- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
zaskar #43398 üzenetére
Ha a környéken nincs sok 2.4 GHz-es AP, akkor az N18U is nagyon jó választás. Igaz, valamivel lassabb, mint pl. az AC56U 5 GHz-en, cserébe jobban terjed a rádióhullám. Sok 5 GHz-es kliensed van? Telefonon általában nem létszükséglet a nagy sebesség. Azoknál az ellenoldalaknál, ahol fontos a gyorsaság és lehetséges UTP kábelt használni, ott kábelezni kell! A födém viszont minden routernek komoly próbatétel, ha wifi-vel próbálod "átütni".
második eszközt pedig nem szeretnék
Csak a gyakorlat mutatja meg, hogy szükség van-e több eszközre. -
zaskar
senior tag
válasz
Multibit #43392 üzenetére
Akkor, ha nem létszükséglet az 5 Ghz, jobban járnék az Asus N18U-val? Azzal talán még lenne némi javulás is jelszint tekintetében az emeleten a 1043 v1-hez képest (az is elmegy, de attól rosszabbat semmiképp nem akarok, második eszközt pedig nem szeretnék, mivel a földszinti használat a gyakoribb.)
-
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste #43378 üzenetére
Most senki nem válaszolt vissza a fekete 360R-el így muszáj leszek venni egy szürkét(azok visszaírnak), mert ma megyek le a balcsira és hétfőn jönnek kötni , remélem azzal is menni fog a rendszer. Viszont Asus N12 D1-ből kettőt kéne vennem? Utána azokat h fogom tudni összehangolni? Köszi
-
válasz
Lackooo84 #43394 üzenetére
egyrészt arra is gondolni kell, hogy sokan nem ac, hanem 5 GHz n szabványos kapcsolattal is használni akarják, márpedig ott is szűk keresztmetszet a router, nem csak ac esetén, és ha már az 5 GHz n és ac szabványos ellenoldalak jellemzően 2*2:2 mimo képesek - inkább csak a mobiltelefonok képeznek kivételt, de nem is arra kell a gyors wifi sebesség -, akkor ne a router legyen már a szűk keresztmetszet, annyi olcsósítást (szerintem) nem ér a dolog!
arról nem is beszélve, hogy nálad azonos helyiségben és közel van az ellenoldal a routerhez, de nem hiszem, hogy mindenki így akarja használni, márpedig fal közbeiktatásával, vagy más miatt problémás helyen pláne jól jönne, ha mimo képes lenne a router.
akinek így is jó, az veheti persze, de az emberek többségénél megmutatkozik általában a hátránya. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #43391 üzenetére
Semmi baj nincs az Archer C2-vel, wifin (ac) hozza a 200Mbps-t, ekkora nethez nagyon is jó router.
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
zaskar #43385 üzenetére
Készülj fel rá, hogy amennyiben nem lesz elégséges a jelszint az egész házban (ez a födémek miatt könnyen lehetséges), akkor több eszközt kell használnod, azokat vezetékkel összekötve! Ha nem használod ki az AC56U erejét, akkor jobban jársz valami olcsóbb típussal. Nálad nem a belső antenna lesz a fő probléma, hanem az 5 GHz-es kommunikáció érzékenysége az akadályokra!
-
válasz
bbubby00 #43389 üzenetére
Az ilyen kék-szürke típust kerülni kell mint a pestist, nagyon rossz chipset-re épülnek, csak is a fekete színű 360R T1E-t vagy 321B-t szabad megvenni.
A TP-Link Archer C2 nem ajánlott eszköz, bár a te ADSL net mellé elég.#43390 zaskar
Igen, ez jelenti azt, hogy az adott eszköz dual band képes vagyis képes egyszerre használni a 2,4 és 5 GHz sávot is, N-es szabványnak megfelelően. -
zaskar
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43387 üzenetére
Köszönöm! Ha a Honor 6 telefonom specifikációjában az alábbi áll, akkor tudja az 5 GHz-et?
802.11 a/b/g/n dual band
Csak mert a wifi beállításoknál nem utal erre semmi. -
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste #43378 üzenetére
Köszi. Ez a modem nem jó nekem? Mivel T-s netet használnak így a B-s kell.
Most próbának vettem egy Archer-t, hogyha hazahozom szezon végeztével, akkor itthon is kiszolgálja az igényeimet.
Megpróbálom a kinti teraszra kirakni, de úgyérzem játszadoznom kell, h hova is tegyem. Meg lehet akkor egy átjátszóra is szükségem lesz. A firmwarekkel kapcsolatban majd lehet hogy szükségem lesz segítségre! -
válasz
zaskar #43385 üzenetére
A router mindkét frekvencián sugároz egy időben. Váltani a kliensen kell, amit megtehetsz manuálisan is, vagy megteszi a kliens automatikusan, amikor a gyengébb hálózat jele már elérhetetlen lesz. Egyes kliensekben beállítható minimum jelszint is, és ha az alá süllyed a vételi erősség, akkor szintén erősebb AP-t keres a kliens. De ez mind kliens oldali beállítás, a routeren semmi tennivaló nincsen ezzel kapcsolatban.
-
-
zaskar
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43383 üzenetére
Ma megrendeltem én is egy Asus RT-AC56U routert. Tekintve, hogy emeletes családi házban lakom, kissé tartok a belső antennáktól. Jelenleg egy Tp-Link 1043 v1 van itthon, de szeretném kipróbálni az 5 GHz-et, mert két eszközöm már valószínűleg tudja. Bár az emeleti használat ritkább, nem szeretnék lemondani róla. Egyelőre a router extra funkcióit nem használnám ki. Kérdés: ha pl. felmegyek az emeletre, ahol biztosan gyengébb az 5 gigás sáv, nekem kell váltanom 2.4 gigára? És ha igen, hol? A telefonon, vagy a router beállításaiban? Vagy automatikusan történik a váltás?
Lackooo84: én is onnan rendeltem, gondolom 14 napon belül vissza lehet küldeni, ha mégsem felelne meg. Ha a jelerősséggel gondom lenne, akkor marad az RT-N18U a külső antennáival. -
Nem lett elavult termék, az, hogy esetleg egy adott bolt befejezte a forgalmazását, még nem jelenti azt, hogy a modell felett eljárt volna az idő. Mellesleg az sem biztos, hogy ez végleges állapot adott üzletben, de ha még az is, ez nincs semmilyen hatással a típus jelenlegi, vagy jövőbeli használhatóságára. Ha nem itt, akkor majd ezer másik helyen kapható marad ezután is.
Az RT-AC56U továbbra is ajánlott, és beszerezhető.
http://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac56u-p172058639/
http://www.argep.hu/product_2349488.html -
jeni
félisten
-
válasz
laktop #43380 üzenetére
Szerintem még üresen is hagyható, és akkor minden portra vonatkozik. Bár nem használok gyári fw-t néhány éve, de így tartom logikusnak.
Viszont ezzel a témával jó lenne átköltözni egy másik topikba, vagy a routered sajátjába, vagy a router gondosba, vagy akár az otthoni hálózat és internet megosztás témába, mert itt ez off!
-
laktop
tag
válasz
Intruder2k5 #43379 üzenetére
Egyik megoldásnak én is ezt gondoltam, de itt felvetődik bennem egy új kérdés, hogy meg lehet adni port tartományt is (pl. 1-65535)? Ha nem, akkor ez nem jó megoldás, mert akkor a portokat egyesével kellene minden klienshez engedélyezni, ami ugye egy lehetetlen küldetés lenne.
-
válasz
laktop #43357 üzenetére
Firewall -> Network Services Filter
Itt a Filter table type legyen White List, így csak a megadott kliensek, megadott porton fognak tudni nethez hozzáférni.
"White List Duration : During the scheduled duration, clients in the White List can ONLY use the specified network services. After the specified duration, clients in the White List and other network clients will not be able to access the Internet or any Internet service."
-
válasz
bbubby00 #43356 üzenetére
Minimum kettő darab eszköz kellene ide, egy a nagy épületbe (gondolom itt lenne a modem/internet bekötés) és egy kis épületben. Ha megoldható akkor jó lenne a két épületet kábellel összekötni mivel a távolság nem nagy (4 méter) de ha ez nem megoldható akkor marad a második eszköznél a repeater üzem módú csatlakozás.
Lehet, hogy a nagy épület másik emeletére is szükség lesz egy eszközre ha nem megfelelő a wifi, itt is elsősorban a kábeles csatlakozás lenne az ajánlatosabb de természetesen a wifi-s megvalósítás sem lehetetlen.
Ha a nagy épületben két eszköz lesz akkor nagy valószínűség szerint mindkét teraszon lesz lefedettség.
ADSL modemből D-Link 360R T1E (fekete színű) vagy a 321B lenne ajánlatos, HardverApró-n lehet kapni elég olcsón. Ha sikerül a beszerzés akkor egyből mehet rá dchard-féle firmware.
Mivel nem nagy a net sebesség így elég lehet egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND ha nincsen igény a gigabites LAN portokra/USB portra/5 GHz-s wifi támogatásra. Az Asus gyári firmware-rel is alkalmas repeater módra, a TP-Link csak CFW-vel.#43357 laktop
Nem ismerem az AC68U lelki világát ennyire, keres rá valamilyen Asus-os témára itt a fórumon pontosan info-ért. -
-
DonMaster
addikt
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #43374 üzenetére
Igen Digis, elvileg annak kell lennie, több router-rel ment már ez, viszont volt egy Cisco router-em, ami szintén gondolt egyet, és dobta a netet minden figyelmeztetés és előjel nélkül, abból elegem lett és kidobtam, azóta van a mostani Tp-link router, ami eddig bírta.
A jelenség egy szombat esti napon kezdődött, Gta multi már nem is ment.
Nem tudom hogy cseréltek-e. -
-
cyberkind
félisten
válasz
Multibit #43372 üzenetére
De nem változott semmi, a régi lapnál, ami azóta beszart, csak gondolt egyet és bumm, utána 2 napra rá, már a lap se működött.
Most van új lapom, ami ezerszer jobb mint a régi, és itt is ez van, ha nincs router, akkor minden tökéletes, rohadt nehéz a gép, nem fogom buszon cipelgetni. -
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Ha veszek egy ilyet, az ajánlottak közül, nem fogom beszopni még véletlenül se?
Itt olyanra gondolok, hogy a router gondol egyet, ami azt takarja hogy 20 percig jó a netem, aztán nemhogy sebességet nem tudok mérni, a beállításokba se tudok bemenni, olyan szinten belassul, ez van most, kb 1 hónapja kezdte, fogalmam sincs hogy miért, és tp-link a mostani router-em, ezért kérdem.
Előre is köszönöm! -
laktop
tag
válasz
Gubek-Einste #43354 üzenetére
- A klienseket egyenként tudom szabályozni a tűzfal beállításaiban, hogy melyik nap és mikor csatlakozhatnak a netre? (akár wifin, akár kábelen csatlakoznak a routerhez)
Alap tudás része.
Az ASUS RT-68U tűzfal beállításait nézem (az Asus honlapján van egy emuláció). Hogyan lehet itt letiltani a legegyszerűbben az összes felcsatlakozott kliens (telefon, PC, tablet, stb.) számára, hogy egymással tudjanak kommunikálni, de ne léphesen ki egyik sem a netre semmilyen porton sem? Ezt a FULL (web, ftp, torrent ...) kilépést majd egyesével engedélyezném a kliensek részére. -
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste #43353 üzenetére
Itt egy rajz. Nemtudom h méretpontos-e paintel erre telt
a jobboldali ábra a 2.szint.
A wifi mehetne kültérre is, hisz csak nyáron (3-4hónapra) lenne használva. Gondolok itt arra, hogy a terasz plafonjára biggyeszteném fel. De nemtudom, hogy számomra melyik wifi lenne alkalmas.
Lefedettségnek talán ennyi jó lenne, de ha van ennél erősebb, ami a hátsó teraszt is lefedi, az lenne a legkirályabb! -
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste #43353 üzenetére
Szia.
Köszi a gyors választ! Ma akkor dobok egy rajzot! Én is 2wifire gondoltam, majd abba kellene a segítség, h kb. hova kéne őket rakni, meg persze h milyen tipus ajánlott! Az összehangolás nehéz? Sosem csináltam még hasonlót. (Wifit beállítani tudok annyira amennyire)
Vagy esetleg egy 3antennás kültéri?! -
válasz
laktop #43352 üzenetére
Amit nézegettem az az ASUS RT-AC66U/AC68U és a TP-Link Archer C7/C8 négyes.
Az Asus AC66U ugyan olyan "régi" mint a TP-Link 4300, az N66U AC-s wifi-vel szerelt változata.
A TP-Link Archer C7 a 4300-nak az AC utódja, hardverben erősebb nála.
A TP-Link Archer C8-ről nincsen gyakorlati tapasztalat de hardverban majdnem teljesen megegyezik az Asus AC68U-val így inkább az Asus lenne ajánlatosabb a kettő közül.
Alternatívaként szóba jöhet még az Asus AC56U és a TP-Link Archer C5v1 is, hardverban azonosak a nagyobb testvéreikkel, csak AC wifi-ben eggyel gyengébbek.- Nem tudom van-e openwrt mind a négy routerhez.
OpenWRT nincsen Broadcom alapú eszközökre így csak a TP-Link Archer C7 támogatott.- Azt sem tudom mikre képes a gyári fw a routerekben.
Asus-nak nagyon jó a gyári firmware-re, sok mindenre képes vele, TP-Link-nek kevesebb képessége van.- Lehet MAC cím szerinti IP osztást beállítani van mind kábeles, mind wifi-s csatlakozásnál?
- A klienseket egyenként tudom szabályozni a tűzfal beállításaiban, hogy melyik nap és mikor csatlakozhatnak a netre? (akár wifin, akár kábelen csatlakoznak a routerhez)
Alap tudás része. -
válasz
bbubby00 #43350 üzenetére
Ide biztosan több eszköz kell majd, egyetlen eszközzel sem lehet ekkora terület lefedni. Pontosan hogyan néz ki a lefedendő terület (távolságokkal, képi formában ha lehetne)?
Ő mire jó???
Ez egy kültéri irányított antennával egybe épített AP ami főleg pont-pont kapcsolat kialakítására való, ha nincsen több száz méter távolságok akkor teljesen felesleges számodra ilyet beszerezni. -
laktop
tag
Sziasztok!
Az egyik lakásban TP-Link WDR4300-at használok vargalex féle openwrt-vel. Remekül muzsikál, de egy másik lakásba 100/100-as Digi nethez már nem vennék ilyen routert. Egyrészt régi, másrészt lehet lassan kevés lesz a wifi sebessége ... valami olyasmi kellene, ami még jó ideig kiszolgálna.Amit nézegettem az az ASUS RT-AC66U/AC68U és a TP-Link Archer C7/C8 négyes.
- Nem tudom van-e openwrt mind a négy routerhez.
- Azt sem tudom mikre képes a gyári fw a routerekben.
- Lehet MAC cím szerinti IP osztást beállítani van mind kábeles, mind wifi-s csatlakozásnál?
- A klienseket egyenként tudom szabályozni a tűzfal beállításaiban, hogy melyik nap és mikor csatlakozhatnak a netre? (akár wifin, akár kábelen csatlakoznak a routerhez) -
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Nagy hatótávú wifit keresek. Gyorsaság mind1, mert 5mb-os net a leggyorsabb elérhető vidéken. Viszont 2 házat és egy medencét kell kiszolgálnia. Kültéri is jöhet!
Köszi
Ő mire jó??? -
lalus8706
tag
Na, azt hiszem, többen is kellően utánajártatok a WRT320N-nek, úgyhogy köszönöm! Kár, hogy kisebb vita is kialakult a kérdésem miatt.
Egyébként nyugodt szívvel vegyek Asus routert?
Üdv,
L -
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy laptopomba wifi kártyát cseréljek. Tudtommal a jelenlegi 'legjobb' a piacon az intel ac-7260 (?) javítsatok ki, ha tévednék!
Ehhez mérten szeretnék egy ac-s routert, amivel maximálisan ki tudom használni a jelenlegi 100/100-at, esetleg a későbbiekben a 200/100at is. Ezek alapján mik jöhetnek szóba a legolcsóbbaktól kezdve? AC-56-t láttam az ajánlottak között, elég hozzá vagy kell egy fokkal jobb?
szerk: panelban, tehát nem árt a külső antenna sem, bár a router és a gép között max 5-6 méter lenne, ezen kívül n-es eszköz is csatlakozna rá egy időbenKöszönöm!
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
5GHz-re keresek ac access pointot (vagy routert ami lehet AP) aminek van külső antennája és elég stabil, erős, mert panelba lenne. Végső megoldás az ASUS EA-AC87 de olcsóbban szeretném megúszni.
Minden megoldás érdekel,
Köszi. -
válasz
Feenyx #43337 üzenetére
azok közül a tl-wdr3600 lenne akkor a javaslatom, mivel a 6205 dual band képes és 5 GHz sávon gyorsabb átviteli sebesség elérhető.
volt nekem is tl-wdr3600, az egyik latitude notimban pedig 6205 van, nálam simán átfért úgy a digi 100-as net maximuma, bár az csak 94 Mbps, mert a szolgáltató még 100-as switch útján szolgáltat. -
-
Feenyx
aktív tag
Hello!
Olyan 10-15 ezret szánnék rá. Igen ez nekem is eszembe jutott hogy nem fogom azt a sávszélességet kapni WiFi-n mint kábelen. Tehát valami olyan router kellene amin jóval gyorsabb a net mert WiFi-n most 10 Mbit/s sebességgel jön, és ez egy sima panellakás, szóval fal sincs túl sok köztem és a router között és távolságok se nagyon vannak. A Thinkpad T430-ban amit használok, egy Intel Centrino Advanced-N 6205 van. Esetleg az a TP-Link router amit Intruder2k5 ajánlott az megfelelő lenne erre a célra?
-
válasz
ZsoltG60 #43324 üzenetére
szia,
nem hiszem, hogy bármilyen router ajánlható, ami biztosan átnyom 6 falat, arról nem is beszélve, hogy ez nem csak a router, hanem az ellenoldalak és a környezeti tényezők függvénye is, tehát nem is minden tényező ismert az esetleges és nagyon feltételes ajánláshoz.
nem kizárt, hogy egy - akár adott szempontból a legjobb - router elég lesz a célra. -
válasz
DonMaster #43334 üzenetére
semmi sem várható el, minden típusnak külön illik megnézni a valós hardveres specifikációját, mert annak a függvénye a dolog, az nem sokat számít adott tekintetben, hogy gigabit a wan és a lan portok szabványának a jelölése.
nem csak az az egy típus nem tud annyit, hanem sok másik sem. -
DonMaster
addikt
válasz
Multibit #43332 üzenetére
már bocs de mi a kreálmány? 1000mbit/s =1gbit/s
ha a porton az van akkor elvárhato tölle hwnat nélkül is hogy a 200mbit/s-et elvigyen
persze van kivétel, nem néztem anynira mélyre mitn te de mivel gigás betáp és gigás lan van igy feltelezhetö volt , hogy 200-at csak át visz,
ez kivétel, nah bumm. és igen hw natra céloztam, openwrt nél is nincs hw nat mégis 220-at még eldöcögnek a gigás routerek, hw natal meg akár 940-el is,bolic
[link]
itt csak gigabit portot ir -
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Elvileg a közeljövőben 80-ról 200 megára emelik a sávszélességet a csomagomban, így felvetődött bennem a kérdés: vajon a jelenlegi routerem elég lesz-e hozzá? Egy Linksys WRT320N (info) teszi már a dolgát jó ideje, amit pont a 80 mega miatt vásároltam.
Ha azt mondjátok, kevés hozzá,, akkor örömmel töltene el, ha adnátok tippeket, milyet érdemes vásárolnom, mert mostanában nem vagyok tájékozott ilyen téren. A wifi a kevésbé fontos, 25-30 ezernél többet nem szívesen fizetnék érte.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
L -
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Műhelybe szeretném eljuttatni wifi segítségével a netet, ehhez keresnék egy megfelelő routert. A távolság kb 14-16 méter lenne és 6fal amiből 2 főfal a többi válaszfal, milyen router lenne megfelelő erre a hatótávolságra?
-
válasz
Feenyx #43320 üzenetére
szia,
ismerni kellene az ellenoldalakat, amikkel szeretnéd elérni adott wifi átviteli sebességet, mert 2.4 GHz esetén határeset lehet a dolog, sokaknak nem is sikerül, akár az eszközök milyensége, akár a környezeti tényezők miatt.
2.4 GHz esetén nem mindegy például, hogy 150-es vagy 300-as ellenoldalak adottak.
5 GHz sávon inkább megoldható a dolog - azonos n szabvány esetén is gyorsabb átvitelre képes, mint a 2.4 GHz, viszont az is figyelembe kell venni, hogy cserébe fogékonyabb az akadályozó tényezőkre -, de ahhoz minden oldalra 5 GHz képes eszközök kellenek.
az a baj, hogy wifi esetén soha és sehol sincs garancia látatlanban sem a sebesség, sem pedig a kapcsolat minősége tekintetében, mivel az több tényező függvénye, amik közül nem minden ismert; router, ellenoldalak, beállítások és környezeti tényezők.
mennyit szánsz a router megvásárlására?
milyen ellenoldalakkal - pontos típus kellene, notebook esetén a wifi modulé - akarod használni? -
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Digi 100/50-es internethez szeretnék routert venni, amivel ki is tudnám használni ezt a sávszélességet vezeték nélkül. Tudnátok esetleg valami jó routert ajánlani? Előre is köszi!
-
-
Lackooo84
nagyúr
Na most tölt vagy nem tölt? Mármint felfelé.
-
válasz
Intruder2k5 #43315 üzenetére
De a gyári torrent kliens csak lefelé tölt. A visszaosztás tiltva van.
-
-
válasz
Lackooo84 #43312 üzenetére
Köszi a tippet,
Ez az ár igen kedvező most. Az az egy gondom, hogy kb két-három hete ugyanitt vettem egy ugyanilyet de 26.9 ért. Már azt az árat is nagyon jónak tartottam érte.
A tapasztalatom vele az, hogy gyári fw-rel , 5GHz en 2 téglafal + betonfödémen keresztül kb 9 méter távolságra jól viszi a hd video stream-et a TV re. Az előző ZTE (Téhómos) routerrel akadozás volt 2-3 perc filmnézés után. A jelerősség az egész házban megfelelő, de azzal korábban se tapasztaltam gondokat.
Ma fogom rátenni a DD-Wrt firmware-t ha minden jól megy. Azzal majd torrent kliens is lesz belőle. -
Lackooo84
nagyúr
Tegnap este ki is ment a fejemből, akit érdekel újra raktáron az akciós ASUS RT-AC56U.
-
törölt tag
Találtam még egy játékost, van valakinek tapasztalata ezzel, vagy jól értesült véleménye?
-
-
FNZ
őstag
válasz
Intruder2k5 #43289 üzenetére
az RT-N12 D1-et az emag-on láttam akcióban 7990 helyett 6490-ért, de ha a fényképre nagyítok, akkor RT-N12LX van a fényképen a routerre ráírva. szerintetek akkor ez most melyik lehet, összekeverték a képeket? az LX valóban olcsóbb.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #43305 üzenetére
ahhoz képest, hogy ennyire szarok ezek a konnektorba dugható repeaterek, jó drágán dobálják őket...
-
válasz
Sterilzona #43292 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
-
-
Psych0
őstag
Sziasztok, nem volt idom vegigolvasni a teljes topicot. Melyik az a legolcsobb n-es, dual band router, amire stabil openwrt van?
-
BeLucZ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Google Pixel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- Villanyszerelés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- ELADÓ - SAMSUNG GALAXY TAB S8 ULTRA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest