Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
És olyan esetben milyen hálózati eszközt javasoltok hogy a szobámban lévő router jelét a a telkunkon lévő masik kishazban (legvonalban 25méter a routermtől a kishaz túlsó sarka)is jól lehessen fogni? Nem kell 1000 megabit, menjen normálisan a youtube mobilon 720pben, kb ez lenne a cél.
-
flash-
veterán
Megmeztem es nem, mert ebben a módban olyan sebesseget hozott a speedtest ami a 2.4wifinél van, de eleve nem is lehetseges mert letiltottam a technikolor általi wifi szórást.nem látom értelmét mivel az a másik szobában van. Legyen 4db wifi a lakasban nos feleslegesnek latom.
-
flash-
veterán
nos köszönöm mindenkinek a Cudy tippeket, végülis a cudy wr3000s lett, mert akkor már legyen 4 port a wan on kívül, hátha jól jön még
(meg papíron a wifije is kicsit erősebb mint a sima változatnak)
egyszerű konfigurálni, az android appja is jó.
wifi6 teljesítménye ugyanabban a szobában tökéletes. tőle 1 méterre 850 megabitet mértem, mögötte kettő szobával is 400 megabit, viszont átellenben lévő szobában na ott drasztikusabban már leesett 150 megabitre 1-es wifi erősségre, valószinüleg mert a router a tv mögött van a falnál, magasabb ponton falra szerelve gondolom ez a "gond" is megoldódna.
egy szintel lejjebb is még valamennyire fogható a wifi6, de itt már a 2.4-es ami dominál térerőben majdnem max. szóval erősnek erős valóban.
van ez a smart connect ahol egy ssid van és mindig automatikusan a gyorsabbra vált az eszköz. na egy a gyakrolatban nem megy mert hiába a routeres szobában voltam ,ezzel a móddal mindig a 2.4-en ment a telefon. úgyhogy ezt én nem használom. viszont így az android hülyeségével kell szenvedni hogy néha átvált a a mobil 2.4-re akkor is ha jó a 5ghz vétel és gyorsabb.. nem tudom erre van e valami jó megoldás?web felületen a beállitások nagyobb garmadája érhető el. igaz bossantó hogy mivel a böngészők nem biztonságosnak veszik a konfig oldalt, nem lehet a config oldalon megjegyeztetni a jelszavat. mindig be kell írni.
multicast müködik, bár van külön igmp és van külön iptv/vlan beállitás ez utóbbihoz nem nyúltam fogalmam sincs mit csinál. előbbi bekapcsolásával (ott meg a leskelődés és igmp proxy-t bepipáltam illtve igmp verziónál a v3-at adtam meg) már ment is.
gondolom ha baj lenne akkor óránként elfagyna a tv mint ahogy azt régi routernél tette ha nem volt bekapcsolva a multicast.szoftverfrissités könnyen egyszerüen ment.bár közbe hülyeségeket irt hogy ne használjam a routert és hogy kapcsoljam addig ki(hát akkor hogy tudna frissülni, na mindegy ) ennek nyilván nem engedelmeskedtem
távoli felhő használat is szuper, fiók regisztrálás után már müködik is.
biztos tud ez még sok mindent én nem értek ennél jobban a routerekhez. port forwardolni nem kellett mert nem haszálok torrentet, tüzfalat is kikapcsoltam mert ezen csak mobil van tv meg iptv box. nem is gondolnám hogy ezek a tüzfalak bármit védenek..
de még külön a mesh funkciót is ki lehetett kapcsolni megtettem hisz egy eszköz van akkor úgyse meshel ez semmit. illetve másik szobában van a telekom technikolor eszköz de azzal nem hiszem hogy tudna meshelni meg hova minek.
sajna a tvvel összekötve a tv-n csak 200 megabitet tudok mérni, pedig tplink ue 306 usb 3.0-ás 1000-es adapterrel használom. valószinű a tv így is csak 200 megabitet tud..(wifin is ez a max sebessége a tvnek)persze elég , de azt hittem meglesz a 600-800 a tv-n is így...de aztán az is lehet hogy nálam ezek a sebesség tesztelő gtv appok (analiti) max ennyit tudnak mérni.
na ez nem teszt volt csak egy hosszabb köszönet nyilvánitás -
flash-
veterán
válasz
Patice #106002 üzenetére
amit nézek hogy a Cudy nak 3lan portja van az asusnak 4...
ki tudja jövőben kell e az a plusz egy...akkor viszont gondolom inkább Asus
de én más alapján most nem tudok dönteni. multicast menjende most nézem hogy most itt akkor sok féle asust ajánlottatok:
Asus AX53U/AX1800U
meg ugye a WR3000S.ezek közül melyiket?
-
flash-
veterán
wifi routert szeretnék!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
1 fal de legfőkébb szobán belül lenne a wifi része használva.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az ax (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 mobil;1 klima; 1 telekom tv box iptv(IGMP Snooping), és egy okostv(lanon).
wifi 6ot jelenleg egy eszközöm se használ,de persze jövőben még változhat.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
telekom optikai 1000-es
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
20-30 ezer ft
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
a legfontosabb hogy IGMP Snooping(telekom iptv) tudja,valamint a 2.4ghz wifit is a klima miatt.
1000es netet tudja fogadni,és a portjain a rácsatlakoztatott eszközök is 1000 esnetet tudjanak kapni. -
flash-
veterán
Wifi routert szeretnék venni.
Elvárások:
Legfontosabb:
-telekom tv-t multicast módon tudja fogadni kezelni-tv box felé (mint az asus rtn12d1)-2.4ghz wifi eszkozok is tudjanak rá csatlakozni
-kabeles portjai 1 gigabitet tudják
Ár:ami már ajanlott, megbízható.
-
flash-
veterán
En értem amit irtok.
De azért gyetlenegy konkrét routert valaki ajánljin már konyorgom ami telekom multicast képes és nem rogyik meg a multicast alatt naponta.Temyleg csak azt kerem hogy valaki mondjon egy megbízható multicastes routert.
Amúgy a wifi nem jó megoldás mert ennek az asus routernek gyenge a wifije a telekomost meg nem latja a tv mert a tvnek is gyenge az antennaja. Wifi lan stick el pedig nagyobb sebességet mertem mint 100as lannal.
Es fontos az a kis sebességnivekedes is elmondok miert:mert smb2 megosztassal nezek 4k filmet a tv-n amit pc-n osztok meg es ezen a 100as halozaton akadnak a 4k remux Dolby Vision filmek. (pendrive-on nem)
De tényleg, ahelyett hogy lebeszelnétek a széjjel hajtott ősrégi instabil asus rtn12 d1 cserérők, ajánljatok mar légyszíves egy normális wifi routert ami multicastes. Köszönöm
-
flash-
veterán
válasz
Essejó #104475 üzenetére
nem azért van kettő router mert nem tudná a telekomos a multicastot hanem azért mert amelyik szobába bejön a net ott a pc, viszont a tv meg a másik szobában van a hálóban és a telekomos routeren igy is tele vannak már a portok meg ha tudnék is egyet felszabaditani akkor se tudok most bemenni a padlásba hogy vigyek neki egy plusz kábelt, szóval jelenleg igy megy, de lecserélném az asus-t hogy hogy gyorsabb netet kapjon a tv. a wifi stick meg azért lett véve mert a tv alapbol csak 100mb netet tud de a stick 1000-es és azzal ki tudná használni a tv az 1000 megabites netet.(rá is mértem már egy másik kábellel, gyorsabb valójában mégha nincs is meg az 1000 megabit akkor is jobb lenne mint jelenleg)
na tehát valami multicastas routert esetleg akkor ha valaki tudna ajánlani ami vezetékes porotn tudja az 1000 megabitet megköszönném
mert eddig csak kérdést kaptam de választ nem
-
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #104472 üzenetére
Köszönöm szépen kérdésed, szóval az internet itthon 1000 megabit telekomos optikai. telekomtól kapott routerből( megy jelenleg a masik szobába ( egy asus rt12nd1 routerbe)
A fő szempont hogy a tv felé tudja halozati kabelen az 1000mb netet(multicast) tovabbitani(tvhez mar megvan az usb stick)
Illetve folyamatosan rajta lenne a klíma ami csak 2.4ghz wifit ismeri.
Ezenkívül kettő okostelefon szokott rajta lenni wifin, es kb ennyi. Elég ha 2 szobával arrébb lévő telefon még jól látja (szilikát falak vannak). Ez az ossz igény nem kell semmi extra tudás, stabilan hozza ezeket a dolgokat, ne dobálja le a multicast miatt a kapcsolatot.Árban nem tudom hogy ezek az elvárások alapján mi az ami ajánlott, mondhatok árat, de ha egy 15ezres eszkoz ezeket nem tudja akkor nyilván olyan kell ami már igen, hiába drágább 🤔
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Routert keresek! Legfontosabb :telekom netet tudja multicast-en. (mint ahogy most az asus rtn12 d1.)
Ne terhelje le ha megy a tv es töltök.(tehát viszonylag stabil)
Es tudja a 2.4wifit is hogy a gree klima rá tudjon csatlakozni.
Lanon pedig tudja az 1gigabites netet fogadni es tovabbadni a tv felé. -
flash-
veterán
Telekom Multicast képes routert keresek 1gigabites portokkal
lehet wifi nélkül it(abból milyet?)
meg kehetne ami wifis is.
felhasznalas: ossza le jól az 1000es netet kábelen a tv felé
. -
flash-
veterán
sziasztok
hivott a telekom hogy lehetőség van ujabb ingyenes eszköz cserere.(wifi6)
jelenleg huawei hg8245h halozati eszkozom van. azt mondta a telekom hogy helyette vagy sagem 5670 com- eszkozt fognak hozni vahy technicolor fga2233 -at.
érdemes belemenni a cserébe?
A másik kérdésem az, hogy jelenleg a Huawei hg8245h eszközből megy tovább egy kábel egy Asus rt n12 d1routerbe és abból megy tovább a telekom tv box-ba(talan multuchanel funkcioval).
ezekkel az uj eszkozokkel is ezt meg lehet oldani? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #97668 üzenetére
holnap megtudom,nem nálam lenne.tőlem is csak kérdezrék de mivel jószándékú vagyok így itt megkérdeztem
-
flash-
veterán
egy olyan wifi routert szeretnék amit a garázsban használnék pc nélkül és hogy képes lenne a garázsból venni a nappaliban lévő wifi router jelét és azt tovább szórni a levegőben.
nem tudom hogy mi a jobb megoldás repeater,vagy ac, ezen technika mentén már nem vagyok otthon. lényeg lenne a fenti szemont. mit javasoltok erre?? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #96802 üzenetére
és ez az AX1800 is tudja az igmp proy-t és az igmp snooping-ot (iptv stb port)?
-
flash-
veterán
válasz
Essejó #96798 üzenetére
hát én ebben a kategóriában gondolkodom, a jelenlegit akarom kiváltani ami képes 1000-es lan ra plusz valamennyire erősen képes szórni is.
ezek közül melyik az értelmesebb?
[link]pl a TP-Link Archer C1200 elég népszerű és gyors? de nem írja milyen dbi az antenna..
a xiaomi legalább írja,5,6 dbi:
Xiaomi Mi 4A Gigabit Editionvagy ezt rohadtul nem kell figyelni?inkább más tulajdonság az ami befolyásolja hogy milyen messzire lövi a jelet illetve hány falon át?
-
flash-
veterán
milyen wifi routert ajánlanátok?
amire kell:telekom hg8245h eszközből kapná cat5e kábelen a netet és képes legyen:
-telekom tv-box felé képes legyen osztani az digitális tv-t cat5e(vagy jobb) kábelen (multicast)
-ezenkívül internetet osszon a tv okosítónak ugyancsak cat5e(vagy jobb) kábelen minél
gyorsabban(100 megabit felett,okosítóban 1000-es a hálókártya,és az interenetem is 1000es)-wifi a házban minél jobban fogható legyen más,távolabbi szobákban is(esetleg udvaron) ( a router emeleten van, beton födém van,alsó szinten is fogható legyen a jel)
ezek a legfontosabb szempontok. mit javasoltok?
(wifin 2 telefon használná ezek mellett.)(torrent nem szempont de ha csak pár ezer ft-al drágább egy olyan ami megbízhatóan bírja a torrentet akkor azért inkább az legyen)
-
flash-
veterán
üdv emberek
hát szeretném megköszönni a segítséget, meglett az asus rtn12d1 router.
El szoktam boldogulni a problémásabb beállításokkal, de azért nagyon tetszik hogy milyen könnyen beállítató szoftvere van.
Ez a Smart QOS nagyszerűen működik, nekem a cfos(amit megvettem) egyáltalán nem volt képes erre pedig hát arra való.. és szerintem nem vesz vissza a sebességből sem..és a jelerősség is pont annyi, mint a wrt54g a 7dbi-antennákkal..
de inkább jobb..A CPU kihasználtsága 6megabites torrent letöltésnél is csak 50%, viszont a ram használtság fix 90%-os attól függetlenül hogy megy -e a torrent vagy nem..
nem tudom ez mennyire gond..
én nem tapasztalok gondot..ami esetleg feltünt, hogy az asztali pc wifij g módban megy, pedig elvileg n es a wifi.(meg a mobil is)
ezt hol lehet átállítani? egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #48404 üzenetére
értem.
hát szerintem berendelem a routert, aztán majd a gyakorlatban úgyis kiderül..
bár nem nagy pénz már amúgy az a 8dbi antenna sem,(1500 pénz per darab).Aztán ugye megvan a linksys gyári , a hga7t. ez ugyan reverse TNC csatlakozóval van ellátva, de vannak ilyen átalakítók amikkel a rp sma-t lehet átalakítani erre. bár azt megint nem tudom hogy az átalakító használata miatt mekkora lenne a jelveszteség?lehet hogy akkora hogy kár lenne ezzel foglalkozni?
-
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #48399 üzenetére
"Az antenna csere nem feltétlenül jó megoldás, gyakorlati tapasztalat alapján nem jelenet jobb eredményt, sőt néhány esetben rosszabb is lett a helyzet."
a gyári antennája 5dbi-s, és azt mondod hogy lecserélése egy 8dbi-s tplink antennára nem lenne előrelépés, hanem lehet hogy gyengébb lenne?
elhiszem, csak elég furcsán hangzik.Nagyobb dbi meszebbre megy..
én abból indultam ki hogy a wrt54g routerre (gyári fw)7dbi-s antennákat raktam, és azóta még a szomszéd házban lakó is tudja fogni szépen a netemet.
(na valami ilyen a szempont most is..szomszédban lakik unokatesó aki hétvégenként hazajár, aztán akkor szeretne e-mailezni, stb..ezért lenne jó)
De akkor elképzelhető hogy az asus gyári 5dbi antennájával is ugyanolyan erős jelet fogok sugározni ennek az "Extrém nagy működési távolság a nagyteljesítményű technológia" miatt? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #48386 üzenetére
rendben köszi a tanácsot.
valaki tudna pár különbséget mondani ami segíthet a döntésben hogy akkor az
Asus N12 D1 vagy a TP-Link 841ND közül melyiket válasszam?fontos a jobb hatótáv(antennát is cserélném erősebbre), meg torrenteznék ésszerű módon(kb 10 futtatott feltöltés, 1-2 letöltés)
ez a használati cél. -
flash-
veterán
megbízható wifi routert keresek,
szoktam torenten letölteni, megosztani, de azért nem olyan nagy "ipari" mennyiségben. csupán átlagos használatot bírja(ne legyen DC, mert mondjuk fut 10 torrent,stb..)
ezt ajánlottátok még nyáron ami 2 antennás:
RT-N12 D1
internet:30 megabit t-home adslmég mindig ez az ajánlott? vagy van ami ennél megbízhatóbb jobb, ?
10-12-14 ezerig is el tudok menni ha megéri!
de nem tudom hogy átlagos torrent használatra milyen vas kell.. mert van aki egyből 15 ezres eszközöket kezd linkelgetni amint valaki beírja hogy torrent, mások pedig az olcsó routerekkel is szépen el torrentezgetnek..
nem tudom hogy válasszak -
flash-
veterán
a két linksys hga7t antennám a 7dbi-jével valószinű azt le is adta...
kérdés hogy van e olyan átalakító amivel a meglévő Reverse TNC antennáimat használni tudnám a mostani routereken(RP-SMA), és mekkora jelveszteség várható az átalakító használata miatt?
egyébként köszi a segítséget, a kérdésem az a része még továbbra is érdekelne hogy torrentezés szempontjából melyik fontosabb a magasabb órajel vagy a 128mb ram a 64-el szemben.
-
flash-
veterán
üdv emberek
nézegettem az ajánlott routereket.
olyan kell ami stabil marad torrentezés esetén is.(wireless)
Másik szempont:2(vagy3db) 7-10 dbi-antennát vennék rá hogy messzebbről(szomszéd házból) is lehessen használni.
(jelenleg 7dbi-antennával használok egy wrt54g-t és a szomszéd is tudja használni, a gond csak annyi hogy a router már haldoklik)melyik az ajánlottabb a feltételeimet figyelembe véve?
TP-Link TL-WR1043ND v2.x, ami 720 mhz-es, de csak 64MB ram van neki, vagy
TP-Link TL-WDR3600: ami 560mhz-es, de 128mb ram van neki?
esetleg más?
-
flash-
veterán
válasz
Intruder2k5 #43491 üzenetére
na ezekhez nem annyira értek, de nem hiszem hogy fw segitene, volt rajta dd-wrt, na azzal talán még gyakrabban bontogatta a pc internetjét.
és nyáron gyakoribb, azért is gondolom hogy ez inkább hw probléma(melegszik)
-
flash-
veterán
válasz
Intruder2k5 #43484 üzenetére
úgy látom hogy a tp-linkben a cpu 535 MHz, még az Asusban 300mhz.
kijön ez a technikai különbség torrentezés esetén?
(torrent nekem amugy most is max sebességgel jön(wrt54g) nem is az a gond,hanem az hogy kb fél óránként a pc-n bontanom kell a wifi kapcsolatot majd újra csatlakozni,mert nem jönnek be az oldalak, megáll a torrent letööltés.(főleg ha torrentezek)mert ha torrentre (és webre) keresek routert akkor gondolom minél erősebb legyen a vas , nem?
vagyis tp linkkel jobban járnék? -
flash-
veterán
wifi routert keresek(ADSL 10 megabit)
szempontok:
jól kell bírnia a torrentezést, megbízható cucc legyen. -
flash-
veterán
wifi routert keresek torrentezésre,
net:adsl 5megabit
-
flash-
veterán
sziasztok
wifi routert szeretnék vásárolni
az internet 10 megabit adslfolyamatosan 1 gép lenne mindig csatlakozva rá,+néha mobil, laptop
a torrent pc-n menne.olyan router kell mely két antennás,és fontos hogy rámenjen a R-TNC csatlakozójú (Linksys HGA7T) antenna.
(legalábbis úgytudom hogy R-TNC:
köszi előre is -
flash-
veterán
én a 7.2 es wrt54g ről beszéltem az van nekem.
és ddwrt vel meghalt a torrent rajta mindig.amúgy itt van sok fajta átalakító:
ezek közül melyik kell nekem akkor?
tehát rp-tnc antennát szeretnék sma aljzatú routerre csatlakoztatni.
melyik átalakító kell nekem?
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1409 -
-
flash-
veterán
lattam az első hozzászólásod,és amúgyis amit kérdeztem az nincs a hsz ben.
TP-Link 941ND routert mennyire könnyen tudja a torrentezés megfektetni?
mennyire ajánlott router ez,ha torrentezik az ember?mert ahhoz képest hogy mindenki dicsérte pár éve a wrt54g linksys routert,nekem torrent sokszor megfektette.
pedig csak 5 megás netem van -
flash-
veterán
sziasztok
linksys wrt54g 7.2 routerem van.
ő már haldoklik.milyen wifi routert tudnátok ajánlani ami 100%ban megfelel a torrentezésnek?tehát olyan erős router kell amit a torrent még csak véletlen sem akaszt ki.
megbízható,gyors.
és fontos hogy két hga7t antennát rá lehessen tenni amit most a wrt54g routeremen van.
(tnc csatlakozós a wrt54g 7.2 ugye??)szóval ezek az elvárások.
kérlek segitsetek?
-
flash-
veterán
"flash: A 23 nem fér bele az 54-be, hiába tűnik úgy. Az csak teoretikus maximum, aminek ha a felét megközelíted, nagykirály vagy. A tényleges átviteli sebessége a g-s wifinek 20Mbit fölött vagy egy picivel, szal eléggé határeset a dolog. Mindenzt persze 100%-os vételi körülmények mellett értem."
Köszi,most már értem.
De ez a dolog vezetéknélküli adatátvitelnél van így ugye?
vezetékesen gyakorlatilag is viszi az 54-et? -
flash-
veterán
Ha nagyon jó a jelerősség(xp sebességnél a tálcán 54mbps-t,ír)akkor gondolom belefér a 20/3 az 54be ergo tuti hogy vinnie kellene..
vagy akkor ez nem így van?
Az erősséges kérdésem nem tudom miért rossz.
Azt tudom hogy a wrt54g routerem 2db7 dbi antennával és 150mw tx powerrel a házunk szobájából a tőle 20-25m re levő szomszéd ház szobájába 30-40 valahány Mbps sebességű netet varázsol,de nemtom hogy egy tp link gyári 1db antennával mire képes... -
flash-
veterán
Sziasztok!
Wireless routert szeretnék,jó minőségűt,minél olcsóbban.
Elvárások:
-Ki tudjam vele használni a 20 megabites letöltést,és a 3 megabites feltöltést Torrentezésnél.(Csak wifin használnám)
-Ne essen nehezére ha néha 3 számítógép lenne rajta wifin keresztül.
-megbízható legyen.
-Elég olyan erősségű,hogy a 26nm es lakásban lévő válaszfal mögül is tudjak netezni.
Nem kell hogy más,egyéb feature dolgokat tudjon,ezért kérlek ne ajánljatok wrt54g szintű routereket.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest