Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabcsikovo
csendes tag
sziasztok
Vásárlás elött állok..Megigértem a fiamnak hogy lesz vagy lcd vagy projektor..És indulhat a mozi...
Hát ennyit vásárlás elött még nem vaciláltam..Mert ugye lcd-ből kéne az a 46- felfele col..
De viszont projektornál ha tévé nézésre használom (ha lehet) előjönnek a fogyasztási problémák...Már ha ezt a dolgot jól értelmeztem.
Nekem jelenleg ez van a tv-re kötve:
[link]
ezen jön a jel, ill. filmeket hordozható vinyóról játszik le..
A tetőtéri szoba teljes hossza 6m két vége a tető miatt le van csapva igy a vetíthető méret cca 3,6m(egyenes plafon sík)
Szimpatikus volt ez a LG AH215 amiről harsanyiz írt.
Érdekelne a fogyasztás illetve ki tudom -e vele váltani az lcd-tv-t..Érdemes -e a projektorral foglalkozni?Illetve meddig bírják a projektorok?És akor még ott van a vászon kérdés..
De lesz még kérdésem ...Ja és ledes vagy lámpás....stb
Elnézést de nem vagyok egy műszaki zseni ,és ezekhez a dolgokhoz nem értek.
Ha tudtok segítenei azt nagyon szépen megköszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
gabcsikovo
csendes tag
Kicsit nézelődtem a neten és ezt találtam:
LG HS200 , ez egy led projektor...elég jó az ára 30000 óra a lámpa élettartam..
[link]
Légyszi nézzetek rá.. -
gabcsikovo
csendes tag
hol tudok projektorokat kipróbálni ??
erre most találtam...elég érdekes :
[link] -
gabcsikovo
csendes tag
válasz szaszlaci #2064 üzenetére
Igen kezd ez a dolog a fejemre nőni
Nagyon nehéz...régen az én időmben volt egy sima diavetítő , aztán egy fehér lepedőre kivetítve nyomták a szüleim a meséket ...mi meg szájtátva néztük, a diavetítő jellegzetes felmelegedett illatában
Tehát harsanyiz is mondta hogy kevés elvileg a ledes proji..Na moast kevés vagy nem?
csak film és tv nézésre szeretném használni.
Tehát kéne nekem konkrét gép ami jó lehet a számomra olyan 200.000 ig. (jó lenne a ledes mert ez talán tovább bírja) . Ebből talán tudok választani
előre is köszönöm -
gabcsikovo
csendes tag
ja és még valami
ma láttam ezt a projit egy prezentáción : epson eb-s7
igaz gépről nyomták az anyagot de semmi sötétítés nélkül, és nagyon jól olvasható volt minden... hát ha ettől csak jobbak vannak akkor az már tökéletes
eddig ez a 2 amit eddig ajánlottatok :
LG AH215
LG HS200 -
gabcsikovo
csendes tag
sziasztok
Légyszi nézzetek rá erre és mondjátok el a véleményeteket.előre is köszönöm :
[link]
[link]
van hozzá leírás berakom ide :
Luxcine ESP200im
LED projektor HDMI bemenettel és beépített TV –vel
Pip funkció (kép a képben)
BemenetekábelTV + AV + S-Video + VGA + HDMI+Component(Y/Pb/Pr)
Kijelző: 5"LCD +LED lámpa (Cree XR-E Cool White LED lamps)
Felbontás:800x600, Támogatások:max 720P, 1080i, 1080P
Fényerősség: 2200ANSI Lumens...lámpa mellett is elég jó képet ad, tehát nem kell hozzá teljesen sötét szoba.
Kontraszt: 1200:1
Képméretek: 4:3 & 16:9 tetszőlegesen választható
Kivetítés: szemből, hátulról, szemből mennyezetről, hátulról mennyezetről
Hangszoró: sztereó
Lámpa élettartam: kb 20,000 óra normál módban, eco módban mégtöbb.
Lencse: Manuális fókusz ,digitális zoom 5 tagból álló lencse a jobb minőség érdekében ellenben a 3 taguaknál sokkal jobb minőséget ad, képen látszik.
Kivetített kép mérete: 50"-120"
Teljesítmény: 100w
Méretek (mm): 320 x 270 x 118
Nettó tömeg: 3 KG
Zajszint: 28db
Bármikor be és kikapcsolható,nincs szükség utólagos hűtésre, nem kell hozzá szünetmentes tápegység , nehogy meghibásodjon áramszünet esetén.
Olcsó üzemeletési költség,megbízható minőség,olcsó ár.
Felhasználható:
Nagy felbontású és nagy méretű házimozi, üzleti prezentációk,meetingek,….
Multimédiás oktatás; TV, videó, nightclubok, Videó játékok (PS2/PS3/XBOX360...)és PC játékok;
Legkedvezőbb áru LED technológiás projektor széleskörü felhasználási lehetőséggel.
2 év gyártói garancia.Tartozékok:
Kézikönyv
Tápkábel
Videokábel : HDMI
TávirányítóBasic info
&
Optical Engine
Projection technology
LED+Single LCD Technolog
Brightness
2200(30% higher than other HID projector)Brightness uniformity
85%Resolution
max support 720P, 1080i, 1080PContrast ratio
1200:1High Definition
1080P, HD compatibleNoise
28dBOffset
80%Dust-Proof
Yes, patented dust proof engineAspect ratio
4:3/16:9Power
&
Lamp
Lamp type
LED(Cree XR-E Cool White LED lamps)Lamp life
Normal mode: 20,000 hoursPower consumption
<100WWarranty
2 years' warranty( Lamp included)LENS
&
Others
Screen size
50'--120'Projection method
Front/Ceiling/Rear Front/Rear CeilingKeystone correction
± 12 degreesLENS
5 Glasses array lens, supporting FULL HDInputs
&
Outputs
Interface
HDMI/Composite Video / S-video / VGA/ YUVTV tuner
Cable TVAudio out
2 x RCAWireless Audio out
Music2FMPackage
info
Net weight
3.0 kgsGross weight
5.4 kgsProjector size(mm)
320x268x118Carton size(mm)
420x340x220Panel color
White/BlackCertificate
FCC, CE, RoHS[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
-
gabcsikovo
csendes tag
Sziasztok
Megrendeltem LG AH215 talán már kedden lehet érte menni.. Ott durrant el a madzag.., volt egy uj 50" plazma ma mentem volna érte , de a faszi felhívott hogy ne is menjek mert beüzemelték és pixelhibás a készülék
Remélem hogy jó választás lesz az LG AH215........
másik dolog írta harsanyiz ezt a szürke bútorlap dolgot ami ugye ott ezüst .. milyen legyen a bútorlap?
Fehérem az tuti van pár tábla a mühelyben De jobb a szürke és melyik [link] ? És ugye prégelt vagy teljesen sima?
Másik kérdés mire kell figyelni a projektoroknál kikapcsolás stb?? Sajnos még ilyen masinám nem volt
Köszi srácok -
gabcsikovo
csendes tag
válasz szaszlaci #2126 üzenetére
ja bocs elírtam alumínium
van sima korpusz illetven frontfehér is ugye a prégelt fehér már alapból nem jó mivel enyhén rücskös
Azért gondoltam a táblát ,mert nem akarok festegetni...erre meg rakok 4 rejtett képakasztót, vasalatot...és már fent is van a falon[ Szerkesztve ]
-
-
gabcsikovo
csendes tag
ne kötekedj
Na de a viccet félretéve ...
A hang milyen rajta?? Alapból vegyek egy erősítőt és hangfalakat?
Illetve mi kell még hozzá (ha kedden vagy szerdán meghozom) ?
A vetítési felület megoldva azzal nem lesz gond ...Ha nektek bevállt a bútorlap illetve a farost akkor az nekem sem lesz gond..[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
nekem ilyen távirányítom van [link] és eddig mindenre be lehetett tanítani (Thomson, ROC 3205 )
[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
Megjött a gép ....nagyon durva.. lg ah215
Annyi lenne a kérdésem hogy anya már a kedvenc sorozatait is ezen szeretné nézni......
Elég melegnek tűnik így egy film vetítése alatt is és anya bizti egyhuzamba nézné kb 5 órát ha nagyon ráér...
Mi a véleményetek?? -
gabcsikovo
csendes tag
válasz szaszlaci #2183 üzenetére
tehát akkor mehet 5 órát is?
Most túl vagyunk az első filmen....nem tudom kicsi hányinger és szédülés van (Nálam és a gyereknél is)...szerintetek ez lehet a rossz beállításoktól? kicsit talán túl fényes volt lehet ezeken még állítanom kell....vagy a vetített kép volt nagy...Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata?? -
gabcsikovo
csendes tag
no para srácok ...megvan az erős fejfájás es hányinger oka...ami nem más mint az infulenza (már láz is van)
szerencsére megint az ünnepekre nyaltuk be..
Köszönöm hogy idióta kérdéseimre válaszoltatok.
És kívánok mindenkinek
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
ui:természetesen még lesznek kérdéseim nem menekültök -
gabcsikovo
csendes tag
Na megvan a következő problémám Szeretném a projektort felköltöztetni a helyére....
Ugye adott a projektor ide jön a jel a seltekán [link] keresztül, ami média player illetve DVB-T vevő...
A kép tökéletes ...csak hangot nem tudok rá varázsolni...
Légyszi segítsetek
selteka:
Csatlakozások a hátlapon:
• HDMI
• SCART
• SPDIF
• Antenna bemenet
• Antenna kimenet
a számítógépet nem szeretném felvinni[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
ja bocsi..
illetve van még ez a samsung HT-DS100 5.1 hangrendszer DVD lejátszóval [link]
elnézést a linkért de csak itt látszik a hátlap
hogy tudnám én ezt összevarázsolni??
Amikor simán a dvd lejátszóban megy a dvd annak van hangja...de nekem a media player-é kéne igazán...mivel azon van a tv jel ill filmek[ Szerkesztve ]
-
gabcsikovo
csendes tag
sziasztok
Van egy LG AH215- ös készülékem... Nagyon meg vagyok vele elégedve, a család kedvence .
Az lenne a kérdésem ,,,, tudom hogy nem támogatja stb... De lehet-e vele valahogy 3d filmeket nézni?
Illetve ha igen akkor milyen szemüveg kell hozzá? -
gabcsikovo
csendes tag
ja még valami...a farostlemez igenis jó ötlet...nekem az van festett fehér és érintőlegesen nagyon finoman fel van csiszolva..de csak éppen hogy a lehető legfinomabb vizes paírral,és alig érsz hozzá....Nekem eddig bevált...
Bár még vásznam nem volt ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest