Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Ősszel kellet projektort vennem. DLP-s kellett és xga feletti felbontású. Egy Acer V700 lett kutatásaim eredménye. 145ért- 1280x720. (Erős 2500) és jól kalibrálható.
Ráv an írva, hogy 3D ready. Azt mivel tudom megpróbálni?Auratech Field Recording
-
gabcsikovo
csendes tag
Na megvan a következő problémám Szeretném a projektort felköltöztetni a helyére....
Ugye adott a projektor ide jön a jel a seltekán [link] keresztül, ami média player illetve DVB-T vevő...
A kép tökéletes ...csak hangot nem tudok rá varázsolni...
Légyszi segítsetek
selteka:
Csatlakozások a hátlapon:
• HDMI
• SCART
• SPDIF
• Antenna bemenet
• Antenna kimenet
a számítógépet nem szeretném felvinni[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
ja bocsi..
illetve van még ez a samsung HT-DS100 5.1 hangrendszer DVD lejátszóval [link]
elnézést a linkért de csak itt látszik a hátlap
hogy tudnám én ezt összevarázsolni??
Amikor simán a dvd lejátszóban megy a dvd annak van hangja...de nekem a media player-é kéne igazán...mivel azon van a tv jel ill filmek[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz gabcsikovo #2209 üzenetére
Vagy lecseréled a media playert egy olyanra, amin van digit kimenet, mert ebből úgy látom, csak sztereó hangot tudsz kihozni. (Igaz, az elvileg szétszedhető, ha a házimozi Pro Logic dekóderét használod, a filmhez valót /Movie/).
Hogy ebből kiszedd a hangot, kell egy ilyen a Scart-ra, gondolom, azt nem használod úgysem.
Ezt meg be a DVD inputjába, RCA-val.
Hipermarketekben 2-500 Ft ez.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
epzon
őstag
Sziasztok,
sikerült rohamos gyorsasággal vennem egy projót Epson TW2900 (amúgy szerintem k.va jó, ami nagyon tetszik benne az a vízszintes és horizontális fizikai lencse shift, így gyakorlatilag bárhonnan be tudom lőni a képet a vászonra, anélkül, hogy tozítani kellene a képet, persze a képminőség sem az utolsó).
A kérdésem az lenne, hogy a TV képét, hogyan tudom kiküldeni?
Digi kábel TV van, ami rá van kötve egy Panasonic Pt-560-as házimozira, amiről kiküldöm HDMI-n a képet a projóra, de a TV jele nem megy át? Szóval mit kellene mivel összekötni?Illetve vettem hirtelem egy 1500ft-os HDMI kábelt, működik is, viszont csak motoszkál a fejemben, hogy mennyivel tudhat többet egy 10 000 Ft-os kábel? szerintetek van különbség kábel és kábel között? (nincs kéksugár filmem és lejátszóm sem)
-
szaszlaci
addikt
Digi kábel HDMI kimenetét lehet használni. Kell egy HDMI elosztó, hogy tudj kapcsolgatni, ezt DealExtreme-n találsz olcsón.
A minőség sajnos nem lesz bajnok, amit hallottam a Digi TV-ről.Felesleges drága HDMI kábelt venned, ha megy az olcsóval, nincs gond, nem lesz jobb egyikkel sem.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
epzon
őstag
válasz szaszlaci #2213 üzenetére
Köszi a választ!
A gond az, hogy nincs a digi boxon HDMI csatlakozó... közben elkezdtem írni, hogy mi mivel van összekötve, és rájöttem, hogy van video ki meg bemenetem, ki is próbáltam megy is.
A kérdés már csak az, hogy próbáljak szerezni a Digitől olyan boxot, amin van HDMI kimenet, vagy amíg nincs digtális műsorszórás addig felesleges ezzel bajlódni? -
szaszlaci
addikt
SD adásra nem nélkülözhetetlen a HDMI.
Bár jobb, ha adnak ingyen, miért ne. Csak úgy meg a projit kell mindig kapcsolgatni, mert ugyan az a bemenet, a beállítások viszont mások lesznek TV-hez, DVD-hez.Bár egyszer megnézel egy BluRay-ból rippelt filmet, nem akarsz DVD isot vagy TV-t nézni többet
-
Tomifromspac
tag
Help! I need somebody. Help! Not just anybody. Heeeeeeelp
Sziasztok,
Én is ama "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy projector vásárlás előtt állok. Pénzem nincs túl sok rá, olyan 80-90 lenne a felső határ :\
Két típust néztem ki két gyártótól:
A másik
Optoma DS-316LSzerintettek melyiket lenne érdemesebb megvennem? Vagy ilyen árkategóriában mi az, amit jobb lenne, ha választanék (Más gyártó, más típus).
Főleg filmezésre szeretném használni (PC-ről HDMI-vel vagy D-SUB-bal bekötve) és 3 méterről világítanék be vele egy 180*180-as vászont.
A válaszokat és a segítséget előre is nagyon szépen köszönöm
-
szaszlaci
addikt
válasz Tomifromspac #2217 üzenetére
Nos, hát az van, hogy a technika sokat fejlődött, mióta ezt a zenét először elénekelték.
Ez a két gép pont a négy alapvető kritériumnak nem felel meg, ami mozizáshoz szükséges:
-alacsony fényerő (nagyon fényes)
-ehhez jó kontraszt (ehhez a fényhez kevés a kontraszt)
-16:9 (4:3)
-HD vagy FHD (SVGA, 800x600)Szóval, ha nem ősrégi filmek vetítése a cél, világos szobában, akkor bizony többet kellene kiadni érte.
Mondjuk a most jó vétel, az LG AH215, ez 150 ezer. Adnak hozzá tartalék lámpát, akár el is adhatod, ha nagyon pénz szűkében vagy.
Amiket kinéztél gépeket, eléggé pénzkidobás, másfélszer annyiért 10x jobbat kapsz.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tomifromspac
tag
válasz szaszlaci #2218 üzenetére
Köszönöm a választ és a tanácsokat
És ez esetleg?
Az a baj, hogy nincs rá túl sok pénzem, persze aki ilyet akar szánjon rá, szeretnék, de ennyi keretem van. Plusz még vászont is kell vennem (egyet találtam olcsóért, de egyelőre nem vettem meg) és persze egy konzolt is, de azt szerintem megbarkácsolom itthon.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz Tomifromspac #2219 üzenetére
Gondolom más gyártónak is van ilyenje, én az Epsonét találtam meg.
[link]
Ez a projector distance calculator nevezetű program, szerintem hasznos, ha valaki tudni akarja, hogy mekkora képet milyen távolságról tud vetíteni. -
epzon
őstag
válasz szaszlaci #2216 üzenetére
2 HDMI bemenet van a projón :-)
viszont megnéztem Diginél, nem ingyen adják a HD boxot, hanem 32eft-ért cserébe, úgyhogy egyelőre az még várat magára....
abban esetleg tudsz még segíteni, hogy a házimozi elvileg felkonvertálja a jelet HDMI-n keresztül, ha az gyengébb minőségű. A kérdés az, hogy ezt automatikusan végzi vagy valahogy át kell állítani.
Nézegettem a menüjét, de nem találtam ilyen opciót. -
epzon
őstag
válasz szaszlaci #2216 üzenetére
Őszintén szólva, eddig ez a TV/projektoros téma nem izgatott, azt tudtam, hogy plazma meg LCD TV-t nem akarok, ha veszek egyszer majd valamit akkor az projó lesz.
Szóval jelenleg az igényességi küszöböm, még elég alacsony ezen a szinten :-), egyelőre ott tartok, hogy fú de állat a 80"-os kép :-)
Ha jól értem, akkor a Blueray rippelés, azt jelenti, hogy átkovertálom a blueray minőséget valamilyen fogyaszthatóbb formátumba? és ekkor nem kell hozzá blueray lejátszó? vagy az mindenféleképpen kell hozzá?
-
Tomifromspac
tag
Igen azt jelenti, Leszeded a Blue Ray lemezről, valamilyen számítógép által tárolható és fogyasztható formátumba. Ezek lehetnek tömörítettek is, hogy kevesebb helyet foglaljanak (jellemzően .avi -> DivX) de lehet tömörítetlen, pl .mkv, de akkor iszonyat, hogy mennyi helyet foglal (Nekem az Avatar 12 gigás így). Egy átlag DivX-es blue ray rip amúgy olyan 2-3 giga szokott lenni.
-
Zol77
aktív tag
Üdv!
Az én HS 200-am ma jött meg,szintén edigital,de nekem még sikerült megvennem 99.000FT-ért. (akciós volt 12.25-ig)
Azt kell mondjam,annyi utánaolvasás(és összehasonlítás élőben is) után,egyéltalán nem bántam meg,hogy nem dobtam ki pénzt egy 720p,netán fullhd projektorra.
Az itt oly sokat emlegetett LG AH215 volt még terítéken nálam is,de így utólag 5 forintot nem adtam volna érte plusszba,nemhogy +50ezret.
Ami nekem számított vételkor:
- led-es legyen, nem érdekel mennyit megy egy nap,nem kell izgulnom az izzó miatt
- nem vagyok milliomos,a 99e FT-os ár
- a rengeteg pozitív visszajelzés ( [link] )
itt az amazonon 64 értékelésből 34 5 csillag, 24 értékelés pedig 4 csillag,és elég jól ki vannak fejtve,nem olyan "edigitalos" hogy "vegyétek király a gép"
- ismert legyen ( ha beírod pl a youtube-on a tipust HS200, HS201 az amcsi tipusa,hs200g a táskás verzió) akkor nekem az is sokat elmond,hogy a HS200 - 201 ről jön kb 200 találat,
az LG AH215 - meg 8. no komment. Nyílván nem véletlen. Meg elég beleolvasni a youtube-os kommentekbe, 90%-a pozitív.Ezzel nem a nagyobb típust akarom lehúzni,meg fényezni az enyémet,mert nekem ilyen van, és minden más rossz,hanem elmondtam a véleményemet,hogy én mi alapján választottam. Láttam élőben 720p ,1024x768,valamint másik 800x600-as projektort , de azok után is azt mondom,nem tudom mit csináltak az LG-nél ezzel a kis ledes vacakkal(nagyon kicsi élőben) de nagyon jól összerákták.
Amit ugye tudni kell róla,ha emellett döntessz,hogy csak besötétített szobában használhatod normálisan a nagyon kicsi fényerő miatt,de szerintem filmet senki se ragyogó napsütéses szobában néz.
És hogy necsak a levegőbe beszéljek a kis hoki minőségéről,rakok majd fel képet a vetített kép minőségéről,remélem vissza adja nagyjából. Holnap este szerintem már tudok tenni be képeket.
Egy a lényeg, dönts a pénztárcádhoz mérten,ha tudod nézd meg élőben,és ha jó vagy angolból az amazonon keress rá az adott típusra,ott sok,és néha tényleg mindenre kitérő értékelést fogsz találni. -
redhunter
senior tag
Grat a projektorodhoz , használd egészséggel nekem a nagyobb testvére volt az lg hx 300g ami már 1024-es felbontású.Igaz azóta már váltottam nagyobb házimozi projektorra mert zavart a 4:3 képarány , és a kis vetitési méret ,meghát nem egy kategória a kettő.De ettől függetlenül nagyon megvoltam vele elégedve.Másik dolog meg hogy otthon nem lesz mellette másik ugyhogy meg lesz vele elégedve az ember főleg ha az első projektora.
PSN - RedFoxHun
-
szaszlaci
addikt
Ez meg túl gyenge, felejtsd el!
Minek vászon? Oldd meg a falra vetítést, úgy már majdnem jó vagy pénzben!
Amiket mutatsz gépet, bohóckodásra jók, annak tudatában, hogy milyen is vehetnél valamivel többért.epzon: ha annyiért adják, nehogy megvedd emiatt!
A mai lejátszók már általában jobban végzik a konverziót (+digitális HDMI jelátvitel), mint a készülékek. Szóval érdemes azt használni.
Igen, automatikusan elvégzi, olyan állítást keress, hogy 720p-t csináljon. Lehet, nem menüben lesz, hanem egy külön gombbal, és csak a display-en mutatja a változtatást.Nem érdemes elszállni a képmérettel véleményem szerint, a már említett pixelesedés miatt. 80" nagyon jó.
BR rip azt jelenti, hogy át van konvertálva jóval kisebb méretűvé, ezt megeszi a DVD lejátszók nagy része.
Előnye, hogy kicsi, általában elég szépen felskálázható HD-is a felbontás, szép színek, négyszögletű pixelek. Minden, ami a DVD és rip-jeire nem jellemző.
Na látom, erre válaszoltak már. Annyival egészíteném ki, hogy az mkv tömörítési formátum tudtommal a ma leghatékonyabb, azaz, ha SD felbontású, akkor nagyon keveset foglal. Sajnos ezt nem viszi egyetlen DVD sem, csak a BluRay/MediaCenter.[ Szerkesztve ]
-
Zol77
aktív tag
válasz redhunter #2226 üzenetére
Köszi!
A nagyobbikat én is nézegettem,a felbontás miatt,de végül az ár beleszólt ( +60E Ft)
Én most ennyit tudtam/akartam rászánni,és ár/teljesítményben szerintem elég jó.,
meg a személyes próba egy 720p-s projektorral,ami számomra nem hozta azt a többlet minőséget,mint amennyivel többe került..
A 4:3 aránnyal nem értem mi volt a bajod,mert tudja a 16:9-et is.
Először megijedtem,mert a kép menübe állítottam át,és sok minden nem változott,csak az hogy nyújtott lett minden,vagy pedig alul felül vetítette a fekete csíkot. Nem értettem a dolgot,mert youtube-on normál 16:9 mód volt a videókon amit láttam,és már kezdtem gyanakodni,hogy ezt lehet jól benéztem. Aztán lejátszás közben előjön egy másik gombra egy újabb menü,na ha ott átállítom 16:9-re onnantól oké minden. Egyből eltűnt a fekete sáv,és helyes lett a képarány. Igazán nem értem erre mi szükség,csak a frászt hozza az emberre,hogy a kép menübe állítod a képarányt,és sehogy se jó,egy almenüben meg szintén állíthatod,onnantól meg jó. (és ez az almenü csak vetítés közben hozható elő,a rendes főmenüből nem)A kis vetítési mérettel nekem nincs gondom,van megfelelő távolság,nagy fal (vászon majd egyszer,de lehet nem is lessz) azért egy több mint két méter széles kép nem olyan rossz.
Amire nekem kell (csak film,meg tv) arra szerintem bőven megfelel.
Ha nagyon hd élmény kell , arra ott a 47"-os lcd,ott tudom számolgatni az emberek fején a hajszálakat is[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
"személyes próba egy 720p-s projektorral,ami számomra nem hozta azt a többlet minőséget,mint amennyivel többe került.."
Hajjh, dehogynem hozza..16:9 = 800 x 450 pixel. 0,36 MP
HD: 1280 x 720, 0,91 MP -> 2.5x több pixel, és akkor ez csak az egyik előny.Persze nem a gépedet akarom lehúzni, jó darab az, csak ne tévessz meg másokat!
-
epzon
őstag
válasz sebipayne #2225 üzenetére
Szia,
Inkább kérdezz, mire vagy kiváncsi.
Hétfő óta van meg a gép, meg hozzá egy 80"-os vászon [link]Eddig csak jókat tudok mondani róla. Mivel a filmek minősége (amik nekem vannak meg) nem túl jó egyelőre, ezért a képminőségről még nem tudok objektívan nyilatkozni, nyilván sok függ a forrástól.
Azt viszont el tudom, mondani, hogy ezeket a divx-es filmeket teljesen jó minőségben lejátsza 80"-os méretben. nem veszek rajta észre semmilyen pixelesedést, vagy homályosodást.Ami még kiemelendő az a csendessége. Egyelőre nincs még kitalálva, hogy hol lesz a végleges helye (nem szeretnénk a nappaliba egy csúnya konzolt), úgyhogy most a szoba közepén egy kis IKEA-s asztalon van.Előtte 2 méterre a vászon, én meg a projektor mellett ülök, és ha csak direkt nem figyelek oda a hangjára egyáltalán nem veszem észre, hogy megy.
Illetve amit már írtam, hogy mi jó benne, az a manuális lencse shift. így nem torzítja a képet, és gyakorlatila a szoba bármely részéről be tudom fókuszálni a képet a vászonra, másodpercek alatt. Mivel sem a vászom sem a projektor nincs fix helyen, ezért ez számomra nagyon hasznos. -
epzon
őstag
válasz szaszlaci #2227 üzenetére
Ne aggódj nem veszem meg :-)
Tegnap megtaláltam ezt a beállítást, de nem lett jobb a kép, sőt előjöttek a pixelek...
Van egy 80-as vászon is úgyhogy attól nagyobbat nem tervezek, ez is űber brutál....
Gonodom ilyen BP ripes filmeket is le lehet tölteni, azt honnan tudja az ember, hogy az BP rip, és nem DVD?
Köszönöm a válaszokat, meg a segítséget, tök jó ez a topic.
-
szaszlaci
addikt
Az a jó, ha előjönnek a pixelek, úgy éles a kép. Ha nem DivX-el kínzod magad, akkor már oké lesz!
Tölteni természetesen sehonnan nem lehet
BD, nem BP. Az Budapest
Oda van írva, hogy BluRay. Ha jóval több, mint 3 Giga, akkor meg HD felbontású.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
redhunter
senior tag
Igen tudja csak ha utána nézel ezek a vetitők nativban 4:3 -as képarányuak, a 16:9 csak támogatott formátum , és az nagyon nem ugyanaz mint egy 16:9 hm vetítőnél.Egyébként a 720p témára visszatérve nagyon nem mindegy ám hogy mi a forrás anyag.Mert ide már hd anyag kell szigorúan ,és nem agyon tömöritgetett 2-3 gb-os verziók.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
Tomifromspac
tag
Szia Zoli,
Köszönöm a hozzászólást, én is nézegettem össze-vissza ezt a kis masinát, tényleg nagyon apró, de a képe szép, bár számomra kicsit necces, hogy elvileg csak 2 méterről lehet vele vetíteni max, úgyhogy az elhelyezésével még lesznek gondjaim (3 méter széles a szoba egyébként, ahova tenni akarom). Kicsit még nézegetem, aztán januári fogadalomként megveszem
Vetíteni mire vetítesz vele? Nálam fehér fal van (diszperzit), nem tudom mennyire lenne jó (kicsit végigmennék rajta rezgőcsiszolóval, meg fekete ducktape a keretnek azt jó'van), néztem ilyen házibarkács vásznakat is, illetve YouTube-on láttam egy faszit, aki IKEA-s rolóra vetít vele Nem tudom, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb megoldás?
A LED számomra is fontos, nem szeretnék lámpacserével babrálni, meg vagyonokat költeni rá, a sötét szoba meg adott
Még egyszer köszönöm a hozzászólást és a segítséget
Kicsit OFF:
Ehhez kapcsolódóan szeretném ennek a fórumnak jelezni, hogy több ilyen hozászóló / hozzászólás kellene, mert gyakorlatilag ez a fórum itt jelenleg egyes emberek miatt használhatatlan. Sajnos minden techspec fórumnak megvan a saját vízfeje, ami rátelepszik a fórumra és szétbombázza a tudálékosságával, az adott témakört a 400-500-as lehetőségekről lecsökkenti kettőre és ezáltal pont azt a feature-t veszi el a fórumtól, amire született. Akinek nem inge ne vegye magára, aki meg úgy érzi, hogy illik rá, az meg ne hőbörögjön ezen, nem flamelni akarok, csak szükségét éreztem, hogy ezt megjegyezzem, mert hiába olvastam el az elmúlt 500 thread-et, nem találtam meg a kérdéseimre a választ. Pedig ez a fórum ezért van.És akkor ON:
Neked meg még egyszer köszi Zol -
Zol77
aktív tag
válasz szaszlaci #2229 üzenetére
Lehet félreértetted,itt a hangsúly nem azon volt,hogy nem hozta a kép a minőséget (720p a 800x600-hoz képest) hanem azt a többlet minőséget,amennyivel többe kerül. A hangsúly a +ár , + minőségen lett volna. Nyilván jobb volt a képe a 720p-nek,de számomra annyival nem volt jobb,hogy azért adjak is +50-70-80 ezeret,meg ki tudja még mennyit.
Ezt a nézetemet leginkább ahoz tudnám hasonlítani,amikor vannak olyan emberek,akik leszedik az 50Gigás bluray filmeket,én leszedem 5 Gigásat, mert a büdös életbe nem lesz 10x jobb képed,mint amivel több helyet foglal. (nyílván sokkal jobb lesz a minősége az 50 gigásnak,de az nem lesz 10X jobb) ,de aki győzi hellyel,az szedje csak , magyarul aki győzi pénzel,vegye csak a nagyobb projektort. -
Zol77
aktív tag
válasz Tomifromspac #2234 üzenetére
Üdv!
A vetítési távolság az kb 3-4 méter között lehet,és így vetít kb 2m széles,és több mint 1m magas képet. (reményeim szerint,holnap este már lesz kép is,meg pontos adat is a kép,meg távolság méretekről.)
Vetíteni sima diszperzites fehér falra vetítek,de egyenlőre nem is nagyon tervezek barkácsolni semmit hozzá,szerintem elmegy.A led számomra is fontos volt,sőt elsődleges szempont, utána elezdtem nézegetni mit tud a többi ledes ennyi pénzért,és a végén csak itt állapodtam meg.
Ami még az LG mellett szólt, 3 év garancia a projektorra, 1 év a lámpára,nekem ez is fontos volt.
De a döntés a tied,mert Te fogod nézegetni jópár évigMost jutott eszembe,a manualban benne van a vetítési távolságról egy táblázat,azt megnézheted,hogy megfelel e neked,de majd megmérem én is,hogy a valóság mit mutat.
http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/projektor/LG-led-projektor-HS200.jsp
itt meg kattints a terméktámogatás fülre,majd ott a magyar pdf-re,és a 12. oldalon lesz a
táblázat a vetítési méretről. -
szaszlaci
addikt
válasz Tomifromspac #2234 üzenetére
"a fórum itt jelenleg egyes emberek miatt használhatatlan. Sajnos minden techspec fórumnak megvan a saját vízfeje, ami rátelepszik a fórumra és szétbombázza a tudálékosságával"
Nos, úgy érzem, reám céloztál, így reagálok rá.
Először is elnézést kérek tőled, és mindenkitől tudálékosságom miatt. Többet nem fordul elő.
Úgy értem, ezennel átadom neked a "stafétát"!Szükséges lesz elolvasni a fellelhető irodalmat a témával kapcsolatban, és olyan hülyeségeket nem mondani, hogy az mkv tömörítetlen formátum. Meg hogy "blue ray".
Az állításaidnak mind megalapozottnak kell lennie, ahogy az enyémek azok voltak.
A vélemény természetesen a sajátod, ezt jelzed, ha szükséges.Rá kellene legalább napjában egyszer nézni a fórumra, hogy valakinek nem tudsz-e segíteni.
(Mondjuk előszilveszteri buliból hazajőve nem voltam rest megnézni, szerény tudásommal megmenthetek-e valakit a csapdáktól, buktatóktól. Erre ez fogad.)
Ha valaki sokszor feltett kérdést fogalmaz meg, válaszolsz neki, ha módodban áll. Ha kérdez egy gépről, esetleg utána nézel kicsit, elolvasod a tesztet, elmondod a megalapozott véleményed.
Igen, sokszor ismétlődik emiatt a téma, és sokszor a kevés de jó lehetőség említése is. Ez egy fórum, és nem tudástár. Ne tessék a kettőt összekeverni!
Hiteles proji fotókat is kellene tudni értelmezni.Na szóval, kellően kipanaszkodtam magam egy időre.
Akkor kérlek a projektorod megvásárlása után még úgy fél évvel mindenképp legyél itt egyfolytában, mert én ezt tettem, pedig hagyhattam volna a fenébe, hisz az én gépem megvan már.
Ehelyett segíteni szerettem volna, hülyeséget nem hinném, hogy mondtam, a saját véleményt pedig jeleztem, hogy ez csak az én álláspontom.
Mi a hála részedről? Nem kellene semmi legyen. Ehelyett vízfejnek nevezel, aki rátelepszik a fórumra. Hát kedves Tomi barátom, ezt kikérem magamnak! De ez nem is lényeg, mint említettem, tied mostantól a megtiszteltetés, de nem ám megalapozatlan hülyeségeket beszélni, mert még kevesebb hiteled lesz majd, mint nekem!Amennyiben nem nekem szántad, tisztelet teljes elnézésedet kérem tőled is, és a többi tagtól is, hogy ezzel a monológommal raboltam az idejüket.
-
Tomifromspac
tag
A leírásokban 2,41 méter vetítési távolságot olvastam elég sok oldalon (mondjuk mindenhova ugyan azt a gyári leírást teszik, vagy abból emelik ki az adatokat), Kíváncsi vagyok, hogy Neked 3-4 méterről milyen eredményt sikerül elérni vele Nekem a 2,41 méterrel nem vetített méret beli problémáim vannak, inkább attól tartok, hogy 3 méter fölött már elég karcsú lesz a fényerő.
-
Tomifromspac
tag
válasz szaszlaci #2238 üzenetére
Reagálok mert így illik.
1. Értékelendő, hogy ennyire segítőkész vagy, mindenre válaszolsz, amire csak tudsz és napjában többször itt vagy, ezt elismerem és köszönet érte.
2. Sokan felteszik itt a kérdést, hogy milyen projectort vegyenek. Nyilván a projectorok nem a bolti literes zacskós tej árkategóriájában vannak, ezért némi ráfordítást igényelnek, de egy átlag ember, aki nem Oszkó mellett lakik, 100.000 forintnál többet nem akar és nem is tud majd kiadni egy kivetítőre, de ettől függetlenül vágyik rá a kiscsaládjával, összegyűjtötte ezt a pénzt és izgul, hogy milyen lesz majd, ha végre összeülnek otthon közösen és megnéznek nagyban egy filmet úgy, hogy nem 50 darab hülyegyerek papírzacskó ropogtatását kell hallgatniuk, csak egymás szuszogását. Aztán a szerencsétlen ide téved, felteszi az elmúlt félévének legfontosabb kérdését és akkor jössz Te, mint a hóhér és lecsapsz, hogy az szar, az nem jó, az kevés, vegyél 150-ért, vegyél 200-ért, de ha azt akarod, hogy ajánljak, akkor vegyél 350-ért az már talán jó, de nekem még az is csípi a szemem! Ezek a válaszok nem minősülnek az én olvasatomban segítségnek, mert nem teszel mást mint márkahűséget fogadsz és ugyan azt szajkózod.
Nekem egy elég felkapott Androiddal kapcsolatos blogom van és sokan felteszik ott is a kérdést, hogy milyen PDA-t vegyenek. Ha úgy csinálnám, ahogy Te csinálod, akkor mindenkivel HTC Desire HD-t vetetnék 160 ezer forintért, ki is írhatnám, hogy ilyen hülye kérdéseket ne is tegyenek fel, mert erre csak egy válasz van. De képzeld, van aki úgy kérdezi meg, hogy van rá 40 ezer forintja, mit tegyen? Annak is tudok segíteni és az igényeit felmérve tudunk Neki is olyan PDA-t találni, amivel elégedett lesz és kiszolgálja az igényeit.
Nincsenek kétségeim afelől, hogy nem vagy szakavatott a témában és tényleg értékelem azt a munkát, amit itt nap mint nap teszel, de az egyik kezeddel adsz, a másikkal elveszel és valamelyik nap amikor beírtam, a hozzászólásod után egyből az ugrott be, hogy ok, akkor eliszom inkább a pénzt, amit erre szántam, Aztán 1-2 oldalt visszaolvastam és láttam, hogy más is ezt írta. Ezzel van az óriási probléma Laci. Emberek idejönnek felajzva, aztán Te egy mondattal elintézed az örömöket, szétbombázod az álmaikat és lerántod őket a földre.
Én tegnap megvettem az első sörömet. Miattad.
-
szaszlaci
addikt
válasz Tomifromspac #2240 üzenetére
Csak pár dologra reagálok, mivel szöveg értési gondjaid vannak, úgy látom.
-sose mondtam olyat egyetlen gépre sem, hogy szar. Soha.
-azt se mondtam, hogy vegyél 200-ért, 350-ért. Csupán azt, hogy vegyél 150-ért, mert az jó, megéri az árát.
-nem voltam és nem vagyok márkahű. Elvből, sosem, mert tudom, hogy nincsenek jó gyártók, csak jó termékek. Az LG AH215 csak egy típus, a LED-es gépét pont, hogy nem ajánlom.Meg kellene érteni, hogy ez nem PDA (bár azokról semmit sem tudok), itt hatalmas ugrások vannak használati értéket tekintve, ahogy az ár növekszik.
Mint írtad, nem kevés pénz, akkor talán olyat kellene venni, ami a "jó vétel" kategória." Emberek idejönnek felajzva, aztán Te egy mondattal elintézed az örömöket, szétbombázod az álmaikat és lerántod őket a földre."
Ide nem kisgyerekek jönnek a zsebpénzükkel, karórát vagy akciófigurát venni.
Megmondom a szerintem vélt igazat (hogy tényleg az-e, abba kár belemenni), tán olyan nagy baj ez, ha egy drága dolgot vásárolnak?
Ez a célom, lerántani a földre, hogy tisztán lássanak, egy szakmai fórum erről kell szóljon. Vagy Te hogy gondolod?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tomifromspac
tag
válasz szaszlaci #2241 üzenetére
Szerintem szövegértési problémáid Neked vannak
Nincs több pénze rá az embereknek, érted? Nincs. Mi meg nem kisgyerekek vagyunk, hanem felnőttek, lakáshitelekkel, családokkal, szar munkahelyekkel és csak szórakozni szeretnénk egy kicsit.
Részemről a vita lezárva.
A többiektől meg elnézést a közjátékért.
-
szaszlaci
addikt
válasz Tomifromspac #2242 üzenetére
Van a gépre, vászonra 130 ezre.
Inkább rakjon mellé egy 20-ast, és vegyen egy jó gépet + vetítsen falra. Ez a Te eseted volt.
Tényleg marha nagy áreltérésekről van ám itt szó..Te eddig sem vitatkoztál, hanem a levegőbe beszéltél és közhelyeket soroltál.
-
szaszlaci
addikt
válasz Tomifromspac #2245 üzenetére
Hát számolni azt tényleg nem ártana. Hol kapsz Te LG HS200-at 80-90-ért? 100 fölött van.
A 215 meg 143 ezer.
Ha levonod a vászon árát, az eltérés nem épp 50-60 ezer.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zsolt999
tag
Sziasztok!
Ne essetek már egymásnak, mert fölösleges. Azt nézzük meg, ki mire használja a projektort. Én általában divx, és xvid filmeket töltök le, aminek a legjobb esetben sem lépi át a felbontása a 720x ...... akármennyit. Namár most, ehhez bőven elég egy LG hs200 (nekem is ez van) bőven elég a fényereje, és nagyon szépek a színek. Aki folyamatosan a nagy felbontású filmeket tölti le, és nézi, az természetesen vegye a neki megfelelő drágább projektort. Én hiába venném meg a full hd projót, a divix semmivel sem lesz jobb rajta, mint az olcsó projektoron. Bocsánat, hogy beleszóltam a nagyok dolgába, de ez a véleményem. -
dudrob
tag
Hát én ezen vaciláltam: Benq mp616 xga 3d új 65eFt, vs. LG HS200 új 99e.
Előbbi lett a nyerő nálam (nem bántam +, bár bolti áron az LG-re futotta vna max). Hát olyan 3x2m-es képet lesek nappal is TÖKÉLETESEN láthatóan. És mögülem vetít, nem előlem. Szal kis szobába LG jó lehet, nagyobba nem venném. B.Ú.É.K.! -
redhunter
senior tag
válasz Tomifromspac #2242 üzenetére
Ennyi erővel nevezzük át a fórumot legolcsóbb projektorok cimre., Egy ilyen ledes vagy bármilyen prezentácios célra készült projektor soha nem fogja egy hd ready vagy fhd projektor szintjét hozni, és kész.Persze ha valakinek nincs nagyobb igénye rá akkor ne költsön többet , de az is biztos hogy egy kicsivel nagyobb ráforditással jobb képet nagyobb felbontást stb kapsz ami később ha máskor nem is de az eladásnál megtérül.Egyébként boldog újévet minden fórumtársnak.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest