- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #45599 üzenetére
Elírtam tégla fal.
A repatert fedett szabadtérre lehet rakni? -
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #45597 üzenetére
2 Beton fal van utána fedett terasz és a másik háznál egy beton fal.
Thome 10mb internet.
A telefon és ipad is veszi egyes szinten a jelet,csak gyakran lekapcsolódik.
Amelyik helységbe szeretném elhelyezni,felőrsíteni,ott a laptop wifije rendesen veszi a jelet.
Az Asus RT-N12-D1 rendeltem meg remélem nem fogok benne csalódni. -
válasz
Sholom #45588 üzenetére
Semmilyen garancia nincsen, hogy az új eszközzel jobb lesz a lefedettség/jelerősség. Ha egy eszközzel nincsen lefedve a kívánt terület akkor be kell üzemelni egy másodlagosat.
Mivel nem nagy a sebesség így egy Asus N12 D1 megfelelő lehet, az új eszköz lehetne az elsődleges/net-re csatlakozó, a mostani pedig a másodlagos.
15k-ból még kijön a TP-Lin 841ND/1043NDv2/v3/3600 is. 20k-s határral pedig az Asus N18U/N56U is szóba jöhet.#45595 urbi107
Amit jó lenne tudni:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene?
Mennyi és milyen eszköz/adapter használná?
20k-s határral:
100-as portokkal: Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND
Gigabites portokkal de 5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043Nv2/v3
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
Tegla80
addikt
válasz
Intruder2k5 #45589 üzenetére
Koszi.
-
urbi107
tag
Milyen IGMP proxys router ajánlatok?
Köszi -
válasz
Rage47 #45590 üzenetére
amennyiben kell az ac wifi és/vagy az erősebb proci, úgy c5, ha viszont elég az n szabványos dual band és a kapcsolódó hardver, akkor tl-wdr3600.
felhasználási mód függvénye, hogy mennyire számít az 560 kontra 720 MHz - már ha abban a verzióban gondolkodsz, mert van másmilyen c5 is - eltérés a procik esetén. -
Valami 5Ghz-es router kéne.
Hezitálok a TP-Link TL-WDR3600 és az Archer C5 között. Nem tudom, hogy utóbbi megéri-e a gyorsabb CPU miatt. 2 tablet, 2 okosteló, 2 laptop, 1 xbox one lenne rácsatlakozva...
Most TP-Link TL-WR1043ND v2 van. Az a bajom, hogy rengeteg wifi van a lakás körül, és szakadozik bármilyen stream - akkor is, ha lokálisan tolom, akkor is, ha netről. Gondoltam az 5ghz megoldhatná...
Lenne 1 fal is a router és a szobám között, az talán annyira nem gyengít.
Tanácsotok van? -
-
Sholom
tag
Sziasztok!
Szüleimhez keresnék routert. Most egy Asus RT-N10 van náluk de a ház adottságai miatt a ház egyik végéböl a másikba már nem megy el a wifi, söt már 2 szobával arrébb is gyenge a jel. A készülék nem hibás, nálunk tökéletesen müködik. A tégla, vasfödém, stb. árnyékolhatja valószínüleg. Valami erös, sok antennás router kéne, de nem horror áron. Maximum 15.000-et szánnának rá. Csak az számít hogy erös legyen mert amúgy 5mbites dsl a net náluk (gyorsabb nem lesz). Így nincs szükség semmi extrára.
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #45586 üzenetére
Lehet kirándulok 1-et az asus felé,rossz nem lehet abból amit olvastam róla.Meg van rá 3év gari is...
-
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #45582 üzenetére
Nem tudom,hogy az asus milyen de az olvastam róla,hogy elég jó a jele.Gyakorlatban jobb-e mint a tp-link az sajna csak a helyszínen derülne ki.Vagy ha vkinek van ilyen asus N18U az írhatna esetleg,hogy erősebb-e esetleg a jelerőssége.
-
Memphis79
aktív tag
válasz
A net 100/50-es digis,A távolság relatíve nem nagy keresztbe vagy 12 méter de van a lakás két szélső szobája között 2db f@sza betonfal-gondolom nem kevés acéllal.
Ami használja a wifi-t az egy smart tv,laptop,pár telefon,tablet,meg max egy konzol-szóval nem sok sztem.
A tv már alig csíp el vmit a jelből és ez meg is látszik mire betölt vmit.Sztem 2.4es wifit szerzek majd be jó áron.. -
Tegla80
addikt
válasz
"TP-Link router-ekben nincsen gyárilag DLNA szerver így a film stream-elés sem működik."
Csak kerdezem(mert erteni nem ertek hozza),h akkor En a tp3600-ra (gyari fw) dugott hdd-rol miert tudok minden mokolas nelkul halozatrol filmet lejatszani Sony W8b tv-vel? Siman latja a tv sajat medialejatszoja a routeren logo hdd-t es a tartalmat is kezeli... -
válasz
hugeboy #45579 üzenetére
TP-Link router-ekben nincsen gyárilag DLNA szerver így a film stream-elés sem működik.
Nincsen olyan eszköz/kategória melyikben garantálni lehetne a nagyobb lefedettséget mint amilyen most van. Ha egy eszközzel nincsen lefedve a kívánt terület akkor be kell üzemelni egy másodlagosat.#45580 Memphis79
Semmilyen garancia nincsen, hogy az új eszközzel jobb lesz a lefedettség/jelerősség. Ha egy eszközzel nincsen lefedve a kívánt terület akkor be kell üzemelni egy másodlagosat.Jó lenne tudni, hogy:
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens/adapter használná?20k-s határral a következő eszközök az ajánlottak:
Ha nem kell 5 GHz-s wifi: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Ha kell az 5 GHz-s wifi: Asus N56U, TP-Link 3600/4300tényleg dob-e vmit a jel erősségén az eddigi 2 antennás router után egy 3 antennás?
Nem változtat a jelerősségen, a több antenna a MIMO miatt van ami, megfelelő kliens eszköz, használata esetén nagyobb sebességet tesz lehetővé de elég kevés olyan eszköz van amelyik ki tudja használni a jobb wifi képességet.Ha nincsen olyan eszközöd amelyiknek jobb az 5 GHz-s wifi képessége mint 2x2:2 akkor elég lesz a TP-Link 3600 is, felesleges a 4300.
Ha nem lesz kihasználva az 5 GHz-s wifi akkor jobb megoldás a csak 2,4 GHz képes router használata mivel azoknak jobb a wifi teljesítményük mint az osztott antennás dual band-eknek (az Asus N56U nem osztott de belső antennás típus). A csak 2,4 GHz képes routerek között jelenleg a best buy az Asus N18U. -
Memphis79
aktív tag
Esetleg még ezt is néztem .....
Mindig TP-LINK routerem volt nem ismerem az ASUS-t. -
Memphis79
aktív tag
Szevasztok!
Jelenlegi routeremet
cserélném a nagyobb jelerőség reményében vmi másikra.
Kérdés,hogy a kinézett árkategóriában esetleg melyik lenne jobb választás illetve tényleg dob-e vmit a jel erősségén az eddigi 2 antennás router után egy 3 antennás? -
hugeboy
tag
válasz
Gubek-Einste #45578 üzenetére
Köszi a választ!
És a már a külső merevlemezen lévő filmet tudom streamelni? Melyik az árban következő kategória amely nagyobb lefedettséget eredményezne?
-
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy TP Link tl wr740nd típusú routert használok egy kb. 60m2-es, téglafalú régi építésű házban. A router nagyjából a lakás közepén helyezkedik el, de a legtávolabbi pontokon már nem igazán van jel.
Szeretném ha javasolnátok nekem egy kedvező árú routert ami orvosolja a problémát.
Néztem az ajánlott tl-wr842nd v2-t (esetleg 1043nd). Ez látható javulást eredményezne? Ha rádugok egy külső merevlemezt, akkor arra tudok filmeket letölteni? Vagy a külső merevlemezről a tőle pár méterre, ugyanabban a helyiségben található MacBookra "streamelni" filmeket (nem HD felbontásban)? A netem 25 MBites letöltést enged.
Nem nagyon értek a dologhoz, úgyhogy ha valamit kihagytam, vagy valamit rosszul gondolok, akkor bocs.Köszönöm előre is.
-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45575 üzenetére
Köszi szépen!
-
-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45572 üzenetére
Koszi szepen mindkettőtöknek!
Jelenleg egy tp link wr542g van használatban, de már nagyon nyűg. Ahhoz képest mondjuk hogy mekkora a lefedendő terület, nagy nehezen de majdnem teljesen megbirkozik vele. Tehát az elsődleges cél a jelerősséget növelni. Még van kb 1 hónapom a vásárra, vannak ettol jelenleg fontosabb dolgok is most.
Csaladi kertes téglaház némi betonnal, egy szinten, kb 5 másik hálózattal. A net jelenleg 30-as, de nemsokára 60ra fog duplázódni (ez amúgy éves tendencia). Szóval olyan beruházást szeretnék, ami korszerű és sokáig le lesz róla a gond. Pénzben a 20-30 a maximum amit rá szánnék szívesen.Ami szóba jött:
Asus rt-n18u (de ez csak 2.4 ghz, 5 dbi)
Asus rt-n56u (ha jól tudom ennél is kulon antennak vannak, 3*5.1 dbi 5 ghz, 2*3.8 dbi 2.4 ghz)
Asus rt-ac56u (ennek az ara mar "b@***a a csőröm" azért - megéri?)
Melyiket vennétek a helyemben? Megmondom oszinten a belso antenna riaszt kicsit, bar lehet hogy ez hulyeseg, ezert vacillalok a 18u es n56u kozott. Az ac-t feleslegesnek erzem.
Gondolom a mostanihoz kepest mindharom sokkal jobb lenne minden szempontbol.
-
válasz
macii97 #45570 üzenetére
szia,
az rt-ac56u belső, de nem osztott antennás.
2.4 GHz szórásban nyilván jobb a csak azt tudó és külső antennás rt-n18u, minden más tekintetben az rt-ac56u a nyerő, de nem is minden másban lehet összehasonlítani, hiszen n és ac szabványos 5 GHz szórást csak az rt-ac56u tud.Intruder2k5; így igaz, digi nettel és húzós paneles környezetben használok rt-ac56u routert, amivel minden tekintetben elégedett vagyok, a wifi is teljesen jó minden frekvencián a lakásban, hiába a rengeteg (20 feletti) elérhető idegen hálózat.
torrent valóban nem játszik nálam. -
-
chris0000
őstag
válasz
Multibit #45567 üzenetére
jah nem,elsődlegesen utp kábelen szeretném,h minél gyorsabban tudjak letölteni.ahhoz mi kell?
wifivel nem igazán töltök.
bár a upc elmondta,h ha a garantált 60Mbit/s eléri a letöltési sebesség akkor részükről minden ok.
akkor mondom minek bővítem 240re v. még az 500ason is gondolkodtam.
a bővítés után is ugyanúgy 10-12 megával tudok letölteni,fel meg 1-2 megával. -
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45569 üzenetére
Aha, tehát ennek is osztottak az antennái. Nem külön 2.4 es 5-os. Koszi!
-
válasz
macii97 #45568 üzenetére
Nyilván az RT-N18U a külső (és nem osztott) antennáival, vélhetően nagyobb hatótávra képes, azonos körülmények közt, mint az RT-AC56U.
Szerintem akkor kérdezz rá az RT-AC56U saját témájában, hogy kik / hányan használják panelben, vasbeton környezetben, és mennyire elégedettek vele.
-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45558 üzenetére
Esetleg arról lehet tudni, hogy azonos környezetben az n18u vagy az ac56u tud nagyobb hatótávot? Nem hátrány a belső antenna? A kettő közt gondolkozok, ha nem jelentősen gyengébb hatótávban, a többlettudása miatt megérheti.
-
Multibit
nagyúr
válasz
chris0000 #45565 üzenetére
1. Olvasd el a téma összefoglalót! Különösen ajánlott a Pár gondolat a WiFi-rõl bekezdés!
2. Nem lesz elég a 300-as router! Ha mindenképpen wifi-vel akarod használni a 240-es netedet, AC routert és AC klienst kell venned! Mivel wifi-ről van szó, még így sem lehet semmit sem garantálni. -
-
chris0000
őstag
hi.
ha nekem most bővítették a upct 240/50-re akkor a 150es tp-link wi-fi routeremet is cserélnem kell 300-asra?
thx.
üdv. -
gubolaa
tag
válasz
Intruder2k5 #45560 üzenetére
Értem. Akkor elkezdek keresgélni. Van esetleg olyan bolt amit javasolsz vásárlásra?
Ja és közben ezt tálaltam: /Remélem mellékeli a képet\ ilyen wifi kártya van a tv-ben. Ez kihasználja a routert?
-
válasz
gubolaa #45559 üzenetére
Igen, ilyen célú felhasználás esetén mindenképpen érdemes.
Van benne gyárilag is kliens, de természetesen van hozzá több féle CFW is, amikben szintén van transmission.
http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/
USB application -> Download Master
De használható Transmission Remote GUI-val is.
Hogy cseréled majd az fw-t, vagy se, az a Te döntésed, de minden esetre kockázatmentesen lehet buherálni, mert mindegyikben van recovery mód, így ha rossz fw is kerülne rá, vagy áramszünet jön közbe, vagy bármi más baki, akkor sem lesz tégla a router, újra lehet flashelni, és megy tovább.
-
gubolaa
tag
válasz
Intruder2k5 #45558 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. Akkor ha jól gondolom érdemes rászánni azt a plusz 10000 Ftot és akkor biztos ki fog szolgálni sok évig az erősebb gyorsabb és nagyobb teljesítményű eszköz.
És ezeket az eszközöket kell mókolni vagy a torrent kliens beépített? Illetve ha rendelkezik is ilyen funkciókkal érdemes cserélni rajta cfw-t?
-
válasz
gubolaa #45557 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy a TV-ben lévő 100/10-es WiFi milyen, ilyenről soha nem hallottam, de ezek a routerek mind gyors WiFi-vel rendelkeznek, az RT-N18U is az egyik leggyorsabb n szabványos router, a többi pedig mind AC szabványos, tehát nem hiszem, hogy ezek lennének a gyenge láncszemek az átvitelben.
Nem csak az 5GHz-es WiFi-ben több az AC56U, hanem abban Dual Core, tehát 2 magos, 2x800MHz SoC van, még az RT-N18U csak 1 magos. Ez azért komoly erőfölény a javára. USB HDD elérési sebesség RT-N18U esetén átlagosan 20-25MB/sec közt szokott lenni, még RT-AC56U 30-35MB/sec közt tud, és ennek megfelelően torrentben is erősebb.
kali is DIGI nettel használ RT-AC56U-t, szintén panel környezetben, és legjobb tudomásom szerint elégedett vele, bár Ő nem torrentezik rajta.
Ha mégis TP-LINK-et vennél, akkor nyilván ott is az erősebb modellekből kellene választani, mondjuk Archer C7.
-
gubolaa
tag
válasz
Intruder2k5 #45556 üzenetére
Szerkesztenem kellett mert a felét ami a lényeg lehagyta....
Megnéztem amiket ajánlottal és árban persze a legelső lenne a legjobb viszont az utána következő az már jóval jobb.
Sokat számít az én esetemben hogy 5gh vagy csak kevesebb? Mert ha igen akkor megéri azt a 10000 Ft ot...Ha tudnál tanácsot adni a lemaradt üzenet részre azt értékelném. ☺
És ha nem váltok 500as netre akkor melyik tplink lenne ideális?
-
válasz
gubolaa #45555 üzenetére
Szia!
Ezekhez az igényekhez a TP-LINK kiesik, mert gyári szoftverében nincs torrent kliens, ha pedig lecseréled azt cfw-re, akkor elbukod a HW NAT-ot, miáltal nem fogja bírni az 500-as netet.
Marad tehát az ASUS RT-N18U, RT-AC56U, RT-AC68U, RT-AC87U, attól függően, hogy mennyi a rászánt keret. Az elsőben csak 2.4GHz-es WiFi van, a többi mind Dual Band. És ezt azért olvasd el, a biztonság kedvéért.
-
gubolaa
tag
Sziasztok.
Próbáltam eligazodni a fórumban, de nagyon sok router van az ajánlottak között.
Nekem egy TP-Link - TL-WR720N helyett kellene egy eszköz ami kezelne egy 1TB-os USB 3.0-s külső winchestert és tudok rajta torrentezni.
A router kezelne 2 telefont egy pct egy okos tvt és egy xboxot/mondjuk azt ritkán\.
A netem jelenleg a digi alap netje, ami 100/50 mb de lehet h bővítem mondjuk 500as-ra
Panel lakásba lenne ahol sok a beton.
Valamint fontos lenne az is hogy az LG 47lb650 v típusú okos Tv-n szeretnék nézni néha 3d-s filmet. Sajnos jelenleg ez szaggat viszont az alap filmek mennek szépen. /most pc ről osztom meg ami 150 Mb -os wifivel bír./
A tv-ben egyébként 100/10 mb-os wifi van ami nem tudom elég e erre a célra. A youtube 3d és full hd filmeket gond nélkül lejátsza.Remélem tud valaki segíteni.
Köszönöm
-
szoszo75
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45527 üzenetére
Ugye Digi 500-as nethez is tökéletes a TP-LINK WR1043NDv2 ? /Letöltés tekintetében/
-
grigo
őstag
válasz
Intruder2k5 #45549 üzenetére
Mindenképpen be fogom rendelni valamelyiket. Nem tudok elég hálás lenni a sok infóért.
Amúgy mit várhatok tőlük? Stabilabb kapcsolatot, sebességet esetleg nagyobb biztonságot? -
spae
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45549 üzenetére
Amit írtam D-linket, az is dual band, és elég olcsó is, azért kérdeztem, hogy jó-e!
Az egyik táp jó, mert máshoz használom! A másik router pedig vezetékesen működik!
-
Amiket ajánlottam, azok nagyjából 15k körül indulnak. Még a WDR3600 is, ami már Dual Band, tehát tud 5GHz-et is.
-
grigo
őstag
válasz
Gubek-Einste #45547 üzenetére
Köszönöm nektek. Nem gondoltam volna amúgy, hogy egy fos amim van
Mennyi ilyen palimadár lehet, mert végül is net van, nem is lassú. Franc se gondolta volna, hogy még a második legkisebb netes csomagot se tudja kiszolgálni. No akkor Kezdhetek keresgélni. Gondolom érdemes netes rendelés keretében megoldani, hogy 14 nap alatt ha nem vált be akkor tudjam cserélni.
Köszönöm, jó arcok vagytok, hogy kisegítettetek. Mondjuk ilyen 70ezres routerre nem lesz keret, de majd szétnézek, hogy ár-értékben hogy tudnék feljebb ugrani.
-
A másik szobában azért csökken ennyire drasztikus mert a panelos környezet a sok idegen hálózat ennyire zavarja/befolyásolja a tiedet.
A kliens oldal az amivel használod a netet (mobil/tablet/laptop/stb).
A TP-Link MR3420 sem lesz jó a nethez, mindenképpen gigabites kellene.
A firmware mod azt jelenti, hogy nem a gyártó által készített firmware-t használsz. -
Az 5GHz egy újabb WiFi szabvány, és sajnos még nem minden, csak az újabb eszközök támogatják.
Az fw mod annyit jelent, hogy a routerre egy másik, nem a gyártó által készített szoftvert telepítesz fel, amiben egyéb funkciók is elérhetők (pl. torrent kliens, dlna, samba, ftp szerver), és / vagy a beállítások nincsenek a szabványos keretek közé szorítva.
-
grigo
őstag
Bocsánat, benéztem. DigiNet 100 Pro, nem pedig 200.
Viszont elmondásotok alapján elkezdtem agyalni, hogy nekem is ilyen van (diginet 100pro) és hogy a saját routerem kihozza e a maximumot ebből a csomagból. Anno ezt találtam csak amin 3g-t is tudtam osztani. 3g azóta nem kell viszont a nyakamon maradt.illetve mi ez az fw mod?
-
grigo
őstag
No az első két sort egész faszán megértettem
A többit még emésztem és szótárazom. Azonban a helyzet úgy néz ki, hogy sajnos be lett szépen vezetve meg csatornázva a vezeték az egyik szobába és nem igazán akarják azt bontogatni. Időközben a lakás frekventált helyei változtak, így 3 helységgel odébb használják a netet. Ha abba a szobába lépnek ahol van a router akkor öröm és bódottá, de amint kilépnek és átmennek akkor jön a betárcsázós telefonos net sebessége. Ebből gondoltam, hogy maga a router jó lenne, csak ugye a jelerősség lecsökken 1 pici csíkra és behal az egész#45542 Intruder2k5: Köszi a választ. Ezt a kliens oldali dolgot ha lehet kifejtenétek nekem? Úgy látom ez lesz a kulcsa a dolognak. Mert hogy akkor 5Ghz az már tuti nyerő lenne ahogy így kiveszem a kettőtök véleményéből.
-
szia,
adott helyzetre nem feltétlenül lesz olcsó és biztosan jó megoldás, mivel a jelenlegi router szórása nem olyan rossz az 5 dBi antennával.
az antenna számának a növelése akkor segíthet valamennyit, ha az ellenoldalak n szabványon jobbak mimo és sebesség tekintetében, mint a meglévő router, tehát 300-as és 2*2 mimo képesek.
diginet 200 mellé eleve megfelelő gigabit képes router kellene, mert az sem jó az eszköznek, ha adott esetben a 100-as emiatt mindig a kelleténél jobban pörög és amiatt a hardver a wifi szórástól veszi el a szuflát, hogy a kábeles kapcsolatot valamennyire szinten tudja tartani.
a másik hibalehetőség, hogy a panel túltelített 2.4 GHz sávon, így a jobb router sem tud jobb kapcsolatot biztosítani, olyankor az 5 GHz a megoldás, de ahhoz nem elég csak a routert cserélni, ha az ellenoldali eszközök nem 5 GHz képesek.
kezdésnek térképezd fel a környezetet - inssider és társai -, hogy milyen csatornán forgalmaznak az elérhető idegen hálózatok és a sajátot annak megfelelően beállítani, illetve a képből látható majd, hogy érdemes továbbra is 2.4 GHz sávban gondolkodni, vagy sem.
kipróbálhatsz persze valamivel jobb wifi képességű routereket, tl-wr1043nd v2/3, rt-n18u, akár moddolt firmware által nyomni kicsit a szórás erősségén - ezt csak akkor, ha nem a szomszédomban laksz-, kiderül majd, hogy mi a helyzet, de látatlanban nem lehet garantálni, hogy bármelyik 2.4 GHz képes router garantáltan megváltást jelent majd.
-
Szia!
DigiNet 200-hoz mindenképpen Gbit-es router kell. Ebből a legolcsóbbak...
TP-LINK WR1043NDv2 / v3
TP-LINK WDR3600
ASUS RT-N18UWiFi-vel erősen zsúfolt lakótelepi környezetbe, nagyobb sebesség eléréséhez ajánlott az 5GHz-et is ismerő router, de ennek használatához persze kliens oldali támogatás is szükséges. Gbit-es és 5GHz-et is támogató routerek...
TP-LINK WDR3600
TP-LINK Archer C5
TP-LINK Archer C7
ASUS RT-N56U
ASUS RT-N65U
ASUS RT-AC56U
ASUS RT-AC68U
ASUS RT-AC87U -
grigo
őstag
Sziasztok
Elkezdtem olvasni a leírást, de oly bőséges a termés ami ajánlotok és nincs a problémámra pontos leírás így inkább kérdezek.
Adott egy klasszik panel, szép vb árnyékoló falakkal. Ebbe kellene a szüleimnek egy router mert a jelenlegin olyan gyenge a vétel, hogy a lakás másik végében a betárcsázós időket idézi a net sebessége.
Egy alap tp-link van most náluk.
Valamint DigiNet 200 csomaggal rendelkeznek.Teljesen gyík vagyok a témához, de gondolom nem az antennák számát kellene növelni hanem a jelerősséget. Tudnátok ehhez ajánlani valami készüléket ami nem túl drága és megoldja a problémájukat? Hátha volt már más is hasonló cipőben. Előre is köszönöm.
-
-
spae
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45536 üzenetére
Hát árban nem igazán fér bele, a melóhelyre nem akarok saját pénzen vásárolni!
A WDR3600 hatótávja elég volt, ha a körül van akkor jó!D-link GO-RT-AC750 dual band antennáiról senki nem tud semmit?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45536 üzenetére
TP-Link Archer C7-re nincs valami hasonló hatótáv növelő okosság?
-
Ha hatótáv kell, akkor vegyél ASUS RT-N18U-t, és ha az is kevés lenne, akkor rá kell tolni a HGG féle firmware-t, és lesz hatótáv bőségesen.
Persze ez nem 8-10 ezer Ft.
-
spae
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45534 üzenetére
Ez nem is gond, csak a megbízható működés, és hatótáv lenne fontos! És most van egy kis D-link, és az stabil, de kicsi a hatótáv, azért néztem ezt a nagyobb D-linket. 2X5DBi lehet az antennája? Nem találok róla infót sehol sem!
-
-
spae
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45532 üzenetére
A sebesség kicsi, a speedtest.net olyan 7 Mbps körül mér!
-
-
spae
aktív tag
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A munkahelyemre routert kellene vennem, max 8-10k összegig. Eddig 2 routert néztem az egyik a D-Link GO-RT-AC750, a másik Tp Link-WR841ND a kettő közül melyik ajánlott inkább? Vagy esetleg más tipp? Semmi extra nem kell, csak a minél nagyobb hatótáv, és a stabil, megbízható működés!
...eddig ugyanott volt 2 Tp-Link egy 1043ND, és egy wdr3600 és kb 2 év után megadta magát mind kettő! A mostani tplink sem tűnik megbízhatónak, ezért néztem a Dlinket!
A segítséget előre is köszönöm!
-
adika4444
addikt
Szia!
TP-LINK-ből mindegyikkel kiválóan megy tudtommal, de 702N, 841ND, 842ND, 1043ND v2.1, WDR 3600 volt/van a kezeim között, és kiválóan megy. Egyedül a 841-gyel szórakozott auto csatorna beállításon, illetve nem tudom hogy azért volt-e vagy nem, de 1 vagy 2 alkalommal ledobta, bár akkor még nem fejeztem be a konfigot, csak átmeneti állapotra dobtam rá az iPhone-t.
Ja ha valakinek szakad, próbálja meg:
Channel-t fix-re állítani (mehet 13 is, iPhone röhögve viszi)
Width-et auto-ra állítani, és a titkosítás auto (WPA-PSK/WPA2-PSK)-ra állítani, továbbá az encriptiont AES-re.
(#45504) BrownB: Nekem szolgált routerként is, most ap/switch, de kb ua mint neked, problémamentes. -
válasz
Mr.Side #45526 üzenetére
AC750-es eszközök nem ajánlottak a gyenge 5 GHz-s wifi képességük miatt.
A 300 Mbps a wifi link sebességére vonatkozik, hasonlóan az adapter 150-éhez, ezek az adatok bruttó értékek, a valósan mérhető/használható sebességek ezeknek a törtedéké.
Router-ből a következőek ajánlottak 20k-s határig:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
A router mellé kell még egy legalább N300-as adapter is, hogy a körzeti viszonyoktól függően ki is tudjad használni az előfizetésedet. -
wrongduke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #45525 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Mr.Side
csendes tag
sziasztok, ma bekötötték a 120megabites internetet (10 megabites utan Isten áldása). De eddig ugy hittem hogy a noname(DS-Link nevű) "300megabites" bgn szabvanyu wpa2psk kodolasu wifin a laptopom ami (150megabitig kezeli a dolgot) siman kezel kozvetlen a router mellett 90-120 megabitet. Ez helyett kemény 35 megabitet tudott produkálni maximum. Igy kénytelen leszek routert váltani. Egy 8-10e ft körüli árkategóriában milyen routert ajánlanátok? (d-link ac750 et is neztem esetleg vélemény róla?) köszönom a válaszotok!
-
válasz
Alister71 #45518 üzenetére
Net sebességnek semmi köze a belső hálózathoz.
Ez alapvetően nem ide való kérdés, inkább ITT folytassuk.#45520 wrongduke
Egy AC-s eszköz párral, megfelelő körülmények között, átmegy a teljes sebesség.
Visszafelé kompatibilis a PCI-E portok így a x16-os portba is használható a x1-s kártya.
Mivel a kinézett router AC1200-as így számodra a két adapterből AC56 lenne az optimális, az AC68 estetén a router lenne a szűk keresztmetszet de attól még használható lenne az is.#45524 mclaren777
Erre nem lehet egyértelmű választ adni, a környezeti tényezőktől függ a wifi teljesítmény.
Az ajánlott eszközök ebben a kategóriában az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND. -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Melyik most a legjobb hatótávú WiFi router a 10 ezer Ft alatti mezőnyben?
-
válasz
Alister71 #45516 üzenetére
Nekem egy ilyennel megy, 5 GHz-en használva.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
120-as netem van és sajnos a UPC-s kütyütől elég bonyolult lenne elvinnem a kábelt. A ház nem az enyém ezért nem fúrhatok, faraghatok. 2 falat, egy falépcsőt és egy fa ajtót kellene neki keresztül lőnie. A jelenlegi kombó erre nem igazán képes.
Kinéztem pár dolgot amit már javasoltatok és kérném a véleményeteket.
Ő lenne a router: TP-LINK Archer C5Ehhez kinéztem két PCI-E kártyát:
ASUS PCE-AC56
ASUS PCE-AC68Az első dolog:
Nekem ILYEN (asrock b85m pro4) alaplapom van, ebbe beletudom-e tenni a kártyát vagy csak EBBE (asrock b85 pro4) tudnám?A második dolog:
A két PCI-E kártya között nagy a különbség, a drágább jobban megérné? Van-e költség hatékonyabb megoldás? Tudom, hogy a teljes sávszélességet nem tudom kifacsarni belőle, de ha lehet minnél többet.Nem vagyok bolt vagy márka fanatikus, bármi szóba jöhet. Egyedül azért néztem kártyát, mert néha jól jön a sok USB és használva is vannak.
Előre is köszönöm!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45517 üzenetére
Diginet 100/50-es, ugyanazon szobában van a telefon, tv és a router. Tegyük fel más nem használja a netet. Ha belepausolok a videóba és adok neki időt bufferolni, akkor egy darabig folyamatos a lejátszás, de pár perc mulva a bufferelt anyag ismét elfogy és akadozni kezd a videó.
YouTube megy folyamatosan, de az S4-el felvett fhd videók akadoznak.
EZCast, vagy a telefon gyári kiterjesztője. -
-
Alister71
nagyúr
Melyik lenne az a legolcsóbb router amivel akadásmentesen lehet telefonról fhd-t streamelni wifin tv-re? Jelenleg ilyen van, de akadozik a videó, bufferel, majd megy tovább. 720p-vel nincs ilyen gond.
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45511 üzenetére
azt, hogy "elkúrtam".
sima kábeles
-
Gabesz87
veterán
Szeretnék egy DD-WRT-t tenni a TP-Link WR941ND routeremre, Esetleg nincs valahol egy jó kis részletes magyar leírás ennek a menetéről, ill. a beállításokról, lehetőségekről? Megy az angol is, láttam, hogy a DD-WRT honlapon elég részletes útmutató van, csak sosem csináltam még ilyen router "hekkelést", ezért jó lenne egy könnyen érthető leírás.
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #45509 üzenetére
Szia!
Digi alap nethez kellene. menne róla 2 noti, 2 telefon, majd esetleg 2 TV.
Most van egy TP Link WR1043ND routerem, csak rendbe kellene tenni. Ez egy 55m2 lakásban lenne használva.
-
válasz
ottobacsi #45502 üzenetére
Router-nek: TP-Link MR3220/3420, Asus N10U B ami gyári firmware-rel is mobilnet képes de CFW alatt az USB porttal szerelt típusok is használhatóvá válnak erre. Fontos tudni, hogy vásárlás előtt ellenőrizni kell a gyártó oldalán, hogy a modem kompatibilis-e a router-rel.
#45505 cellpeti
Milyen net sebesség mellé kellene?
Mennyi és milyen adapter/kliens eszköz használná?
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
cellpeti
nagyúr
üdv
szeretnék vásárolni egy megbízható, jó routert. Nem akarok szoftvert mókolni rajta. Az kikötés még, hogy később NAS-t rá lehessen kötni. Rá szánt összeg 20k körül
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kellene nekem egy router+4G modem kombó.
A routernek nem kell nagy tudásúnak lennie, igazából ebből a lehető legolcsóbb lenne a jó.
A 4G modemnek viszont mindenképpen tudnia kell a B20-as 800Mhz-es frekvenciát!
Vagy független, vagy telenoros jöhet szóba.
Tudtok nekem segíteni ebben?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Androidos tablet topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ZIDOO médialejátszók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Iphone 14 plus eladó
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest