- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
más:
tp-link routerben ha mondjuk beállítom, hogy 7-es csatornán menjen a wifi, akkor az inssiderben miért mutat utána 7+3-at??? Miért nem stabilan 7-esen lesz, ahogy beállítottam elvileg.... Direkt erre tettem, mert a panelben más nem használja ezt a csatornát
Asusnál nem volt ilyen gond, ott amit beállítottam azon volt és kész
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #43698 üzenetére
oh így már értem
akkor csak beállítás kérdése az egész.
no nem mintha mostanában fenyegetne a veszélye annak, hogy bekötöm a digi 1000-es csomagját, főleg, hogy nincs a környékünkön -
-
soldi3r
veterán
válasz
Intruder2k5 #43692 üzenetére
Hasonlora. Csak ettol olcsobban megkapom a Siemenstol a PLC kiegeszito modult. Szoval kicsit olcsobbat szeretnek.
-
BeLucZ
addikt
válasz
dragonborn #43693 üzenetére
rt-n18u-t tudom ajánlani, 20k körül van
amúgy azt sose értettem, hogy hogy lehetséges némely esetben az, hogy routerről gyorsabb lehet a mért sávszélesség, mintha a szolgáltatótól kapott utpt egyenesen beköti az ember a gépbe
találkoztam már ilyen esettel meg itt is olvastam ilyet
-
worxland
addikt
válasz
dragonborn #43693 üzenetére
Rosszul vásároltál, ez a router vezetékesen csak 100 megabitet tud.
-
dragonborn
tag
sziasztok.a problémám az,hogy rendeltem egy Digi 1000 netet.mivel nem volt megfelelő a routerem,direktbe kötöttem a gépbe,és a mért sebesség850 volt.vettem egy ASUS RT-AC51U routert,és most csak 100 at mér.nem tudom mit és hol kell állitanom a routerban,hogy engedje.a válaszokat köszi
-
-
soldi3r
veterán
Jo estet!
Szuksegem lenne egy olyan megbizhato/stabil/ipari routerre ami kepes SIM kartyat fogadni es tudok vele VPN kapcsolatot letrehozni. Egy net nelkuli gyaregysegben szeretnek tavolrol kommunikalni az egyik vezerlovel. -
válasz
BeLucZ #43688 üzenetére
azért ha visszaolvasol, akkor találsz itt olyan hozzászólást is, hogy a két kipróbált típus közül a tl-wr1043nd v2 szórása jobb volt egy adott helyen és ellenoldali eszközökkel, mint az rt-n18u-é, így biztosra menni semmivel sem lehet, viszont pont annyira lehet ajánlott egy tp-link is, ha megfelel az elvárásoknak.
Curse; már a c5 vagy c7 is jelentősen jobb lehet az erősebb proci és a dupla ram miatt, de attól persze veheted a c8-at is.
-
BeLucZ
addikt
válasz
zsigee #43687 üzenetére
vissza lehet küldeni amúgy ha rossz és levásárlod másra.
de ha az rt-n18u nem lesz jó akkor semmi szerintemnagyon jobb jelerősséget más sem fog adni.
drágábbat nem érdemes venni, mert elég alap netet kell szétosztani, nálunk is lassú net van, 12 mbit körüli, a fő szempont szintén a stabilitás és a jó wifi jel volt, amit tökéletesen teljesített is ez a derék router
tp-linket nem ajánlom.....
-
válasz
XFishboneHUN #43684 üzenetére
szia,
saját témája (még?) nincs adott típusnak, (szerintem) ide írj; link
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Megvettem az ASUS rt-ac55u router és próbálnám beállítani a print szerver szolgáltatást rá, a nyomtató fel is települ, de nem tudok nyomtatni! Szerintetek mi a gond, tudom lehet, hogy másik topik kellene, aki tudja az írja meg és oda is beírom!
-
zsigee
aktív tag
válasz
BeLucZ #43678 üzenetére
Hi.
"Én kipróbálnék először egy asus rt-n18u routert"-értelek, de nincs lehetőség "próbálgatásra". Asus-t ajánlott más is, talán egy másik típust, fejből nem tudom. Annak ára 30k körül mozog. Ha van olcsóbb megoldás hasonló hatékonysággal, akkor azt alkalmaznám, bár a pénz nem volt jelenleg kérdés.
De természetesen megfontolandó, amit írtál, és köszönöm Neked is.xigris: ezt is megnézem, mert valóban így eléggé költséghatékony a dolog...
-
-
Curse
tag
Hello
100/50-es nethez elég lehet egy TP Link C20I?
6-8 eszköz menne rá egyszerre maximum wifin csak. -
BeLucZ
addikt
válasz
zsigee #43675 üzenetére
Én kipróbálnék először egy asus rt-n18u routert, saját tapasztalatból mondom hogy az általad említett háznál nagyobb házban lett kipróbálva, ami 3 szintes és mindenhol stabil wifi lefedettség van, tehát használható is, mert direkt leteszteltem minden egyes helyiségben minden szinten.
A terhelést is nagyon bírja, erős vas van benne nagyon. Persze garancia nincs semmire,de nálunk elég vastag falak vannak és elég sok van belőlük, mégis mindenhol használható volt a wifi; -76 dbm alatt nem nagyon láttam jelértéket sehol
-
zsigee
aktív tag
válasz
Gézengúz #43676 üzenetére
Szia.
Tudomásom szerint az érintett helyen 20Mb-nál nincs gyorsabb net, de ennek holnap utána tudok járni. A belső hálózatnak nem kell gigabitesnek lennie, csak wifit használnak, talán nincs is aztali pc, csak laptop, és telefonok.
Amit én használok, az 841-es, nekem teljesen megfelel, de mint írtam, kicsi a lakás. Egy 100m2-es kecóban más a helyzet. az általad írt eszköz 5-6k környékén megvásárolható, ha kettőt vesz emberünk, nyilván duplája. Kérdés, van-e olyan megoldás, hogy egy eszközt vásárol, aminek nagyobb a teljesítménye, mondjuk 20k környékén. Illetve két eszközzel hatékonyabb? Jelenleg egy régebbi tp-link van üzemben, típusát nem tudom, esetleg azzal is össze lehet hozni a dolgot? Vagy szükséges két egyforma router?Köszönöm előre is a válaszokat, és bocs a sok kérdésért. A legjobbat szeretném emberünknek.
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Keresek nagy teljesítményű routert, újat természetesen. Feltétel, 100m2-es alapterületű, két szintes családi házban mindenhol legyen Wifi lefedettség, használható minőségben, a router pedig könnyen konfigurálható legyen. Idézem kedves ismerősömet, aki javasolta is, hogy itt érdeklődjek: "akkor sem szakad meg a "youtube-zenehalgatás" a nagylány almás telefonján ha az "leesik" az emeletről." Tehát valami combos eszköznek kell terítékre kerülnie. USB, stb nem kell, wifi és lan amire szükség van.
Nem saját célra keresek routert, nekem a TP-link elegendő, kicsi a lakás...Köszi a segítséget bárkinek.
Üdv. -
válasz
Dinasti #43668 üzenetére
Mobil routerek SIM kártya slottal...
TP-LINK TL-M5250 SIM kártyás 3G router, 13000Ft-tól.
TP-LINK TL-M5350 SIM kártyás 3G router, 16000Ft-től.
TP-LINK TL-M7350 SIM kártyás 4G/LTE router, 33000Ft-től. -
Dinasti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43669 üzenetére
Értem! Köszönöm a gyors választ. Akkor marad az a verzió,hogy játszom amivel engedi
-
válasz
Dinasti #43668 üzenetére
Szia!
Van SIM kártyás router is, bár elég húzós áron. Aztán van olyan is, amibe USB modemet tudsz bedugni, ezt már olcsóbban be lehet szerezni.
Ám a fontos az, hogy sajnos sok mobilszolgáltató már eleve NAT-olt IP címeket oszt ki, és ha ez esetedben is így van, akkor azon semmilyen router nem fog segíteni.
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Olyan gondom lenne,hogy mobiltelefon segítségével osztom meg a netem a munkahelyemen (kamion) és ugy csatlakozom a netre pl a Ps4-el vagy Xbox-al. Viszont több játék is nat problémára hivatkozik. Port nyitogatással megtudnám oldani,de nem tudom hogy mobilnethez lehetne vmi routert találni. Említették hogy elvileg van olyan router amibe lehet sim kártyát tenni?!? Tényleg igaz ez?
-
Lefty
addikt
Szerintem az itt kapott válaszok alapján én is áttérek 2,4/5GHZ-re, ez a 2,4 nagyon zsúfolt nálam. Btw, olyat lehet, hogy az egyik laptop 2,4-en kapcsolódik, mert mondjuk nem tudja az 5GHZ-t, de más eszköz pedig 5GHZ-n kapcsolódik?
WDR4300 és az Archer C5 ugyanaz, csak a C5 nagyobb sebességre képes adatátvitelben? A kettő között gondolkodom.
-
válasz
gyáliSanyi #43660 üzenetére
ahol (túl)zsúfolt a wifi háló és az elérhető idegen hálózatok miatt akad, lassul, esetleg behal a saját kapcsolat, ott jellemzően a 2.4 GHz a problémás, mivel az a sokkal elterjedtebb, az 5 GHz pedig ahhoz képest alig használt, tehát azzal ilyen szempontból nincs gond, amellett azonos szabvány esetén is gyorsabb sebességre képes at 5 GHz sáv, mint a 2.4 GHz.
Izzé; szia, itt az első mondatban felsorolt típusok neked is jók; link
Fishbone17; igen, megérhet annyit.
-
XFishboneHUN
senior tag
Mi a véleményetek az ASUS rt-ac55u routerről, megéri a 25 ezer forintot ár/érték arányban?
-
MasterMark
titán
válasz
gyáliSanyi #43660 üzenetére
Az 5 GHz-et csak a kifejezetten olyan vevők tudják fogni csak.
-
Izzé
őstag
Sziasztok, segítség kellene!
Rokon szeretne 500/200 Digi netet és ehhez kellene egy wifi router 20000 huf körül, de inkább alatta.
90%-ban wifit használ netezni. laptop, telefon, tablet.
Tudnátok ajánlani valami jót? -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #43649 üzenetére
5Ghz miért lenne jobb nekünk?
Azt minden wifis, még a régebbi eszközök is tudják fogni?Olvastam az összesítésbe, hogy a hatótávolság nem lesz nagyobb, akkor csak az adatátviteli sebességbe lesz érezhető, mint a videón is?
-
Unlimited
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #43658 üzenetére
Köszi! Megnézem őket, és kiválasztok egyet.
-
válasz
Unlimited #43656 üzenetére
A v1 csak 110-120 Mbps-t tud NAT-olni vagy csak ennyit tud WAN-LAN irányba átküldeni magán, wifi az más helyzet, ott erősen befolyásoló tényező a környezeti viszonyok.
Ha kell a teljes sebesség akkor az ajánlott eszközök: ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHZ-s wifi akkor Asus N56U/AC55U/AC56U/AC68U/AC87U, a TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7. -
Unlimited
aktív tag
Sziasztok!
Kérdeznék, mert nem értek hozzá ennyire. Van egy TP-Link TL-WR1043ND (v1) routerem. Ez eddig a Thome 10mb netjéhez nagyon frankó volt, de most lett egy 500megás digi netem. Ez leírása szerint csak 100megáig képes kezelni a netet. Ez azt jelenti, hogy a számítógépem elé kötém, akkor "átengedni" sem tudná az 500 megás netet, vagy azt igen, de a wi-fi csak 100megáig működne, vagy egyáltalán el sem indulna vele?
Az nem gond, ha wi-fi jel csak 100megáig működne, az már inkább baj, ha meg sem nyikkanna.
Ha vennem kell másikat, akkor mit ajánlotok, ami "olcsó", megbízható, egyszerű a telepítése, és működne az 500as nettel? TP-LINK-et nagyon szerettem, mert könnyű kezelni, megbízhatóan működik,stb. -
-
jeni
félisten
válasz
airsoftpro #43652 üzenetére
Igen erről "beszélek"
Intruder2k5
Sosem tudni mikor pucolják ki az EMAG raktárat a kedves vásárlok !
Így ha azt írom le,hogy van most készleten,arra nem lesz garancia,hogy 2 perc múlva van még a RAKTÁRON !
Tehát nem szerencsés majd azzal jönni,hogy miért ajánlgatunk olyat ami nincs készleten!
Rosszabb esetben drágább helyről kell majd megvásárolni a terméket. -
airsoftpro
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #43646 üzenetére
Tegnap reggel még volt raktáron nekik, csak hát ami "olcsó" azt gyorsan elkapkodják.
-
válasz
neojohn #43650 üzenetére
szia,
amennyiben elég a 2.4 GHz wifi, úgy tl-wr1043nd v2 vagy rt-n18u, de ha kell 5 GHz is, akkor tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300, vagy esetleg akciósan kifogható most annyiért az rt-n65u.
a wifi kapcsolat olyan faramuci dolog, hogy sajnos nem lehet garantálni látatlanban a másik szobában eszközölt stabil kapcsolatot - pláne egy mobiltelefon esetén -, mert az nem csak a router, hanem az ellenoldal és a környezeti tényezők függvénye is, de ideális esetben nem szokott problémát okozni egy fal, ha nem húzós anyagból van, vagy nem szélsőségesen vastag. -
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
A routerem ma elhalálozott és szeretnék venni egy újat.
Diginet 100 csomagom van.
Eszközök: Kábelen csatlakoztatnék 1 PC-t és WIFI-n még 7-8 eszköz (2 laptop,3 konzol,2 mobil,Smart Tv)
A lakásban 2 szoba van és jó lenne,ha a másikban is működne rendesen,ha pl. mobilról csatlakozom és fontos,hogy a WIFI stabil legyen,ne dobáljon le.
Árban jó lenne beleférni 20.000 Ft-ba,de minél olcsóbb ,annál jobb.Ha jól olvastam,akkor ASUS és TP-Link routerekkel érdemes foglalkozni.
Javaslatok?Köszönöm a segítséget!
-
válasz
gyáliSanyi #43648 üzenetére
Mert tudja az 5GHz-et.
-
gyáliSanyi
őstag
3600/4300, miért lehet jobb választás, mint 1043 V2-s ?
-
válasz
Calogero #43645 üzenetére
Igen tudom én is, de Nincs raktáron
Múlt héten napi szinten háromszor belinkelték ezt, most meg csak reflexből írta a fórumtárs, meg sem nézte, hogy van-e még akció, lehet-e kapni, stb..., csak tegyen hozzá 2000Ft-ot, és vegyen AC56U-t. Na most +2000Ft-ért jelenleg nem kap RT-AC56U-t.
-
Calogero
addikt
válasz
Intruder2k5 #43644 üzenetére
Szerintem erre gondolt: [link]
-
-
Calogero
addikt
DIGINET 500-hoz keresnék router-t
2 kiszemelt van.
1. TP-Link TL-WR1043ND v2.x kb 14 000 Ft-ért.
2. ASUS RT-N56U Black Diamond Dual-Band N600 19 900 Ft-ért.2 db gép, 1 db tv, 1 db Xbox lenne rajta vezetékkel, Wifi 2db (telefon+laptop)
-
mghltm
addikt
válasz
Intruder2k5 #43634 üzenetére
ac-re nincs szukseg, tp-link-et a csonkolt garival nem merem ( 5 ev helyett 2 ), sot a rovidebb gar miatt sok gyarto kiesett ( linksys, netgear, dlink, zyxel, edimax, belkin ), ezert nezegettem az asus ( 3 ev ) es tenda ( 5 ev ) cuccokat
megrendeltem egy n65u-t, mert most akciosan pont annyi, mint az n18u
koszonom a tanacsokat!
-
-
XuChi
addikt
válasz
Intruder2k5 #43637 üzenetére
És mehet rá a merlin is ? És ha igen hogyan
-
-
XuChi
addikt
válasz
Intruder2k5 #43634 üzenetére
Az AC56U-ról mi a vélemény ?
-
válasz
gyáliSanyi #43633 üzenetére
szia,
nem feltétlenül fogsz sokkal jobbat találni, de még más gyártósat sem, ha a környezeti tényezők és az ellenoldalak nem úgy akarják.
-
válasz
mghltm #43632 üzenetére
Én javasolnám az ASUS RT-N18U-t, ha nélkülözhető az 5GHz-es WiFi. Ha viszont az is kellene, akkor ASUS RT-AC56U, de az meg belső antennás...
20k-s határban esetleg TP-LINK-et találsz az ajánlott vasak listájában 5GHz-el.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Milyen routert javasolnátok Tp-link-be, aminek a wifi hatótávja beltéren nagyobb, mint egy 1043nd v2-nek?
1043nd v2 se rossz, de néha 5 méterre nem visz a betonfalon át. -
mghltm
addikt
válasz
Intruder2k5 #43631 üzenetére
koszonom a valaszt, olvasgatok tovabb!
-
válasz
mghltm #43629 üzenetére
A Tenda N80 az ASUS RT-N66U "másolata", nem rossz vas, de szerintem csak akkor érdemes megvenni, ha be tudod vállalni a Tomato fw rátételét, mert a gyári Tenda szoft egy kalap...
A Tenda N6 topikban van akinek van ilyenje.
szerk.:
Ja bocs, tárgytalan, most nézem, hogy kell a HW NAT a gyors net miatt, így meg felejtős a Tomato. -
mghltm
addikt
hallo!
500/200-as digihez kellene normalis router, ami stabilan ki tud szolgalni 3-4 asztali gepet es indokolatlan mennyisegu tyukbelmentes eszkozt ( laptop, notebook, mobil, tablet, etc ). 20000-ig nezelodtem, 2 jeloltem lenne:
1 - Asus RT-N65U - lattam ot az ajanlottak kozott, a hangyasoknak is tetszett es a 3 ev garancia szinten biztato
2 - Tenda N80 - szimpatikus az 5 ev garancia ( a 1043-as tp-link 4 es fel ev utan halalozott el ) de tobbet nem igazan tudok rola, ti sem emlitettetek tul surun
melyiket es miert, miert nem? koszonom!
-
SLYM
veterán
úgy érted a szomszédaim szívhatnak emiatt? még úgy is, hogy alig fogom (wifi analyserrel csekkoltam) az összes szomszédom wifi jelét? plusz olyan csatornát kerestem, ahol más wifije nincs, az 1-est állítottam be, nekik meg a 6-os környékén van szerintem. a legközelebbi ház is 20 méterre van tőlünk
-
törölt tag
Hűűű skaccok! Ez ám a router. Minden működik frankón!!!
Igaz egy kisebb vagyon volt, ezért az asszony azt mondta, hogy karácsonyig csak zsíros kenyeret kapok enni.
Kár, hogy nem tud főzni. ... mármint az ASUS.
... de, szerintem ezzel még csajozni is lehet:
"Micike jöjjön fel hozzám este és nézzük meg az ASUS routerem esti fényeit!"
-
az a "gond", hogy a wifi szórás bizonyos értékei hivatalosan szabályozba/korlátorva vannak minden eszköz esetén, ami gátat vet a dolognak, hogy legyen például 5 - 6 húzós falat is átnyomó eszköz.
amennyiben valaki mégis kiügyeskedné a dolgot egy eszközzel és ellenoldallal - a szabályok megszegésével, a meghatározott értékek jelentős túllépésével -, annak meg én nem szeretnék a szomszédjában lakni... -
SLYM
veterán
válasz
krealon #43620 üzenetére
igen, tényleg nem nagy dolog, végülis jobb 200k-ból, 5 eszközből, amiket valszeg anyám is simán beállít megoldani, mint egy wifis routerből. szaladok is a boltba rögtön. azért ha valakinek mégis van egy titkos tippje, amit valami tesztből kiolvasott, egy titkos esélyes router, ami talán többet tud wifi range terén, mint a tl wr1043nd, nem érdekel, hogy mennyibe kerül, szóljon. thx
-
válasz
XFishboneHUN #43604 üzenetére
Csak 2,4 GHz képesek között az Asus N18U, dual band-ek között pedig az Asus AC56U ami talál a legjobb ilyen szempontból.
#43616 Longhandd
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyit szánsz a beszerzésre?
Milyen és mennyi kliens eszközökkel lenne használva?
inSSID3/Wifi Analyzer mit mutat?
Ajánlott eszközök: ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHZ-s wifi akkor Asus N56U/AC55U/AC56U/AC68U/AC87U, a TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7. -
krealon
veterán
"nem gondoltam volna, hogy ekkora dolog a mai világban rendesen "felwifizni" egy házat"
Nem nagy dolog, csupan draga.
10-15 meterenkent egy-egy Unifi AP, megfelelo portszamu Power-over-Ethernet switch, egy kisfogyasztasu PC (esetleg notebook), ami a kontroller funkciokat ellatja, es persze a kabelezes. -
Multibit
nagyúr
Soha nem volt TP-Linkem, ezért konkrétan nem tudom megmondani, hogy melyik menüpontra kattints. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen WLAN modulok vannak a klienseidben. Első körben próbálj meg olyan csatornát keresni, ami kevéssé terhelt. Bár 25 zavaró AP mellett ez nem biztos, hogy sikerül. Ilyenkor szoktuk javasolni a dual band router használatát 5 GHz-en. Ehhez viszont 5 GHz-et tudó ellenoldal is kell! A tapasztalatok azt mutatják, hogy az 5 GHz-es sáv nagyon nincs kihasználva.
Ha nem akarsz új routert venni, akkor ITT érdeklődj a problámád részletes leírásával!
-
Lefty
addikt
-
Longhandd
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a jelenlegi DIGI-s router kevésnek tűnik. Két 15 cm-es főfal és kb. 8 méter (panel lakás) választja el a DIGI-től kapott routert a laptopomtól. Kevés a jel a laptopomnak és rendszeresen megszakad a net. Ha a routerhez közel vagyok és nincs köztük fal, akkor jól működik. De mivel én a fent leírt távolságban és két fal akadállyal szeretném használni, így az a kérdésem, hogy melyik routert javasolnátok? -
Multibit
nagyúr
Nem hülyeség gigabitre gyúrni, csak egyrészt tudatosan kell választani (értsd: "valóban szükségem van rá?"), másrészt ekkora sebesség stabil átviteléhez jelenleg kábel kell.
A környezet ismerete nélkül nem lehet eldönteni, hogy mennyi az elvárható a TP-Link 841ND routeredtől. Még az is lehet, hogy az a 35 Mbps normális. De lehet, hogy tudnál még emelni rajta. A másik, ha párhuzamosan sok kapcsolattal terheled a wifi-t, szükséged lehet a 841-nél erősebb vasra! A 841használatakor kábelen olyan 94 Mbps a plafon. Wifi-vel is el lehet érni ennyit vele, ha nem zsúfolt a 2.4 GHz-es sáv a környezetedben, viszonylag közel van az kliens, megfelelő a kliens, valamint a router és a kliens beállításai megfelelőek. Láthatod, hogy sokmindentől függ a gyors és stabil wifizés. -
Lefty
addikt
válasz
Multibit #43610 üzenetére
Jó értelek, köszi. Ha jól értem gyakorlatilag a gigabites wifire gyúrni pénzkidobás (azt tudom, hogy ennyi ténylegesen sose lenne). Jelenleg egy TP-Link 841ND routerem van, azzal wifin 35mbit a letöltésem, ez normális, hogy csak ennyi egyébként? Mert ha tényleg ennyi mindenen múlik, plusz számoljak a veszteségekkel, akkor inkább visszamegyek a 100/100-asra. Az egyébkén ezzel a 841-es routerral bírná a több eszköz lógását a wifin, plusz online játék?
-
Multibit
nagyúr
de ha van egy olyan router, ami gyárilag nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a mostani routerem
Ezt honnan tudod? Ilyen paramétert nem közöl egyik gyártó sem (nem véletlenül).Ha Te valóban 5 falat akarsz átlőni, súlyos csalódás fog érni. Még ha hozzá is jutnál valami csoda routerhez, ami átüvölt 5 falat, gondolod, hogy a szerencsétlen ellenoldalaid is megteszik ugyanezt. Szerinted melyik laptopban, tabletben, telefonban van a megengedettnél többször nagyobb teljesítményű WLAN modul? Költői kérdés
-
SLYM
veterán
válasz
Multibit #43605 üzenetére
én ezt értem, de ha van egy olyan router, ami gyárilag nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a mostani routerem, akkor az az 5 fal ellenére is nagyobb lesz. nekem nem a pontos sebesség számít, hanem, hogy jobb-e mint a mostani. ez a legfontosabb, a többi része a postomnak a mellékes gyakorlatilag, mert az, hogy most egy szobával arrébb 40, vagy 100 megabit lesz, az nem annyira érdekes, mint a legtávolabbi eszköznél az 1-6 (trükközve 5-10 mebagit). tehát ennyi lenne csak, hogy keresek egy olyan routert, aminek nagyobb a hatótávja, mint a mostani TP-LINK TL-WR1043ND router (régi verzió) és tudja az új szabvályt, ami miatt képes lehet optimális körülmények között nagyobb sebességre is, mint az "n" szabványos mostani
-
Multibit
nagyúr
nem akarok kábelekkel kínlódni, haladjunk már a korral.
Haladj! De akkor fogadd el a névleges sebesség töredékét!
Az biztos, hogy ha kizárólag wifi-t használhatnék, Digi 200 fölé nem mennék.500-as net garantálja 200mbit
Nyugi! 99%-ban megvan a névleges 500 Mbps - kábellelDe miért jönne csak 300mbit C5 routerrel AC ellenoldallal?
Bocs, tévedtem. Soha nem próbáltam ilyesmit, csak a levegőbe beszélek. Vedd meg a routert és meglesz a 1000 Mbps wifi-vel! -
Lefty
addikt
válasz
Multibit #43608 üzenetére
Szia,
igen, nem akarok kábelekkel kínlódni, haladjunk már a korral. Másfél szobás lakás, ajtók nyitva, a jelnek nem elhet akadálya. AC ellenoldal van természetesen. Az 500-as net garantálja 200mbit, ennél lentebb nem akarok menni, az 1000-es net meg 500 ft-al drágább, akkor már tök mindegy. De miért jönne csak 300mbit C5 routerrel AC ellenoldallal?
-
Multibit
nagyúr
Digi 1000-es csomagot csak wifi-vel
Ez vicc? Az ezres és az ötszázas csomagot csak kábelen fogod tudni kihasználni. Nem értem! Kötitek a szerződéseket és csak wifi-ben tudtok gondolkodni?
Jó az az Archer C5, de:
1. kell hozzá AC-s ellenoldal
2. még így is csak úgy 300 Mbps-re számíthatsz (szerencsés esetben)
Persze lehet a lapost a router mellett is használni, de akkor minek a gorcsölés a wifi-vel
Szóval, 1000 Mbps-t még csak megközelítőleg sem fogod kihasználni rádiójellel. Kell neked az a csomag? -
Lefty
addikt
Sziasztok!
DIGI 1000-es kábelnetet köttettem, hozzá szeretnék routert, hogy ki is tudjam használni a sávszélességet, de csak wifin (tudom, hogy azért fullon 1000mbit nem lesz). Csatlakozna telefon, laptop, xbox one (online játék), TV. Én egy TP-Link Archer C5-öt néztem, szerintetek jó lenne?
Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
"a mostani TP-LINK TL-WR1043ND (régi verzió) routeremnél lényegesen nagyobb hatótávja van"
Meg fogsz lepődni, ennek a routernek nagyon jó a jelerőssége sok mai típushoz viszonyítva, különös tekintettel a belső antennás modellekre. Tény, hogy vannak jóval erősebb hardverű, gyorsabb, szolgáltatásban gazdagabb routerek, de a felhasználó sokszor csalódott, amikor azt tapasztalja, hogy a régi, pár ezer Ft-os routere elegendő jelet szolgáltatott még az emeleten is, az új router pedig csak egy másodlagos eszközzel képes erre (így jártam én is a múlt héten, az új router az emeleten már használhatatlan volt, a 1043-as meg teljesen jó, vissza is küldtem az újat, ami 3x annyiba került).
-
Multibit
nagyúr
Mindenképpen el kéne olvasnod a téma összefoglalót! Különös tekintettel a Pár gondolat a WiFi-rõl bekezdést.
Ha elolvastad, akkor az alábbi kérdésedet pontosabban fel tudod tenni:
ugye egy átlagos mai laptop wifi vevő egysége azért többnyire fel tudja venni ezt a 280-300 megabitet
Egy átlagos mai laptop N-es wifi adapterrel rendelekezik. Jobb esetben 300-as, rosszabb esetben 150-es linksebességű adapterrel (ritkán 450-essel). A válasz: "fel tudja venni", de... amit "felvesz", az a linksebességAz adatsebesség, amit a gyakorlaban tapasztalsz (és hasznosítasz), az kisebb, de inkább nagyobb mértékben ennél kevesebb!
A másik, ami hasznos lenne számodra, az a visszaolvasás! Többször le lett írva, hogy nem lehet senkinek látatlanban "biztos" tanácsokat adni wifi-vel kapcsolatban, mert mindig csak a helyszínen, a gyakorlatban dől el, hogy milyen sebességgel, milyen messzire lehet wifi-zni. Erősen függ a környezettől (falak száma anyaga, egyéb akadályok pl. bútorok), eszközök (router, kliensek, stb.) beállításától, az eszközök tulajdonságaitól. Vagyis hiába érdeklődsz valami tuti router iránt, önmagában a router jó tulajdonsága(i) még nem fog rajtad segíteni. Nem elég, ha a router "jól szór", az ellenoldalnak is "jól kell visszabeszélni", lévén a wifi kétirányú kommunikáció.
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Ár/Érték arányban ma a piacon kapható wifis routerek közül melyik a legjobb mondjuk 10 és 20-25 ezer Ft között?
-
SLYM
veterán
válasz
Multibit #43602 üzenetére
köszi mindkettőtöknek
ez szomorú. igazából a sebesség kérdés másodlagos a számomra, a 280-300 megabit is jóval több, mint a mostani router 80 megagitje, ami a legtöbb volt, amit egyszer egy laptop tudott rajta produkálni, tegnap pont néztem, a mostani egyik lapos már csak 60-at "kap" a 120-as netből kb 1 méter távolságból a routertől. itt gyorsan fel is tenném a kérdést, hogy ugye egy átlagos mai laptop wifi vevő egysége azért többnyire fel tudja venni ezt a 280-300 megabitet ugye amit ez a router tudna? (bocs, ha nem pontosan fogalmazok)
visszatérve a hatótáv fontosabb lenne nekem, most amiatt érek el a ház másik végén kb 10 megabitet, mert 1 falat megspórolva beraktam bridge-nek egy másik routert, ha ez nem lenne 1-6 megabit körül lenne ott a netsebesség. már régebben is írtam ide [link], akkor javasoltátok egy ilyen eszköz beszerzését (kicsit máshogy oldottam meg, de a lényeg ugyanaz lett). tehát a kérdésem a végére ismét: lehet olyan routert kapni most, aminek a mostani TP-LINK TL-WR1043ND (régi verzió) routeremnél lényegesen nagyobb hatótávja van és mellé megfelel ennek az új szabványnak, amivel akár 300 megabit netsebesség is elérhető? köszönöm
-
Multibit
nagyúr
ami már tud 500 megebitet is átlagban közelről
Álatalában nem tud ennyit. Nálam - legjobb esetben - légvonalban 5 méterre a routertől és 1 falon keresztül lassabban lehet rádiózni Asus RT-AC56U routerrel. A kliensek: laptop AC7260 kártyával, Apple iPad Air 2. Ezekkel 280-300 Mbps jön össze.illetve nagyobb is a hatótávja jelentősen
Az AC wifi nem a hatótávja, hanem a sebessége miatt jobb az N-nél. Az Air Radar funkció ugyan jelenthet némi előnyt (ha támogatja a router), de ne számíts jelentős javulásra! Mival az AC csak 5 GHz-en működik, az N meg működhet 2.4 GHz-es, így akár az N-nek lehet nagyobb a hatótávja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest