Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2651) cantus válasza Leslie67 (#2649) üzenetére


cantus
tag

Tetszik a hasonlatod Leslie67! Máris jobban érthető minden vásárlási, befektetési stratégia. :C

(#2652) #95590400 válasza Lipton (#2641) üzenetére


#95590400
törölt tag

pesten az lsk-nál szerintem meg tudod nézni az alapvető projikat: lcd-dlp. olcsót nem, az ottani ember nyilatkozta asszem a raklapos tecsós hasonlatot.
a szivárványt szerintem meg lehet szokni. lehet pár nap, lehet pár hét. de az agy alkalmazkodó képessége nagy.
az árakkal kapcsolatban nekem hasonló a véleményem mint szaszlacijé. a max, amit kiadnék 150-180k 720p, 250k környéki 1080p vetítő.
az én igényeimnek nem éri meg duplaannyiért egy félmillás vetítő. mert duplaannyit nem fog tudni. persze elfogadnék egy 400k-s lg af115-öt, illetve volt már olyan hónap, amikor ennyi befolyt hozzám, de ez független, egyszerűen pazarlásnak érzem, mert ár/érték arányát tekintve nem nyújtana annyit.
részemről továbbra is azt mondom, szinte bármelyik belépő, tényleg házimozis alapú, nem prezis alapokra építkező (azaz nem nagy fényerejű) 720p/1080p vetítő egy 30-40k környéki teljesen átlagos vászonnal egy hétköznapi nappaliba a célnak tökéletesen megfelelő, kenterbe ver mozi fílingben bármilyen lcd vagy plazma megoldást. teljesen mindegy, milyen márkanév alatt forgalmazzák (néha éppenséggel a márkanévért fizetsz többet). az alapok uazok, általában a csip is, az optikán belül lehet szórás, az elektronika ugyanaz a két tál rizsért készített kínai tömegtermék).
innentől 100k-s sávonként haladva egyre nagyobb fordított arányban csökken az ár érték aránya.

[ Szerkesztve ]

(#2653) #95590400 válasza Leslie67 (#2649) üzenetére


#95590400
törölt tag

hátő. helye válogatja, 2 rúd pickszalámiért állítólag 2 olyan ukrán kurvát kapsz egy egész éjszakára, h ihaj.
thaiföldön meg pár dollárért már szép leányokhoz és csúnya betegségekhez juthatsz. kis felárral még pöcsük is lesz a cici mellé.
:DDD

[ Szerkesztve ]

(#2654) Leslie67 válasza cantus (#2651) üzenetére


Leslie67
tag

:DDD

(#2655) Leslie67 válasza #95590400 (#2653) üzenetére


Leslie67
tag

Nézd avi!
Igazad van abban, hogy feleslegesen jártatom a számat!
A dagatt nőket is elveszi valaki mégis a címlaplányokra rázza ki (sutyiban).
Na ennyit még szerettem volna mondani a hasonlatomhoz. :DDD

Nem azt mondtam, hogy 5-ös BMW az alapszint, hanem az VW Golf-Opel Astra-Peu 308 stb-stb kategóriát ajánlottam. Márpedig azt mindenki tudja, hogy a Deawoo matíz kategória az olyan amilyen Te pedig azt állítod, hogy az is jó.
Jóhát, de nem elég!!!! Az elég az említett autóskategóriától kezdődik.
Én jót akartam a többi a vásárló dolga.

Beszéltem Uffff!
És nem érdekel tovább a dolog. :N

(#2656) BBéci válasza szaszlaci (#2650) üzenetére


BBéci
titán

Mégis mi alapján jelented ki, hogy az Optoma HD600x hozza egy 500000 forintos tévé szintjét? Miben? Kontrasztban, színek pontosságában, mozgásmegjelenítésben? Szerintem ezek egyikében sem, maximum képméretben, de én, aki abszolút vetítő-párti vagyok, ezt az összes tévés topikban hangoztatom, nem venném meg és nem hasonlítanám az említett projektort egy félmilliós tévéhez. Sőt! Ingyen sem kellene.
Hifisként kezdtem, csak utána vettem fel a hobbijaim közé és újságíróként is a házimozit.
Égbekiáltóan vad kijelentés azt állítani, hogy mozira kb. minden jó, ezt visszautasítom!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2657) BBéci válasza Leslie67 (#2655) üzenetére


BBéci
titán

Az említett lim-lom vetítőket még egy Matizhoz sem hasonlítanám, egy ilyen autóval szívesen elszaladnék a közeli boltba bevásárolni, de egy ótvar képet nem néznék másodpercekig sem, mert felfordulna tőle a gyomrom. Durván megzavarná az idegrendszeremet, nem győzné az agyam korrigálni a pocsék látványt. A nagy elektronikai áruházakban szoktak működni legalja kategóriás vetítők, valami förtelem a képük, aki ezt tartja jónak, azzal baj van.
Legalább a Házimozi és Hifi Show-ra kellene benézni, ott meg lehet tekinteni a normális vetítőket egyrakáson, és mellettük néhány gyengébbet is.
Brutálisan átveri magát, aki azt hiszi, hogy 150-200000 forintért elfogadható vetített képet lehet összehozni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2658) #95590400 válasza Leslie67 (#2655) üzenetére


#95590400
törölt tag

semmi offenz nem volt, csak a kurvás témán akartam én is egy kicsit poénkodni. :DDD

én nem vitatom hogy a drágább, nagyobb tudású általában jobb vetítő is.
de azért egy picit komplexebben kezelném a dolgot annál, semhogy vedd meg, mert mindképp az lesz a legjobb neked.
én inkább kérdezek ezzel kapcsolatban: az adott környezetben vajon mennyivel mutat többet? megéri-e a duplaannyit? az én személyes preferenciáim szerint a válasz egyértelmű nem a félmillás vetítőkre, tápkábelre, csodavászonra. mivel egy nagy átlagos konzumidióta vagyok, kis rigolyáimat leszámítva, merészelem feltételezni, h az átlagfogyasztó igényei nem állnak fényévekre az enyémektől.

egyébként meg toyotám van. 2001-es 3 ajtós corolla, vvti. van céges astra is. ha lehet nem ülök bele vissza. és ha valamiért hozzájutok egy nagyobb összeghez, amivel nem tudok mit kezdeni, akkor sem veszek millás vetítőt, hanem cserélni fogom egy 1,8-as ts-re. pedig semmi szükségem rá. de szeretném érezni a seggem alatt a majd 200 lóerőt. mindenkinek megvannak a maga szempontjai, én ha tehetem, nem török pálcát senkié felett, és nem is akarom ráerőltetni a másikra az én cipőmet. lehet nagy neki, lehet kicsi, de mindenképpen büdös.

(#2659) Leslie67 válasza BBéci (#2657) üzenetére


Leslie67
tag

:R

(#2660) #95590400 válasza BBéci (#2657) üzenetére


#95590400
törölt tag

ez szörnyű. rosszul is érzem magam. kérek engedélyt meghunyászkodni. kimegyek a fürdőbe és a tükörnél leköpködöm az arcom, mielőtt felakasztom magam. eme utóbbi aktushoz kérhetek kölcsön egy hétszer átforgatott, 1,5 m hosszú tápkábelt, szigorúan ezüstszálakkal, aranyozott végekkel? nem adnám annál lejjebb, ha már meg kell döglenem.

[ Szerkesztve ]

(#2661) szaszlaci válasza BBéci (#2656) üzenetére


szaszlaci
addikt

"Mégis mi alapján jelented ki, hogy az Optoma HD600x hozza egy 500000 forintos tévé szintjét?"

Árultam TV-ket, tudom mire képesek, az ármegjelölés 50 Collra vonatkozik. Mindenben hozza, kivéve a 100, .. fps-t, de az meg nem hinném, hogy olyan nagyon jó dolog a késés miatt. (Legalábbis nemrég így volt.)

"Égbekiáltóan vad kijelentés azt állítani, hogy mozira kb. minden jó,"

Végül is igaz. Csak én DIY-os szemmel nézem, és összegben gondolkozom.
De még így is azt mondom, hogy nem a legbénább műanyag dobozossal sem élvezhetetlen a rendszer, noha senkinek nem ajánlom. (Nem lesz jó, de élvezhető, ellenben mondjuk ha zenélni akarnánk ezzel.)

Ui: az a bajom, hogy ha valaki idetéved, azt látja, hogy a kinézett 1-200 e Ft-os gépe az egy hulladék, és lehet, vesz egy TV-t ennyiért, hogy majd az jó lesz. Az emberek nagyrészének nincs fél misije ilyenre.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2662) pH03N1xM válasza #95590400 (#2660) üzenetére


pH03N1xM
tag

Ezust/arany nem meno, mar ujabb buzzwordok vannak e temaban. (egyebkent 500k huf alatt valoban nincs csoda, az elfogadhato projektorok mindig 1m-1.5m korul kezdodtek, mas kerdes, hogy kinek mekkora az ingerkuszobe...)

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2663) aeroxr válasza #95590400 (#2660) üzenetére


aeroxr
tag

Szégyeld is magad! A profik, mint én nem hiába cserélik ki a tápkábelt, meg az elmű és a konektor közötti kábelt legyen az bármilyen hosszú! Valamint én csak palackozott CinemaAir ultra II-t vagyok hajlandó használni a moziszobám feltöltésére, mert ugye az sem mindegy, hogy milyen közegen jut el a fény az optikától a vászonig! Szerintem ez a minimum, itt kezdődik!

The truth is out there.

(#2664) pH03N1xM válasza aeroxr (#2663) üzenetére


pH03N1xM
tag

En is orommel ujratekernem a szunetmentes trafojat, es egyenkent vennek bele kondikat, de nem lattam ilyen opciot sehol. Vajh a szunetmentesben levo akksi markaja mennyire befolyasolja a projektor kepet? :) A hdmi kabel kerdes a kedvencem, mindig szerettem a digitalis atvitelnel a kabelminoseg hasonlitasokat. (bizta fuzzy logika alapjan mukodnek azok az eszkozok, nem siman binaris modban...)

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2665) szaszlaci válasza aeroxr (#2663) üzenetére


szaszlaci
addikt

"én csak palackozott CinemaAir ultra II-t vagyok hajlandó használni a moziszobám feltöltésére"

Ezen két perce meghalok :))
Kitehetem aláírásnak?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2666) BBéci válasza szaszlaci (#2661) üzenetére


BBéci
titán

Mindenben hozza??? Nézük meg a Panasonic V20 valós (adatai szerint natívban 5000000:1, de azt hagyjuk) kontrasztját! A negyedét talán tudja az Optoma.
Aki számára élvezhető egy 20-40000 forintos 5.1 bögreszett hangja, annak baj van a hallásával. SZVSZ.
Nekem sincs fél misim vetítőre, éppen ezért nem is veszek olyat, de vackot sem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2667) szaszlaci


szaszlaci
addikt

BBéci!

Nem tőled: "A hdmi kabel kerdes a kedvencem"

Ezt a részt bizony kifejthetnéd. Teljesen komolyan mondom, mert tudom, hogy van eltérés optika és coax kábel közt, sőt még a fajtán belül is. Persze meg is tudom magyarázni (és hallom is). Ellenben a HDMI-nél minden logika ellene van.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2668) aeroxr válasza szaszlaci (#2665) üzenetére


aeroxr
tag

Nyugodtan használhatod aláírásként.

Én avman zseniális hozzászólásán sírva röhögök amióta olvastam, az indukálta bennem ezt.
Senkit nem szeretnék megsérteni, mindenki abban hisz, amiben akar. :R

The truth is out there.

(#2669) szaszlaci válasza BBéci (#2666) üzenetére


szaszlaci
addikt

A Pana V20 2.000.000:1-et ad meg a gyártó..

Egyébként pedig gondolhatnád, hogy ekkora kontraszt nem létezik. Miért is?
Ha azt a szerencsétlen LED-et kikapcsoljuk, a fénypor világít még rajta. + az LCD zár, akkor mondjuk világít 1 Lument a készülék, egészen biztosan. De legyen 0.1.
Ehhez képest a 2 millió Lumen átégetné a falat kb.
(Egy 100-as izzó úgy 700 Lumen. Tehát minimum 30 kW-nyi izzószálassal elérhető fényt fog tolni magából az a TV, ha ez igaz.)

Nem a 20 ezresről beszéltem, de 50-ért már lehet kapni olyat, amivel nézhető a film. De hangsúlyoztam is, hogy szerintem nem jó.
(Mondom ezt úgy, hogy elég vájt fülűnek tartom magam, ezért is építek.)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2670) Leslie67 válasza szaszlaci (#2661) üzenetére


Leslie67
tag

Csak nem bíromki, hogy ...
Nézegettem a barkács oldaladat!
Nagy gratula hozzá!
De tényleg!
Ügyes kezű vagy.
De a 70-es 80-as évek elmúltak amikor a jómunkásembernek kellet mindenfélét barkácsolnia otthonra. Sajnos nagyáltalánosságban olyan is az eredmény. Ha mindenből olcsót vezszel akkor a végeredmény is az lesz. Egy hangfal nem attól lesz jó, hogy csinálsz egy dobozt(amit hozzáteszem ügyesen megcsináltál) amibe teszel 2 hangszórót csinálsz hozzá hangváltót és Jééé működik!
Hanem azt a gyárban jómunkásemberek, jóműszerekkel és műszaki háttérrel kikisérleteznek, hogy melyik hangszóró milyen dobozban hogyan tud a lehető legjobban megszólalni. Mire eljutnál arra a szintre akkorra már egyszerűbb mevenni egy gyári hangfalat és kész. Én is barkácsoltam régen, de akkor még Orion és Videoton hangfalak voltak csak.
Manapság nem fognék hozzá mert nincs értelme. Róól nem beszélve, hogy a nem gyári hanfalat eladni szinte lehetetlen, pedig nem kevés pénz van benne.
Egy kicsit elkalandoztam.

Azt meg nem értem miért KELL elhitetni másokkal, hogy az alap "izék" jó választások lehetnek.
Igen is ki kell jelenteni, hogy van egy alap ezt nevezzük pl. a HD20-nak (amit én nem vennék meg mert láttam élőben) amit ÉRDEMES már haza vinni és élvezni a vetítőt.
Ez az ALAP egy házimoziban! Ettől felfelé lehet, de lefelé NEEEEEEEE!
Mint már soxor írtam rainbow látó vagyok, de láthatod mégis dlp-s vetítőt ajánlottam!!!!
Nem félmillás a cucc, de ennél lejjebb hülyeség venni ajánlani meg NEM lenne szabad!!!!!!
A "jóvanaz" kategóriát ajánlani ugyanojan BŰN mint amikor valaki csak a 10 millás projit tartaja elfogadhatónak.
Figyelted nem használtam szmájlikat! Olvastalak ám!

Avi!
Te (is) egy értelmes ember vagy!
Ne blamáld el a jobbítási igyekezetünket lécci!
Rosszat NEM szeretnénk senkinek sem, hanem a jobb felé próbálunk terelgetni BBécivel!
Naggyából ennyi!

A fenébe is! :W
Pedig megfogadtam, hogy nem írok többet! :N

[ Szerkesztve ]

(#2671) BBéci válasza szaszlaci (#2667) üzenetére


BBéci
titán

Több fórum, több topikjában vitatkoztunk a HDMI kábelekről, nem vagyok hajlandó egy újabbat elkezdeni.
Akinek van rá lehetősége, hasonlítson össze néhány különböző árkategóriájú és minőségű darabot, rögtön látni fogja, mire gondolunk. Egy 3-400000 forintos projektor minőségi vászonra vetített képén egyértelműen kijönnek a különbségek. Persze a jelforrás sem mindegy, legalább egy Dune szintű médialejátszó, vagy egy 50e fölötti BD-játszó kell hozzá.
A plazmás topikban Dorian írta pár hete, hogy a noname HDMI kábelét hasonlította a Venice lejátszóhoz mellékelthez, amit hónapokig ki sem bontott, csak a teszt miatt vette elő, és legnagyobb megdöbbenésére jelentősen jobbnak látta az utóbbit. Azóta már keresgél valami még komolyabbat, pedig csak egy 50 colos Samsung C530-asa van. Korábban ugyanúgy lehetetlennek tartotta, mint Te. És nem Ő az egyetlen, akinek leesett az álla, amikor AB vaktesztben meglátta a különbségeket.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2672) szaszlaci válasza Leslie67 (#2670) üzenetére


szaszlaci
addikt

Köszönöm.
Szerintem a házi készítésű hangdobozokról ne alkoss véleményt, mert nagyon-nagyon nem vagy képben.
Igazán jót csak építeni lehet, (például beleszámolva a szobát, mint rendszert). Stb, stb, stb, stb ....

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2673) szaszlaci válasza BBéci (#2671) üzenetére


szaszlaci
addikt

Jó, hát nem zárom ki a lehetőségét, bár elég szkeptikus vagyok vele. Tudod, placebo, durva dolgokra képes.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2674) BBéci válasza Leslie67 (#2670) üzenetére


BBéci
titán

Miért gyártanak a legnagyobbak, pédául Revel, Focal elképesztően jó hangminőségű termékeket? Részben azért, mert rendelkeznek süketszobákkal, ahol tesztelni tudják a prototípusokat. Ezt rengetegen csak számítógéppel modellezik, az eredmény magáért beszél. Természetesen a felhasznált anyagok, alkatrészek is válogatott, csúcsminőségűek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2675) BBéci válasza szaszlaci (#2673) üzenetére


BBéci
titán

Milyen placebo hatás jelentkezik egy olyan vakteszten, ahol fogalmad nincs, mit látsz, mi változik? Ezzel az erővel vetítőket sem kell egymáshoz hasonlítani. Jó a legolcsóbb is.
Az a legdurvább, hogy kivétel nélkül mindig olyanok kételkednek a leghangosabban, akik még soha életükben nem hasonlítottak össze kábeleket és a rendszerük felbontóképessége a béka segge alatt van. Nem rád céloztam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2676) pH03N1xM válasza szaszlaci (#2667) üzenetére


pH03N1xM
tag

En is reagalok ra: akkor kepzelheto el diff, ha az eszkozokben gyengen tervezett kimenet/bement van (ertsd: eppen birja a specifikaciot (vagy nem), esetleg rossz a zavar/zajszures, gyenge tap, rossz tapszures, rosszul megvalasztott videofeldolgozo, stb), es rosszabb anyagbol keszult kabellel emiatt lehet gubanc. De ez nem csak a kabel hibaja, hanem az eszkoze elsodlegesen.

Anno hasonlo design faultot kovetett el egyik kollegam egy 300 DM-es (1996rol van szo, szoval ez meg nemet markaban ertendo) hangkartyanal, ahol siman lefelejtett (!) par kondit es egy kulso puffert (a crystal demo kapcsolasat nem birta hiba nelkul lemasolni, amit adtak referencianak az ickhez). Az eredmeny brutalis lett, ritka szarul szolt, 48Khz-es hangnal agyonvagta a gepet, noha vettek mint a cukrot (sznobhatas effekt). Egyszer ceges osszeroffenesen elojott a tema, kerdeztem, hogy ki volt aki ezt csinalta? Erre rohogve a tobbiek: ahh, o mar nem dolgozik a cegnel...

Visszahivas soha nem volt a kartyara, szoval mindenhol lehet hiba, ez benne van. Jellemzoen a dragabb eszkozok (x2-x3 ar) kb. 20-30%-kal jobb minoseget szoktak eredmenyezni.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2677) Leslie67 válasza BBéci (#2674) üzenetére


Leslie67
tag

Erről beszéltem.
Ettől függetlenül nagyra tartom az otthon "barkácsolókat"!
De az nem olyan mint a gyári akkor sem.
Illetve lehet, de az már nem a barkács árkategória.
És vagy nem vagy csak nagyon nehezen lehet eladni.

[ Szerkesztve ]

(#2678) szaszlaci válasza pH03N1xM (#2676) üzenetére


szaszlaci
addikt

Állj!

HDMI-n ha rossz az átvitel, akkor nem pont, hogy nincs kép?

Az S/PDIF kimenet az egy folyamatos egyirányú adatfolyam. Ha nincs óriási gond, akkor nem szakad meg a hang, csak rossz lesz. (Meg ott van még a jitter.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2679) szaszlaci válasza BBéci (#2674) üzenetére


szaszlaci
addikt

Csak azt felejted el, hogy Te nem süketszobában fogod hallgatni.
Azokról a csúcsminőségű alkatrészekre meg ne vegyél mérget.
Modellezni csakis számítógéppel lehet, T-S arány szerint, ezt a "nagyok" is így teszik, aztán preparálnak a végén.
Túl hosszú lenne ezt részletezni, ásd bele magad a témába, ha van hozzá affinitásod.

Leslie67: Isten ment, hogy olyan legyen, mint a gyári :W

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2680) BBéci válasza szaszlaci (#2678) üzenetére


BBéci
titán

A levegőről jut eszembe, hogy a komolyabb moziszobák elengedhetetlen tartozéka valamilyen tisztítóberendezés, legutóbbi két riportom helyszínén Lux gondoskodott a por csökkentéséről.

(#2679) szaszlaci
12 éves hifis újságírói pályafutásom alatt eléggé beleástam magam a hangdoboz témába, már a sárga földön is túl vagyok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2681) pH03N1xM válasza szaszlaci (#2678) üzenetére


pH03N1xM
tag

Van HDMInel is hibaerzekeles (ECC es BCH), pont a fizikai szintu hibak erzekelesere. (elsodlegesen erzekeles van, nem hibajavitas a cel).
A HDMI specifikacioban benne van, jo olvasmany, ajanlom. Tulmisztifikalni felesleges, normalis eszkozoknel, normalis kabelekkel gyakorlatilag nem lehet differencia, ha megis, akkor a fizikai szintu kapcsolat rossz, ertsd, rossz az eszkoz, vagy eltert a szabvanytol a hasznalt alkatresz.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2682) szaszlaci válasza pH03N1xM (#2681) üzenetére


szaszlaci
addikt

Na és a hiba miben mutatkozik meg, feltűnő hibás pixel? (Nem vagyok benne otthon, azért kérdezem.)
Azt nem tudom elhinni, hogy a szép kép szebb lesz egy jobb kábellel.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2683) pH03N1xM válasza szaszlaci (#2682) üzenetére


pH03N1xM
tag

Gyakorlatilag arnyalati hiba kepzelheto el par pixelen (esetleg a hiba miatt burstosodik a problema, es ciklikusan tobb helyen). Szerintem nem lathato, ha valaki megis latja, akkor valoszinuleg legyeket megszegyenito szeme van :) (mivel jopar milliard ember van, ezt nem zarhatjuk ki teljesen) De annak valoszinuleg a most kommersz szinten elerheto 1080p felbontas is keves, mert zavaroan pixeles.

[ Szerkesztve ]

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2684) BBéci válasza szaszlaci (#2682) üzenetére


BBéci
titán

Szebb lesz a kép, próbáld ki!
Figyeld a színátmeneteket, a sötét részek és az egészen világos felületek simaságát, zajmentességét, az éleket, amik a jó kábellel mentesek minden szőrösségtől. Jobb a dinamika, élénkebbek elevenebbek a színek. A neten elég sok HDMI kábeltesztet olvashatsz, rajta, keresd meg őket!
Íme az egyik: [link]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2685) harsanyiz


harsanyiz
aktív tag

Az LG AH215-ön van usb, azt szerintetek mire lehet használni?:S SVC only ez van a használatiban. Esetleg valaki tudja mire jó ez?
köszönöm

(#2686) aeroxr válasza pH03N1xM (#2683) üzenetére


aeroxr
tag

Lehet h butaság de a hdmi, mivel digitális adatátviteli megoldás, úgy működik mint pl egy usb tehát nagyon leegyszerüsítve 0-ák és 1-esek kerülnek továbbításra rajta.
Ha ez így van akkor ha egy külső hdd-re , tömörítés nélkült felmásolt, FHD anyag megtekintésekor az sem mndegy milyen usb kábellel kötöm a géphez/laptophoz a hdd-t?

Ez a néhány pixel árnyalatnyi hiba mennyit jelent egy FHD anyag kb 2,3millió pixeléből képkockánként? 100-at?

The truth is out there.

(#2687) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Sose foglalkoztam a témával, ki fogom próbálni valami komolyabb gépen.
Bár nem hiszek benne és értelmét se látom, de akkor is.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2688) pH03N1xM válasza BBéci (#2684) üzenetére


pH03N1xM
tag

O istenem, ez de szep volt, en ezt szeretnem alairasnak ;) (a jobb kabel a kvantalasi hibakat is szuri, ugylatom, sot, prediktiv modszerrel visszahelyettesiti a tomoritesi vesztesegeket..).

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2689) pH03N1xM válasza aeroxr (#2686) üzenetére


pH03N1xM
tag

En leirtam a velemenyemet, nekem nem kell bizonyitani a dolgot. De ha mar itt vagyunk:
USB-n ugye CRC van, ami valos hibajavitast jelent, valamint ott van flow control es szinkronizacio is a hibajavitas miatt. (cserebe joval lassabb busz, az, mint egy hdmi kapcsolat) Ne keverjuk a kettot, fuggetlen a ket dolog egymastol.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2690) BBéci válasza szaszlaci (#2687) üzenetére


BBéci
titán

A KáCsa Audiótól letét ellenében el lehet hozni kábeleket kipróbálásra, érdemes élni a lehetőséggel!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2691) szaszlaci válasza Leslie67 (#2677) üzenetére


szaszlaci
addikt

Tessék, 4.000 $. (Nem tartom nagyra, csak a példa kedvéért.)
A hangszóró készlete a párnak drágán, itthon boltból véve kb 60.000 Ft. Váltóját nem ismerem, de csinálok egy jobbat 10.000 Ft-ból.
A dobozt a szobához igazítom, egy gyárinál ezt lehetetlen, hisz nem tudják, hol fogom hallgatni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2692) pH03N1xM válasza szaszlaci (#2691) üzenetére


pH03N1xM
tag

Szamold hozza a gyar elomunkajat es tesztelest, valamint azt, hogy el kell tartani a gyar felsovezeteset (nyaralas, lakas, stb), adozni kell, mukodesi koltsegek vannak, stb. Ugye minden annyiba kerul, amennyit adnak erte.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#2693) szaszlaci válasza pH03N1xM (#2692) üzenetére


szaszlaci
addikt

A lekezelő és hozzá nem értő barkácsolás dumára hoztam a példát. (Főleg a DIY-osok nevében.)
5-10x-es árakról beszélünk, ráadásul nem is alacsony összegeknél.

BBéci: igen tudom, tényleg érdekel a téma, tenni is fogok vele próbát.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2694) BBéci válasza szaszlaci (#2691) üzenetére


BBéci
titán

Nem tudhatom, milyen frekvenciaváltót készítenél, de mondok egy példát.
Az autómban muzsikáló Focal Utopia hangszórószett magashangjai picit tolakodóak gyárilag, amit oldalanként 2-2 kondenzátor cseréjével remekül meg lehet szüntetni. Az 500 forintosok úgy elrontották a hangzást, hogy az botrányos, a kicsit jobb és drágább (2500/db) beépítésével kisimult a hangkép, minden a helyére került. A kondik - az olcsóbb és a drágább - ugyanannak a gyártónak a kínálatából származnak, választhattam volna 10000 Ft/db-osat is, de az erős túlzásnak éreztem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2695) szaszlaci válasza BBéci (#2694) üzenetére


szaszlaci
addikt

Azt én is csak mérés után tudnám, milyet készítenék. Freki-, imp.menet és T-S.
Nem lehet csak kondenzátorokat cserélgetni egy kész váltóban, ez a hozzá nem értésedet mutatja. Ha megmérnéd az átvitelét, látnád, miért nem.

Valamint azt is bizonyíthatja, hogy a komoly tesztelt és süketszobában mért rendszer úgy el van rontva, hogy még az átvitele sem lineáris. Ebben az esetben végülis tök mindegy, mit cserélgetsz.

Ez most nem piszkálódás akart lenni, tényleg így van, ahogy írom.

Ha meg ugyan olyan értékűre cserélted, akkor a "kisimult a hangkép" nem helyes kifejezés.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2696) Leslie67 válasza BBéci (#2694) üzenetére


Leslie67
tag

Én nagyon sajnálom, ha valakinek rosszul jönnek le a hozzászólásaim.
Nem hangsúllyozom NEM lekezelőnek szánom a hozzászólásomat csak én már a barkácskorszakomon túl vagyok. Sajnos a jót a jobbat a mégjobbat meg kell fizetni még akkor is, ha abban a titkárnő gyémánt nyakéke is benne foglaltatik.
Nekem elősször HS501-es Boleró hangfalaim voltak. Kipróbáltunk mi is hangváltót cseréltünk, hangszórót lakkoztunk plussz hangcsillapítót cseréltünk , kiszedtem az egyik közepet "reflexnyílás" gyanánt,2x7 csatornás Pio eq-t tettem rá, hogy jobban szóljon+az erősítőn(Onkyo Tx-DS 434 az első Onkyom) mélly-magas csutka.
Aztán léptem egy nagyot vettem egy JAMO Classic 10-es hangfalpárt.
Érdekes.
Eq kiiktatva, erősítőn a hangszínszabályozók alapállásban tehát lineáris állásba.
A JBL XT-i 100-as hangfalaimban egyszer próbáltam a gagyinak tűnő kábeleket kicserélni.
Nem jött be pedig(ha jól emléxem) Monster THX minősítésű kábeleket vágtam szét.
Amikor a Jamo Classic 10 párt vettem(180.000Ft/pár fizetés 20.000Ft/hó) egy Fóti ismerősöm 200-ért csináltatott magának 2 méter magas 6 hangszórós (2db 25 centis mélly 1db 20 centis közép 1db 13 centis magasközép és 2db magassugárzó) hangfalakat.
Hogyan szólaltak meg?
Előtte KEF hangfalai voltak amik igaz, hogy kisebbek voltak ezért a hangnyomásuk eleve kevesebb volt, de hangzásilag az épített hangfal nem ütötte meg a kisebb KEF-ek részletességét és térleképezését.
Fúha,de elkalandoztam.
Tehát nem sértés volt a megjegyzésem, hanem tapasztalat.
Na mennem kell.

(#2697) szaszlaci válasza Leslie67 (#2696) üzenetére


szaszlaci
addikt

Tudom, hogy nem rosszindulatból mondtad.
Viszont a barkácsolás szó a lekezelő, ha lenne tapasztalatod, tudnád, hogy 100.000 Ft alatti befektetéssel milliós rendszereket lehet összehozni, ráadásul a szobához hangolni.

Ráadásul egy (alap) Yamot felhozni példának.. Ha gonosz lennék, akkor mondanám, hogy Tesco-doboz. De nem mondom, mert nem rossz az, csak kb olyan, mintha a minimal projimmal elkezdeném a Sim2-ket leszarozni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2698) Leslie67 válasza szaszlaci (#2697) üzenetére


Leslie67
tag

Ammmm.
Csak megjegyzem, hogy a Jamo Classic 10 egyáltalán nem volt "alap" hangfal!
Ha régebb óta hifiznél akkor tudnád.

(#2699) BBéci válasza szaszlaci (#2695) üzenetére


BBéci
titán

Nem én cseréltem ki a kondikat, hanem az egyik high-end szerviz és üzlet tulajdonosa, aki mellesleg villamosmérnök doktor.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2700) Leslie67 válasza Leslie67 (#2698) üzenetére


Leslie67
tag

Ezekre nem mondanám, hogy alap.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.