- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialkornel
tag
Olyan jó hogy ebben az Ender 3-ak által uralt mai világban még van néhány jó öreg Tarantulás
Nekem is van kettő és persze mindkettőn Saccco féle alu asztaltartó vanAz egyik már a tuningolási lehetőségek végéhez közeledik, most tervezek hozzá direct drive fejet aztán vége, kész
Ha majd a pénztárca is engedi akkor jöhet a szintlépés, a (tudjuk mi....
) Voron. Eddig V1-ben gondolkoztam de ez a Trident most megtetszett.
-
azbest
félisten
Ezen is kb a vázon és a kábelezésen, endstoppokjon kívül már más van
Úgy tűnik a polikarbonát kerekek rossz ötlet volt a fekete műanyag helyett, mert ahogy beleeszi magát a t-slot éle, úgy elkezd döcögni rajta és csúnya lesz a nyomtatás. Ezért váltom át a két tengelyt v slotra, csak nem gondoltam arra, hogy más a mérete. [kép] [kép]
Full alu, Saccco alukészlete mellé még egy asztal tartót vettem és be van szendvicsezve közé rugalmas anyagból nyomtatott rezgéscsillapítóvastag az üveg és egyel úgy tűnt, hogy túl rugalmas a tálca.
-
azbest
félisten
ah igen, ez nem is lett volna rossz ötlet, hát most már megpróbálom a jelenlegi lehetőségeket, aztán ha mégsem áll össze, lehet inkább már egy újabb, jobban átgondolt model vásárlásán gondolkodom el. Vagy egy corexy-hoz való vasárut rendelnék (és azzal együtt plusz egy lábat a taratnulához
). Inkább már egy gyárilag jobb kialakítású gépre költenék, már most is rezgett a léc. De azért remélem a tarantulát is be tudom már így állítani stabil minőségre.
-
Saccco
nagyúr
A V1 leszármazottja. A legfontosabb, hogy sínek vannak a Z tengelyen is. Valós 3 pontos asztalszintezés. Ami hátrány, hogy 6 driver kell, ami kevés lapon van egyelőre (persze mehetne kettővel itt is, mint a V2). Ezen túl jobbára apró javításokat tartalmaz. A V1-hez képest sok profil megmarad, mert itt is alulra kerül az elektronika. Illetve a Z tengely is kapott drag chain-t.
+ Szerintem lassan alap lesz a Klicky probe és az automatikus Z-offset is a gépeken.
-
-
Niczo
senior tag
Előkerestem a telómon lévő fotót a filamentről, sajnos ilyen számot nem látok rajta. Viszont az alábbi információk vannak a tekercsen lévő matricán: Nozzle 200-220°C, Baseplate 60°C. Akkor a munkapadot mégis fűteni kell? Vagy ez is alapanyag függő?
Szerk.: Creozone a márka, a dobozáról is megtaláltam a fotót. Azt nem tudom mennyire képvisel jó minőséget.
Egyébként alapvetően kis dolgokat nyomtatnék, elsősorban drónokhoz különböző kamera tartókat.
-
azbest
félisten
ja és a direct extruder megmoddoltam egy thingiverses tartót, hogy visszanyerjek egy elvesztett centit Y-on
tinkercad [link]
#27471Reggie0
úgy értem, hogy most már lehet nem a tarantulát építeném nagyon át, hanem egy új gépet építenék mellé akkor már. Szóval nem úgy értem, hogy a kiveszem belőle a vázon kívül az összes többi alkatrészt. Hanem a működő tarantula mellé van még egy doboz alkatrészem, amit az évek alatt szedegettem összeA leges legelső eredeti tervem az volt, hogy a tarantulával kinyomtatom a szükséges alkatrészeket, majd kannibalizálom az egészet egy corexy gép építéséhez, mert ahogy számoltam olcsóbbnak tűnt akár alkatrész célból megvenni akkoriban a tarantulát, mint egyenként összevadászni mindent és még a nyomtattatás is plusz költség lett volna. Csak közben jött olyan munkahelyi projekt, ami miatt 1 évig nem értem rá, mert minden második héten máshol voltam. Aztán most egy évig megint eléggé lefoglalt a munka. Közben pár dolgot igazgattam, szóval a tarantula fejlődött. Most már inkább megtartanám így - csak a kábelrengeteget számoljam fel és kap egy nochtua 40x20as borda hűtőt, hogy még csendesebb legyen. Aztán lehet valamikor vágatok V profiokat és építek valamit később
Amúgy direkt választottam szerelős gépet. Nem csak az ára miatt. Hanem tanulni.
-
azbest
félisten
sőt, dupla alu a tálca
a nehéz, vastag üveg miatt úgy láttam, hogy még az első alu tartó is belengett így tettem be mégegyet
Persze a súly és stabilitás párban jár, szóval minél nagyobb súly, anál nehezebb stabilizálni, így kontraproduktív lehet
Amúgy karácsony előtt nyomtattam csomó upgradet, de rájöttem hogy nem passszol igazán a géphez, amikor fel akartam szerelni: Alulról dual-z és x profilt dinamikusan tartó oldham coupler, a tápot meg csak simán bal oldalra akartam. Így nézett ki akkor a helyzet
Aztán meg újratervezésÍgy a gyárihoz hasonló megoldás került fel. A Z motorok alatt igazából csak azért van damper, mert annyival megemeli, hogy nem ér le az asztalra a hosszabb rúd. Amúgy alulról volt már egy ideje a motor, de visszatettem felülre most, mert a rudak nem 100% egyenesek és úgy 3 pontos rögzítés problémás. Ja meg a motornál lévő coupler pontossága - a prusa integrált rodos Z-jénél ilyen probléma nincs.
De, gondoltam rá, hogy át kéne építeni Y-t. De van egy másik probléma a régi tarantulával. Nem V slotos, hanem T. Ezért a V kerekeket jobban eszi. Ha meg V-re cserélek dolgokat, akkor szépen úgy nőnek a költségek, hogy igazából már lehet érdemes lenne teljesen másik vázat és felépítést választani. Régóta játszok a gondolattal, hogy kocka alakú gép lesz egyszer. Gyakorlatilag a vázat kivéve kb már megvan egy komplett gép (tartalék) alkatrészként.
Bár két smooth rod kéne csak meg nyomtatott tartó talán, hogy támassza két oldalon pluszban az ágyat a mostani felállás.Egyébként a két bedet tartó alu közé lehetne tennem valami rezgéselnyelő anyagot és lehet az sok vibrációt megfogna. Bár itt audio kapcsán írják, de ez a rezgéselnyelés működhetne nyomtató tálcánál is [link]
-
Devil Smile
őstag
Igen, en is beszeltem veluk mert ugy kertem a csomagot h fele fele pla es petg es ha lehet kulonbozo szinekben.. mondtak h menjek be es megnezzuk a csomagokat de megoldhato.. sajna en is 9-17ora kozott dolgozom igy emailben megrendeltem tegnap, majd kiderul mi lesz, de nagyon segitokeszek szerintem..
-
Pool_
tag
A soros illesztő egyáltalán nem biztos hogy nem csak a gyári firmware felrakásához van ott.
De ha mégsem, akkor is simán lehet hogy nincs a firmwareben leimplementálva a soros porton történő nyomtatás. Akkor meg hiába van ott.
Szóval lehet hogy a support téved ezt aláírom, de egyelőre ez a legbiztosabbnak tűnő válasz sajnos.
De ha van jobb ötleted, hogy hogyan lehetne kideríteni anélkül hogy valaki kidobjon rá pénz azt szívesen veszem, mert amúgy nekem nagyon bejönne ez a printer -
Reggie0
félisten
-
fape
senior tag
Meglestem pár assemly és troubleshoot videót és úgy látom az alja egyben jön és küzdeni kell hogy elért az usb-t és utána meg kell oldani kábelezést. Csodás...
-
-
azbest
félisten
Nem valószínű. Bár valóban elég keveset hallani róla, hogy a filamenteknek mi a története.
Ezek alapján gondolom:
- régi képeken már ott a háttérben több kilós tekercs, a preprap elkészítője mögött is - bár ez csalóka, lehet később készült képek
- 3 mm-es filamentet használtak talán a kezdetekkor
- a rendes fűtött asztal is csak később jelent meg a prusáéktól
- a fűkasza nylont használ, amit nem triviális mai nyomtatókkal sem nyomtatni. Azt hiszem abs volt elterjedt kezdetekkor - bár épp olvasom, hogy a reprapos csapat ötlete volt pla-t használniTényleg jó lenne látni egy összeállítást a filamentek fejlődéséről is
-
Saccco
nagyúr
-
azbest
félisten
Persze, csak ugye nem mindegy, hogy mennyiért. Amikor elkezdenek filamentet gyártani, pláne, ha kifejezetten ezzel akar foglalkozni a cég, akkor az alapanyag lehet az egyik legkisebb költségtényező.
Kapásból, ami eszembe jut. Hogy ehhez azért bérelni kell valami ipari területet. Külön szabályozás lehet a hulladékkezelésre. Ezerféle szabállyal, előírással. Adókkal. Rezsi. Fizetés. Gépek ára / bérlete. Szóval, ha valaki kilósra akar átcsomagolni granulátumot, akkor mindját lehet nem 3 eurora jön ki egy kiló, hanem lehet már közelíti az olcsóbb szálas filamentet
Mondjuk kínában lehet működne. Swarcban egy konyhai mérlegen a sufni végén lapátolja a mezitlábas vállalkozsó a tonnás raklapról a kilós nylon zacsiba és konyhai fóliaheggesztővel zárogatja le, ha a kiscsalád összeül, akkor akár mázsaszámra is legyártják naponta
Az lenne izgalmas, ha kitalálnának valami megoldást az fdm + színezésre. Hogy egy sima fehér vagy átlátszó alapanyagot tudna a gép színezni. Ahogy a múltkori videóban linkeltem, resin és más alapúakból van már néhány érdekes példa, ahol tintasugarassal kombinláják, de az is csak ipariban érhető el.
-
azbest
félisten
Mivel a hobbi vagy kisipari nyomtatók esetén az előre elkészített nyomtatószál teszi lehetővé az egyszerűséget adagolásnál, ezért használja mindenki azt.
A következő probléma, hogy földi halandó nem tud pár kilót venni granulátumból, azokat tonnára adják ipai felhasználásra. Ahol nyomtatásra használják, ott általában nagy méretű, nagy mennyiségű nyomtatást csinálnak, ahová a szál amúgy sem lenne alkalmas.btw, meg is érkezett a hétfő este rendelt gembird pakk az fcmarkettől
bt 30-tól ingyenes a szállítás. 32ért 7 kiló nem is rossz manapság. -
-
Darko
senior tag
Köszönöm mindenkinek az ötleteket és a hasznos infókat.
Hazamegyek először kap egy tisztítószeres pucolást, majd próba következik. Gyári asztalom van ami enyhén rücskös de bármivel tisztítom majd megfogadom hogy ever ever ever ...
A másik ami érdekelne hogy nyomtatás előtt mindig ki kell szintezni a tárgyasztalt? Nekem kisebb lesz a végén a fúvóka távolsága az asztaltól mint amit az elején beállítottam.
-
1200Ft/óra?
Én 100-120Ft-ot számoltam anyag+áramköltségre /óra, nagyon maximum, de ha nem az én nagyon lassú (max 50mm/s) sebességemmel számolok, hanem mondjuk a duplájával, ez akkor is minimum 5x-ös árrés. És ebbe még nincs beleszámolva az elő- és utómunka sem.
Ez normális? 🤔 -
fabula
őstag
Köszönöm, akkor kell egy RPI, viszont nem kell SKR 1.3 alaplap csere, ez is valami
.
Most már tényleg utána olvasok a Klippernek.
Saccco-tól kérdezném még, hogy melyik Dragon hotendet használja, a standard vagy high flow verziót? Véleményed szerint a 4MAX-ban ki lehet használni a high flowt, vagy nem tud olyan sebességet a gyári mechanika, amelyhez kellene a több olvadt anyag?
-
kzkz
őstag
A freecad-et nem ismerem, de a sketchup-nál be lehetett állítani, hogy egy kör milyen részletezettségű legyen. Alapból elég darabosra volt állítva, én se értettem a köreim miért nem körök. Ezt átállítva megoldódott a probléma.
Aztán még leronthatja ezen túl az export is, amikor STL-lé alakítod, ott is meg lehet adni a részletezettséget. -
fape
senior tag
Akkor most Ó magyarul is:
Hopp ezt aszem benéztem, mert az nem egy luk, hanem egy cső és akkor valszeg a háromszögekre bontás miatt ugrálhat egy kicsit a távolság a külső kör/sokszög és a belső kör/sokszög között. Így nem mindig fér el egy teljes csík. Látszik is hogy luk kb ott van ahol "összeér" két téglalap.
Esetleg az stl generálásnál lehet növelni a részletességet, hátha segít. -
Bocsi, Anet A8, dual Z, pont azon az oldalon van a board hűtő venti, amelyik jó lett
, a másik oldalon semmi, se huzat, se ajtó, bútorok vannak arról az oldalról. Bár most jobban meggondolva a "jó" oldalon kap egy kis plusz hűtést a board irányából, a másik oldalon esetleg meg lenne olvadva?? Az extruder hőmérséklete 195 fok, a tárgyhűtő 100%-on ment végig. Azt se gondolom, hogy kimaradt volna egy-egy step, mert a függőleges fal is tökéletesen egyenes körülötte.
Szóval egyszerűen nem értem. Egyedüli probléma az lehet, hogy nedves a filament, a retract-ot feljebb vettem 2-ről 3mm-re, mert kicsit szálazott. De ha ez okozott volna problémát, az máshol is hagyott volna látható nyomokat, nem? Nyomtatás közben nem pattogott egyébként, az jelentheti, hogy nem is nedves a filament?
A szeletelő progi pedig Prusaslicer 2.2
Az előző hsz-ben a "sátán" eredetileg "darab" lett volna, hülye autocorrect -
Saccco
nagyúr
- Kalapácsanyákkal rögzülnek a panelek, korábban nyomtatott elfordítós záras volt.
- A levehető eleje helyett mágneses kétfelé nyíló ajtaja lett.
- DIN sínekre került az elektronika.
- 24V lett az alap rendszer.
- Mini12864 LCD lett az alap. (Ez rohadt jó RGB Neopixel LED-ekkel.)
- Minimálisan több lett az Y travel.
- Most már beismerten csökkent a Z (-20mm, DD miatt).
- Insert nut-os lett szinte minden alkatrész.
- Alap lett a fém 80t, belefér, mivel kiesett egy halom alkatrész mindenhonnan.
- Csökkent a nyomtatott alkatrész szám és nem kicsit egyszerűbbek lettek az alkatrészek.
- Raspberry Pi 4 lett az ajánlott.
- SKR 1.3/1.4 az alap.
- Részben a 24V miatt 60mm-es ventik kerültek a skirt-be, korábban 120mm volt az alján, de olyat nehéz 24V-osban találni.
- Directdrive AB
- Directdrive extruder
- Ajánlott lett a mágneses bed
- Javítva lett a szénszűrőház a hátulján, arra is 60mm venti került.
- 9mm szíj lett az ajánlott Z-re.(V2.2 > V2.4)
[VORON2.4 Release] - itt van a hivatalos notable
-
dugesz77
őstag
Tárolásra nálam is az ikea-s cuccok váltak be. Én a vákuum zsákjukat használom kis kézi porszívó pont jó a szelepéhez így kiszívom a levegőt belőle plusz a szilikonos macskaalomból egy 2 kg szövetzsák is benne van. Az egész egy filur tárolóban. mindig csak az a tekercs van elől amiből éppen dolgozom. Eddig nem volt gondom vele.
-
Reggie0
félisten
Rosszul remlik
Emiatt ne aggodj, gyakorlo villamosmernok vagyok. Amugy csak azert kell, mert kap akkumulatoros szuntetmentesitest es a toltofeszt jo lenne, ha nem kellene kulon konverterrel eloallitani(27.6V kell). Utana meg kapna egy sima fesszabalyozot es a nyomtato nem vesz belole eszre semmit.
Plusz az akkumulatorok lennenek a ballaszt, ami a vaz aljanak rezgeset csillapitanak(mert nyomtatott zajcsillapito bakon all a nyomtato).
-
Tikakukac
titán
Igen, ezzel van a gond. Hogy én azért most elég tételesen kiszámoltam a dolgokat és nem tudom azok a számok, amik ott a Voron részlegen elhangzanak hogyan jönnek ki, mert szerintem sehogy
Azért 400k körül már készen is vannak olyan dolgok, amikkel az a legnagyobb gondod, hogy a filamentet bele kell tuszkolni
-
Szabikaa20
őstag
Köszönöm,megnézem!
Ezt ma csináltam minden segitség nélkül.Sokkal könnyebb használni,mint FreeCAD-et.
Csak egy baj van vele,hogy olyan kicsi,hogy a Cura nem tudja szeletelni úgy hogy a menet között ne legyen rés...
(#22202) energy4ever: Ha azt veszem,akkor nagyon szivesen!
De lehet kipróbálom a cseh márkát.Itt nálunk SK-n nagyin dicsérik!
-
Reggie0
félisten
Minden felbontja vegul arra, ivet nem lehet cartesianban rajzolni, mert ket koordinata kozott csak kvantalt x,y pozicioparok vannak. Itt az nem mindegy, hogy a kommunikacios interfesz birja-e a sok adatatvitelt nagy felbontasnal vagy a mikrovezerlonek van-e eleg szamitasi kapacitasa kiszamolni.
-
trialkornel
tag
Nekem már sokszor jött le. Van hogy hiába várom meg hogy kihűljön, magával rántja akkor is. Már vagy 8-10 üveglapot elhasználtam, próbáltam sima és edzett üveget is. Mindegyiket megeszi ha olyanja van. Újabban az a jelenség nálam hogy az üveg egyik felére nagyon jól tapad a PETG, a másik felére meg nem akar. Régebben nem volt ilyen gond, így ez miatt most üvegest fogok váltani....
-
trialkornel
tag
Így van. Ha van tartalék tükröd, üveged, vagy könnyen hozzájutsz másikhoz baj esetén akkor nem kell sajnálni, mehet natúrban rá a PETG. Akkor fogod csak igazán eldobni az agyad milyen sima lesz így a nyomat alja
A Z offset meg igazából az endstop/szenzor pozíciójától függ. A lényeg hogy amekkora értéknél jó volt a PLA, attól kicsit feljebb állíthatod a fejet a PETG-hez. Persze ezt neked kell kitapasztani hogy lesz jó. Ha nem tapad jól akkor lejjebb kell vinni, ha nagyon rákeni (akkor fogja megenni a nyomat az üveget) akkor meg feljebb.
-
imibogyo
veterán
Ha nyomtatnék, akkor én a TopsCNC-ben gondolkodnék (főleg a V2.0-ban), ha komolyabb munkára is szeretnéd használni. A v1.0 fent van Thingin, a v2.0 is ingyen letölthető a tervező honlapjáról, ha minden igaz. Mondjuk én ezt is átalakítanám lineáris tengelyűre. Vagy ott van még a szintén népszerű Root CNC (R3-as)..
Ilyen terhelésre (fa, akril stb.), ha nem akarsz a görgős, csapágyas megoldásokkal szenvedni, akkor ott vannak a nyomtatható, eleve lineáris tengelyekhez tervezett verziók. Szerintem az egyik "egyszerű, de nagyszerű" ilyen gép Nikodem Bartniké. Egyszerű, de még alumíniumot is mart vele.
Ezek mind fent vannak Thingiversen is, csak az most olyan lassú, hogy nincs kedvem kikeresni őket, majd te megteszed
. Egy biztos lineáris tengelyű géppel egyszerűbb dolgozni (kalibráció), mint a csak görgős megoldásokkal (szerintem !!!), szóval én mindenképp ilyen irányba mennék el (vagy a fenti gépeket ilyenné alakítanám át).
Én nyomtatni ugyan még nem nyomtattam magamnak, de már a harmadik saját tervezésű CNC-m épül. Ha van kérdés jöhet nyugodtan, akár privátban is. Olyan terhelésre amit írtál akár még az MDF/rétegelt lemez vázas gépek is tökéletesek lehetnek (ebben az esetben is én biztosan lineáris tengelyekkel építeném). Van egy MDF vázas gépem ebben a pillanatban is 20-as lineáris tengelyekkel. Lényegében tökéletesen működött fára és lassú előtolással alumíniumra is, csak azért lett félretéve, mert a trapézmenetes orsóim amiket tudtam szerezni nagyon gagyik voltak és nem volt vele kedvem tovább "szenvedni" vele (lényegében csak P&P módon ki kellene cserélni az orsókat és az anyákat új normális minőségűekre). A vicces az, hogy emiatt árultam itt a PH-n is sokáig a teljes vázat bagóért, de a kutyának nem kellett, azóta is a polcon porosodik... Még mindig gondolkodom, hogy dobok bele golyós-orsókat ~60k-ból meglenne az egész (vagy 15k-ból az új trapézok anyákkal és csak pár rögzítőt kell hozzá nyomtatni), aztán van még egy jó gépem tartalékba.
A most épülő gépem alu profilokból épül (komoly 90x90 és 80x80-asokból, a kiegészítő részek 20x40-esekből). De igazából csalódtam az ezekkel való "dolgozásban", messze nem olyan egyszerű, kényelmes velük a munka, mint előzetesen gondoltam a 3d nyomtatós tapasztalataim alapján. Egy komolyabb méretű gépnél (1000x1000x600 mm munkaterület) brutális mennyiségben kell állítgatni tizedmillimétereket ide-oda minden egyes csatlakozási pontnál, mire minden tökéletesen merőleges, párhuzamos, derékszög lesz. Lehet vissza is térek a rétegelt lemez vázhoz (és ebbe beleépíteni az alu profilokat), mert annak rengeteg előnye van a fémmel szemben (rezgéselnyelés pl.) és megmunkálni, dolgozni is sokkal könnyebb vele. Sőt a károgókkal ellentétben nagyon bitang vázakat lehet fából is készíteni...
-
tonermagus
aktív tag
Ahogy nézegettem számomra a PLA a legjobb választás lehet...
Legnagyobb előnye hogy talán nem mérgező az olvadása közben keletkező gőz.
Mivel teljesen új nekem ez a 3D nyomtató dolog, így most a webet bújom hogy is működik az egész. Amit idáig leszűrtem: ha megjön a nyomtató összerakom, bekalibrálom, betöltöm a CURA programba a .stl-t ahol is megadom a nyomtató paramétereit, beállítom hogy milyen anyaggal dolgozom, bekapcsolom a Support-ot hogy magától támaszokat készítsen, megcsinálom a spliteket, létrejön a Gcode fájl, amit rámásolok egy SD kártyára, azt bedugom a nyomtatóba és indítom a menüből a nyomtatást.
Ez így nagyjából okés?
De ha esetleg van egy teljeskörű lépésről-lépésre leírásotok akkor azt megköszönöm ha belinkelitek.
Amit nem tudok még: hogy jön létre a .stl fájl?
Nyilván valamilyen tervező programból állítom elő az alakzatokat. Melyiket ajánljátok a legkezdőbarátabbnak? Nemigen dolgoztam még ilyen tervező progikkal... -
Gabesz87
veterán
Köszi. Nem tűnik rossznak, kb. a Sunon-hoz hasonlók a paraméterei. Pláne, hogy az általam kinézett Sunon ventik majdhogynem beszerezhetetlenek. USA-ban van, dehát onnan meg nem fogok rendelni sokért. Kár, hogy ez a venti nincs 24V-ban, a lenti táblázatban ott van a típusa, de nem igen találom sehol. Jó lenne, mert legalább nem kéne a DC konverter, de végül is mindegy, a Noctua is azzal megy nyilván. Köszi a tippet, lehet, hogy ezt veszem akkor, úgyis rendelek most (ahogy írtam nozzlet, meg a titán torkot).
-
mekkGyver
aktív tag
Kicsit körbejártam a témát, és úgy tűnik, hogy főleg olyanok terjesztenek ilyesmit a fórumokon, akik pár nappal előtte még kérdezgették, hogy kell beállítani a vref értéket, és gondolom a sok kusza válasz (és esetleg szakértelem hiány miatt) hibásan sikerült beállítani. Részemről inkább anyagi szempont lenne, mert így az 5db TMC-vel mindkét nyomtatómat tudnám kicsit fejleszteni, az extrudernél nem gondolom, hogy annyit számít az az extra pontosság.
-
azbest
félisten
Nem mindegy, hogy melyik tmc.
Valamint az sem mindegy, hogy milyen extruder és motor.a tl-smoother kapcsán az a probléma, hogy egy konkrét driver egy konkrét problémájára találtak ki egy kerülő megoldást. Csak aztán fogalom nélkül és a támogatott linkeket mindenfele szétszóra némi apró reményében, csomó helyen elterjesztették, mint csodaszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AM2 és AM"+ Ritka darabok!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba Árak továbbra is! Évtizedes minőség, személyes átvétel is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!