül lenne a tápegység, a ház hátsó oldalára ki lenne vezetve az ATX csatlakozás. Egy külön kis háza lenne a mobil tápegységnek + aksiknak, amit valamilyen csatlakozási móddal rá lehetne reteszelni/csúsztatni/akármi a nagy házra, úgy hogy ne legyen rés a kettő között (gumírozás, akármi). A munkaállomás-tápegységnél ez nem szükséges, csak szimplán rádugni és kész.

Mobilitást leírtam feljebb, hogy hogyan képzelem el, kamera házban gondolkozzatok.

Hogyan tudjuk leredukálni úgy a konfigot, hogy valamelyest csökkenjen a teljesítménye, de videóutómunka gépként azért pörögjön ha kell? Hány watt alá kéne lemenni? Milyen másik procit kéne választani?

Ezen az ASUS Z97I-PLUS alaplapon is gondolkoztam egyébként.

A hőt valahogyan át kéne vezetni magára a házra valami csövezéssel vagy nem tudom, hiszen elég nagy a ház, sok hőt le tudna adni.

[ Szerkesztve ]

(#25207) Patice válasza shteer (#25184) üzenetére


Patice
nagyúr

Köszi!

Csípom én is ezt a házat.

(#25186) Ispy:

Igen, kicsit aránytalan, de jó. :B

(#25190) Mercutio_:

Igen, a minél halkabb működés miatt csináltam így. És az új ventikkel elég jó lett a huzat is. :K

(#25191) Ispy:

Jelenleg még asztali gépnek használom, ahogy lesz guba még egy gépre, amiben szintén alig kell valami, mert mindent a NAS-on akarok majd szinte tárolni. Ha ez is meglesz, akkor lesz ez a gép natívan NAS-nak használva és igen, nem lesz túlhajtva. Később lehet egy gyengébb procit rakok bele a mostani Pentium 3450-es helyett.

(#25193) regger:

Igen, a félkész HTPC-t fogja etetni rengeteg zenével és némi filmmel + a többi hálózaton lévő eszköznek tárhely, biztonsági mentés, stb. Jelenleg 4 HDD van benne + 1 SSD, de ha lesz külön asztali gépem, akkor a meglévő Synology DS213-ból átjön még két HDD és akkor max. kapacitás, 6 HDD (3x2TB + 3x3TB WD RED, ezek már adottak). A hangjáról csak annyit, hogy picivel zajosabb csak, mint a Syno. Jelenlegi bérkecóban még egy helyiségben van, de épp házat keresünk és ott már nem a rendszer mellé akarom pakolni, hanem egy félreeső helyiségbe, polcra....

(#25197) kisza25:

Köszi! :R

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#25208) Mercutio_ válasza Patice (#25207) üzenetére


Mercutio_
félisten

Akkor szünetmentesen keresztül kapja a 230V-ot?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25209) Patice válasza Mercutio_ (#25208) üzenetére


Patice
nagyúr

A szünetmentes is már betervezett fejlesztés. :D :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#25210) Mercutio_ válasza Patice (#25209) üzenetére


Mercutio_
félisten

6 vinyónyi anyagnál szvsz kötelező, jön egy villám azt elvileg megfogja.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25211) Patice válasza Mercutio_ (#25210) üzenetére


Patice
nagyúr

Elvileg.

A legfontosabb anyagokról külső vinyókon van most is mentésem. Ha megcsinálom ezt a NAS-t, akkor a Synology lesz az időzített backup site (+ persze a külső vinyók).

Synology-t lehet áttelepítem majd a szüleimhez 230 km-rel arrébb. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#25212) HookR válasza surami (#25206) üzenetére


HookR
addikt

Egy kicsit az az érzésem, hogy több problémát készülsz kreálni, mint megoldani. :)
Amihez most így hirtelen hozzá tudok szólni:
Az Asus Z97I-Plus manual-jában a megfogalmazás kissé zavaros (számomra legalábbis):
"This motherboard features the M.2 slot, which shares bandwidth with PCI Express x2 slot to speed up data transfer up to 10 Gb/s."
PCIe x2 sín ugye nincs az alaplapon, ergo az M.2 slot vagy osztozik a sávszélességen, de akkor az x16 slot-tal; vagy nem osztozik és tőle független két saját PCIe v2.0 sáv van hozzá vezetve. Ha utóbbi eset áll fenn (hajlok rá, hogy ezt gondoljam), akkor az x16 slot-ot elvileg feloszthatod magad 2db x8-as slot-ra két külön bővítőkártya csatlakoztatásához:
- Mechanikusan kapcsolható splitter-t nem találtam.
- Elvileg valami ilyesmi aktív riser kártyával működhet a dolog alaplaptól függetlenül.
- Elvileg 'port bifurcation'-t támogató alaplappal ([utalás_1] , [utalás_2]) is működhet ilyesmi passzív riser-rel.
Ez a csapásirány további kutatást igényel.

"Hogyan tudjuk leredukálni úgy a konfigot, hogy valamelyest csökkenjen a teljesítménye, de videóutómunka gépként azért pörögjön ha kell? Hány watt alá kéne lemenni? Milyen másik procit kéne választani?"
Hogy milyen teljesítmény kell az utómunkához és azt milyen procival éred el, nem tudom (majd valamilyen gépösszerakós, vagy CPU-val foglalkozó topikban segítenek), mindenesetre ha időjárásálló zárt ház, aksiról, passzív bordákkal*, hőcsövekkel, akkor szerintem 35W TDP fölé nem nagyon ajánlatos menni.

Én továbbra is a már említett HDPlex H.1S-hez hasonló megoldást látom a leginkább járható útnak, valami alacsony fogyasztású I5/I7 procival, az említett félmagas kódolókártyával (külön dVGA nélkül).
- Ha megfelel az M.2 slot-os SSD, akkor nem is kellene feltétlenül külön házat építeni, elég csak a gyári alj- és tetőlemezt lecserélni az időjárásállóság követelményének jobban megfelelő változatokra.
- Ha a gyári 2db-nál több 2.5"-es hely kell, akkor meg építeni egyet az igényeidnek megfelelően.

* Végülis a ház külsejét alkotó bordáknak nem kötelező passzívnak lenniük, azokat megfújathatod külső ventilátorral, hogy ne kelljen túl nagy bordafelületet kialakítani. Akár úgy is, hogy lényegében egy második, külső burkot készítesz a belső zárt, bordás köré, ami egyben légcsatornaként szolgál a venti számára. Ez esetben persze a ház felépítése nem a H1.S-re hajazna...

[ Szerkesztve ]

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#25213) flashpointer


flashpointer
őstag

pont ilyet akartam én is építeni, 8,6 L csak aztán végiggondoltam és a vga is hangos, az sfx is hangos, úgyhogy extra 25-ös szélességű ventik (+rács, porszűrő) nélkül 10L alatt nem jön ki az SFX tápos :/

(#25214) AxBattler válasza flashpointer (#25213) üzenetére


AxBattler
félisten

Szép-szép, de hová is távozik belőle a meleg levegő? Mert a tápból is csak a házba áramlik, és másutt sincs kivezető venti, szvsz nekem ez így fail. :N

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25215) viperabácsi válasza AxBattler (#25214) üzenetére


viperabácsi
addikt

Nekem sem tiszta , hogy HÁTUL az i/o panel felett a 4 csavar között mért nincs lyuk a képen?

Ja látom a linken látszik azok a csavarok egy noti winyót tartanak :W

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#25216) AxBattler válasza viperabácsi (#25215) üzenetére


AxBattler
félisten

Bizony. Pedig ha 3cm-rel szélesebbre tervezte volna a házat, akkor oldalra befért volna akár 2db 120mm-es venti is... mondjuk két ULV Noctua, akár 7V-on.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25217) A Gázos


A Gázos
csendes tag

Sziasztok! Figyelek ám, és tanulok..

Szóval, arra jutottam, hogy az AMD 5350-es APU ja tényleg jobb választás lehet, ehhez választanám az Asrock AM1H ITX lapját. Külső tápról hajtanám meg a lapot közvetlenül. Egy 120-as SSD-t teszek mellé, meg egy 3,5"-os vinyót, ha találok olyan házat. Ha nem akkor marad a 2,5"-os vinyó vásárlása. Optikai meghajtót vettem USB-set ahogy tanácsoltátok. És akkor amit kérdeznék.
-Mennyire zajos a gyári processzor hűtés?
-Hány wattos külső tápot vegyek szerintetek?
-Két memória modul kell a lapba? És hány gigát igényel ez a rendszer?
.Az ilyen integrált megoldáson a video kimenetek párhuzamosan működnek? A monitorom még D-sub-os, de a TV-met HDMI-n hajtom. Megy mint kiterjesztett asztal?

Emlékeztetőül, Win8.1, Open irodai program, internet, torrentezés, filmnézés TV-n, mp3, szóval semmi extra.
Üdv. A Gázos.

[ Szerkesztve ]

Wi-Fi hálózathoz keresek vezetéket... Asus AM1I ITX, AMD 5350, Samsung SSD 250 Gb, Kingston Hyper X 4 Gb, LC Power 1360,

(#25218) flashpointer válasza AxBattler (#25216) üzenetére


flashpointer
őstag

A táp szerintem belűlről kifelé fújja a levegőt.
Ha meg még a VGA felőlo oldalát is szélesebbre tervezi kicsit akkor a vga hűtőre is befér két jóval nagyobb teljesítményű venti a gyári helyére, de akkor már megint nem lesz annyira mini :)

Én is most dilemmában vagyok az ár-méret-teljesítmény-hang négyszögben, és sehogy nem tudok dűlőre jutni mert nincsenek biztos pontok :D

(#25219) Mercutio_ válasza A Gázos (#25217) üzenetére


Mercutio_
félisten

Külső - noti - tápról állítólag a d-sub kimenet csíkoz, a szaktopicja szerint.

Mivel nem tud a csipszet dual-channelt felesleges 2 ramot venni, vehetsz 1 nagyobbat is, kevesebb fogyasztás/melegedés.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25220) AxBattler válasza flashpointer (#25218) üzenetére


AxBattler
félisten

A képen megmutatnád, hogy hol fújja ki a táp a levegőt?
A lemezen keresztül?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25221) flashpointer válasza AxBattler (#25220) üzenetére


flashpointer
őstag

lol burkolaton nem figyeltem van-e ott nyílás mivel evidensnek tűnt :D

(#25222) Polllen válasza AxBattler (#25220) üzenetére


Polllen
nagyúr

A lemez leadja a hőt. ;]

Amúgy a tápot leszámítva nem olyan "vészes" katlan ez.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#25223) AxBattler válasza Polllen (#25222) üzenetére


AxBattler
félisten

Szvsz de. A friss levegő csak a meleg levegő helyére tud "bekerülni", viszont ha az utóbbi nem távozik...
SG05 is azért tud viszonylag hűvös maradni, mert a sok nyílásnak (és az első ventinek) köszönhetően van légáramlat.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25224) HookR válasza A Gázos (#25217) üzenetére


HookR
addikt

Hűtés: először próbáld ki a gyárit és ha hangosnak találod, bármikor lecserélheted a ventit egy nagyobb, csendesebb példányra.
HDD: Ha fontos a csendes működés, akkor válaszd inkább a 2,5"-es HDD-t, házat is könnyebb találni hozzá apró méretben. (Már lassan egy éve a merevlemezen porosodik a házikóm utódjának terve. A legfőbb dilemma, amiért habozok elkészíteni, hogy hajlok a 3,5"-es HDD száműzésére, viszont akkor sokkal kisebb méretben is meg tudnám oldani a kérdést, ám az láncreakció szerűen felborítaná az alkatrészek elhelyezésének egyensúlyát... Pl. nem férne el 120mm-es venti a dVGA mellett stb...)

"Hány wattos külső tápot vegyek szerintetek?"
Az élettartamra nézve előnyös, ha van tartalék a tápban. Én egy 90W-osra szavazok.

"Az ilyen integrált megoldáson a video kimenetek párhuzamosan működnek? A monitorom még D-sub-os, de a TV-met HDMI-n hajtom. Megy mint kiterjesztett asztal?"
Ha jól tudom, ez már megy mindenféle variációban, de majd a topikjában megmondják.

