- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nem csak pletyka, hanem a nav által közzétett pdf a különböző módokról. És a preferált módszer az, ha vásárláskor megtörténik az adófizetés. Ha nem, az drága lehet. Svédeknél már vagy két éve van hasonló rendszer, de kevés infót találtam, nem tudok svédül
Az durva, hogy amcsiknál 800 dolcsiig lényegében adómentesen rendelhetnek kínából. Ha szó szerint hajóval szállítják, akkor kell valami kis ezreléket fizetni érte.Amúgy már próbálok nem nagyon rendelni nyomtatós kacatokat addig, de hát mindig nagy a kísértés
Hátha később jó lesz alapon, főleg filléres fogyóeszközöket. Jó jó, a tartalék hotbed talán kissé túlzás volt, de csak 10 dolcsi
De amúgy a komolyabb dolgokat már az utóbbi fél évben eu-n belül, cseh raktárból rendeltem. Léptetőmotor pakkot, tartalék boardot. De ezek is németeken keresztül jöttek, szóval a raktár szinte csak tájékoztató jellegű, de lehet másikból küldik. Ahol épp van.
Most meg lehet a kínai újév és szabadság időszak is számított ilyen szempontból.
tothferenc, na pont megelőztél
-
tothferenc
aktív tag
Ez nem pletyka, elvileg az EU kotelezni fogja oket erre, hogy a vasarlo mar a novelt arat fizesse ki a weboldalon. Annyi engedmenyt kapnak a cegek, hogy minden cegnek elegendo egy -EU-s- orszagban ugyfelszolgalatot tartani, aki rendezi az afas sztorit.
Most nezem, azert itt tenyleg tobb opcio lesz:
link -
cross56
senior tag
-
spacelab
tag
Megpróbálhatom, bár szerintem ez a 3d touch csoda lesz a hunyó és fals értékeket ad. Biztos vagyok benne, hogy homorú az asztal, ezért szeretnék valamilyen bed levelt. Ha bemérem a négy sarkát papírral úgy, hogy egy nagyon picit szoruljon, majd beküldöm a hotendet az asztal közepére akkor ott a papírlap teljesen szabadon mozgatható. Ha szerencsém van akkor péntekre itt az eredeti BL touch, és megpróbálom azt. Vagy lehet addig fordítok egy manual mesh bed levellel ellátott firmwaret, és megnézem, hogy úgy mi a helyzet. Bár azt kézzel, g kódokkal kellene megoldani, mivel a firmware nem fordul le ha engedélyezem azt, hogy a kijelzőről irányítsam a manual mesh levelt. És nem igazán vágom még itt a g kódokat.
-
kzkz
őstag
Már gyártásban van, ilyen lett végül:
Nagyrészt össze is tudtam volna dobni itthon, mert van pont ekkora próba NYÁK-om, de végül úgy jött ki a matek, hogy derékszögben fog állni egymáshoz a két panel, és derékszögű dupla tüskesor lesz az egyik oldalán, az meg nem volt itthon, csak szimpla.Szóval 1-2 hónap és lehet kezdeni a szerelést
, addig elkezdtem tervezni a többi elemet a rögzítéshez.
Egyébként van egy magyar srác, aki rakott már össze ilyet, elég komoly cuccnak tűnik: [link]
-
trialkornel
tag
Igen gondoltam erre is. Már lassan fél tekercset kukáztam ez miatt, kísérleteztem mindennel, ha beledöglök is meglesz a megoldás. És fekete petg-ből lesz SKR dobozom!!!!
A következő kísérlethez az infillt leveszem 45-ös sebességre és emelek hőfokot. A z offset is kicsit sok volt úgyhogy már azt is állítottam.
Az a bajom igazából hogy nem szeretek ennyire hosszú nyomtatást csinálni mert nincs időm otthon lenni vele, annyira meg nem bízok benne hogy hiba nélkül végigmenjen (tűzesettől annyira nem tartok mert relatíve biztonságosnak tartom). Ezért próbálom minél kevesebb idő alatt kinyomtatni. Csak mikor az ember kiszámolja hogy mikor végez és pont belefér, aztán eldugul és a 3. próbálkozásra már elmegy több óra....akkor arra a napra bukta. -
trialkornel
tag
Nálam kell a filament szűrő mert nagyon sok por szokott lenni a tekercseken, hiába vannak dobozban. De jó fajta szűrőt használok, nem esik szét a szivacs benne, szép nagy porcicákat szokott összeszedni
Nekem az a fura hogy eddig nem volt gond ilyen dugulással. De azért megpróbálom hogy ráteszek radial ventit a fejre. A másik gondolatom meg az volt mikor már tele lett a hócipőm az egésszel hogy veszek egy Mosquito vagy Dragon hotendet, mert most azok a legyőzhetetlenek, és bek@*#"%ja a gép....
-
Reggie0
félisten
Igen Kb. De nagy elonye, hogy lehet a merevseget szabalyozni, igy pl. rugalmasabb elemek, bepattano csatlakozasi pontok vegre kialakithatoak lesznek PLA-bol is. Most minderre ABS-t vagy PETG-t kell hasznalni. En latok benne fantaziat. Illetve az eltero felulet miatt nagyobb feliratokat anyagaban is felviheto lesz.
Mondjuk baromi draga, itthon 16k/tekercs.
-
Gabesz87
veterán
Reggel pont ahogy keresgeltem, olvasgattam dugulassal kapcsolatos fórumokat, láttam ezt a dust cleaneres megoldást, és v6-nal volt olyan megoldás hogy a szivacsos olíva olajjal itattak át, és megszűnt az illetonek az állandó random dugulas. De a bmg-ben nem csúszik így a szál?
-
trialkornel
tag
Használok szűrőt de már nekem is eszembe jutott mint hibaforrás így kiiktattam a rendszerből.
Mikor dugul érdekes módon nem dugósodik a fila vége hanem inkább szálas, tépett lesz mikor kihúzom.
Most vizsgálgattam egy kiszedett, használt heatbreak-et és érdekes módon a teflon mellett/felett a fém karimájánál körbe kiült egy kis olvadt fila. Azon gondolkoztam hogy ha rendesen össze van húzva, akkor ott nem igazán jöhetne ki mellé anyag. Lehet "túl rövidre" vágtam a ptfe-t?
Saccco ötlete nem rossz, hogy 3 mm-es break-be tenni a 4/2-es tefloncsövet, úgy jobban tömíthet.
Firebay Peanut fejet használok, az 30-ra szűkíti a 40-es ventit. -
azbest
félisten
Üveglapon, jó szintezés mellett a 0.1-es első réteg szép sima eredményt hoz passzírozással is. A 0.2-essel sokkal könnyebben előfordul a hullámosodás. Egyik helyen picit több anyag buggyan ki, s onnantól kezdve minden szomszédos elhaladáskor kicsit megemeli a fejet a bucka, így ott is bucka lesz. Bosszantó
-
Gabesz87
veterán
Megoldódott a venti probléma szerencsére. Miután 2 5015 ventit próbálgattam, és egyik sem ment, bedugtam a régi, stock tárgyhűtőt, és az bezzeg ment. Utána vettem észre, hogy az 5015-ösökön fordítva van a két kábel a JST csatiban, úgyhogy azokat kellett megfordítanom, viszont az egyik úgy sem ment, úgyhogy az valószínűleg kuka, a másik hálistennek működik, szóval megy is a nyomtató. Ezekkel a pontos pozíciókkal meg majd szórakozok még, egyelőre örülök, mint majom a farkának, hogy végre minden egyben van és működik, és tudok nyomtatni sok idő után. Egyetlen apró furcsaság most, hogy valami halkan nyöszörög, nyekerek, amikor jobbra X irányba mozog a fej. Fura, mert ma párszor elkezdtem próbaképp nyomtatást, de nem hallottam eddig. Mindegy, ez legyen a legkevesebb.
-
Gabesz87
veterán
Igen, tegnap úgy volt, ahogy leírtad, a -3 és -14 értékekeket a min_pos-hoz írtam be, a manual sorok pedig nem voltak engedélyezve. De így is teljesen ugyanazt produkálta, ugyanúgy működött, de egy Facebook csoportban írták nekem, hogy a manualt állítsam be. Na mindegy, kipróbálom, hogy írtad. Logikusnak hangzik.
Most olyan gondom van viszont, hogy nyomtattam volna egy teszt kockát, de nem megy a tárgyhűtő. Nem értem mi lehet a gond. Cura-ban be van állítva, hogy 2. rétegtől 50%-on menjen (szerintem egy 5015-ös blower-től ez elég, de majd meglátom). SKR1.3-am van, a hűtő a CNC fan nevű portban van. Be lehet valahogy paranccsal kapcsolni a tárgyhűtőt, hogy megnézzem, működik-e egyáltalán? -
DrojDtroll
veterán
-
bardi
senior tag
-
mekkGyver
aktív tag
1. A nyomtatóm a legújabb verziójú Linear Plus, és JÓL nyomtat! De egyrészt én nem elégszem meg a JÓval, próbálok törekedni a tökéletesre, másrészt a jó nyomtatás relatív, mivel a minőség a sebesség függvényében változik. Átlag sebességen több mint elfogadhatót produkál, de mivel a delták híresen jók nagyobb sebességen is, ezért próbálkozom elérni a lehető legjobb minőséget nagyobb sebességen is.
2. Tisztában vagyok a linear advance lényegével, több tutorial videót, leírást végignéztem, majd kilométernyi filamentet csíkoztam el a legtökéletesebb gyorsulásos tesztcsík megtaláláshoz. Ennek ellenére a Chep féle kocka sarkai és a betűi ugyanolyan "kiemelkedést" mutattak. Mást nem vártam tőle. Azt viszont végképp nem, hogy jelentősen meghosszabbodik a nyomtatási idő.
3. Tudom, hogy, milyen fontos, hogy a delta minden porcikája egyforma legyen, és minden tized mm. eltérés hatványozottan jelentkezik, sokat olvastam ezzel kapcsolatban is, tudom azt is, hogy miért nem az igazi a gyári firmware asztalszintezése (és miért jobb helyette az új Marlin kalibrálása), de "szegény ember vízzel főz", ha lennének százezreim nyomtatóra, akkor nem Kosselt vettem volna, így marad a barkács tuning, de egy akkora átalakítás sem fér bele, hogy lecseréljem a komplett vázat, rudakat, csuklókat, így marad a sok "urban legend" tesztelése, kipróbálása, hátha valamelyik valóban hasznos.A lényeg, hogy nekem (és gondolom itt még sokaknak) a 3D nyomtatás egy hobbi, amellett, hogy érdekes és hasznos tud lenni. És mint az autótuning, a nyomtató tuningolás sem mindig észérvek mentén halad.
A "hiba" egyébként, amit próbálok minimalizálni a "ringing", vagy "ghosting" jelenség, ami főleg a nagy sebesség miatti vibrációból adódik.És jól érzed, kicsit kioktatónak érződik a megfogalmazásod
, de azért köszönöm, egy ilyen régi motorostól, mint te ez megbocsájtható. Jól összefoglaltad a lényeget és biztosan hasznos lesz más deltásoknak is.
-
WunderKinder
aktív tag
Tényleg a Klipper-t már nézegettem régebben is. Kicsit utánanézek, végülis van hozzá itthon szinte minden.
(#20617) mekkGyver: Szerintem más is kapott, mert soros porton is eldobálja a kapcsolatot. SD kártya halott, a Wifi-re csak annyit ír hogy "being started". De szerintem van ilyen wifi modulom a cégnél, egy próbát megér.
(#20619) Tankblock: User error volt, rossz helyre dugtam vissza a ventillátorok tápját és megküldtem az 5V-os kört 12V-tal.
-
imibogyo
veterán
Igen, persze túlzó a kép. Azért is mondtam, hogy csak szemléltetésnek szánom a képet, hogy milyen jelenséget szerettem volna elkerülni.
A derékszögek 50%-os infillel vannak, 5 fal/alj/tető. És megvizsgáltam a marómotor konzol modellemet (fejből nem emlékeztem a pontos paraméterekre, mert már nagyon régen még az első Ender 5-ömhöz készítettem a gcode-ot, most csak elindítottam a nyomtatást és mire hazaértem készen volt), na szóval az sem 100%-os infillel készült (az egy régebbi konzolom volt), hanem az is 50%-os infillel és szintén 5 fal/alj/tető beállítással készült. Lehet pont Stefan videója alapján gondoltam így, mert szoktam az ő videóit is nézegetni...
Illetve azért is említettem meg, mert a túlextrudálás a méretpontosságra is rossz hatással van.
Teljesen igazad van, de mint mondtam ennél a modellnél egyáltalán nem fontos sem a szépség, sem a méretpontosság. Így is több milliméter játék van bennük. Komolyan csak a "legerősebb" megoldásra törekedtem. Aztán, hogy hülyén gondoltam-e, majd kiderül. Már csak a rohadt csavarokra várok, hogy végre elkezdhessem összerakni a gépet, de azok már csak a jövő héten érkeznek meg.(#20615) Reggie0:
Neked is tök igazad van. Én is tartok azért tőle. De optimista vagyok. Még úgyis van bőven időm, mire a vázzal addig a pontig jutok, ahol már kelleni fog ez az alkatrész, addig még van időm agyalogni rajta, hogy mi legyen a végső megoldás. -
imibogyo
veterán
Igen. Látom én is, de úgy voltam vele, hogy így biztosan minden réteg összeér. A lehető legerősebb nyomtatásra törekedtem, ezért 105% volt a flow. El akartam kerülni, hogy esetleg valahol "lyukas" legyen a modell. Mint például itt az alsó képen (csak mintának szánom természetesen). Mivel ezek teherviselő elemek lesznek, úgy voltam vele, hogy inkább legyen "csúnya", mint gyenge.
-
bardi
senior tag
-
bardi
senior tag
A görgők jók, megnéztem, nagyon kis mozdulatokra is forog a motor tengelye, a csavarok meg nem mozdulnak. Ezekre még figyeltem a szerelésnél, hogy biztosan jól meg legyenek húzva.
A fúvókát sajnos nem tudom lemérni, van még egy 0,8-as, meg 1,0 és 1,2-es, de azokat már kicsit nagynak érzem.
Ez a 0,6 mm-es pont jó kompromisszum, gyorsabb vele a nyomtatás, a volcano hotend miatt bírja is, és a minimális lekerekítési sugarak se túl nagyok vele. Lehet kéne pár újat vennem, csak mire ideér...A hűtést kipróbálom, hátha segít még, köszönöm.
-
Joshi
titán
Még annyi kérdésem lenne, hogy honnan tudom hogy ezek a beállítások csak a FAN1-re vonatkoznak?
/**
* Controller Fan
* To cool down the stepper drivers and MOSFETs.
*
* The fan will turn on automatically whenever any stepper is enabled
* and turn off after a set period after all steppers are turned off.
*/
#define USE_CONTROLLER_FAN // I have this set to turn on the fan for my TMC2130s.
#if ENABLED(USE_CONTROLLER_FAN)
#define CONTROLLER_FAN_PIN 7 // Set a custom pin for the controller fan
#define CONTROLLERFAN_SECS 90 // Duration in seconds for the fan to run after all motors are disabled
#define CONTROLLERFAN_SPEED 180 // 255 == full speed
#endif -
Joshi
titán
Ezek után már gyanús, hogy a jelenlegi venti ami hűti az alaplapot, azt egy led szalag táp hajt és azt már menet közben dugtam be ugyan abba az elosztóba amin a nyomtató is van. Ahogy bedugtam a dugót szikrázott is egy kicsit, de akkor még nem vettem észre a jelenséget. Szerintem tényleg valami ilyesmi lehetett.
Egyébként érdemes felrakni a 2.0-ás Marlint? -
Joshi
titán
Köszi. A Top solid layers volt a kulcsszó.
Remélem váza lesz belőle.
A nagyobbik probléma az, hogy a kijelzőn krix-krax betűk jelentek meg. Volt már ilyen, de az nyáron volt amikor gyanítom túlmelegedett az alaplap mert akkor még nem volt hűtve. Akkor le is állt a nyomtatás. Most viszont hűtve van az alaplap, de megy azóta is a nyomtatás. Szerintetek állítsam le? Vagy?
-
Saccco
nagyúr
-
törölt tag
Na, közben eszembe jutott, hogy van itthon egy komplett mini ITX rendszerem, ami régen HTPC volt, de mára kiváltottam kütyükkel. Egy 3. genes i3xxxxT, pici SSD-vel, 8GB rammal, meg egy RX460-al, bár ez utóbbi tényleg overkill lenne.
Szerintem, több nyomtatóra ideális lenne, de nem tudom, hogy akarok e ilyesmit valaha. Akkor meg lehet egyszerűbb lenne pénzzé tenni, azon meg akár vehetek olyat is, amit linkeltél, mert kijön belőle.
Az a baj, hogy rengeteg az információ, és nem vagyok a témában kellően felkészült, hogy lássam az alagút végét. Ha ezt veszek, akkor ebbe az irányba fejlesztem, ha azt, akkor meg abba. Ha úgy akarom, hogy minden stimmeljen, akkor az meg drágaA gcodeos futtatás rendben van, én úgy értettem, hogy nem elegáns, hogy én futtatok adathordozóról valami gcodet, ahelyett, hogy lenne erre egy menüpont. Hogy aztán az a menüpont is gcodet futtat, az már nem baj nekem, csak akkor legyen firmwareba, ne valami adathordozóról fusson.
kzkz
nem is tudtam, hogy az s905 is alkalmas ilyesmireNa ilyenkor van az, hogy nem veszek semmit, hanem kivárok. Mert mindig meglepődök a téma kapcsán valamin, és nem akarom, hogy úgy kezdjek felépíteni egy rendszert (vagy csak átépíteni a nyomtatóm) hogy később rájövok, nem így kellett volna.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz:
Az egyik legfontosabb kiegészítő az Octopi. A nyáron vettem egy PI3+ -t házzal, táppal, ventivel, SD kártyával kb 50USD-ért az Alitól.
Azon keresztül a legtöbb funkció elérhető, és a munkából is követhető, hogy egyenesben van-e még a nyomtatásod, vagy ki kell lőni, mert valami elromlott, és csak az anyagot pazarolja.
(Vagy már leégett a ház.)
Ez a nyugalom ára.A közvetlen vezérlőt csak néhány funkcióra használom már. Ezért a színes érintőképernyőt felesleges csicsának tartom (ha külön pénzt kell adni érte)
A teljesség igénye nélkül leírom, hogy mire jó nekem az Octopi:
Konzolként használva be tudom lőni az extrudert és tárolni a beállításokat
Grafikusan mutatja a hőmérsékleteket
Grafikusan mutatja az aktuális réteg mozgásait - gcode alapján
Pár gombnyomással mozgathatom a fejet és extrudálhatok (filament cserekor)
Nyilvántartja, hogy melyik tekercsen mennyi anyag van még,
A kamerával látom a működést élőben
Több elem nyomtatásakor kilőhetem azokat, ahol félrement a dolog.
Van külön vészleállító gomb is
Octoprint Anywhere segítségével bármilyen böngészőben látom a működést, amíg távol vagyok (persze sokféle egyéb kliens is létezik, némelyik fizetős)
Nincs beüzemelve: Octolapse segítségével gyorsított filmet készíthetnék a nyomtatás menetéről
Nincs beüzemelve: Felhő alapú szolgáltatás figyelheti, hogy jó-e még a nyomtatás és szól, ha valami gyanús
Nincs beüzemelve: Ha nagyon akarnám, az Octopi szeletelhetné is a modellt
-
törölt tag
Huhh, hát én még nem tartok itt, hogy gcode-t irogassak
Meg őszintén, nem is pont erre gondoltam. Most a gcodet futtatnom kell, erre meg lenne egy menüpont egy grafikus panelen. De lehet, hogy csak fantáziálok.
Mert voltaképp részenként most is benne van, hogy pre-heat PLA teszem azt, és előre definiált értékekkel felfűt, de megint külön parancs kell neki, hogy hazajöjjön, ráadásul, ha előbb hozatom haza, akkor nem tudom elkezdeni a felfűtést, de ha előbb preheatolom, akkor utána tudom homeolni.
Ezek mind mind pusztán praktikus dolgok, magát a nyomtatást nem befolyásolják. Gcode futtatásával ezeket megoldani, nem túl elegáns. De aláírom, hogy működik.
Ami lapokat linkeltél, azok tetszenek, de őszinte leszek, kicsit szivenütött az ár. Most ennyivel drágább egy LAN-os lap egy szimpla silent boardnál? Mert ez utóbbi kb 30 font. Én azt gondoltam, ha 60 körül kidobok, akkor már jót veszek120 + 60 display annyit most nem fogok költeni a nyomtatóra, mert nem sokkal többért vettem.
Vagy jó, ha ez tényleg így működik, meg megéri, akkor dobok össze rá, és megveszem pár héten belül mondjuk, ha tényleg érdemes.
Vagy az esetleg nem működik, hogy a NAS-t megkérni, hogy legyen nyomtatószerver is? USB vagy LAN kapcsolattal, 0-24 eléréssel? És akkor ezzel kikerülhetjük a drága boardokat, meg a Raspberryt, sima USB is jó lesz, vagy láttam silent boardot nyomtató USB-vel szerelve. USB-B asszem .... Negyed áron. (Gondolom ez inkább NAS-os kérdés, és kevésbé idevaló. Szét is nézek)szerk:
Most olvasom a specs részt a Duet lapoknak. Nagyon komoly, 7 extrudert képesek vezérelni expansion board-dal.Szerintem ez nem az a grade, amit én keresek. Nekem valami olyasmi kellene, mint amilyen a 30 fontos silent board, csek legyen rajta LAN csatlakozó. Meg persze legyen picit drágább, csak ne kb 4x ár legyen.
szerk:
Mr.Csizmas
Igen, valamerre el kell majd indulni, de egyelőre próbálok abból építkezni, ami van. Aztán ha nem megy, hát, lehet, hogy bepízem a nyomtatót, csak az árak kissé váratlanul értek. -
törölt tag
Hát, szerintem az érintőképernyős bevitel tartósabb lesz, mint a mostani gombos pótméteres csavargatós klikkelős. Szintezésnél kész kín körbevinni a fejet, mire beállítom, hogy melyik tengely, mennyit menjen, milyen lépésközzel, utána meg ugyanez vissza, és be a másik menübe.
Szerintem rohadt kényelmetlen, bár az is igaz, hogy nem kell sűrűn csinálni.
De amúgy abban igazad van, hogy ha le is cserélem, szerintem volna más, ami fontosabb, pl extrudert fémre, meg hasonlók.
Csicsa meg persze, nem képvisel valós értéket, de azért csak szebb egy áttekinthető menürendszer alatt dolgozni, mint ezen a mostanin. Kb 90-es évek stílusa. Bár tény, hogy a nyomatot semmiben nem befolyásolja.Mr.Csizmas
Na igen, de melyik silent board? Nem terveztem még egy Raspberryt is beiktatni. Az mire kell? A közvetlen etetéshez? Olyan board nincs, ami ezt tudja, mert van rajta pár MB ram, amiből tud olvasni? Vagy valami hasonló? -
Gabesz87
veterán
Akkor jó, köszi. Most mindjárt sírok, mert a nyomtatásom bal elejénél, ahol a kis keskeny rész van (SKR case lesz amúgy, és az az a rész, amit a profilba kell csavarni majd), felvált picit, és beleakadt a BLTouch-ba, ami még jobban feltépte
Lehet, hogy az volt a baj, hogy az asszony kinyitotta az ablakot, rá is szóltam, mikor észrevettem, hogy nyitva van. Most azon gondolkodom, hogy lehetne odatapasztani. Egyelőre még megy a nyomtatás, csak hát nem tudom, mennyire lesz jó azon a részen. Ha valahogy le tudnám tapasztani, akkor talán jó lenne.
-
Gabesz87
veterán
Hát ja, ez is egy megoldás
Más: próbáltam a flow kalibrációt, először kis kockával megnéztem mennyi az annyi. Aztán ezen file/leírás alapján próbálkoztam. Használta ezt már valaki? Nekem ez nem anyira világos. Kinyomtattam a nagyobb négyzetet, megmértem a külső-belső méreteket, és a képlet alapján az eredetileg 80-80-as X-Y estep értékeket 80,6-ra és 80,3-ra módosítottam. Na de ami utána jön, azt nem értem:
Your walls are printed to thick by: (20 mm + ID - OD) / 2.
Ha ezt X-re és Y-ra is kiszámolom, előbbire -0,07, utóbbira -0,215 jön ki. Ezekkel most mit kezdjek, hová kéne beírni? És végül amit a horizontal size compensation-re ír: (OD - ID -20 mm) / 4. Cura-ban ez a horizonral extension gondolom. Viszont ez nincs külön x és y-ra, de ha én külön külön számolom, akkor X-re 0,035, Y-ra 0,1075 jön ki. Na most akkor mit írjak be a horizonal extensionhoz? Szóval ha valaki használta, érti ezt a megoldást, tudna segíteni? -
kzkz
őstag
Devil Design Filament PET-G 1.75mm 1 kg - Fehér ezt és innen vettem, nem hiszem, hogy átvertek volna.
Nem oldja fel teljesen, inkább csak átázik tőle és úgy már lejön az asztalról. Ráteszek egy papírtörlőt, arra öntöm az acetont, várok vele 10-20 percet, majd utána próbálom leszedni.Most nyomtattam egy nagyobb darabot, amit korábban 94 fokon kezdtem, majd 90-en, most 110/90-en, és ez már annyira ragad, hogy alig tudtam leszedni, majdnem eltört. Szóval valahogy ki kell kísérleteznem, hogy hol van a határ, ahol még megfelelően tapad, de még le is jön.
A 94 fokos asztalnál, amikor az asztal visszahült 30-40 fokra, akkor szinte magától levált, most 25-ig visszahült, és az egész nyomtatót meg tudtam volna emelni a kinyomtatott darabnál fogva, pedig van vagy 15 kilóAztán az is lehet, hogy a hőmérő nem teljesen a valóságot mutatja, mert sokkal több idő kell ennek a kb 50*50*0,5-ös asztalnak, mint egy kommersz kis darabnak. Még össze kell dobnom egy infra hőmérőt, hogy ezt lecsekkoljam.
-
dc.tacsi
tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, kicsit olvasgattam idáig, meg találtam 1-2 videót is ami segített.
akkor szép sorjában.
1. gyakorlatilag akkor a lépték egyszerű mezei szorzással és osztással állítható (a gyárilag 80-as értéket tudom állítani addig, amíg jó nem lesz..)
2. Itt az a gondom, hogy a legtöbb esetben "auto bed leveling sensort" használtak azokon a helyeken ahol néztem és utána home állásba állították a fejet és papíroztak.
Onnantól, hogy ez megvan, már papírral be fogom tudni állítani a z tengelyt, viszont előtte nekem is kellene magasságban több ponton is méricskélnem, ahogy az auto bed level csinálja? Ha igen, akkor esetleg tudnál erről valami olyat adni ahol ez érthetően le van írva mert sajnos eléggé zöldfülű vagyok... Gondolom az asztal több pontján való mérés amiatt kellhet, ha esetleg nem lenne teljesen derékszög a derékszög?
3. Akkor maradok a tengelyenkénti 1 endstopnál
4. közben a configban megtaláltam a bed size opciót, köszönöm
Köszönöm egyébként a részletes leírást -
Joshi
titán
Én úgy vettem észre, hogy PLA anyagnál szinte mind1 a hűtés. Ha nincs az se nagy gond. Ráadásul minél nagyobb a modell, annál később ér ugyan oda a Nozzle az adott területre, addig bőven kihűl magától is.
A Retract kérdés a legnagyobb gond, na ezt még eddig nem sikerült megoldanom. talán soha nem is fogom tudni megoldani. -
Dalee
aktív tag
PLA narancs, a fej igazából szerintem nem dugul el, kihúzom a filamentet és nem kell csinálnom a fejjel semmit, a fila inkább hengeres tömzsi a végén.
Az előtte, azóta (és közben használt 2 másik Spectrum, illetve DD) filával semmi probléma nincs. Most lett vége 8:30-kor két fogaskerék nyomtatásnak piros PLA-ból és tökéletes, most ráengedtem a pirosból 4 fogaskereket.
Egy fogaskerék nyomtatásakor is előjött (bár van ami jó lett) a probléma a narancs esetében.
Hotend: E3D V6 (i3 MK3S nyomtató)(#18706) Saccco: Igen jó, ha nem menne a nyomtató hibát jelezne.
Nekem a fila minőség a gyanús, bár mint írtam még így nem jártam sosem (a másik nyomtatókkal sem (CR-10, Anet). Mivel minen esetbe több tíz réteg után történt a dolog, gondoltam valami csomó lehet x méterenként a tekercsen, letekertem pár métert, de nem láttam rajta semmi különöset (kitüremkedés, stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest