Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) #95590400 válasza BBéci (#2950) üzenetére


#95590400
törölt tag

az ilyen jellegű, most aztán bevágtatunk a magoss lovon, oszt jóóól belefingunk a nulláslisztbe öblöset hozzászólásnak csak akkor van értelme, ha az ember látta az adott cuccot, meg milyen körülmények között mire használják. (lásd pl. azon a helyen, az etetett anyaggal a vetítési távolságról mire képes).
én nem venném meg házimozizásra, mert tényleg nem arra való. digisportot, de még csak sportközvetítést se tudnék nézni 5 percnél tovább, csak ha fegyverrel kényszerítenek. látni sem láttam még a projektort működés közben
ennek ellenére - nem csak az itt olvasottak alapján - szerintem arra, h hosszú távon tv műsört nézzenek rajta nagy méretben, meg néha betoljanak valami avit, dvd-t egy sötét szobában, ideális választás.
az biztos, nem én vagyok a célközönsége. de 6-7 évvel ezelőtt, ennél rosszabb vetítőket loptam néha haza, csorgó nyállal házimozizni.
nekünk, alja fíreg, igénytelen pórnépnek mindig is csak ez jutott. aljafíreg, igénytelen műszaki eszköz.

[ Szerkesztve ]

(#2952) szaszlaci válasza BBéci (#2950) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ugye a LED meghajtás már alapból megfelelő spektrummal és fényerővel világít. Szóval nem kell korrekciózni a DPD-vel elektronikusan, a kontraszt rovására.
Akkor nem olyan pocsék az a 2000, nem?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2953) pH03N1xM válasza Chiller (#2945) üzenetére


pH03N1xM
tag

Meg meglatom. Nem BPen vagyok egyebkent :) Jatek temaban mire gondolsz? Jatek jatekra, vagy siman a 3d filmtemara? Jatekokbol szerintem nincs amelyik tamogatna ilyen megoldast, noha nem vagyok otthon a temaban. (utoljara talan 15 eve jatszottam...)

[ Szerkesztve ]

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2954) BBéci válasza szaszlaci (#2952) üzenetére


BBéci
titán

A SIM2 Mico50 fényerejét és képminőségét mélykék burkolatú, dedikált moziszobában vizsgáltam pont elegendőnek tűnt. Nem 270 lumenes.
Nemrég azért támadtatok, mert védtem a LED technológiát. Írhatok én bármit, mindenbe beleköttök.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2955) #95590400 válasza BBéci (#2954) üzenetére


#95590400
törölt tag

fogalmazzunk úgy, h a czementezés eddig is csak akkor volt, ha valamit csak azért írtál ide, h arczozhass vele. ahogy pl. most is közölted velünk azt az arany vegyértékével vetekedő infót, h bíborbanszületett konstantin szülőszobájában teszteltél egy 5 millás led vetítőt. szerintem alig győznek majd hálálkodni ezért a fórumozók tömegei...
én úgy gondolom, arról volt szó, h az emberi áron elérhető led-es megoldások a felbontás és a fényerő/kontraszt miatt sokunk számára még nem jó megoldások házimozira. ha ez az elsődleges cél, akkor szaszlaci valóban ellene volt.
persze lehet, h tévedek, és rosszul értelmeztem az álláspontját.

[ Szerkesztve ]

(#2956) yodamastah


yodamastah
őstag

A Mico50-et megmertem, d65-re kalibralva 500-600 lumen kozott van zoom allastol fuggoen. Ez teljesen passzol is egy 220-240cm-es 1.0-as vaszonhoz.

A mostani olcso ledes vettitok felejtosek mozira. Probaltam parat. Tenyleg aranyosak, es tok jo kicsik meg minden.... De kepminosegben gyenge volt mind. Fenyero az kezd lenni mar, de kalibralhatosag meg siznhelyesseg az sehol, szivarvanyoznak mint allat...stb. Jatekszerek ezek, nem mozi projektorok... Az biztos ilyen mindennapos buli projektornak meg TV adast vetiteni 100-150cmkepatloval teljesen jo ami mar 300 lument ki bir szenvedni magabol, na de mozira....

En is varom mar az also kategoriaban a LED meghajtast, de valahogy tisztesseges LEDes mozi projektort meg csak a felso kategorias gyartoktol lattam eddig horror aron.

Az Optoma HD20at meg ne vegyuk mar referencianak. Az egyik leglapabb legolcsobb 1080p DLP. Beallitva 1500:1 sincs a kontasztja. Jo mert olcso es 1080p, de kb ennyi. Sok mindenre hasznalhato, sokaknak boven megfelel, de messze van egy igazan jo hazimozi projektortol.

[ Szerkesztve ]

(#2957) BBéci válasza #95590400 (#2955) üzenetére


BBéci
titán

Ezt írtam tegnap, amire ritka suttyó módon válaszoltál: "a 270 lumenes fényerő még tökfekete falú és mennyezetű helyiségben is kevés. A 2000-es specifikált kontraszt úgyszintén.
Vicc kategória ez az elgé, ha mozizásról beszélünk."

Ez tartalmát, lényegét tekintve ugyanaz, mint amit a #2955 második felében "felbontás és a fényerő/kontraszt miatt sokunk számára még nem jó megoldások házimozira" elővezettél.

Arra kérlek, fejezd be a személyeskedést!

(#2956) yodamastah
Teljes mértékben egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2958) Leslie67 válasza BBéci (#2957) üzenetére


Leslie67
tag

Mindenben egyetértek.

A HD20-at még az Epson 3200 is simán és lazán leverte úgy, hogy közben semmi, de semmi rambózás azon túl, hogy az elhelyezhetősége messze-messze felülmúlja az alap dlp-ket.

(#2959) szaszlaci válasza BBéci (#2954) üzenetére


szaszlaci
addikt

Látom, te már csak azt látod, hogy jujj, beléd kötöttek a csúnya fórumozók. Még csak véletlenül sem próbálod megérteni más mondandójának lényegét. Kb ugyanazt írtuk, csupán a kontraszt körét javasoltam újragondolásra. Ráadásul nem is kijelentettem, hanem kérdeztem.
Látod, Avman képes megérteni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2960) #95590400 válasza BBéci (#2957) üzenetére


#95590400
törölt tag

egyelőre még nem személyeskedtem. azt arról fogod majd észrevenni, ha könnyes szemmel esel be a modis topikba és rémálomban forgolódsz lefekvéskor az ágyacskádban.
Ez tartalmát, lényegét tekintve ugyanaz, mint amit a #2955 második felében "felbontás és a fényerő/kontraszt miatt sokunk számára még nem jó megoldások házimozira" elővezettél.
hátö. én veled ellentében pejoratív jelzőkkel sehol nem ekéztem még mások műszaki beruházását, meg filmezési szokásait a projektorán. szóval, ha lehet, ne tegyünk már egyenlőségjelet a kettő közé. ezt egyébként jóval bunkóbb dolognak tartom, mint kijelenteni a ki mekkora faxfej. csak ha már így a suttyóságról beszélünk.
egyelőre itt neked még csak ex cathedra kinyilatkoztatásokkal sikerült megajándékoznod bennünket (olyan gyöngyszemekkel pl. h minimum 100k-s vászon, meg 150k-s ledes proji 5 milláshoz mérése, mi vicc kategória, mi nem, illetve a Kábelezés Könyve az Utótestamentumból, Zsoltárok a Mazzagokról, meg ad notam Én uram ezt láttam a saját szemeimmel).

[ Szerkesztve ]

(#2961) #95590400 válasza yodamastah (#2956) üzenetére


#95590400
törölt tag

Az Optoma HD20at meg ne vegyuk mar referencianak.
tudom sokaknak fura, de ez itt nem egy av fórum, ahova a pénzeserszényeket fújja össze a szél (én mondjuk ezt szerettem is mindig a prohardverben).
ugyan nem ismerem a projektor eladási mutatókat, illetve a vásárlási szokásokat, de az ide betérő potenciális projektor vásárlók jó részének, illetve az én ismeretségi körömnek kb. ez az összeghatár lenne az, ami még belefér, és megfizethető. szóval azt gondolom, igenis vehetjük referenciának. sőt, mivel a legolcsóbb vetítő, talán épp ez legyen az alap referencia, h mennyit rádobva, mit kaphatunk felette. de ezt csak az én gyakorlatias és szerényebb anyagi származtatású kispolgári hátterem mondatja velem.
de ha már itt tartunk: ezelőtt pl. 5 évvel, 10 évvel (ha eltekintünk a felbontástól), ezekkel a paraméterekkel kb. milyen vetítőket lehetett kapni és mennyiért? és akkor ezekről a vetítőkről mit is mondtak a tesztek vagy a hivatásos megmondóemberek?

[ Szerkesztve ]

(#2962) Leslie67 válasza #95590400 (#2961) üzenetére


Leslie67
tag

Megértem a pénz oldalát.
A múltba nem menjünk visza mert régen akinek volt egy 55 centis fekete fehét tv-je ahhoz szinte az egész utca járt, hogy láthassák az embert a dobozban!
Sokmindenben igazad van, de a múltra ne tekingess vissza mert a jelen a mérvadó.
Régen mikor vettem a projimat akkor igen is elismertnek számítot(most sem rossz),de most ugyan azon az áron egészen jó projikat lehet kapni és akkor az akkori FORINTUNK jóval többet ért mint a mostani forintunk. Ha jól emléxem akkor 380-ért vettem, de nem bántam meg.
Az igaz, hogy BBéci néha elrugaszkodott hasonlatokkal él, de abban igaza van, hogy egy bizonyos szint alatt ne foglalkozzunk vetítősdivel mert nem azt kapod a pénzedért amit jogosan elvárnál.
De működik másképp is a dolog ebben igazat adok Neked!
Már soxor éltem a szinvonal alatti nők példájával, de életszerű a hasonlat!
Voltam én is fiatal és annak idején jártunk diszkóba. Szerettünk volna jócsajokkal összejönni és meg ba...rátkozni velük,mint minden értelmes és életre való férfiember.
Nekem nem jött össze a jócsaj a haveromnak sem, de talált magának egy szószerint színvonal alatti nőnemű lényt akit magáévá is tett szépen. Hamár eldöntötte, hogy Nő lesz neki az nap akkor ...
Hazafelé beült a haver a hátsó ülésre és rettenet büdös lett tőle mert hozta az "emlékét" a nőnemű egyén "jóvoltából". Nem részletezem mert találkozhattatok ilyennel ti is.
Na én az ilyet SOHA!!!!
De látod és tudhatod, hogy 80-100 Kilós nőket is elvesznek ...
Projit sem vennék olyat ami nem üt meg egy bizonyos szintet.
Ezt cinikusság nélkül írtam.

[ Szerkesztve ]

(#2963) szaszlaci válasza Leslie67 (#2962) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az emberek nagy részének nincs 380 ezre projira. Aki meg kínkeservesen összespórolja, holott neki ez sok (de az okos hozzáértők rábeszélték a fórumon), az egyszerűen hülye, meg is érdemli.

Amúgy az egyik képeden láttam egy rakat DVD-t. Akkor Te DVD-t nézel? Hát pedig az tényleg fos, még egy nagyobb TV-n is.

Folyton a ronda nő példa.. A pénzre csak a buta nők buknak. Akinek kicsi a pcse, projektorral, kocsival, semmivel sem lesz nagyobb. Ezt meg a nők (mind) messziről megérzik.
Aki egy 100 ezer fölötti HD projektort általánosan leszaroz, az megérdemli az ilyen buta, pénzre menő nőkkel való nyűgöt.
(Ez nem személy szerint neked szól, csak folytattam a példádat.)

Ui: mondhatnám, hogy nem veszek Jamo hangfalat, mert nekem az nem üt meg egy bizonyos szintet. Attól még nem szarozom és hasonlítom olyanhoz, mint Te is teszed.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2964) sebipayne válasza szaszlaci (#2963) üzenetére


sebipayne
tag

Sajnos a nőknél igen is számít a pénz, mint ahogy Popper Péter is megmondta. De nem is ez a lényeg, mert nem egy projektor vagy egy BMW miatt fognak összeházasodni az emberek, de az anyagi biztonság bizony minden nőnek fontos, nem csak a butáknak.

Egyébként egyetértek azzal, hogy vehetjük alapnak az Optoma HD20-at és azzal hasonlítsuk össze a többi alsó kategóriás 1080p projektort, hogy megéri-e a plussz ráfordítást.

Most a HD20 az árgép szerint bruttó 264K, míg pl az Epson EH-TW3200 meg 285K. Ez "csak" 21ezer különbség ami valakinek már biztosan necces kategória, de érdemes megvizsgálni, hogy vajon mennyivel nyújt többet az Epson 21K-val több pénzért.

(#2965) szaszlaci válasza sebipayne (#2964) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az anyagi biztonság és a kocsival megyek csajozni közt van némi különbség.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2966) Chiller válasza pH03N1xM (#2953) üzenetére


Chiller
őstag

Játék játékra :)
FPS, vagy versenyautós (vagy bármilyen) játékra.
Itt pld. a Batman AA-t tesztelték, csak ilyen shutteres cuccal, az meg engem hidegen hagy:
http://www.projektor.hu/3d+vetites+belepo+aron.html

(#2967) Leslie67


Leslie67
tag

Számomra érdektelenné vált ez a "szemétdomb".
Azt gondoltam kezdetben, hogy ennél értelmesebb emberek osztogatják az észt.
De rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van ezért törlöm az elérhetőségét ennek a topiknak.

(#2968) Lipton válasza #95590400 (#2961) üzenetére


Lipton
őstag

Na igen, ebben azért van valami...

(#2969) yodamastah válasza Chiller (#2966) üzenetére


yodamastah
őstag

Bazz ne viccelj... ott van a cikkben a versenyautos video is :D Egyebent kerdezz nyugodtan, a videon en vagyok :)

HD20-at azert nem vennem referencianak mert eleg gyenge lett. Egyszeruen keves a kontrasztja. A Samsing a600bol sokkal tobbet birtam kihozni, es az is marha olcso most mar. ALapvetoen nincs gond azzal hogy 200-300e kozott keresnek sokan vetitot, ez teljesen termeszetes.

A legjobb ar teljesiteny aranyu hazimozi vetitok jelenleg 500-es 1200e ft kozott vannak. Ez az az arkategoria ahol meg szepen no a kepminoseg. Az e feletti minosegert mar irrealisan sok penzt kell fizetni.

De en teljesen mgertem ha valaki azt mondja hogy marpedig max 200e ft is sok vetitore, es neki boven jo az amit a belepo kategoria tud. Nem vagyunk egyformak.

En mindenesetre a felso kategoriatol a legaljaig eleg sokmindent latok es nyomkodok, ezen kivul meglehetosen sok idot es energiat oltem abba hogy kialakjulon arrol egy kepem hogy mitol jo a vetitett mozis kep. Es ehhez igen erosen ragaszkodom is. Az igenyeim biztosan jelentosen elternek az atlagtol, es ez hatarozottan az fele terel hogy a vetitok teljesitmenyet elsosorban minoseg oldalrol kozelitsem ne az ar felol.

[ Szerkesztve ]

(#2970) Chiller válasza yodamastah (#2969) üzenetére


Chiller
őstag

Az ok, de Acer-t nem akarok venni.
Tulképpen egy HD20/TW3200/ilyesmi van kinézve, amit majd később - ha lesz rá keret - kibővítenék egy 2 db-os szettre polárszűrőkkel. A full HD feltétlenül kell, shutteresben pedig ilyen nincs, sőt egy ideig tudtommal nem is lesz.
De egyébként is tartózkodom a villódzásos megoldásoktól...

(#2971) pH03N1xM válasza Chiller (#2966) üzenetére


pH03N1xM
tag

Tamogatjak vajh ezek a jatekok a 2 projektoros megoldast? Az nvidia 3d gondolom csak a sajat shutteres megoldasat tamogatja. ATInal nem latok ilyet (raadasul ez az eyefinity, amit en lejatszashoz hasznalok eleg gyengecske, fajdalmas EDID overrideok kellenek - sajnos ati hozza a szokasos sw szinvonalat), Matroxnal a DualHead2Go jonak tunik, de gondolom 3Dben sovany lehet. Egyiknel se latom a 2 projektoros megoldast kiemelve.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2972) pH03N1xM válasza pH03N1xM (#2971) üzenetére


pH03N1xM
tag

Hm, visszavonom, ugynezki, hogy az iz3d driver tamogat 2 projektoros megoldast. Adok neki egy probat ;)

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2973) yodamastah válasza Chiller (#2970) üzenetére


yodamastah
őstag

Shutteresben van fullhd 3d (ketto volt mar nalam is SONY VW90ES, JVC X3), csak DLP ami nem nagyon akar beindulni. AZ olcso meg foleg odebb van. De ha lesz gyors DMD controller, akor valszeg a legolcsobbak is tudni fogjak a 120hz-et.

Polar szurossel az a bibi hogy a polarizacio megtartasahoz ezust vaszon kell. SZoval kulon vasznad kell legyen 2D-re meg 3D-re.

Acerrel kiprobaltam vagy 7-8 jatekot, es igazan scak az iRacing volt jo vele. Az nagyon jo volt. Nem tudom miert, a tobbi farasztot igen rovid ido utan. iRacinget jol be tudtam allitani, es tok termeszetes volt jatszani vele. Talan azert mert nem voltak allandoan kozeli targyak amire figyeltem, hanem folyamatosan tavolra neztem jatek kozben.... Sajnos versenyzesre nem az igazi a 3D a vsync lag miatt, de ezt mar korabban kifejtettem.....

[ Szerkesztve ]

(#2974) pH03N1xM válasza yodamastah (#2973) üzenetére


pH03N1xM
tag

Ezert akarom osszehasonlitani a dolby3d vs polarszurot otthoni korulmenyek kozott. (sima vaszon van, kivancsi vagyok, hogy polarszurovel milyen lesz). A dolby3d eleg korrekt egyebkent.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2975) Chiller válasza yodamastah (#2973) üzenetére


Chiller
őstag

Na de ezek 1,5-2 guriga árúak...
Akkor már bőven jobban járok feleannyiért két TW-3200-al pld, és a villódzást is egyből kizárom.
A vsync lag alatt a késleltetést érted? Az engem (annyira) nem zavar. Öreg vagyok már, igazi kocajátékos ;)

[ Szerkesztve ]

(#2976) yodamastah válasza Chiller (#2975) üzenetére


yodamastah
őstag

Semmi gond, teljesen jo a 2 projektoros megoldas. Nyilvanvalo hogy ha jatszani kell, akkor folsoleges venni egy 1-2 millios, mozifilmekhez hangolt kepu hazimozi vetitot.

Vsync lag persze kesik kicsit a kep a kormanyhoz kepest. Szimulatorral egy laza fel sec koridoben egy 4km-es palyan. Nem tunik soknak de az. Masik hogy a finom csuszasokat sokkal nehezebb megfogni igy. Sokkal jobb vsync nelkul vezetni.

Persze polar szurossel vagy infitec szurokkel nem kell vsync ugyhogy hajra :D

[ Szerkesztve ]

(#2977) stifi82


stifi82
aktív tag

Nem olvastam végig a commenteket ez biztos többször visszatérő kérdés.
Nézegetem projektorkat és írják:
Natív felbontás: SVGA (800 x 600)

Támogatott felbontás tömörített: UXGA (1600x1200), 1080p(1920x1080)
most akkor ha készülék hdmivel össze van kötve tudja full hd is vagy csak a 800x600
vagyis a full hd hogy nyerhető ki a készülékből?

(#2978) pH03N1xM válasza stifi82 (#2977) üzenetére


pH03N1xM
tag

Ez azt jelenti, hogy 'szepen' megmutatja a fullhd kepet (szoval kotheto ra hdmi kabellel barmi), csodaszep 800x600as felbontasban. (gyakorlatilag alacsony a felbontasa, es egy videofeldolgozo elvegzi a kep atmeretezeset) Az eredmeny eleg csunyacska lesz, de lesz kep.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2979) stifi82 válasza pH03N1xM (#2978) üzenetére


stifi82
aktív tag

Ok nagyából értem akkor olyan érdemes venni ahol nagy alapból a natív felbontás.
köszi a választ
Mekkora natív felbontás mondható tutinak?

[ Szerkesztve ]

(#2980) pH03N1xM válasza stifi82 (#2979) üzenetére


pH03N1xM
tag

Pontosan. Celtol fuggoen: prezentaciora eleg az XGA altalaban (1024x768) - mondjuk manapsag szinte egyeduralkodoak a 16:9-es monitorok, szoval oda is valami hasonlo aranyu kene, hogy ne legyen meglepetes, jatekokra a jatekok nativja, hd filmekhez meg ugye ami kepes fullhdra (vagy ha sovany a keret, akkor min. 1280x720ra). Penztarcatol es igenytol fuggoen.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2981) Chiller válasza yodamastah (#2976) üzenetére


Chiller
őstag

Ez most szarkazmus akar lenni?

Mert akkor nem értem...

Tehát akkor a polár az jó megoldás (nyilván megfelelő vászonnal) ilyen célra?
Input lag amúgy is lesz, rádiós cuccal szándékozom tolni :P

(#2982) stifi82 válasza pH03N1xM (#2980) üzenetére


stifi82
aktív tag

Filmrzésre lenne meg játékra semmi prezentálás.
lumen mennyi legyen értékbe ami már jó?

(#2983) #95590400 válasza stifi82 (#2982) üzenetére


#95590400
törölt tag

valahova szerintem le kellene vésni ezt a legelején:
mire akarod használni, ez most már megvan. ehhez kapcsolódóan, milyen forrást néznél (bluray, 1080p/720p rip, dvd, dvdrip, hd tv adás, digitális, analóg sd tv adás), mivel (htpc, asztali játékosok, médialejátszó)?
mennyit használnád egy évben?
milyen távolságból szeretnél vetíteni?
mekkora képet?
mire akarsz majd vetíteni? vászon, fal, farost, stb.
honnan és hogy tudod elhelyezni a gépet? (szekrény, polc, plafonra szerelt tartó)
milyen helyiségben szeretnéd elhelyezni?
van-e sötétítési lehetőség?
és a lényeg, mennyit szánsz rá?
mert én bármikor leírom, piros, más leírja, zöld, ezen összeszólalkozunk, a gyerek meg megy a fürdővízzel a levesbe...

[ Szerkesztve ]

(#2984) #95590400 válasza stifi82 (#2982) üzenetére


#95590400
törölt tag

hülye fórummotor. 2x.

[ Szerkesztve ]

(#2985) stifi82 válasza #95590400 (#2983) üzenetére


stifi82
aktív tag

- dvdrip, dvd, brrip nézek 1 mbits netel laptopról megy a film
- laptopról mennek a játékok hdmi vel
- napi 2 3 ora
- nézési távolság hogy franko legyen a kép inkább kisebb de jobb minőség 2 2,5 átmérő
- vászonra vetítés
- plafonra
- teljes sötétség létrehozható redőny lemegy
- ár jó legyen a gép 200körül
remélem minden kérdést megválaszoltam
köszi

(#2986) #95590400 válasza stifi82 (#2985) üzenetére


#95590400
törölt tag

még talán csak annyi, h előreláthatóan szükséges lesz-e az objektív mozgathatósága: lens shift, ennek kb. leegyszerűsítve akkor van értelme, ha nem tudod közvetlenül szemben elhelyezni a vetítőt a felülettel, és szeretnéd a képet arrébb tenni. érzésem szerint ez nálad nem él.
ezek közül lehet válogatni:
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Projektor+720p
sokat nem oszt nem szoroz, nagy eltérések nem lesznek köztük. célszerű a kisebb fényerejűt választani.
illetve a legolcsóbb 1080p vetítő, az a
http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-a-600-projektor.html
szerintem egy kicsit dobj rá, és ha a samut veszed, lesz ebben a kategóriában egy teljesen vállalható fullhd projektorod.
a szivárványt meg lehet szokni. lehet az elején furcsa lesz, lehet észre sem veszed.
ami még évi 1000 óra vetítőzésnél szempont lehet, a pilács, ami ált. 3000 óra körül bírja ki.
gyárilag kicsit drágák, de meg lehet olcsóbban csináltatni, felújítással, csak maga az izzó kerül kicserélésre. ez kb. 40k. tehát innen indul a dolog.
ellenben csak szólok, a dvdripet gyorsan el fogod felejteni, eljárt felette az idő, a dvd-hez azért kell egy jó felskálázó, ami mondjuk nem tudom milyen a samuban, de szg-el is megoldható, csak erőforrásigényes. a 720p 1080p-re történő felskálázása már annyira nem nagy ügy, alapból is jó felbontás a 720p.
szóval ezzel a projival a 720p lesz a minimum. ha nincs, akkor meg legalább dvd. úgyhogy betervezhetsz egy nagyobb netet ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2987) stifi82 válasza #95590400 (#2986) üzenetére


stifi82
aktív tag

Bírnám én a nagyobb netet de a kedves T baszik fejleszteni müszaki okok miatt csak ennyit tud adni pedig a kinálatát ha megnézitek ilyen seb nem is szerepel. Most töltöm testdrive 2 már 3. napja estére talán lejön.

(#2988) #95590400 válasza stifi82 (#2987) üzenetére


#95590400
törölt tag

:(
a csomag méretéből ítélve invitelt tippeltem volna...

(#2989) stifi82 válasza #95590400 (#2988) üzenetére


stifi82
aktív tag

Kérhetnék ide aszem invitelt is de akkor is ez sebesség marad múszakik okok 4kmre van a közpönt baszhatom 3 utcával odébb meg megy nekik az 5mbits
szoval én már annak is örülök hogy ez van, ja azt el is felejtetem szakad feszt és nem csinálnak vele semmit azt mondják ez ilyen azért nyomom routerel
Ezt hallgasd meg mikor másik érpára raktak vag érpárt cseréltek vagy tudom is én hogy mi a pontos kifejezése de valami hasonló akkor meg nem volt net szakadás, akkor mikor szakad rá áll az elefánt a vezetékre vagy mi a franc lehet ott nagyon érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#2990) BBéci válasza stifi82 (#2989) üzenetére


BBéci
titán

1280 x 720 felbontású vetítővel jól mutatnak a DVD-filmek, ha a lejátszód (vagy a vetítőbe épített) skálázója elég ügyes. Az említett Samsungot én is ajánlom.
Jó minőségű, csekély tömörítésű 1080-as filmek "beszerzéséhez" a 10 megás internet is türelmet igényel, ezt is saját tapasztalatból mondom.
2,5 méter széles vásznon már elég jól láthatóak a tömörítési veszteségek és a kábelek, lejátszók közti különbségek is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2991) szaszlaci válasza BBéci (#2990) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem értek egyet, a DVD-t nem lehet jól felskálázni. A színekről, kontrasztról nem is beszélve.
Ott a BD rip, viszi az asztali DVD is. Ha nem valami őskövület/gagyi, jól is fog kinézni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2992) BBéci válasza szaszlaci (#2991) üzenetére


BBéci
titán

1280 x 720-ra fel lehet, de legalább Faroudja Fli 2310 kell hozzá. Elég sokáig, 2003. októberétől 2009. végéig próbálgattam ezt legalább 15 különféle lejátszóval és vagy 10 vetítővel. Azóta csak full HD-k voltak nálam.
Meg tudja közelíteni a 720p minőségét. Éppen errőél volt szó pár hete a plazmás topikban, bár az ottani társaság csak 50 colos tévéken nézi, ami nyilván nem annyira analitikus, mintha 2,5 méter széles vásznon vizsgálnánk.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2993) #95590400 válasza szaszlaci (#2991) üzenetére


#95590400
törölt tag

elég jól fel lehet azért skálázni, de soha nem lesz belőle hd minőség. még csak meg sem közelít pl. egy tisztességes 720p ripet.
egy időben szórakoztam vele, h vdub különböző filtereivel átkódolgattam. volt amivel majd 2 napot is ment egy film. léthatóan jobb volt, mint a lanczos ffdshow röptiben, de annyit nem ért.
egyébként meg ott rohaggyon meg a cuda a büdös francba envidijástul-
direkt beruháztam egy 210-es zsugába, elment a 7900 hidegvíz árban. rátettem 4k-t, erre távoli asztalon nem megy a cuda, csak vnc és társai alatt, jóvan, de a mediacoderrel sehogysenem el sem indul, csak ezek a gagyi szájberlinkes meg badaboomos kódolók. itt szopok már vele 3 órája
mondjuk ami télleg durva, h idle csak 4 wattal eszik többet mint az pci-os 1 megás s3 trio

[ Szerkesztve ]

(#2994) szaszlaci válasza BBéci (#2992) üzenetére


szaszlaci
addikt

Oké, hogy mi a jó, az relatív. Gondolom egy BD rip minőségét nem sikerült megközelíteni. (?)
Magam is próbálgattam (azt nem néztem, mi van bennük), és arra jutottam, hogy nekem 32 Coll HD, ahol teljesen jó a DVD. 50-re, pláne a TV, ami szerintem sokkal érzékenyebb a zajra, bűn DVD-t nézni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2995) BBéci válasza szaszlaci (#2994) üzenetére


BBéci
titán

Szoktam hasonlítgatni BD-játszókon ugyanannak a filmnek DVD és Blu-ray változatát. Természetesen óriási a különbség, de például a Realta HQV szinte csodát tesz az "öreg" médiummal.
Előbb is azt írtam, 720-ast megközelítő a végeredmény.
Ha jól emlékszem, a SIM2 Domino 20, amit 2003, októberében kaptam tartós tesztre, 1024x576 felbontású. Más nem lévén, DVD-ket vetítettem vele és óriási élmény volt. 1 évre rá érkezett a D30, majd sorban a többiek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2996) yodamastah válasza BBéci (#2995) üzenetére


yodamastah
őstag

Ejj nekem is volt D20-am par evig :) Jo kis gep volt az, epitettem neki hushboxot mert megorultem tole olyan hangos volt :)

A DVD felskalazasal enis jatszottam evekig. Egy mai BD-hez kepest rettentes. Barmilyen scaler algoritmussal is. Igaz a DVD es BD is 4:2:0 chroma samplinggel keszult hasonlo szinteru video, de az 5x felbontast nem tudja potolni a scaler.

DVD eseteben amugy a leginkabb az a bajom, hogy rengeteg volt az edge enhancementes kiadvany. Neha megnezek 1-1 DVD-t es megorulok az EE-tol. Persze ez is valtozo vannak jo DVD-k. BD-nel errol leszoktak, igaz itt is van par szornyu nezhetetlen fos. Pelda: Vissza a Jovobe nemreg megjelent BD sorozat rettenetesen nez ki az EE miatt.. :(

[ Szerkesztve ]

(#2997) szaszlaci válasza BBéci (#2995) üzenetére


szaszlaci
addikt

A kérdést úgy értettem (csak rosszul fogalmaztam), hogy egy jobb SD BD rip, ami kb 2 Giga és Xvid. Gondolom neked sem sikerült megközelíteni azt DVD-vel. (Persze a BD rip is felskálázva normális dolgokkal.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2998) BBéci válasza szaszlaci (#2997) üzenetére


BBéci
titán

Olyanokat még tévén sem nézek, vetítőn meg pláne. Soha eszembe nem jutna, hiszen éppen arról volt szó, hogy még az eredeti DVD sem elég jó 2 méteres vagy annál nagyobb vásznon.
SD BD rippel még nem találkoztam.
Amióta megvan a második 1,5 terás külső merevlemezem, a 20 giga feletti, tömörítetlen BD ripeket (ISO) gyűjtöm. Talán azt már nem is ripnek nevezik? :F

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2999) #95590400 válasza BBéci (#2998) üzenetére


#95590400
törölt tag

a scene szabályok (ami azért a torrentoldalak is átvesznek általában jelölésre) szerint asszem az a retail. (bluray, hddvd, dvd). vagyis amikor az anyag változatlanul kerül fel. ez mehet image-be, aztán rar-ba, de ilyet már nem nagyon láttam sehol. ált. ua-ba a filestruktúrába megy, oszt kész-
ha bd remux, amikor a hangsávok nagy részétől meg a többi sallangtól megszabadítják, a kép kódolatlan és mkv-ba muxolt a holmi.
ha bármilyen internal jelölést kap, akkor belenyúltak és hozzátettek valahol valamit (ált. plusz hangsáv pl. dvd-ről, mert az adott nyelven nem jelent meg).
a rip, az az anyag átkódolását jelenti. mehet 2 vagy 1 (esetleg 1,5) dvd méret x264 hd-be, 1080p blu ray, vagy 720p blu ray jelöléssel xvid sd-be bdrip jelöléssel, ha a forrás a br disc, és brrip, ha már maga a forrás is kódolt 720p vagy 1080p-
aztán vannak még nyalánk hulladékok, h xvid 720p fél dvd méretben.

[ Szerkesztve ]

(#3000) #95590400 válasza #95590400 (#2999) üzenetére


#95590400
törölt tag

720p blu ray jelöléssel xvid sd-be
720p blu ray jelöléssel. xvid sd-be
mert ha nem teszem ki, mást jelent.
meg asszem az internal az mintha inkább custom lenne jelen esetben.
de egyébként egy normálisabb hd oldalon, a kutya sem foglalkozik ezekkel a marhaságokkal, megvannak a kategóriák, látja, érti mindenki. hulladék meg ritkán kerül fel.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.