Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13011) fabula válasza Gabesz87 (#12999) üzenetére


fabula
őstag

Nézd meg a G-kódot a notepad-ban és ellenőrizd, hogy a megfelelő layernél ott van-e az extruder hőmérséklet változás kódja.

Nem igazán értem, miért ragaszkodsz a 24V-os LED szalaghoz. 12V-ost sorbakötve vagy egy olcsó feszültségszabályzóval (dc-dc step down converter pl. [link]) meg lehet oldani. Az általad írt LED szalagot nem ismerem, de ha 24V-os, akkor mennie kell közvetlenül a 24V-os tápra kötve.

Halkításhoz jók a damperek a léptetőmotorok felfogatásához, még jobb pl. a TMC2208-as driverekre történő váltás és végül a ventilátorok cseréje, ami lehet pl. Noiseblocker, ami lényegesen olcsóbb, mint a Noctua. Jó még a Sunon is, az is olcsóbb. Arra azért figyelni kell, hogy a halkabb ventilátorok légszállítása azonos méretben kisebb lehet, mint a hangos gyári és akkor pl. a tápot, drivereket nem hűti megfelelően, ami hibákhoz, jobb esetben lépésvesztéshez, rosszabb esetben a táp kigyulladásához is vezethet. Lehet, sőt majdnem biztos, hohy halkabb ventilátorból nagyobb méretű kell azonos hűtés eléréséhez, ha meg esetleg nagyobb lesz a légszállítása és jobban hűt, az sohasem okoz problémát. Ez viszont azt jelenti, hogy esetleg át kel alakítani az elektronika és/vagy a táp dobozát a nagyobb méretű ventilátorokhoz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.