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#25225) kisza25 válasza AxBattler (#25220) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

mondjuk a procihűtőn megfordítaná a ventit és kész, mondjuk akkor még mindig kéne valami ahol beszív,de a vga -nál mintha kivágta volna

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#25226) AxBattler válasza kisza25 (#25225) üzenetére


AxBattler
félisten

És akkor honnan jön a hüsi levegő? Az is a lemezen keresztül?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25227) kisza25 válasza AxBattler (#25226) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

a vga-nál ki van vágva, de azért nem ártana még pár szellőző nyílás oldalra, de a jelenleginél előrébb lenne

akkor ettől már sokkal jobb az én átalakított sg-05-öm
az enyémen elöl szív be a táp, procihűtő fúj hátra és azt tovább egy 12cm ki a házból


és a tápnál is ki van azért vágva

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#25228) AxBattler válasza kisza25 (#25227) üzenetére


AxBattler
félisten

A tiéddel nincs is ilyen gond, de most nem arról volt szó... ;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#25229) maláj


maláj
őstag

hozott a Miki bácsi 2 ITX cuccot de már félek lefényképezni a múltkori után :DDD

(#25230) Mercutio_ válasza maláj (#25229) üzenetére


Mercutio_
félisten

Asszony tudja már? ;] (Én most próbálom csökkenteni a készletet pont az ünnepek közeledte miatt)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25231) fogtunder válasza maláj (#25229) üzenetére


fogtunder
nagyúr

egyébként mi a terved azzal a rengeteg itx házzal? ezt megtölteni hardverrel egy használható családi autó ára :D

I hate morning people. And mornings. And People.

(#25232) maláj válasza Mercutio_ (#25230) üzenetére


maláj
őstag

persze, hogy tudja :DDD
de lassan elfogyik a hely ami a qckóknak van :U
jövőre + elkezdem beépíteni a dolgokat (nas, htpc, miegymás)

szerk: giorgio
ahogy kollégám mondaná: vannak dolgok amiket + kő venni :K

[ Szerkesztve ]

(#25233) Mercutio_ válasza maláj (#25232) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerencsére nincs időm az aprókat böngészni, így nálam ez az inspiráció mostanában nem szedi áldozatait.
Ellenben rettenet módon pang a piac karácsony ellenére :(((

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25234) maláj válasza Mercutio_ (#25233) üzenetére


maláj
őstag

hát jh ... 1 db házat (ITX ;]) néztem ki Karácsonyra de annak is felb*szták az árát 20%-kal :O
nembaj - addig csinálom a moddingos ITX háza(i)mat ;]

(#25235) Mercutio_ válasza maláj (#25234) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én fotós cuccot, ott meg a fél éve tartó "20k-ért választhatsz kiegészítőket" akció hipp-hopp lekerült a honlapról :W

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25236) fogtunder válasza maláj (#25232) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ja, sajnos nekem is (új ablakok, új kád, gyerekágy, ilyesmik) :)

I hate morning people. And mornings. And People.

(#25237) Nirvanus


Nirvanus
aktív tag

Sziasztok! Fordult már meg valakinél Xigmatek Eris kuckó? Ha igen, kíváncsi lennék pár személyes tapasztalatra, főleg hűtőborda-téren. Köszönöm előre is. :)

[iTX-or-GtfO!]

(#25238) surami válasza HookR (#25212) üzenetére


surami
tag

Van bőven probléma, tudtam én ezt már az elején is. :) Szerintem nem lehetetlen csak nagyobb kihívás, mint egy általános használatú Mini-ITX gép. Legalább van min agyalni. :)

A házat, időjárás állóságot tegyük félre egyenlőre (lesz érdeklődő bőven és lesz aki 3D-ben meg is tervezi majd az apertus° közösségen belül). A legnagyobb gond az volt, hogy túl nagy a teljesítménye, leredukáltam valamelyest (TDP ~153W-ra) + TDP ~6W a capture card fogyasztás (videókártyával direkt nem számolok, mert az felvétel módban úgyis inaktív lenne, a procit cseréltem 4770K-ról 4770S-re, így kb. - TDP 20W). Szóval olyan TDP ~159W-ot kéne aksival megoldani, ha jól számol az előbb linkelt oldal (netán ennél magasabb a teljesítménye a gépnek, mikor erőteljesen dolgozik?). Ezzel a HDPLEX 160W DC-ATX-szel (köszönet flashpointernek) + 2 x 2 db ehhez hasonló 11,1V-os 5000mAh-ás aksit sorba kötve, majd a párokat párhuzamosan kötve elérhető a 22,2V, a 10Ah így akár a 220W-os teljesítmény is. (Ha esetleg tud valaki olcsóbb és könnyebb megoldást, akkor szóljon.)

Elég zavaros az a mondat a manualban, lehetséges hogy egy elírás, hogy jobban fogyjon a másik lap :). Valószínű a Z97I-PLUS M.2-es portja csak x2 sebességen működik, viszont akkor miért írták oda, hogy 10/Gb/s-re gyorsítja az adatátvitelt? Ezt találtam és ezt eddig ezzel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#25239) PeterPH válasza surami (#25238) üzenetére


PeterPH
senior tag

Egytalán miért Mini-ITX? Nagyon sufni szagú így.
Nem sokkal praktikusabb lenne egy megfelelő teljesítményű laptop (máris nem kell ehhez külön kijelző és akksi). Ha mindenáron az a Magewell kártya kell, és nincs erre külső eszköz, akkor csak azt a kátyát elhelyezni egy külső házban megfelelő, pl. thunderbolt illesztéssel?

(#25240) Goose-T válasza PeterPH (#25239) üzenetére


Goose-T
veterán

Melyik laptopba lehet 2-4 SSD-t RAID-ben bekötni?

surami: 159W TDP-re 160W-os tápot venni elég merész.

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#25241) surami válasza Goose-T (#25240) üzenetére


surami
tag

@PeterPH

Sufni az egész projekt. :) Laptop kizárva több szempontból is (kábelezés, ergonómia, tárhely, tudás, ár). A kijelző megoldható, akár érintős is (link1, link2, link3), de léteznek kész megoldások is.

@Goose-T

Szerintem is merész. Ezért is kérdeztem, hogy ha hajtva van a gép, akkor 159W az igénye? Vagy alapjáraton kell neki ennyi? A tápegységnél amúgy ezt is néztem "Wattage: 160W (200W Peak), >94% Efficiency".

[ Szerkesztve ]

(#25242) surami válasza surami (#25241) üzenetére


surami
tag

Lehetséges hogy flashpointernek lesz mégis csak igaza és a lehető legkisebb teljesítményű felvevőt kell megépíteni, aztán hogy min dolgozom fel az anyagot az a egy másik gép, de az már biztos nem Mini-ITX, csak hát ugye az megint csak költség...

[ Szerkesztve ]

(#25243) surami válasza surami (#25242) üzenetére


surami
tag

Itt van egy elég jó kalkulátor.

[ Szerkesztve ]

(#25244) Polllen válasza surami (#25243) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez azért bőven rászámol.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#25245) shteer válasza Polllen (#25244) üzenetére


shteer
titán

én rosszabbra számítottam, 259/309-re hozta ki a konfigomat - én se számolok jobban :)

..szerintem jónak tűnik

(#25246) Polllen válasza shteer (#25245) üzenetére


Polllen
nagyúr

Alacsony értéknél nagyobb a szórás. Ahtlon 5350-s gépre kiírta, hogy 83/113 W... Terhelés alatt se eszik többet, mint 50W.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#25247) Ispy válasza shteer (#25245) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem 133/188-at írt.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#25248) shteer válasza Ispy (#25247) üzenetére


shteer
titán

Mertel mar fogyasztast?
A HD7750 megse 160W-os :)

RT-N15U-val elegedett vagy? Ezt a tipust szemeltem ki videki routernek.

..szerintem jónak tűnik

(#25249) #16939776 válasza surami (#25238) üzenetére


#16939776
törölt tag

A táppal akkor foglalkozzunk, ha összelát a konfig és csinálja a feladatát, közben le tudod mérni, hogy mikor mennyi áramot kíván.

Ezeket az akkukat nem lehet csak úgy párhuzamosan kötni, olyan picike a belsőellenállásuk hogy néhány 100mV feszültségkülönbség "végtelelen" kiegyenlítő áramot produkál, amiből akár szép nagy tűz is lehet.

(#25250) kisza25 válasza shteer (#25245) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

elég jól számol nekem, amit mértem konnektorból max 168W általános felhasználás mellett és csúcsra 218W volt és erre mit hozott ki :168/218W :Y :R

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.