- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WestBam
senior tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek routert választani.
Jelenleg egy tp-link 941nd routert használok mellette egy zyxel 320-as nast ami semmi más feladatot nem lát el mint a transmission futtatása. Ezt a két eszközt egy darab alacsonyabb fogyasztású de leginkább halkabb (passzív hűtésű) routerre cserélném aminek a "hatótávja" legalább ezt a szintet hozza és támogatja a külső vinyó/transmissiont vagy van saját torrent kliense. Tényleg minimális igényeim vannak, nem szeretnék ha lehet firmware bűvészkedni sem csak működjön megbízhatóan elsősorban a router része, másodlagosan a kliens része. Ha lenne benne valami vendégháló opció vagy prioritás beállítás az már maga lenne a menyország számomra
Árban nem szeretnék magasra menni, eddig ami megtetszett az a xaomi mini routere amire azt írják, hogy erős nagyon a wifije de némi kétej van bennem azzal az egy vékonka antennájával mit tudhat. Dual band nem fontos persze nem is baj ha van de eddig is elvoltunk nélküle talán kibírjuk még pár évet. Külföldi rendelés sem akadály ha itthon nem kapható típust ajánlotok.
Köszönöm a segítséget előre is! -
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Jelenleg T-Home-os IPTV-m van, amihez járt Speedport W721V router. Nem igazán funkció gazdag szegény, így gondolkodtam a leváltásán. Tudnátok esetleg olyat, ajánlani, amit ha szolgáltatót váltok, és nem ADSL lesz, akkor is tudok használni (rendelkezik RJ-45-ös WAN porttal).
Előre is köszönöm a választ!
Üdv,
Zoli -
Viper26
nagyúr
Ez is jó vétel lenne?
-
Viper26
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45784 üzenetére
Ismerősöm szerint két szintre kevés lesz a beépített antenna, most már kezdek bizonytalan lenni.
-
válasz
halalur #45792 üzenetére
ez ellen milyen kifogásod van?
http://us.dlink.com/products/connect/wireless-ac1200-dual-band-gigabit-cloud-router-dir-850l/
A D-Link az utóbbi években gyártott router-eivel nem érte el az ajánlható szintet. Akik vettek is D-Link router-t, azoknak is volt vele gondja.1 Gbps kábelen bekötve megy ezeknek a routereknek? Miért nem találok erről infót? Vagy ez ma már teljesen egyértelmű, hogy megoldják?
A hardveres NAT manapság már elég általános de pont az egyik D-Link router esetében volt nem régiben egy olyan fórumtárs akinek ez nem ment.AC56U és AC55U között mi okozza a 10k különbséget?
Az AC56U és az AC55U között az alapvető különbség a chipset-ben, az AC55U Qualcomm Atheros alapú és nincsen rá CFW (én még nem találtam kompatibilis verziót), az AC56U pedig Broadcom alapú és több CFW is elérhető hozzá.Az hogy AC56U vagy Archer C7 ízlés dolga, vagy van valami amire az egyik jobb mint a másik?
Az Asus hardveresen erősebb és gyári firmware-ben is többet tud mint a TP-Link. -
halalur
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #45782 üzenetére
Köszi a választ!
ez ellen milyen kifogásod van?
http://us.dlink.com/products/connect/wireless-ac1200-dual-band-gigabit-cloud-router-dir-850l/
1 Gbps kábelen bekötve megy ezeknek a routereknek? Miért nem találok erről infót? Vagy ez ma már teljesen egyértelmű, hogy megoldják?AC56U és AC55U között mi okozza a 10k különbséget?
Az hogy AC56U vagy Archer C7 ízlés dolga, vagy van valami amire az egyik jobb mint a másik?Köszi
-
dollarZ18
tag
válasz
Gubek-Einste #45788 üzenetére
Az ára mindegy, az a fontos, hogy tökéletesen működjön.
Távolság: 6-8 méter max, +2 válaszfal (tégla)
Köszi a tanácsokat!
-
Viper26
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45784 üzenetére
Rendben, akkor AC56U, köszönöm.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
anonymus89 #45785 üzenetére
Ubiquiti unifi
Ha sokan lógnak rajta, akkor valami ilyesmit már megérhet a dolog. Csak a lant kell elvinni neki, mert poe adapteren át azon kapja azt is. Van lr változata is megnövelt hatótávval (7k-val drágább). Arra a sávszélre bőven elég ez az n-es is.
Videó -
válasz
anonymus89 #45785 üzenetére
A legtöbb router fekete de az Asus gyárt fehéret is és a 30 kliens eszköz miatt ajánlott is lenne egy erősebb típus, ami szóba jöhet: Asus N66W/AC66W/AC68W.
#45786 dollarZ18
Beszerzési árat és környezeti tényezőket (falak száma/anyaga, távolságok) írhattál volna.
20k-s határral:
100-as portokkal: Asus N12 D1
Gigabites5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#45787 tatararpad
Nem ide való kérdés, érdeklődjél ez ügyben ITT vagy ITT. -
tatararpad
őstag
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy ASUS RT-N18U-nak. Melyik custom firmware az ajánlott rá?
-
dollarZ18
tag
Sziasztok!
Routert szeretnék vásárolni. Elsődleges szempont PSN plus (vezeték nélküli) megfelelő működése (multiplayer, szoftver letöltés), szóval olyat írjatok legyetek szívesek, amivel garantáltan nem lesz probléma. PSN plus-on kívül néha film letöltésre használnám az internetet.
A mostanival csak szenvedek, különböző hibaüzenetek miatt nem tudok bejelentkezni a szolgáltatásra. Azt a választ kaptam (mivel router reset nem segített), hogy vagy firmware frissítés, vagy új router.
Mostani routerem: TP-LINK 300 Mbps Wireless N Router TL-WR841ND
Internet: telekomos netmánia S díjcsomag: Kínált letöltési sávszélesség 10 Mbit/s
Előre is köszi.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
No úgy néz ki megoldódni látszik a 2 router wds-be történő összekötés bizonytalansága mégpedig úgy, hogy sikerült megoldani a kábelezést rövidebb úton így már a falra tudunk felakasztani egy routert.
Annyi volna a kérdésem, hogy esztétikailag ne rontsuk az összképet így fehér routert szeretnék fehér antennával. Ilyen létezik, kb 30 gép is rácsimpaszkodhat ha úgy adódik.?
Upc net kb. 95-98Mbit jön át a switch miatt. -
-
Viper26
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #45779 üzenetére
Ilyesmit hosszútávra vásárol az ember, szóval jelenleg N18U és N65U lenne a két kiválasztott.
Gondolom N65U antennái is elég erősek annak ellenére, hogy belül vannak. -
-
Sotyks94
aktív tag
Asus RT-N18U Megrendelve.
Köszönöm az ajánlást és a segítséget Gubek-Einste, és macii97-nek -
halalur
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi TL-WR1043ND v1-es routerem nem bírja a 200 Mbit-et sem, szeretném megemelni 500-1000 Mbit-re DIGI-nél a netet.(ha van lehetőség akkor 1000-re) Milyen routert tudtok ajánlani? Kábelen vagyunk bekötve meg néhány mobileszköz. Szeretném, hogy legyen lehetőség az asztali gépen kihasználni a sebességet, ha úgy adódik(este ha épp gyorsan szeretnék valamit letölteni).
Nem nagyon lesz időm FW-t cserélni és napokat bíbelődni vele. Egy USB2-es mobilvinyót még rá szoktam kötni. A jelenlegi router wifijével eddig nem volt gond.
20k-ig mit ajánlanátok? 30k-ig mit? Melyik lenne jobb ár/teljesítményben? érdemesebb rákölteni 30k-t? (stabilabb? tovább marad használható? Ez a holmi olyan 15-20 körül volt 5 éve, és mostanáig egész valid volt, és stabil is).Köszönettel,
HalalUr -
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hozzáértőktől.
Vettem egy wdr 3600-as routert. Amire én használnám az semmi extra, max a gépen torrentek letöltése.
(remélem lehet)
Szeretném a firmware-t frissíteni, de nekem nem szükséges az olyan, ami igazán haladó használóknak készült.
A gyári (TL-WDR3600_V1_150518) 2015.05.18.-as firmware megfelelő? Esetleg ha úgy vélitek van jobb alternatíva, és egy "kezdő" felhasználó is boldogul vele, azt a segítséget szívesen fogadom.(Azért itt kérdezem, mert a saját topik néma elég hosszú ideje.)
Köszönöm
-
Viper26
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #45776 üzenetére
Köszönöm.
Ezek szerint van jónéhány olyan eszköz ami mind a kettőt tudja.
-
-
Viper26
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45770 üzenetére
Volt vele rossz tapasztalatom, de az is lehet, hogy az alaplapi hálókártya volt a probléma, szóval ha abból is lenne hasonló kategóriában, akkor lehet megnézném.
Bár ahogy látom Asus-nál van torrent is.5Ghz-re szükségem lehet?
Mármint most sincs használatban (UPC Ubee). -
rizso
addikt
válasz
Gubek-Einste #45770 üzenetére
Köszi a tippeket
-
sveczo
tag
válasz
Gubek-Einste #45772 üzenetére
Rendben köszönöm!
-
sveczo
tag
Helló Mindenkinek! Itthon vmit elállítottam a routeren és most nincs netem. Egy tp-link. Próbáltam belépni böngészőn keresztül úgy, hogy a mobilról osztottam meg a netet,de annyit ír a laptop h túlléptem a megadott időkorlátot. Reseteltem, kihúztam mindent amit lehetett majd vissza kapcsoltam de semmi. Hogyan tudnám helyre hozni? Előre is köszönöm!
-
Ennyiből ami kijön az a TP-Link 1043NDv2/v3 ha nincsen igénye az 5 GHz-s wifi-re, ha van akkor a TP-Link 3600.
20k-s határral még szó jöhet az Asus N18U (5 GHz nélkül) vagy az Asus N56U és a TP-Link 4300 (5 GHz-s wifi-vel).#45768 Viper26
Az Asus N18U megfelelő lesz, ha kellene az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U/N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U ami szó jöhet.
TP-Link miért kizárt? -
Viper26
nagyúr
Asus RT-N18U a kiszemelt eddig, gondolom eléggé jó vételnek számít.
-
Viper26
nagyúr
Diginet 500 / 1000 mellé keresnék routert (jelenleg egy Linksys WRT120N van), házban lenne az emeleten.
TPlink kizárt, jártam már rosszul vele.
Előre is köszi. -
jokersz
csendes tag
CSaó!
Kérdésem az lenne,hogy Asus n18u vagy ac55u ?...annyira nem nagy a különbség árban.
Tapasztalat az ac55u-val valakinek?
Köszönöm!
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Ismerősnek behalt a TP-Link TL-WR941ND, és egy másikat szeretne venni, ami legalább ilyen hatótávot tud, és megbízhatóan működik. 10-15e körül szánna rá. Vélemény?
-
macii97
senior tag
válasz
Sotyks94 #45757 üzenetére
Nos, mivel szerintem ebből más is szerezhet infót, nem privátot írok. Akit zavar, ne olvassa.
Asus RT-N18U, HGG-féle firmware, kis interferencia (2-4 hálózat helyzettől függően).
A tesztelés a következő környezetben zajlott:
- távolság kb. 16 méter
- akadályok: 2 gipszkarton fal (14 cm közte szigetelés), 4 téglafal (3 vékonyabb, 1 vastagabb)Az internet 30/4-es, ebből ennyit tudott ebben a távolságban:
Szerintem ez nagyon jó eredmény. A régi darab itt már észlelhető sem volt, nemhogy normális sebességű. Emellett a teljes házban hozza a 30-as sebességet, ez már az udvar hátsó harmada.
Tehát akinek nem kell az 5 Ghz, nagy a lefedendő terület, nyugodtan válassza ezt a típust! -
-
kene84
aktív tag
sziasztok!
100/50-es digi net kihasználásához milyen használt router jöhet szóba?
Esetleg a 1043nd v1.x?
Köszi! -
p2pp
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan router, ami lefedettségben jóval erősebb, mint a többi?
Most Tplink 4300 van. Dual Band. Még nem ac sajnos.
5GHz már nem ér át a 3. vasbeton falon. A 2.4GHz-en meg elég lassú. -
Dreddy32
tag
Megrendeltem a 3600-as tp-link-et.
Remélem nem lesz csalódás. (bár 642g-hez képest biztos nem.)köszönöm a segítségeket, annak ellenére, hogy nagy fejfáját okoztatok.
-
gubolaa
tag
válasz
Intruder2k5 #45558 üzenetére
Elsődlegesen neked írok mert korábban te javasoltál routereket. Ezek közöl az asus n18 és ac 56 azt hiszem amik versenyeztek. Nekem ugye leginkább torrent futtatásra és hd film stream-re kellene. Közben próbáltam kideríteni hogy a tv ben milyen wifi van és úgy tűnik 150 megás b/g/n szabvány. Úgy hogy a komolyabb ac szabványt nem tudja. Másik érv a drágább mellett hogy 5gh-en esetleg nagyobb az adatátvitel. Sajnos az lg szakemberei nem tudták megmondani hogy a tv ki tudja e használni ezt a frekvenciát. Ezek után már csak egy dolog van. A kettő magos proci.... Nem tudom hogy ez miatt az egy ok miatt megéri e 12000 ft-al többet költeni routerre... Mert az n18 most akcióban 18000 három év garival.
Nem vagyok nagy torrentes , max egy film egy nap és azt töltöm vissza egy ideig. A fontosabb a HD film stream.
/A Tv-n ha youtube-n nézek full hd filmet akkor egyáltalán nem szaggat a film... Ezért gyanítom hogy a megosztó számítógép és router a hibás és ezt szeretném kiküszöbölni./
Remélem tudsz, tudtok segíteniKöszönöm.
Ez a tv rol amit tálaltam...
-
sztanozs
veterán
Hogy tudom hatékonyan mérni a router és a wifi-n csatlakozott eszközök közötti adatátviteli sebességet?
AC-n elég rapszodikus értékek jönnek ki speedtesttel. -
Dreddy32
tag
válasz
Multibit #45746 üzenetére
WLAN spec. acer aspire 5755g
WLAN:
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
Supporting Acer SignalUp™ wireless technologyigazad van, nem vettem észre: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
Nehéz a választás!!
Valahol a 3600-at mondják, hiába erősebb a cpu. Viszont a memo több. stb
Elképzelhető, hogy valamikor váltok másik netre, gépre -
-
válasz
SPY0817 #45741 üzenetére
Mivel nagyon kevés olyan adapter van amely ki is tudja használni az N18U képességét, eddig csak AC1900-t láttam ami ilyen, így gyakorlatban leginkább az N300-as vagy N450-es (ebből is sincsen túl sok) az amivel próbálkozni lenne érdemes.
Egy N300-as linken környezeti viszonyoktól függően olyan 80-100 Mbps ami összejöhet, egy N450-es linken 120-150 is.#45742 Sotyks94
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043Nv2/v3
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Garantálni nem lehet, hogy teljes lesz a lefedettség bármelyik eszközzel, ezt csak egy helyszíni teszt során fog kiderülni. Ha nem elég akkor be kell üzemelni egy másodlagos eszközt. -
Sotyks94
aktív tag
Üdvözletem!
Egy, a routerekben jártasabb kolléga segítségét kérném.
Van nekem egy régi, vacak Dlinkem. Régi is, vacak is, és az elmúlt pár napban kezd elromlani, szóval eklerülhetetlen a nyugdíjazása. Kéne nekem egy olyan router amit a következőkre lehet jól használni:-1000Mb/s-et megközelítő sebességen tetőzik a net. (jelnleg csak 120/20-as net van, de ha a Digi végre beteszi a lábát a 7. kerületbe akkor lecsapok egy jókis 1000/200-as netre, és nem akarok akkor már routert váltani.)
-120négyzetméteres téglaházról beszélünk, és kéne a wifi minden sarkon. (hosszúkás lakás, a legmesszebbi pont az adótól 3 igencsak vastag téglafalon falon át megy, vagy 20 méterre) Vagyis egy bitang kis wifi adó kéne bele. A wifi adó sebessége azonban nem fontos (100mb megy, én már boldog leszek), csak az hogy stabil legyen a lakás másik felében lévő chromecaston is.
-5 gép, és néha egy ethernetes szerver van rákötve. Néha van az 5 gép valamelyikéről hostolva szerver. (bár nem tudom hogy ez különleges bánás módot igényel e)
-Minél jobb kezelőfelület kéne szoftveres oldalra. Elég sokat ügyeskedek portokkal, és néha szerverekkel is, jó lenne ha nem valami beton primitív felülete lenne ahol szinte semmit nem lehet. A mostani régi Dlink, éppen hogy a KB szintet hozta. (de ismerős routerébe belepillantva láttam hogy van ennél sokkal rosszabb is)
-Garancia és élettartam egy fontos dolog. Lehetőleg ne az legyen mint a mostanival hogy havi 5x kell újraindítani mert rendszerint meghülyül.
-Ár: 20e körül. Drasztikusan az árat csak erősen indokolt esetben lépném át.
Ha valami fontos kritériumot kihagytam akkor sry, szóljatok és javítom
A válaszokat előre is köszönöm, mind a konkrét termékekre vonatkozókat, mind az általánosabb tippeket
-
SPY0817
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45740 üzenetére
Kliensben adaptert cserélni szeretnék majd, a kiszemelt router pedig a sokat emlegetett.
ASUS RT-N18U
ebben a 600Megabitből mennyi maradhatna (közelítő érték persze és megfelelő klienssel) és ugyancsak reménykedve, hogy nem akar az összes szomszédom hirtelen random routereket bekapcsolgatni
szerk:
egyértelműsítő infók + köszi a választ és helpet -
válasz
SPY0817 #45739 üzenetére
Nem veszélyes, ugyan elég sok hálózat látszik, de meglehetősen gyenge jelszintekkel, így ezt egy közelben lévő, megfelelő erősséggel szóró router kellően elfedi. Persze minimális interferencia itt is lesz, így nem fogsz sebességrekordokat döntögetni, de, ha nem ragaszkodsz a 100-120Mbps-hez WiFi-n, akkor jó lehet. Nehéz ezt így megbecsülni, vagy inkább lehetetlen, de ha feltétlenül kellene, akkor azt mondanám, hogy megfelelő routerrel és ellen oldalakkal, olyan 80Mbps átvihető ezen az éteren. Feltéve, hogy minden így marad, és holnap, vagy a jövő héten, nem kapcsolnak be még tizenhárom routert a közelebbi szomszédok.
-
SPY0817
aktív tag
Olvastam a lentebb linkelt csatornaválasztós linket ami tartalmazza, hogy mikor érdemes 5Ghzre váltani, ha jól sejtem (kis megerősítés mint végszó a témámra) ez még nem az "elfajzott" eset szóval ezt egy normálisabb Nes routernek nem kéne, hogy gondot okozzon a stabilitásban. És itt még nem indokolt az 5ghz. (Panel)
(jelenleg van gond de valszeg Hardver probléma miatt dobálja el a jelet.)
persze a csillagos az én hálóm privát-publik infó miatt SSID-k... kiszedve -
-
Dreddy32
tag
válasz
Multibit #45733 üzenetére
Tényleg? Nem tudok róla. De ha így van akkor jó.
Wifin nem veszem észre. Max 20Mb-el tudok letöltei. Mind a speedteszt, vagy torrentezés is ezt támasztja alá.
Tudom, a laptop 54-es és ez nem azt jelenti, hogy annyival is fogok letölteni. Ezért is szeretnék egy másik routert, hátha többet tudok kisajtolni a wifijéből.Ennek tudatában is jó a tp-link WR1043ND? (mármit a 100/50-es digi net függvényében)
-
Dreddy32
tag
válasz
Gubek-Einste #45731 üzenetére
Igen a 20k-s max ár megfelelő.
És ha jól néztem a laptopok specifikációját 5G-re sincs szükségem. (nem tervezem a laptop vásárlást)
A 20/10-es digi netet viszont megemeltetem a jövőben.Ha az a tp-link WR1043ND jó eszköz, akkor ha nem jön másik ajánlás, (vagy megerősítés) azt választanám.
Az utóbbi időben az asus és a tp-linkekről esik szó. Más eszközök nem ilyen jók?
-
ONT az optikai szolgáltatásnál van.
Leginkább a kéménnyel szembe lenne érdemes elhelyezni a router ha megoldható.
Ha nem megfelelő mindenhol a jelerősség akkor újabb eszközt kell beüzemelni.
Ajánlott típusok 20k-s határral: Asus N56U, TP-Link 3600/4300#45730 Dreddy32
Beszerzési árat írhattál volna.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
100-as portokkal: Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND
Gigabites portokkal de 5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043Nv2/v3
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
Dreddy32
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy új routert venni.
A lényeget gyorsan leírom.
Panellakás, 5-6 eszköz lenne rajta. Vannak helyiségek ahol már rendszeresen elmegy a net.
Most t-link wr642g-m van. Mobilok, 2 laptop, nyomtató lenne hozzákapcsolódva wifin.
Laptopok acer 5755g, asus x550c, ezek a fontosabb eszközök.Fontos lenne, hogy szét tudjam osztani a netet, meghatározva mi mennyit kaphat a szerény 20/10 Mb-es netből.
Köszönöm.
-
spici
tag
Üdv!
Amikor nálunk elérhetővé vált a Docsis 3.0 hálózat akkor kaptunk egy WiFi képes ONT-t és úgy voltam régen vele, hogy felesleges a TP-Link 1043ND 2.1 és eladtamPár hét után jöttem rá, hogy hosszútávon nem éri meg mert sokszor szidtam a szolgáltatót a net miatt és 1x néztem ping tesztet csak az ONT felé és hát ott is megugrott a pingidő, akkor jöttem rá hogy nagy hibát követtem el az eladással és a WiFi jel is gyengének mondható (Technicolor 7200).
A TP Link hatótávjával nem voltam megelégedve mivel már a bal alsó nappaliba nem volt teljes a jelerősség, kb félerős amikor a középső szobába jobboldalt volt elhelyezve.A ház 1997-es.
Szóval itt az alaprajz, értelemszerűen tudom, hogy a ház közepére érdemes tenni, de ott van a bárpult meg ilyenek és nem nagyon megoldható az elhelyezése, padra meg nem tenném.
Mivel az ONT tuti ott marad hová lenne érdemes tenni az új routert?
Esetleg oldjam azt meg, hogy bridge mód és ugyanaz az SSID?A laptopomban most szeretnék kártyát cserélni és olyat szeretnék vásárolni ami 5Ghz-es is, mivel a telefonom (Galaxy S5) is tudja az 5Ghz-et így már érdemes lenne DualBand routert vásárolni.
Milyen DualBand eszközöket ajánlotok az adott lakásba illetve hogy milyen módon lenne a legésszerűbb, legjobb módon elhelyezni, kivitelezni.
Maximális ár: 20.000FtHa már itt tartunk, milyen WiFi kártyát (belső) érdemes vásárolni? (Sony VAIO VPCF24M1E)
-
válasz
Willie #45727 üzenetére
A terheltség attól függ leginkább, hogy hány szomszédos WiFi hálózat van, amiket látnak a klienseid, és azok milyen eloszlásban működnek.
WiFi csatornaválasztás az inSSIDer program segítségével
Az 5GHz kérdéshez pedig: 2.4GHz vs. 5GHz
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste #45726 üzenetére
Köszönöm a választ. Miben nyilvánul meg leginkább a 2.4-es sáv terheltsége? Nekem a telefonom a Wifi Analyzer program segítségével a 13-as csatornára 5 csillagot ad a 10-ből - ez a legjobb. Ennél csak a 14-es jobb, de azt nem tudom beállítani.
-
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Routert tervezek venni - UPC net mellé. Elég terheltek a csatornák 2.4 GHz-en, viszont mindenütt ki van építve a gigabites UTP csatlakozás, úgyhogy emiatt úgy gondolom, hogy nem feltétlenül kellene 5 GHz. Wifin keresztül javarészt csak telefonnal csatlakozunk a hálózatra. Mi miatt lenne esetleg indokolt az 5 GHz?
A keret maximum 20.000 Ft, tehát a következő típusokat néztem ki:
ASUS RT-N18U
TP-Link TL-WR1043ND v2.xSzüleimnél egy TP-Link TL-WR1043ND v2.1 üzemel gond nélkül. Úgyhogy inkább azt választanám, de az USB3.0 port miatt már elgondolkoznék az ASUS vásárlásán. Amennyiben ezen a porton keresztül egyszerűen, garanciavesztés nélkül tudok torrentezni.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Üdv.
-
válasz
XDModesty #45702 üzenetére
Vannak olcsóbb eszközök is, leginkább dual band-et lenne érdemes venni a router ezirányú képessége miatt.
N-esek olcsóbbak: TP-Link TL-WDN3200/3800/4200/4800, Asus PCE-N53/USB-N53#45701 Gabatt
Az AC750-es eszközök nem ajánlottak a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt.
Ajánlott típusok 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
válasz
SPY0817 #45721 üzenetére
soho kategóriában nem sok olyan, csak 2.4 GHz képes típust találni adott ár környékén, amiben 800 MHz (egymagos) proci és 256 MB ram van, mint az rt-n18u-ban.
hosszabb távra rt-ac56u vagy rt-ac68u, ezekben 800 MHz (kétmagos) proci és 256 MB ram van, vagy ha még attól is jobb kell, akkor rt-ac87u, amiben 1 GHz + 500 MHz (kétmagos) procik és 256 + 128 MB ram dolgozik. -
SPY0817
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #45699 üzenetére
köszi a választ és összehasonlítva a 2-t melyiket érdemes? Esetleg van e jobb választás ~20k körüli kategóriában. Legfontosabb inkább az hogy időtálló választás legyen és stabilan tegye amit kell.
-
-
Slyer
senior tag
most aztán megint elbizonytalanodtam
Van számottevő különbség hatótávban? Jelenleg a UPC gyári routerével nyomom (cisco epc3925).
Szóval ha ennél jobb, akkor nyert ügy minden kb
-
Akkor a végső döntés a Tied.
Mint fentebb írtam, az RT-N18U is képes lehet 120Mbps-re WiFi-n, megfelelő kliensekkel. ITT a 160Mbps screenshot róla.
Az RT-AC56U ugyanakkor AC szabványon 100%, hogy gyorsabb, de ehhez megint csak kell az AC képes kliens is. Ha az nincs, akkor tök mindegy...
Hatótávban viszont szerintem az RT-N18U verhetetlen.
-
Slyer
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45712 üzenetére
hát nincs sok. ahol épp ülök, az én wifimen kívül 1-et lát a laptop.
-
-
Slyer
senior tag
igazából az elsődleges a nagy hatótáv, de gondolom hatalmas különbség nincs a kettő között.
Hiszek nektek srácok, AC56U!
Köszönöm szépen!
-
-
Slyer
senior tag
Köszi mind a kettőtöknek!
Úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer veszek routert, akkor nem akarok egy ideig szarakodni újjal, ha egyszer lesz gyorsabb net talán, nem szeretnék cserélni.
Szóval 30k-ért inkább egy új AC56U, mint egy fél éves AC66U? Mik a különbségek a kettő között?
-
-
Multibit
nagyúr
Ha csak ebből a háromból választhatnék, mindenképpen az AC66U-t venném - egyértelműen!
Az AC51U gáz! Egyrészt neked 120 Mbps neted van, annak a routernek ez már sok (100 Mbps a plafon). Az 5 GHz-es wifi-je is sz@r.
Ha szükséged van az 5 GHz-es wifi-re vedd az AC66U-t, ha elég a 2.4 GHz-es, vásárolj inkább egy RT-N18U routert!szerk:
lassú voltam -
Szia!
És feltétlenül használt eszközben gondolkodsz? Esetleg újonnan RT-N18U? Milyen környezetbe használnád? Megfelelő kliensekkel ez is képes 120Mbps-re WiFi-n, láttunk itt már 160Mbps screenshot-ot is.
A felsoroltakból én az RT-AC66U-t ajánlanám, ugyanakkor 30k-s árban tudsz venni újonnan RT-AC56U-t is.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Mostanában szimpatizálok az Asus routerekkel, és igazából emiatt vagyok itt.
3 típust néztem ki havrderaprón, szinte mint új.
Kb 10-20-30 ezer, ilyen sorrentben: ASUS RT-AC51U, Asus RT-N65U, ASUS RT-AC66U
Igazából 120 megás netet kéne tudni wifin, meg nyomtatót lehessen vele megosztani normálisan.
Hatótávban van ezek között különbség? Nyilván fontos lenne a nagy hatótáv. Az AC51U felett már 2 USB port van. Azokkal lehet egyszerre nyomtatót és külső vinyót is megosztani?
Lehet hogy az N65U lenne az arany középút?
Köszönöm előre is!
-
XDModesty
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #45699 üzenetére
Igazából abszolút nem kell AC-nek lennie, annyi lenne a lényeg, hogy rendesen fogjon jelet. Van valami olcsóbb ötleted esetleg? : / Egy 10esbe bele kéne férnie.
-
Gabatt
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, kezd "kicsi" lenni a mostani routerem, (TL-WR720n) úgyhogy cserélni kell.
A keret 20 Mátyás király.Net jelenleg 100-as Digi, de emelnék már rajta
mondjuk 500-ig max.
Lakás 3 szobás panel, L alakban, viszonylag messze vannak a szobák, falak is akadnak.Jelenlegi eszközök:
HTPC/szerver/letöltő gép ami állandóan megy, kábelen csatlakoztatva a nappaliban.
Játékos gép szintén kábelen, szintén nappali
Hálóban most lesz újítás RaspPi szerű kiszolgálóval, esetleg smart tv, ez még változhat, lényeg hogy kábel kapcsolat kell a HTPC-ig.
3db telefon WIFI-n, nincs gyerek, csak ketten vagyunk asszonnyal, XBMC telefonról nyomkodva, szóval kéne az egész lakásban a wifi.
Jövőben maximum egy táblagép kerül be.AC-s eszköz nincs, max a következő telefonom lesz az, de netezni a budin elég az N-es is
persze ha belefér a keretbe akkor inkább AC-st vennék gondolva a jövőre.
Amiket néztem: TL-WDR3600 N, Archer C2 AC750, Asus RT-N56U (ez még ki is néz valahogy, elférne simán a tv körül)
Szerintetek melyiket?
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged