- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
válasz
kpityu2 #104303 üzenetére
ácsi, az én nd1043-amat ha átkapcsolom usa-ra, akkor még jobb lesz a térerő?? mert akkor elsőre ezt próbálnám ki!!
ostone: köszi, magyar menü ne érdekel, ha angol van benne, akkor az jó. simán rendelek aliról, nem félek ilyentől, szóval várom, hogy megoszd majd a tapasztalatod!!
árban sem vészes a 30E! -
Lordus
senior tag
Sziasztok,
TL-WR1043ND - ezt a routert szeretném (pontosabban kell) lecserélni.
99,99%-ig elégedett vagyok vele, ez a tudás az én felhasználási igényeimhez tökéletesen megfelelő, egyetlen gondom a túl kicsi hatótávolság, amie ki tudja küldeni a jelet.Tehát kb. 20E ft-ban gondolkodom (nincs kőbevésve), fentivel megegyező tudású router kellene nekem (ha tud 5ghz-et, nem baj, de tudja azt is, amit ez, tehát a régi specifikációit mindenképp tudja!), Lehetőleg Xiaomi, vagy TP Link a preferált (de ez sincs kőbevésve). Gondolnék a jövőre is, így ha azt mondjátok, hogy ár/érték arányban az XY jobban megérni 27E-ért, akkor term. azt veszem!
Sajnos egy fereday kalitkában lakom kb, még a mobil jel is alig jön be a házba. és nekem az udvaron kellene wifi jel. Most épphogy az ajtó/ablak közelében van, de 3-5 m-re a háztól már nincs. Csak ezt kellene megoldani, hogy az udvaron (a házon belül és a falakon kívül 10m-es körben /700 m2 telek/) legyen net.
3 telefon, 4 számítógép és egyéb kis okos eszközök (lámpa), kamera lenne rajta.
2 szint, tégla, jó vastag falak, sok fém/kábel...Digi 1000
jeltovábbító/hasonló nem érdekes, egy eszközt szeretnék csak használni! VAGY jelenleg az emeleten van egy ősrégi Dlink. Oda mehetne a 1043nd és a fsztre az új.
előre is köszönöm a segítséget!
-
Lordus
senior tag
válasz
woodworm #93491 üzenetére
és kiir
köszi, remélem sikerül!
utolsó kérdésem: így a második routernél IS ugyan az az SSID és jelszó és security, mint az elsőnél, vagy egy teljesen új (pl emelet) ssid-t lehet neki csinálni, más jelszóval?
eddig az elsővel próbálkoztam... illetve sztem meg is van, mi volt a hiba: én 0-tól 254-ig állítottam a dhcp poolt, nem 100-200 közé, és így beleesett ugye a második router ip címe is az első router dhcp pooljába... -
-
Lordus
senior tag
válasz
Dragon3000 #93483 üzenetére
hát, ezt akkor nem értem, mert több helyen azt írták, hogy a második routernek az első hatósugarában kell lennie, hiába van összekötve kábelen. a másodikban mindent le kell tiltani (dhcp, upnp, stb...) és ugyan azt a wifi hálózat nevet és jelszót megadni, eltérő channelen. és akkor szépen vált, amikor felmegyek az emeletre, "észrevétlenül" - így megy is, de irtó gyenge. de ha kint vagyok a hatósugárból, akkor wifi jel ugyan van (a második routerből jó erős) de net egy csepp sem jön rajta.
mivel nem ide tartozik, de már páran átolvastátok/segítettetek, így ha valaki linkelne akár privátban egy jó (angol is lehet) leírást a beállításhoz, megköszönném. most felcseréltem a két routert, és ugyan az a helyzet, annyi különbséggel, hogy a kábeles net jóval lassabb így, hogy a régi router az első.
-
Lordus
senior tag
válasz
BB9000 #93479 üzenetére
persze, amit lehet, kabelen hasznalunk, de fent a telefonok nem mukodnek...
woodworm: sajNos a regebbi eszkozok AP modban Dnem is igazi ap mod, csak eroltetett) is csak ugy mukodnek nalam, ha ossze vannak kotve kabelen, es a masodik az elso router wifi hatotavjan boven belul van.
utananeztem, tobb helyen, es ezt irtak is.
meg azt megprobalom, hogy felcserelem a kettot, sztem a 1043nd-nek be kellene tudni fedni 2 szintet, ba kozepen lenne... -
Lordus
senior tag
válasz
osonte #93476 üzenetére
pfff. ha két router kell, akkor már nem éri meg.
veszek egy 16 portos switchet, amivel mindenütt van net, és akkor már elég 1 router sztem, mert azt oda húzom, ahova a leginkább kellene.
annyi lett volna a lényeg, hogy megússzam ezt minél olcsóbban és ez reményeim szerint 1 routerrel megoldható lehetett volna. sajna így akkor nem veszek most routereket...ui: extender? van esély rá, hogy jobban fogja és adja a jelet, mint a régi, külső antenna nélküli dlink router AP módban? mert nem sokat kellene javítani már... nem várok fent 150 mbitet...
-
Lordus
senior tag
válasz
osonte #93473 üzenetére
és Alex91
köszi, 1000-res net.
Értem, ez jó hír, mert akkor így a régi router a ludas, ugyanis az ha csak kábelen kap netet, azt nem szórja tovább...
Tehét akkor a kérdés adott továbbra is, kibővítve:
Maradhat első routernek a fszt-en a TP-Link TL 1043 ND? újabb, sztem v3-as verzió, már nem a fehér, hanem a fekete design.
És akkor ehhez hozzá tudom passzintani a másik routert kábelen (úgy, hogy wifijét nem kapja) de mégis fent a wifi jlet tudja szórni?
ezek közül:
TP-Link Archer C6
Xiaomi AX1800vagy fordítva? az újabb router kellene elsőnek, és a régebbi fentre, csak wifinek?
köszi!
-
Lordus
senior tag
válasz
Alex91 #93471 üzenetére
ezzel próbálkoztam, de ha nem fog wifit, akkor nulla wifit ad! ez a gondom. csak akkor erősít a jelen, ha fog is wifit. csak kábel nem elég neki.
de ha már veszek routert, akkor ezek közül melyik a biztosabb?
TP-Link Archer C6
Xiaomi AX1800szeretem a xiaomit, 2012-óta csak ilyen telefonom van, meg egyéb cuccok, de pont a routerről hallottam rosszakat.
tp-linket megintcsak szeretm...
melyik a megbíhatóbb, jobb, erősebb wifi jelő?
köszi -
Lordus
senior tag
válasz
Lordus #93468 üzenetére
Tehát lent bejön a net.
falakban ki van építve minden szobába az UTP kábelezés
Ha lent van a 1043nd router, akkor lent megfelelő a wifi, de az emeleten nem.
Ha felviszem a másik routert, akkor annyira gyenge a jel, hogy nem tudom "extenderként" használni.
lent ugyan a ház közepén l tudom helyezni, ekkor extenderként működik, de fent gyenge a jel.
Na, ezt kellene megoldani, erre vonatkozott az első kérdésem.
remélem most érthető -
Lordus
senior tag
válasz
Gubek-Einste #93467 üzenetére
az a baj, hogy a kabeles kapcsolat mwgoldott (minden szobaba megy kabel) de movel a wifi jel fent gyenge, ezert ha felraktam a masodik routert, az semmit nem ert. csak ha lent hagytam...
-
Lordus
senior tag
sziasztok,
wifi hatotav miatt kellene fejlesztenem.
csaladihaz, 200 m2, 2 szint.
digi
sajnos a router a haz szelen van a falon (tplink 1043nd)
emeleten nem igazan van jel.
probaltam egy regebbi routert beuzemelni, fszt-en kozepre tettem, AP-kent, ami javitott valamit a jelen fent, de meg mindig nem szakadas mentes.nem kell semmi extra, 2.4ghz eleg, csak az lenne a lenyeg, hogy fent normalis wifi legyen.
TP-Link Archer C6
Xiaomi AX1800ezt a kettot neztem ki, javithat a helyzeten, ha a regi dlink helyett valamelyiket kozepre rakom AP-kent? (a dlinken meg kulso antenna sincs, valami dir 631es talan, min. 10 eves...)
egyeb otlet?
koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest