- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #44799 üzenetére
Nem ide való kérdés, menj át EBBE a topikba.
Egyébként CFW alatt megoldható. -
DonThomasino
veterán
Régebbi 1043ND okosítással tud kezelni USB s 3G modemet?
-
Tudom, hogy az AC68U álló eszköz, a lényeg itt a Linksys ára volt ami túl magas. A WRT1200AC-nak az Asus AC56U lenne a párja wifi szempontból (tudom, ez is álló).
A DNLA gyári firmware alatt nem mindig teljes értékű (nem ismerem a Linksys ez irányú képességeit), általában CFW alatt lesz meg a teljes támogatottság ami a Marvell SoC miatt elég behatárolt.
A wifi nem csak a router-en múlik, sokat számít a környezet/használt ellenoldalak/zavaró idegen hálózatok is.#44792 Teseract
Garancia nincsen, hogy átmegy a teljes sebesség, elvi szinten lehetséges.#44797 Smithy87
Lehetséges, hogy segíteni fog a router csere de lehet, hogy nem.
A kábelezés lenne a legstabilabb megoldás.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
inSSIDer3 mit mutat (ha lehetne akkor képernyő mentés a 2,4 GHz Channels-ről)?
Egyidőben mennyien használják a netet? -
Smithy87
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44796 üzenetére
Az ezerrel túlzás be lettek idomítva a torrentkliensek. Egy sima torrent letöltés vagy fhd youtube plusz játék már tuti hogy 100ms fölé vágja. Ma pl az asszony rtlmostozott telóról, nekem meg iszonyat megugrott a pingem. Ezt kellene igazából orvosolni.
-
válasz
Smithy87 #44795 üzenetére
Szia!
Ha a "lakócimbik" torrenteznek ezerrel, akkor semmilyen routerrel nem lesz 5ms pinged, de mondjuk a 841ND egyébként sem 100Mbps sebességhez való router, azt már el lehet "dugítani" azzal a nettel, főként ha mindkét irányba meg van hajtva.
Mondjuk a teljes sebesség kihajtására a TL-WN727N sem képes, de úgy gondolom a magas pinget biztosan nem az okozza.
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
Fölbosszantott a routerem és elhatároztam magam, hogy lecserélem egy Asus RT-N18U-ra.
Egy 100 megás digis kábelnet van a router túloldalán de elég gyatra tempót tud a jelenlegi TL-WR841N-em.
Igaz csak egy TL-WN727n es stick van a gépben. Lehet elég lenne azt kicserélni? Vagy az asus jobban konfigurálható? A legnagyobb gond, vele, hogy ha használják a lakócimbik a netet akkor az online játékaim kezdenek átmenni képregénye. Ha a stick csere elég kérnék egy javaslatot mi használna. Az asushoz úgyis kell stick is. -
Ezen kívül hiába van USB 3.0 port egy routeren, azon sosem fogsz USB 3.0 sebességgel adatokat elérni. Ma már linkeltem egyszer, de akkor olvasd el Te is.
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
Ebben van egy bekezdés az USB/HDD témáról is.
-
Multibit
nagyúr
Görcsölsz itt az USB3 átviteli sebességén, miközben a szavaidból az derül ki, hogy egy ilyen brutál routert wifi-vel akarsz használni. Nem tök mindegy, hogy mennyi az USB sebessége? A wifi úgyis lassabb instabilabb, az lesz a szűk keresztmetszet! Egy ilyen routert vezetékkel lehet igazán kihasználni.
Árulj el nekem valamit! Miért jobb egy NAS-t imitáló, túlárazott router, mint egy NAS + olcsó router kombó? Az utóbbi kettős teljesítményben, kényelemben veri a Linksyst és még olcsóbb is. -
Teseract
tag
válasz
Gubek-Einste #44760 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
A kettő közt ~1500 ft a különbség. Az Asus valóban jobb, vagy csak a nevet fizettetik meg?
Itt elérhető a 120 Mbps letöltési sebességet? -
Gausz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44788 üzenetére
Speciel AC68U is álló, legalábbis mindig úgy ábrázolják, egyedül az AC87u-t fektetik, az meg jóval drágább a Linksysnél.
Tp-linknél pedig ahogy látom mindegyik USB2-s. USB3 a rá dugott külső meghajtóra való másoláshoz kellene. Nyilván meg lehetne várni az átvitelt, de 2015ben már hadd használjam az újabb szabványt
Kb 2 napig volt WDR3600-am, de vissza is vittem, mert a wifi 10 és 50Mbps között össze vissza ugrált. Majd betettem a klasszikus WRT54GL-t, az konstansan tartja a sebességet. Viszont az előfizum 40%át tudja csak adni, ez még is menne, inkább a DLNA-val szemezek, hogy az támogasson mindent, és gyorsan fel tudjam rá tolni a filmeket. -
válasz
crissprivat #44789 üzenetére
A dizánj egy dolog, ami fontosabb az a belbecs/hardver és a firmware.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #44788 üzenetére
De meg kell hagyni,dizájn szempotból nagyon szép lett a Linksys WRT1200AC. Nekem nagyon bejön
Modernebb kivitele a jó öreg WRT54G szériának. -
Csak 1-2 eszköz álló, a többség fekvő.
TP-Link is elég gyakori mint ajánlott eszköz.A Linksys eszközöknek elég vegyes a megítélése, főleg amióta a Belkin tulajdonában van. Fő gond az ár szokott lenni, a Linksys áránál olcsóbban is meg lehet kapni ugyan ilyen tulajdonságú eszközt.
A WRT1200AC ára jelenleg 61k, 10k-val kevesebbért kapni már egy Asus AC68U-t is ami wifi-ben jobb is.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #44783 üzenetére
Egy kis panel lakást kell átlőnie azt a upc től kapott UBI is megoldja
Gondolom ennek sem lesz baja ezzel akkor
Majd csak az ubival kell valahogy összehangolnom. Remélem menni fog
-
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #44781 üzenetére
Köszi szépen
Ezek szerint a RT-AC56U tökéletesen elég lesz nekem
-
válasz
Pocok256 #44780 üzenetére
Torrent kliens ugyanaz, hardverben sok különbség van, ezért is linkeltem az összefoglalót fentebb. De ennek megfelelően árban is távol állnak egymástól.
RT-N18U
Broadcom BCM47081A0 @800 MHz, 256 MB RAMRT-AC56U
Broadcom BCM4708A0 @800 MHz (kétmagos processzor), 256 MB RAMRT-AC68U
Broadcom BCM4708A0 @800 MHz (kétmagos processzor), 256 MB RAMRT-AC87U
Broadcom BCM4709A0 @1GHz (kétmagos processzor)
Quantenna QT3840BC @500MHz (kétmagos processzor)
256+128 MB RAMSzerintem ha nem kell a külső antenna, akkor az RT-AC56U a "best buy", az már ugye kétmagos SoC-al megy. Ha kell, akkor viszont el kell dönteni, hogy elég a 2.4GHz és a némileg gyengébb hardver, vagyis az RT-N18U, vagy pedig kiadsz érte többet, és a két felső közül választasz.
De hozzá teszem, hogy egyáltalán nem mondható gyengének az RT-N18U sem, csak ebben a sorban van legalul, de az is egy ARM alapú 800MHz-es vas, még mindig a SOHO routerek élmezőnyéből.
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #44779 üzenetére
Ezek között torrent kliens processzor vagy egyéb fejeltségben van lényeges különbség vagy csak a wifi szabvány támogatása a lényegre törő különbség ?
-
válasz
Pocok256 #44778 üzenetére
Igen, amint az a fentebb linkelt hsz-ben is le volt írva, az ASUS-okban van gyárilag is torrent kliens.
RT-N18U (külső antennás, csak 2.4GHz WiFi)
RT-AC56U (belső antennás 2.4 és 5GHz WiFi)
RT-AC68U (külső antennás, 2.4 és 5GHz WiFi)
RT-AC87U (külső antennás, 2.4 és 5GHz WiFi)Hardver infók a téma összefoglalóban, esetleg ha valamelyikről további kérdésed van akkor írd.
RT-AC66U emulátor, torrent kliens az USB application -> Download Master menüben.
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #44777 üzenetére
Elolvasva
Nem akarok seed server parkot elég ha békésen csordogál.
Netán ha kell a vinyorol 1 kép vagy ksiebb 500 megás video akkor eltudjam azt érni bárhol
Nyugodt ember vagyok
Szóval létezik ilyen eszköz ?
Mármint ami gyárilag tudja az általam elvárt dolgokat.
-
Pocok256
veterán
Sziasztok keresnék wifi-s routert 40k alatt ami képes egy usb s vinyot kezelni hálózathoz csatlakoztatni és lekezelni esetleg routeren belül egy torrent klienst. Létezik ilyen eszköz vagy mindenképpen külső NAS al kell megoldanom ?
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
Linksys WRT1200AC-ról van már valakinek tapasztalata? Külföldi tesztek eléggé szórványosak, valahol 15, valahol 65MBps-el lehet rádugott pendrivrera másolni, és senki sem említi, hogy a DLNA-ról mennyire sikerült lejátszani a filmeket, az ékezetes feliratról pedig ennyi szó sem esik.
Tudom, hogy itt a többség Asus-fan, de az USB3-asai és az 5GHz AC-sek ok általában állók, nekem pedig fekvő kellene.Köszönöm a választ
-
miért ne hinném?
a router problémás és társai témákban a tápban lévő kondik...stb. elhasználódást is szoktuk említeni hibalehetőségnek - wifi probléma esetén is -, a táp cseréje sokat javíthat a dolgon, szélsőséges esetben még a router teljes működésén is.
a moddolt firmware más kérdés, azt milyensége/verziója válogatja, meg persze ott is fontosak a jó beállítások, ahogy a gyáriknál is.
a hp verziós asus routerek beszerzése nem egyszerű, de azért nem teljesen lehetetlen. -
-
BeZol
őstag
Hiszed vagy sem, de kicseréltük a tápegységet (mint ahogy írták h 1,5-2 év után a tápegység miatt hülyülhetnek be a routerek), ill. feltettem egy moddolt firmware-t (mert ezek szerint a legújabb gyári sem volt a legjobb), és most az iphone-omat sem dobálja le a wifiről, és még a hatótáv is növekedett egy pöttyet. Eddig jó.
Az RT-N14UHP-t nem találom sehol megvételre. A wr1043nd-n (v1) mind a három antenna pont az, amit linkeltél, tehát 8dBi, tehát akkor ezen már nincs nagyon hova fejleszteni.
Találtam egy külföldi tesztoldalt még tegnap, ahol hatótáv alapján kerestem a legjobb routert, és a NETGEAR R7000-rest hozták ki mindenhol a legjobbra, még az rt-ac68u-nál is jobb volt a teszteken a hatótávja.
Ha újra el kezd hülyülni a router, akkor vagy a netgearen vagy az ac68u-n gondolkodom, mert ezek mindent tudnak, és akkor kb 10 évig megint nem kell routert venni, mert még új laptopokban is ritka az ac szabvány. Vélemény? (tudom, rohadás drága, de céges dolgok miatt is lenne) -
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #44766 üzenetére
Rendben, akkor marad a 18. köszi szépen!
-
Olyat nem nagyon találsz, amiben a 2.4GHz-es WiFi várhatóan még jobb lesz. Hardveresen vannak erősebb vasak, mint mondjuk az RT-AC56U, ami dual core SoC-al megy, de ez belső antennás, vagy hasonló adottságokkal az RT-AC68 követezik külső antennákkal, és ezután meg már a nagyon elit kategória, RT-AC87U és RT-AC3200.
-
Winne
nagyúr
Köszönöm Urak!
Családi házban van az eszköz és nem tudom bekábelezni középre sajnos, így a ház másik végében már gyenge a jelem és ezért gondoltam a cserére. Kollegám is ilyet vett és Ő jókat mondott róla, messzebbről is jó volt a cucc neki, mint a TP-Link.
Asusban mi a következő lépcső ezután?
-
-
crissprivat
senior tag
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy TP-Link TL-WDR4300-as routerem van jelenleg.
Érdemes lenne cserélnem egy Asus RT-N18U típusú routerre?
Nincs szükségem az 5GHz-re, inkább arra, hogy nagyobb legyen a hatótávom és folyamatosan megy rajta a torrent, így a hardver erős legyen és bírja a terhelést.
Ha jól emlékszem, akkor a mostaniban csak 3*3dbi a 2,4GHz-es sáv, az Asus meg 3*5dbi, ettől gondolom nagyobb lesz a hatótávom. A hardverről nem tudok sokat.
-
-
adika4444
addikt
-
Teseract
tag
Sziasztok,
A Telekom D-Link DCM 704 kábelmodem-router kombót adott a szolgáltatásához, 120Mbps-s nettel. Kábelen mindezt tudta is, viszont szükségessé vált, hogy wifin csatlakozzak a hálózatra. Pillanatnyilag egy kölcsön kapott TL-WN721N-s (150Mbps) stickkel kapcsoltam össze, de a letöltési sebesség 47-48Mbps fölé nem megy. Nekem kellene beállítani valamit (!?), vagy az adapter csak ennyit tud? Tudtok ajánlani, hogy milyen sticket kell vennem, ami valójában is tudja ezt a sávszélességet?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
nem is az n szabványon van a hangsúly, hanem azon, hogy azon belül csak 2.4 GHz adott, vagy az 5 GHz is?
a nagyobb dBi értékű antenna jellemzően csak minimális javulást szokott eredményezni, arról nem is beszélve, hogy általában 8-9 dBi környékén vége a dolognak, a sokkal nagyobb - nem ritkán 20 dBi környéki értékűnek hazudott, de a mérete és kialakítása miatt annyit közel sem tudó - antennák kamuk, nem ritkán még annyit sem tudnak, mint a gyári 5 vagy pláne 8-9 dBi értékűek.
az összefoglaló - dicséretes, hogy olvastad, sokan nem így tesznek - folyamatosan frissítve van, ha van mivel és/vagy mi alapján.
az a baj, hogy ha nálad elsődleges routernek kell a majdan digi gigabites pppoe nethez, akkor az szűkíti a kört, mert amúgy vannak eleve húzós antennával szerelt típusok, például ez; link
a tl-wr1043nd v2 alapban 3*5 dBi antennás, de arra is van ilyen, viszonylag olcsón; link, ráadásul erről a routerről tudott, hogy a diginet 1000 maximuma (~940 Mbps) is megy neki a hw nat okán.
ez elég jó wifi képességgel (is) rendelkezik, de cserélhető is az antennája 8-9 dBi értékűre, ha kell, hardveresen pedig az egyik legerősebb 2.4 GHz képes soho router, így diginet 1000 alá is tökéletes; link
amennyiben n szabványos dual band vagy ac szabványos router kerül képbe, ott más a helyzet, mert vagy osztott a külső antenna, amit nehézkes megfelelőre cserélni, vagy a 2.4 GHz belsős és az 5 GHz külsős.
az 5 GHz valóban fogékonyabb valamennyivel az akadályozó tényezőkre, annak megfelelően kell behálózni a lakást, de cserébe gyorsabb átvitelre képes, illetve ha annyira problémás a 2.4 GHz, akkor valóban megoldás lehet. -
alfiboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44753 üzenetére
és (#44752) Intruder2k5:
Asus RT-N18U a legjobb választás, minden megvan ami nekem kell, ez lesz rendelve.
Köszi szépen a segítségetek! -
joecontra
addikt
válasz
Köszönöm!
Üdv,
J -
válasz
-
válasz
Intruder2k5 #44747 üzenetére
Az Asus AC52U szintén AC750-es ami nem ajánlott.
Asus-ból olcsó dual band eszköz az N53 lenne.#44749 BeZol
A TIR alig pár hónapos, a Topikgazda rendszer bevezetése után fel lett frissítve.#44750 joecontra
Wifi nélküli router-ek gyengék, nem ajánlottak, ha nem kell wifi akkor max kikapcsolod.
Ennyiből kijön:
100-as portokkal: Asus N12 D1/N53, TP-Link 841ND
Gigabites portokkal: TP-Link 1043NDv2/3600#44751 alfiboy
Ilyen szintem nem ismerem az Asus-t.
Lassú voltam -
-
alfiboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44740 üzenetére
Jól tudom, hogy az Asus gyári FW tudja a wifi időzített ki/be kapcsolást? Csak ez miatt nem kellene akkor alternatív FW-t használnom.
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Router vásárlásán gondolkodom és tanácsot szeretnék kérni. Semmi extra igényem nincs. Egy 15 megás netet kellene továbbosztania, wifi nem szempont. 15k körül gondoltam rászánni.
Mit javasoltok?
Köszönöm előre is!
Üdv,
J -
BeZol
őstag
Talán 1 régebbi laptopot leszámítva minden készülék 2011 utáni, úgyhogy szerintem az "n" szabványnak megfelelnek.
Az biztos, hogy az 5db-es antenna kevés, tehát gyárilag nagyobb kéne, vagy olyan router, amin ezeket lehet cserélni. Melyik a legújabb leginkább megfelelő router? Az összefoglaló már 1,5 éves, nem tudom ez mennyire para, ill. tegnap mintha azt olvastam volna, hogy 5ghz-en csökken a hatótáv. -
istnag
addikt
válasz
Intruder2k5 #44747 üzenetére
Köszönöm.
-
-
-
istnag
addikt
válasz
crissprivat #44744 üzenetére
Én szeretném olcsón megúszni, nem kell gigabit, viszont 5GHz az jó lenne.(már ha van ilyen). Nekem a 841N tökéletes lenne, csak érdeklődés képpen kérdezem, ha tovább fejlesztem az igényt 5 GHz-re gigabit nélkül, akkor mi az ajánlott.
-
istnag
addikt
válasz
Köszönöm szépen. Sajna most gigabites nem fér bele és PC amúgy nincs is rácsatlakoztatva, csak WIFI -n kapcsolódunk rá. Viszont ha szeretnék 5GHz-t, abból mi az ajánlott?
-
aholy
tag
válasz
A wifi része annyira nem lényeges, a T-s router maximálisan kiszolgál. Az lenne a lényeg hogy a torrent része jól működjön, más feladatot nem is fog ellátni, egy kb 60nm-es panelban elég egy router.
tp-linken mennyire macerás a firmware cserebere? Nem vagyok hozzá teljesen béna
-
válasz
alfiboy #44737 üzenetére
Mivel az Asus hardveresen erősebb és gyári firmware-ben is több szolgáltatást nyújt akkor inkább legyen ő.
#44738 istnag
A 20-as sebesség megfelel a jelenlegi router-ed G-s wifi képességének, a kinézett típus N-es így megfelelő ellenoldal és ideális körülmények között akár a három-négyszeres sebesség is elérhető lehet.
100-as net alá inkább gigabites portokkal rendelkező típust lenne ajánlatosabb beszerezni.#44739 aholy
AC750-es eszközök nem ajánlottak a gyenge 5 GHz-s MIMO képességük miatt.
20k-s határral ajánlott eszközök:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Az Asus-okban van gyári torrent kliens is, a TP-Link-ekre mindenképpen CFW kell ehhez. -
aholy
tag
üdvözletem!
A következő lenne a helyzet :
Mivel ritkán vagyok otthon, és akkor sem sokat
Ezért szükségem lenne egy olyan routerre, amit el tudok érni távoli gépröl és tud torrentet futtatni és nem utolsó sorban megbízható is. Ugyanis, rossz tapasztalatok vannak egy asus rt-n14-u val, sokszor behalt, ujra kelett indítgatni. Külső vinyó lenne rákötve. A net nem komoly, 10Mbites, wifis eszköz max 4-5db, illetve még annyi hogy T-s a net, és ők adtak routert amibe ugye beépített modem is van.Arra gondoltam hogy ezzel kötném össze egy utp-vel.
Van a T-s routeren is usb, de azt még semmivel nem tudtam elérni.
Az sem lenne baj ha telefonról is el tudnám érni
Egy ilyet néztem ki:
ASUS RT-AC51U AC750
kb 15 lenne a keret + 1-2ezer belefér
Előre is köszi a választ!
-
istnag
addikt
Sziasztok,
Adott egy Tp-link 543g típusú router, tudom nem mai darab, de gondolkodtam a cseréjén és olvasom a hsz.eket, ahogy nézem nekem a 841N tökéletes lenne. Szerintetek körülbelül mekkora sebesség növekedést érnék el %ban? Tudom pontosan nem lehet megmondani, de a mostani netem Digi 100 -as, amiből WIFI-n ~20-at mérek letöltéskor és kb ugyanennyit feltöltéskor.
Köszönöm előre is. -
alfiboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44736 üzenetére
Értem. Feltehető rá a V2 modolt FW? V2 is van még forgalomban?
Asus N18U és TP Link 1043ND között rágodom. -
-
alfiboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44734 üzenetére
Ha jól nézem akkor a TP link 1043ND V2 kivételével mind tudja az IPV6-ot.
Ezzel mennyire érdemes foglalkoznom kellhet -e nekem, mennyire van jelentősége 2-3 évre előre nézve? -
-
alfiboy
aktív tag
Üdv Urak!
Laikusként fordulok hozzátok segítségért.
TL-WR842ND V1 leváltására keresek olyan routert amivel kábelen minnél többet ki lehet facsarni Digi 100/50-as csomagból (később 200-as).
- Ahol lenne ~60m2 méretű panel lakás
- Wifi 3x telefon (iOs), időnként +3x (Droid), +1x laptop
- Kábelen 1x TV, 2x PC.
Nevezzük a torrentes gépet "A"-nak, másikat "B"-nek. "A"-ra van "B"-nek a böngésző letöltési mappája belső hálózaton irányitva, és "B" innen is ér el minden tárolt anyagot. "A" TV-hez kötve, de gondolom ez lényegtelen. "A"-t kivüről is el kellene érni akár nagyméretű (FHD filmek) anyagokért is , ezek mellett FTP-re is szükség lenne. Lényeges lenne a Wifi időzített ki/be kapcsolás.
Azt nem tudom a Digi oszt -e iPV6 címet, érdemes -e ilyenben gondolkodni. Mindezekre ~20k a keret.Köszi.
-
szia,
ilyen szélsőséges befolyásoló tényező esetén nem feltétlenül van legjobb routert, ami biztos megoldást jelent, az viszont segíthet, ha a problémás idegen hálózat 2.4 GHz sávon működik, akkor neked 5 GHz kapcsolat kell, de ehhez nem elég csak a router kapcsolódó képessége, hanem minden más ellenoldali eszközödnek is támogatnia kell.
hanem 5en, tehát megy 3-4 laptop, 5 mobil és 2-3 tablet a hálózaton akár - ilyenkor viszont a régebbi és gyenge hardverű routerek miatt is jelentkezhet a probléma, legalábbis rátesz egy lapáttal, ennyi eszköz általi terhelés alá erősebb router kell, de legalábbis javasolt.
annak nézz utána, hogy az ellenoldali eszközök (notebook, tablet és mobiltelefon) milyen wifi képességűek, n szabványos dual band, vagy csak 2.4 GHz? -
BeZol
őstag
Sziasztok Routerszakértők!
Folyamatos wifis router problémám van. Volt már itt kb. minden márkájú router, hosszabb távon egy u.s.robotics-os router vált be, ami egy ideiglenes áthelyezés és átállítás után már ugyanúgy rossz lett mint az összes többi azelőtti és azutáni routerünk.
Per pillanat ő van most: (TP-Link)Firmware Version:
3.13.15 Build 140319 Rel.41339n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000Olvastam, hogy v2-től ajánlott, de biztos h nem veszek ugyanolyat megint, és közben láttam h felsőkategóriásnak van címkézve, így szeretném a lehető leginkább ajánlottat vásárolni, ami biztosan működik is!
A fő probléma az, hogy a szomszédban egy biztonságtechnikai cég tevékenykedik egy brutál nagy antennával, és ami egy x helyen kb 120m-res hatótávú wifi-t biztosított, az nálunk a lakásban 5 méter után elhalt! Állítgattam már a channelokat is, de ahogy néztem a környéken másoknak automatán lesz, mert minden nap máson fityegnek. A szomszéd brutális antennája pedig nem tudom milyen frekvencián mehet, de legyilkolja az összes routerünket. A mostani tp-linkes routerrel a lakás másik végében az x-box-on már nincs elegendő wifi jel, néha megy akár 30 percig is, de néha még a hálózatot sem látja, ergo használhatatlan volt, ennél eleve erősebb kellene! Ezt úgy oldottam meg, hogy van egy asus rt n10-es 9-10ezer Ft-os router, amit a lakás feléhez helyeztem, és megoldottam, hogy onnan újrasugározza a jelet. Na így helyreállt a lakás wifi ellátottsága, DE ugyanúgy nem stabil. A sávszélesség is csökkent emiatt, ill. ugyanúgy ledobálja wifiről a laptopokat, mobilokat, tabletokat (főleg mikor nem csak 3an vagyunk itthon, hanem 5en, tehát megy 3-4 laptop, 5 mobil és 2-3 tablet a hálózaton akár), mint előtte, CSAK nem annyira gyakran...Ma telt be a pohár, mert már kábelezve is hülyéskedett a router. Aki járt már hasonló cipőben, az mondjon légyszi valami okosságot, vajon mit lehet tenni ilyenkor, melyik a legtutibb router ilyen esetre?
Családi házban vagyunk, és a ház végében van a routernek a helye (tudom, nem ideális, de ez fix!), és onnan kéne a másik végéig fix, erős, stabil jel, ami kb 25m légvonalban falakon keresztül emeletre felfele is, ezt kéne lefedni úgy, hogy ez a mostani csoda router a ház másik végébe 1es erősségű jelet képes csiholni a 3 antennával, de néha az is elmegy. Még annyi, hogy 1,5-2 hét múlva lesz gigabites diginet bekötve a mostani 100as helyett, tehát ebből szeretnénk a legtöbbet kihasználni wifin is. Remélem tudtok segíteni, mert itt már annyi router kudarcot vallott, hogy már butaság lenne tovább lövöldözni a vakvilágba. -
kezo0
addikt
Nekem a T csak digitális telefonszolgáltatásra akarja cserélni a hamarosan megszűnő analóg vonalast, és pusztán emiatt is egy wifis HGW-t hoztak magukkal a szakik (egy fehér színű, két antennás Huawei volt egyébként). Más kérdés, hogy végül nem kértem a bekötést, mert a fél lakást körbe kéne kábelcsatornázni miatta, és IP alapú telefonom már van a UPC által nyújtott szolgáltatáscsomagban is, csak mindeddig nem használtam.
-
-
fraba
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #44691 üzenetére
Kiderültek még részletek.
120 Mbit-es net lesz bekötve a T-home-tól. Azt viszont nem tudom, hogy ők milyen hálózati eszközt adnak (modemet vagy router+modem kombót). Ha csak egy modem lesz, akkor az emeleti router a földszinti (komolyabb) routertől kapja az internetet kábelen? Mert ha modem+router kombót adnak, akkor értelemszerűen onnan ágazik el mindkettő, csillagpontosan.
Továbbá másik kérdésem, hogy 30k-ig mi fér még bele az ajánlott típusokon kívül, illetve hogy azok mitől lennének jobbak? Csak hogy tudjak alternatívákat mondani az úriembernek. -
válasz
F.B.I. #44722 üzenetére
szia,
a tl-wdr4300 annyiban jobb, hogy az 5 GHz wifi 3*3:3 mimo képes - azért a 3 antenna a 2 ellenében -, amíg a tl-wdr3600 2*2:2, 2.4 GHz sávon mind a kettő 2*2:2, illetve proci, ram...stb. tekintetében is azonosak, így akkor egyértelműen elvárt a tl-wdr4300, ha van olyan ellenoldali eszközöd, ami jobb képességű 5 GHz sávon, mint 2*2:2 mimo, ellenkező esetben mindegy.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Olvasgattam de azért rákérdezek: WDR3600 lenne a kiszemelt, amit ki kellene szolgálnia 100/100-as digi mellett (1 asztali, 1 noti, 4-5 telefon, 1 konzol, ezek mind wifin + a routeren egy USB 1TB HDD) elég lesz ez a készülék vagy inkább 4300? Maximum 20K a keretem, a készülékek egyszerre, együtt ritkán mennek.
-
Corsa02
őstag
válasz
Intruder2k5 #44720 üzenetére
Rendben! Köszönöm a segítséget, az 1043ND lesz a nyerő.
-
-
Corsa02
őstag
válasz
Intruder2k5 #44718 üzenetére
Értem!
Akkor inkább maradok egy komolyabbnál.
Itt a két ajánlott TP-Link közül a 3600-as mivel lenne jobb választás mint 1043ND?
-
-
Corsa02
őstag
válasz
Intruder2k5 #44715 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Tehát ha egy filmet mondjuk elindítanék a routerre csatlakoztatott pen drive-ról/HDD-ről akkor necces az akadás mentes lejátszás is akár?
Sajnos ez az N18U egy kicsit drága...olyan 15e-ig bezárólag lenne jobb alternatíva?
-
válasz
Corsa02 #44714 üzenetére
Szia!
50/10Mbps netet ki tud szolgálni, de USB port sebessége ennek a routernek nagyon lassú, legfeljebb 2-4MB/sec-re számíts. Torrent csak custom firmware-el megoldható, a hardveres "ereje" miatt ebbe gyárilag nem is került torrent kliens.
Amire te szeretnéd használni, sokkal inkább egy RT-N18U-ban kellene gondolkodni, de torrentezni inkább HDD-re kellene, mert a pendrive nem szereti a sok párhuzamos írást, olvasást, és könnyen összeomlik rajta a filerendszer, és elvesznek a rajta lévő adatok.
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a routert: Asus RT-N10U Black Diamond
Egy 50/10Mb-es nethez kellene és szeretném kihasználni az USB portot rajta. Ha csak egy pen drive menne bele és azon adatok lennének amiket 2-3 gép elér az működik? Esetleg Torrentet futtatni a routeren?
Köszönöm a válaszokat.
-
DileRGorE
csendes tag
Sziasztok,
Router vásárlás előtt állok.
Az alábbi funkciókat keresem:
- 500 Mbps GRE over IPSEC kapcsolatot elbír a routeolás mellett
- Rackbe szerelhető (Ez inkább előny mint kötelező)
- SFP+ port (előny)Elég rendesen körbe néztem és egy MikroTik eszközt találtam ami esetlegesen megfelelne az igényeimnek:
http://routerboard.com/CCR1009-8G-1S-1SplusSajnos erről is olvastam elég sokat negatív kritikát a MikroTik-es fórumon (többek között azt, hogy ez az eszköz csak papíron képes ilyen VPN sebességre, amúgy sokkal rosszabbakat mének vele)
Ha esetleg bárki tudna mást ajánlani, maximum ezt az 500$ körüli árat vagyok érte hajlandó kifizetni. Jelenleg még nincsen szükségem az 500Mbps VPN kapcsolatra, de nem 1 évre kívánom az eszközt vásárolni, amennyiben ennyit kifizetek érte. 200Mbps-re viszont már jelenleg is kötelezően szükségem van.
Köszönöm a segítséget!
-
-
xigris
őstag
Menedzselhető switch nem megoldás? pl tp link[link]
-
rszp
aktív tag
Egyébként sokkal praktikusabb venni gigabites switchet és azt 1 kábellel rákötni a routerre. A belső forgalomra a switch sokkal jobb választás a nagyobb kapcsolási teljesítmény miatt. Ráadásul a belső forgalom nem terheli a routert és nem esik drasztikusan a WAN-LAN sebesség ha meglódul a belső forgalom.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #44708 üzenetére
persze, hogy egyszerűbb, ha eleve nincs értelmes áron alternatív megoldás
a trendet meg látom, használok én is wifit, de azért inkább behúzattam a kábelt minden szobába és vettem switchet, ami kiszolgálja.
-
válasz
fogtunder #44707 üzenetére
Tényleg, sokkal egyszerűbb egy switch-et beüzemelni mint egy több portos router venni, ezen elv alapján van olyan kevés négynél több LAN portos router az otthoni kategóriában és ez a jövőben sem fog változni mivel a trend a mobil/vezeték nélküli eszközök irányába terjed.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #44699 üzenetére
ezt egyébként nem is értem, nekem csak a tv mellett több cucc van kábelen rákötve a hálózatra, mint ahány LAN portja van egy SOHO routernek. ok, értem én, hogy nem mindenkinek van otthon NAS, 2 konzol, HTPC otthon, meg még mellé nyomtató és asztali gép, de tényleg ennyire szűk az a réteg, aki ezt igényli?
-
ibiker
újonc
válasz
Intruder2k5 #44705 üzenetére
Köszi, akkor ő lesz.
-
-
ibiker
újonc
válasz
Intruder2k5 #44703 üzenetére
Erre gondoltam (közel van hozzám a bolt), -- gondolom ez már V2.
Ár/érték arányban nekem úgy tűnik nem igazán van ellenfele a TL-WR1043ND-nek.
-
válasz
adika4444 #44701 üzenetére
Ha a maga korabeli 1043NDv1-hez viszonyítjuk, akkor nem mondanám, hogy gyengébb lenne, mert hát 620MHz-es SoC van benne, és 64MB RAM, szemben a 1043ND-vel, amiben 400MHz / 32MB a kérdéses páros. Ha jól rémlik ennek a WAN<->LAN throughput képessége is 400Mbps felett van, még a 1043ND csak 80-140Mbps-re képes, protokolltól függően.
Viszont a 1042-re nincs semmilyen custom firmware.
Na meg persze, ha az ellenfél a 1043NDv2, akkor megint más a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged