Új hozzászólás Aktív témák

• surami

tag

válasz HookR #25205 üzenetére

@flashpointer

Felvételi eszközként állványon, vállon vagy fogantyúval tartva kézben lenne.

Fél év alatt ki lehet találni egy megoldást a házra, főleg ha még mondjuk 200-300 embert érdekel. Két külön konfigot nem fogok készíteni.

Úgy gondolom, hogy a hordozhatóvá tétel nem probléma, ha lejjebb tolom a teljesítményt valahogyan, az időjárás állóság már inkább. Nézd meg ezt a kamerát pl., ezzel az a gond, hogy a CFast 2.0 kártyákat horribilis áron méri Terike néni a piacon.

Ezek a HD Flex tápegységek tényleg érdekesek.

@HookR

A PCIe kártyák váltogatását pont hogy nem úgy akarom megoldani, mint ahogy alap esetben történik (be van fogatva a kártya egyik vége ugye + csavar), én is agyhúgykövet kapnék tőle. Ezért is kérdeztem azt, hogy van-e valami gyors csere megoldás, nekem olyan elképzelés született ezzel kapcsolatban a fejemben, hogy rádugsz egy hasonló risert a foglalatra ami állandó, viszont a két végén valami retesszel szét lehet nyitni/be lehet csukni a fekete részt, csipesz szerűen. Vagy még az is akár, hogy 1 PCIe x16 -> 2 PCIe x16 riser, úgy működne, hogy lehetne váltogatni a portok használatát egy jumperrel és ebben az esetben mindkét PCIe kártya a gépben maradhatna. Csak ugye ezzel így megnőne a gép hosszúsága a videó kártya magasságával, kb. 12 centivel. Egy ilyesmit képzelj el, csak Mini-ITX méretben és ne legyen leredukálva az x16 2db x8-ra, hanem lehessen váltogatni az éppen használni kívánt portot/kártyát.

Mindkét funkciónál a házon kívül lenne a tápegység, a ház hátsó oldalára ki lenne vezetve az ATX csatlakozás. Egy külön kis háza lenne a mobil tápegységnek + aksiknak, amit valamilyen csatlakozási móddal rá lehetne reteszelni/csúsztatni/akármi a nagy házra, úgy hogy ne legyen rés a kettő között (gumírozás, akármi). A munkaállomás-tápegységnél ez nem szükséges, csak szimplán rádugni és kész.

Mobilitást leírtam feljebb, hogy hogyan képzelem el, kamera házban gondolkozzatok.

Hogyan tudjuk leredukálni úgy a konfigot, hogy valamelyest csökkenjen a teljesítménye, de videóutómunka gépként azért pörögjön ha kell? Hány watt alá kéne lemenni? Milyen másik procit kéne választani?

Ezen az ASUS Z97I-PLUS alaplapon is gondolkoztam egyébként.

A hőt valahogyan át kéne vezetni magára a házra valami csövezéssel vagy nem tudom, hiszen elég nagy a ház, sok hőt le tudna adni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés