- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
tudi13 #80636 üzenetére
Afelé hajlok, csak sok infót nem találok róluk, amit találtam, abban technikailag kb uaz.
Azért nézegetem ennyit, mert van egy hordozható Huawei itthon és az elég fostos, sokszor ledobálja a gépet és a sebesség is sovány ahhoz képest, amit a telefonon mérek, ezért nem akarok ugyanígy járni.
-
Winne
nagyúr
Urak a két eszköz közül melyiket érdemes venni? Vajon van különbség sebességben ugyanazzal a kártyával?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok. Telekom WiFi extra nevű Strong Mesh tud alapból torrentet? Ha nem, akkor lehet rámókolni valahogy?
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72464 üzenetére
Köszi, akkor marad az!
-
Winne
nagyúr
Urak!
Van itthon két routerem, az egyik nincs beüzemelve és nem akarom tesztre sem bontani, hátha enélkül is meg tudjátok mondani, hogy melyik lenne az erősebb - és főleg a lefedettség lenne fontos - illetve hogy melyiket érdemes megtartani.
Most egy Asus 18U van használatban, a lakás két szélén már azért elég sok elveszik a sebességből, de netezésnél nincs különösebb gond, maximum sebességvesztés. A másik router pedig egy TP-Link C5 AC 1200, csak annyi különbséggel, hogy ami nekem van az 3 antennás ugyanezzel a típusnévvel, v1.2.
A net 240 megabites most, 5 GHz-es cuccaim vannak, de a 2,4 GHz-es sávot használom. Torrentkliens nem megy már rajta, csak adja a netet és kész, általában 5-6 eszköz van rajta egyszerre.
A kérdés tehát, hogy melyiket érdemes tartani, melyiket adjam el? Processzorra, ramra, ilyesmire melyik erősebb/újabb konstrukció?
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #70295 üzenetére
Az AC58U típusnál a 4 antenna 2-2 antenna sávonként 5 decibellel, vagy hogy kell ezt elképzelni?
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #70281 üzenetére
Mindkettő helyen UPC van, tehát min 120 MBit, de nem is ez fontos nekik, csak a lefedettség, hogy mindenhol menjen a FB.
Többnyire mobilok, az egyiknél egy notebook van még, a másiknál pedig egy asztali, de az kábellel csatlakozik.
40e Ft a tető.
Nincs egyéb igény, a dual band sem kell, csak menjen a net mindenhol.
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Urak, ha adott két családi ház, ahol az egyik 130nm alapterületű és az alsó szinten van majdnem a sarokban a router és nem is akarják nagyon mozgatni, akkor oda melyik router lehet elég mindkét szinten? A másik ház pedig egy felújított régi 18m hosszú parasztház, 60-as falakkal, ott meg lehet-e oldani egy routerrel valahogy a lefedettséget, ha igen, akkor melyik lenne az?
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #44766 üzenetére
Rendben, akkor marad a 18. köszi szépen!
-
Winne
nagyúr
Köszönöm Urak!
Családi házban van az eszköz és nem tudom bekábelezni középre sajnos, így a ház másik végében már gyenge a jelem és ezért gondoltam a cserére. Kollegám is ilyet vett és Ő jókat mondott róla, messzebbről is jó volt a cucc neki, mint a TP-Link.
Asusban mi a következő lépcső ezután?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy TP-Link TL-WDR4300-as routerem van jelenleg.
Érdemes lenne cserélnem egy Asus RT-N18U típusú routerre?
Nincs szükségem az 5GHz-re, inkább arra, hogy nagyobb legyen a hatótávom és folyamatosan megy rajta a torrent, így a hardver erős legyen és bírja a terhelést.
Ha jól emlékszem, akkor a mostaniban csak 3*3dbi a 2,4GHz-es sáv, az Asus meg 3*5dbi, ettől gondolom nagyobb lesz a hatótávom. A hardverről nem tudok sokat.
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #26420 üzenetére
Rendben, köszi.
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #26418 üzenetére
3 external detachable dual band antennas (RP-SMA)
Nem látom hány dbi-sek. A mostani 1043ND-n 5 decibelesek vannak a gyári 3-asok helyett, itt is ez lehet a helyzet? Érdemes rátenni azokat erre is?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy pro/contrát szeretnék erre:
vargalex féle firm megy rá, torrent nonstop menni fog rajta.
-
Winne
nagyúr
válasz
magicnumber #16753 üzenetére
Az Airlive szvsz egy rakás f*s, többel volt már dolgom, mind béna volt. -
Winne
nagyúr
Jelen helyzetben faluról beszélünk, ahol a szembe soron még csak házak sincsenek és 3 háznyi távolságon belül nincs másik wlan eszköz. A szobámban elég sok az elektromos eszköz, ez nem tudom mennyire befolyásol. Eddig volt már nálam 6-7 router, kb ugyanaddig lőtt hátrafelé minden N-es.
Wlanon 2 gép megy róla nap, mint nap, teló ritkán, meg az én pc-m kábelen. Az utolsó a WRT160N volt, azzal 8.5 MB/s-et tudott hálózaton a notebook és a pc között.
A képeket meglesem mindjárt.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16733 üzenetére
Tehát akkor érdemes nagyobbra cserélni?
-
Winne
nagyúr
Uraim! Egy feltehetően furcsa kérdésem van felétek.
Birtokomba jutott egy TL-1043ND. A kérdés arra irányul, hogy ha jól láttam, akkor ennek 3db 3 dBi-es antennája van. Adott ugyanez a téma egy 841ND-nél mondjuk 5 dBi-es antenna gyárilag a leírás szerint. Ha módomban áll, akkor lecseréljem erre a 3 antennámat, illetve érezném-e a különbséget?
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16666 üzenetére
Már áttelepültem, köszi újfent.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16659 üzenetére
Remek. Akkor már csak egy kérdésem van. Van-e különbség pro/contra a 2.5 és a 3.5 colos merevlemezek ezen célra való használata között? Gondolok itt arra, hogy inkább dugjam majd a 3.5-es hdd-t rá a külső tépegysége miatt, vagy teljesen mindegy. Van mindkettő itthon.
"másrészt pedig FTP szerverként is el tudod érni, akár távolról is... "
Ez a funkció is nagyon jó lenne nekem, tehát a tartalmaimat a hdd-n el tudnám érni bárhonnan, ahol van net a gépen?
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16655 üzenetére
1043-ra akkor ez mehet is fel, nincs újabb, amiért kellene keresgélni, ugye?
-
Winne
nagyúr
Urak nullában érdemes lecserélnem a WRT160N-es Linksysemet egy TP-Link WR1043ND-re?
Ahogy olvastam monyizható rá "torrentkliens"...
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Erről mik a tapasztalati vélemények? (TL-WR841N)
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #16177 üzenetére
Az árát most ne vegyük figyelembe, elég olcsón jutnék hozzá.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyors összehasonlítást szeretnék a Linksys WRT120N és a WRT160N között szakértő szemmel.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, hirtelen nem találtam rá választ a google-ben.
Adott egy Belkin N+-os router. Alapból kék ledek világítanak benne. Mit jelent, amikor narancssárgán villog egy lakat?
-
Winne
nagyúr
Köszönöm.
-
Winne
nagyúr
Urak mi annak a beállításnak/szolgáltatásnak a neve, ahol be lehet állítani, hogy egy mac címhez egyazon belső ip-t rendeljen hozzá? Tehát azt szeretném beállítani, hogy az asztali gép mondjuk mindig a 192.168.0.10-et kapja.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Már korábban érdeklődtem, most máshogyan teszem fel a kérdést:
Ezt a cuccot lecserélnétek-e levásárlásban (tehát 0 ráfizetéssel) erre a cuccra?
Ha igen, akkor miért és ha nem, akkor miért?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Erről a készülékről mi a véleményetek?
Belkin f5z0084cm
Az árát ne nézzétek most, csak maga a készülék érdekel, nem találtam róla kielégítő tesztet.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy itt előbb kapok rá választ, szóval beírom ide is. Egy érdekes probléma lépett fel nálam, mégpedig a kábelmodemről a sebességem maximális le és felfele is, derouterről felfele csak a sebesség harmada van meg sebességmérő oldalakon is tesztelve. A routert reseteltem már, teljesen gyári beállításokon van, szóval nem tudom mi lehet a baj. Most kihúztam, egy kicsit hagyom pihenni, de nincs nagyon 5letem. A router egy Linksys WRT120N és pár hónapja lett beüzemelve, ha jól emlékszem, akkor novemberben. Ami még plusz info, hogy azóta ilyen, amióta új rendszer került a gépre, de előtte is echte uez volt fennt és sosem volt semmi baja.
-
Winne
nagyúr
Értem. Hát jó 5letnek tűnik nekem mindegyik, csak vannak külső tényezők. Jelenleg a hálómban van minden cuccom, és 0-24-es gépet nem építhetek össze a zaj miatt sem és a fogyasztás miatt sem, bármennyire is jó lenne. Az az egy eset lenne jó, ha meg lehetne monyákolni a jelenlegi routeremmel és a hálózati külső vinyómmal valahogy, ha lassabb, az se biztos, hogy hátrány, hiszen legalább akkor van sávszélem, amikor használnám a gépet és akkor nem kell háborúzni a családdal, hogy ez nem megy nekik, meg az nem megy.
WRT120N a router most...
-
Winne
nagyúr
válasz
Laci.M #12308 üzenetére
Nekem a WKUSB120N van, ezt tartottam meg, de arra még nem jöttem rá, amit korábban írtam, lehet tudtok benne segíteni. Adott a tesóméknál egy családi ház, egy régi laptop és 3 fal. Nem, hogy nincs különbség az N-es router mellett az N-es és a G-s usb-s vevőegység jelszintje között, hanem még a G-s erősebb jelet is produkál. Mi lehet a gond/megoldás? A 3 fal mögött már elveszíti a gép a kapcsolatot, minimális jel marad, de nem megy a net.
-
Winne
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #12301 üzenetére
Várom.
-
Winne
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #12295 üzenetére
Szia!
Ahogyan írtad, hogy kb rá is lát a cucc, simán lehet, hogy elég egy G-s router is, ezt sztem módodban áll kipróbálni, csak van valakinek a közelben, akinek van egy próba erejéig. Ha G-s a vevőegység, akkor N-es routerrel kb csak kapufát lőnél. Ha nem elég a G-s, akkor árban sztem a kültéri antennával jössz ki legjobban, bár csak egy falat és kb. 2 decibelt nyersz. Vannak 10 körüliek is már, de én nem pakolnám tele a házamat erős wifi cuccokkal, csak ha feltétlenül szükséges.
-
Winne
nagyúr
válasz
N.Szil #12137 üzenetére
Mindkét gépen megnézed az eszközkezelőben a hálózati kártyák fül alatt, hogy milyen típusú a wlan vevő. A típusjelzésben gyakran benne van a G vagy N betű, ha nincs, akkor google-be beírod a típust és kidobja, hogy milyen az a chip.
Az én ügyem váratlan fordulatot vett. Betettem a WRT54GC helyére az N-es D-Linket, és ami vicces, hogy az N-es Linksys vevőjével feleakkora a jelerősség, mint a korábbi G-s Linksys vevővel...
Tippek?
-
Winne
nagyúr
Háát, ami érdekes, hogy ha nincs dugva net a routerre, akkor erősebb lényegesen a jele, plusz a kettő közötti nagy különbség, hogy a Linksys ha elveszti a jelet, akkor nehezebben kapcsolódik újra, mint a D-Link. Tesztelgetem még egy kicsit.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy helyzet: van egy Linksys WRT120n-es és egy D-Link DIR-615-ös routerem. Melyiket érdemes megtartanom?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU