Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17305) azbest


azbest
félisten

No, első komolyabb saját tervezésű nyomtatható model. Kínai S-120-12 táphoz[link]

Egy kínai 120 W-os tápegységhez ház, amire tápcsatlakozót lehet szerelni. Egyelőre tinkercad-on érhető el.

Két részből áll a model, csak összetoltam a látvány miatt. Külön érdemes kimenteni a két darab stl-jét és állítva lehet jól nyomtatni. Curában az inner walls line width-et 0.38 -ra kellett vennem, hogy ne maszatoljon plusz 4 órát a falakon belül, hanem egyenes csíkot húzzon (szerintem a fill gaps between walls kerekítési hibája miatt). 3 wallal tömör lesz a fala a vékonyabb részeken és gyorssabb is talán. A táp részén elég szerintem a tűrés, de a csatlakozó panel kivágása lehet túl szűk lett, talán picit csökkentett mérettel kell nyomtatni. Vagy tinkercad-en szét lehet bontani és változtatni rajta, csak az összevonás lépéseinél figyelni kell a sorrendekre.

Vannak csavar helyet a táp oldalán és alján lévő rögzítésre, kb 4mm-es m3as csavar kellhet. De valsz nélküle is stabil, mert megtámasztja a felszerelt csatlakozó panel is. Azt m3x10 csavar fogja, belenyomott anyával.

Még ezután fogom nyomtatni, szóval lehetnek rejtett problémák.

Azt hiszem legközelebb tényleg Fusion 360-ban kéne próbálnom. Mivel eléggé limitáltak a lehetőségek, így sok egyesítés és kivonás művelettel lehet formákat csinálni, de utólag nem lehet módosítani elemet a helyén. Szét kell mindig bontani addig a szintig, s akkor változtatni, újra összerakni. A kijelölés sem egyszerű, el kell rejtegetni azt, ami útban van, mert nincs hierarhia nézet a kiválasztáshoz tinkercadban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.