Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
jól van, akkor essünk neki, 1080p projektorból mivel érdemes foglalkozni?
lcd vagy dlp? milyen márkát? és milyen vászont hozzá? mi van a tejüveggel?
ha v20-at veszem plazmából, projektorból mi felel meg hasonló kategóriásnak?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gerlaip
addikt
Találtam egy jobb teljesítményű Acer projektort. Magas fényerővel és kontrasztaránnyal. És olcsóbb is, remélem világosban is jól használható lesz. Sajnos a széles felbontást nem támogatja. Semmi sem lehet tökéletes...
lámavakond
-
redhunter
senior tag
válasz Integra #1902 üzenetére
Szerintem ha teheted nézd meg mindkettőt a dlp-t és az lcd-t is müködés közben mert ha nem vagy szerencsés akkor rainbow látó ami eleve kizárja a dlp-t. Van aki érzékeny rá én például nem . A dlp előnyére hozzák fel általában a magasabb kontraszt arányt. Arra meg hogy melyik projektor felel meg egy v20-nak szerintem nem nagyon lehet válaszolni, már csak azért sem mert egy projektoron szerintem mozizni és itt tényleg csak film nézésről beszélek sokkal nagyobb élmény mint egy 120cm-es tv-n , még akkor is ha nem hozza azt a minőséget.Bár azért egy mai 1080p vetitő elég jó tud lenni, arról nem is beszélve hogyha az ember az első projektorát veszi mindenképp mellbevágó lesz a különbség a tv- hez képest.
PSN - RedFoxHun
-
Integra
titán
válasz redhunter #1905 üzenetére
másképp fogalmazok, azt a hd projektort keresem, ami projektorban hasonló élményt tud adni mint a plazmák közt a v20 alapvetően csak 1080p sport és film nézésre használnám, a forrásanyag kiváló minőségű, ritkább esetben 720p is befigyelne.
persze, mindenképp élőben kipróbálom mindkettőt, nem is kérdés, plazma vs lcd esetén nem vitás számomra, hogy plazma, kérdés, hogy projektoroknál melyik a plazma és miért. ha nincsen ez a rainbow látásom, akkor a dlp inkább? ezek szerint valami vibrálást jelent a rainbow látás?
gondolom az is jó kérdés, hogy mekkora képátlót szeretnék, és milyen távolból nézném..
16:9 vag 16:10? 2,5m x 1,8m helyem simán van a falon, majd berakok fényképet, hátha segít.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
redhunter
senior tag
válasz Integra #1906 üzenetére
Bbécit kellene megkérdezni mert ha valaki akkor ő ért hozzá. Egy mostani 300-400 ezer forintos full hd projektor szerintem simán hozza azt a szintet. Nem beszélve a méretbeli óriási különbségről. Ajánlom még a projektorcentralt ahol minden projektor vetitési távolságát megtudod nézni.
PSN - RedFoxHun
-
daam
tag
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok a témában, olvasgatok lelkesen, és lassan felszívok némi tudást. Arra a kérdésemre megkaptam már a választ, hogy mekkora vászon kell, vagyis valaki ajánlott pár hozzászólással lejebb egy jó oldalt ahol nagyon jól ki lehet számolni a vászon méretét.
Viszont, ha adnátok pár tanácsot, hogy milyen projektort nézegessek, a készülék a nappaliban lenne az elsötétítés megoldható, 16:9-es arányt kedvelem, leginkább videót tv-t néznék rajta. olyan 400 e Ft-ig rááldoznék.Köszönöm a segítségeket!
-
Atapi
senior tag
válasz Integra #1906 üzenetére
a dlp-nél a szivárványhatás abból adódik, hogy a képet az rgb rétegek egymás után vetítéséből állítja elő az eszköz, szemben a legtöbb egyéb technológiával, amikor a három színkép gyakorlatilag egyidőben van jelen közeli rgb képpontok formájában. ez az egymás után vetítés azonban olyan gyors, hogy normál esetben a szem/agy nem képes lekövetni, és egybemosódik. viszont ha valakinek nagyon jó a szeme/agya - avagy érzékeny erre - akkor képes látni az egymás után vetített rétegeket. ez az egymás utáni színkép látás a szivárvány.
hogy ez mennyire jön elő, az nem csak ember, hanem eszközfüggő is, mert nem ugyanolyan gyors az egymásután vetítés a különböző eszközöknél. ráadásul szokható is nagyon a dolog. nekem az elején szinte belefájdult a fejem a dologba, de pártíz óra bambulás után, amikor már nem azzal voltam elfoglalva, hogy jajjdeszépnagyaképwazze, majdnem teljesen megszoktam. mostanában is látom néha, de leginkább csak olyan jeleneteknél, ahol nagyon sötétben van valami nagyon világos, és nem egy helyre fókuszálok, hanem jártatom a szemem (kb akkor jön elő a szivárvány nálam, amikor ujra felveszi a fonalat a szemem a vetítés tekintetében). viszont azt is mondják, hogy ez a látásbecsapás fárasztja rendesen az agyat, szóval vannak, akiknek egy mozidélutánba belefájdulhat a feje...a szivárványért cserébe viszont maga a technológia szebb képet (jobb kontrasztot) biztosít, mint az lcd, és a karbantartási igénye is csekélyebb. viszont a plazmához képest a kontraszt és színtelítettség biztos, hogy kevesebb lesz. cserében képátlóban a többszörösét is ki tudod hozni ha van helyed, ami szerintem simán kárpótol ezért a veszteségért.
-
szaszlaci
addikt
"ráadásul szokható is nagyon a dolog. nekem az elején szinte belefájdult a fejem a dologba, "
Szerintem emiatt felesleges megnézni, attól, hogy valaki látja a szivárványt az elején, lehet hamar megszokja.
Elején nekem is fájt a fejem, de csak ha sokat néztem. (Most nem nézem sokat , de szerintem azzal se lenne már gond, nem fáraszt ki.)Integra: nem lehet így összehasonlítgatni, hogy melyik TV-nek felel meg.
Régebben LCD-t ajánlottam a plazmával szemben, most azt mondom, az LCD projinak csúnya LCD-s képe van (hisz az van benne..), a DLP-n meg a filmet látod.
Talán azt lehetne mondani, hogy a DLP az egy plazma a hibái nélkül.
Azt a feketét, amit egy jó DLP tud, nem fog egykönnyen egy TV hozni, hogy mellette fehér színű fehér is maradjon. Nézz meg egy jobban normális körülmények között, nem akarsz utána TV-t, az tuti!
Ja igen, ezeket sötét szoba mellett állítom.[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Integra
titán
na, olvasva az alapdolgokat, már pár dologig eljutottam a kiválasztási procedúrában.
első az, hogy mekkora a falam, ahova vászon mehet. a vászon mennyezetre szerelt, távirányítású lenne, 16:9 arányú. mivel a projektor is a mennyezetre lenne fejjel lefelé szerelve, ezért a vásznat ehhez kell kiválasztani, ha jól emlékszem külön figyelni kell erre is, hogy hogy van szerelve a projektor, mert a vászon is változik akkor. aztán ehhez a vászon mérethez kell meghatározni meghatározni, hogy a projektor milyen távolságból tudja ideálisan megvilágítani és erre a távolságra felszerelni. ehhez kell megválasztani, hogy a projektor milyen fényerőt tudjon. tudja továbbá a 16:9-et és az 1080p-t és az 1080p24-et, alapvetően erre van szükségem, néha meg 720p sorozatokhoz meg egyes sport közvetítésekhez. számít még az, hogy milyen megvilágításban kell működjön. alapvetően sötétben, két ablakom van a nappaliban és a projektor vetítésének irányára merőleges mindkét ablakom, vagyis oldalról kap fényt nappal. de redőny lesz.
hogy lcd vagy dlp? ez jó kérdés.. amelyiket élőben jobban bírja a szemem, meg szimpatikusabb. a kontraszttal nem tudok sokat kezdeni, de gondolom minél nagyobb, annál jobb. ahogy minél nagyobb egy izzó lumenje, annál hamarabb használódik el.
kábelek meg hdmi, és kész. kéne egy rohadt tervrajz, hogy a kábelek hogy futnak a lakásban..
mit hagytam ki?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz redhunter #1914 üzenetére
Esetleg mutatnál egy linket?
Integra: picit pontosítsunk!
Ha plafonra szerelsz, ott csak annyi a változás, hogy fejjel lefelé kell, különben a plafonra vetítené a képet.Esetemben kb 3 méterről a képátló 80-85 Coll, ha minden igaz. Ez a képméret az, ahol még pont nem látom a pixeleket HD felbontás mellett. (Nem vagyok szemüveges.)
A kontraszt az a leges leges legfontosabb dolog! Attól lesz a kép szép, élvezhető, valósághű.
Itt is a valós kontrasztról van szó, nem a dinamikusról, ahol (TV-nél a háttérvilágítást veszi lejjebb), egy blendét, íriszt nyit vagy zár a fény útjában.
Azt jelenti, hogy az egy pillanatban megjelenített legsötétebb pontnál a legvilágosabb mennyiszer fényesebb. Itt a TV gyártók a 2-3000-es értékeknél is sokszorosat hazudtak, a mai dinamikus 50.000, 1 millió, 7 millió meg aztán semmit nem jelent..A fényerő és az élettartam annyira nem függ össze, csak hogy mondjuk takarékos (kis fényerejű) módban vagy másfélszer tovább bírja. De ez kb minden lámpára igaz.
Elektroda anyag és méret + gázösszetétel ami meghatározza főleg.HDMI, igen. Nálam egy olcsó (de vastag és ferritgyűrűs) 10 méteres átviszi a FHD progressive jelet is.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1916 üzenetére
igen, természetesen fejjel lefelé lógna lefelé, rosszul fogalmaztam
hogy 85 coll vagy 120, még nemtom, de nálam a 120-as is elférne. ez egyben jelenti azt is, hogy drágább, nagyobb projektor kell, vagy egy 85 collra vetítő projektor mint mondjuk a tied, az megtudja normálisan vetíteni a 120-as vásznat is, csak a távolság kell, hogy változzon, hogy ne legyen pixeles? mekkora távolság kell 120-as vászon esetén? 4 méter?
ok, vagyis valós kontraszt adatot kell nézni, ahogy látom, az átlag mai modern gépeké 30000-ret ad meg erre.
én sem tervezek legbrutálabb hdmi kábelt, egy jól árnyékolt minőségi darabot akarok, mert ha azt kábelcsatornázom a plafonba, az sokáig ott kell maradjon. meg nem is akarom túl lihegni ezt a kérdést....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz redhunter #1917 üzenetére
Ahol írt a LED-es gépéről, azt szeretném, ha belinkelnéd.
Integra: valami félre értés volt, ezeket a felbontásra írtam.
Tehát az én szememmel, agyammal ilyen távolságról ekkora vászonméret a max, ahol még nem látom a pixeleket. A proji vetíthet 3x ekkorát is (3x ekkora távolságról), de úgy még a pixelek közti hálót is látnám, hogyha én maradnék kb 3 méterre a vászontól.
Bizonyos határokon belül élesre lehet állítani minden gépet, csak ugye ha túl nagy a kép -> túl nagy a pixel -> látni fogod.
FHD esetén nyilván növekszik a max képméret adott távolságról, és mivel 1,5x több oszlopot vetít ki (1920 vs 1280), ezért a képméret is kb 1,5x lehetne nagyobb adott távolságról (esetemben), ahol még nem látni a pixeleket. (85 vs 120 Coll)
Vagyis ha a kinézett gép képes ekkora képet vetíteni ekkora távolságból, úgy szvsz jól használható.Nem, a 30 ezres kontraszt az dinamikus! (Feltételezem, nem valami speckó lézer-foszfor-LED keresztezésű gépet akarsz.)
Jól beállítva (tehát fekete fekete, fehér fehér) már 1:1000-hez (ezerhez) kontraszt is igen jó képet ad. (TV-nél jóval nagyobb fényerő kell, ott az ezres elég rossz, ha sötétben nézed.)
A 30 ezer azt jelenti, hogy valamikor képes ennyiszer világosabb kép megjelenítésére is az írisz használatával, de ezt nem egy időben, hanem pl egy néger az éjszakában felvétel, utána meg egy jegesmedve a hómezőn.
De néger a hómezőn nem lesz 30k, csak amennyi a valós kontraszt, 1-2-3000 .., amilyen jó gépet veszel.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1919 üzenetére
tehát akkor az első, hogy lemérem a távolságot, hogy milyen távol ülök a vászontól majd, és kitalálom, hogy mekkora képernyőt jó még az adott távolságból nézni. és ehhez kiválasztani a projektort úgy, hogy az még tűéles legyen és ne pixelesedjen? jól rakom össze?
nem akarok fullos milliós lézeres nemtom milyen gépet, nem is venném meg, talán 500ezer még belefér, de azt is már szájhúzva, a p50v20-as pana lenne volna 480ezer, így szeretnék projektornál is itt maradni, nem elszállni.
annyit lehet talán még a projektornál játszani, hogy az usa-ból hozom be, feltével, hogy az amerikai piacon árult projektor egy az egyben tök ugyanaz, mint az európai modell, mert akkor ugyanannyiért talán egy picit jobbat is betudok hozni, mintha ugyanazért európában venném. kérdés, hogy megéri e, ha szervízelni kell, vagy izzót cserélni..
nem tudom, hogy ebben az árkategóriában mi az amivel egyáltalán érdemes foglalkozni, lcd-ben meg dlp-ben.
fhd?[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Integra #1920 üzenetére
Asszem jól rakod össze, ha a pixelesedés alatt azt érted, hogy nem látod a pixeleket.
Ugye van rajtuk zoom is ne feledjük, DLP-nél 1.1-1.2 az elterjedt (azaz 1.2x lesz a képméret), LCD-nél meg 1.5 körül. Projectorcentral.com-on van kalkulátor, nem kell számolgatni. Elvileg pontos.500-ért nagyon jó gépet kapsz, az enyém 1000 dolláros (igaz, ennyiért nagyon jó ár, Batyó /ő volt az eladó/ szerint fél milla alatt nem nagyon alázza semmi - azért írom csak, hogy viszonyítani tudj).
Azt gondolom, hozza a 4-600 ezres, 50 Collos TV-k szintjét. (Igaz, ilyeneket csak itt-ott láttam, amiket árultam, azok megálltak 300 ezernél kb). (Ezeket is csak a viszonyítás miatt írom, hogy el tudd helyezni, meg az állításaim valóságtartalmát elosztani a megfelelő számmal )Európai és amerikai termékek közt gyakran csak elenyésző eltérések vannak. Pl más a színe és a neve. Mindenképp megéri szétnézni, szerintem ebben a kategóriában már jelentős áreltérés lehet.
Lámpa (nem izzószálas) ugyan az, a szerviz, ami problémás, itt neked kell dönteni nyilván, lehetőségeidet mérlegelve.FHD az megdobja az árat, nem kérdés, ezeket is neked kell mérlegelni. Amire rájöttem, hogy mozira túl nagy kép nincs (általános TV-re mondjuk 3 méter és 32 Coll, de ez mozi!)
Ahogy túl jó nő és túl magas fizetés sem létezikUi.: olvasgasd a "tudományos" részét kicsit, hogy működik, mik az előnyei, így könnyebb lesz a döntés. Ilyenekre gondolok, hogy az LCD fakul és beleég a por, ha nem tisztítod, drága bonyolult szerkezet (attól még jó), DLP meg villog az egy chipes költséghatékony megoldás miatt. Utóbbi teljesen digitális a film bitjeitől a tükrökig, az LCD meg analóg.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1921 üzenetére
igen, úgy értettem, hogy az adott távolságból amiből nézni fogom a kiválasztott vászon méretnél ne lássam a pixeleket, zsír, ennyivel beljebb vagyunk
az lcd vs dlp kérdést valszeg úgyis csak megnézés után tudom eldönteni (vagy akkor sem), értem ezt a szívárványos történetét, de saját szememmel kell látni, hogy érzékelem e vagy sem. olvastam hogy már van 3 chipes dlp, de azok meg kb a k.drága szintet képviselik gondolom.. lcd-ből csak ezt az új 4000-res panasonicot láttam meg olvastam róla sokat, sokan agybafőbe dícsérik és elég szép képet vetített, de sokat nemtok róla, csak jó volt ránézni a képére.
az lcd takarításánál a lencse tisztán tartására gondolsz? hetente érdemes letörölnöm? vagy mindig szét kell szerelni és kifújni az elektronikát meg áttörölni a lencséket? mert fejjel lefelé lógó 10kg-os gépet elég vicces lenne így szerelgetni rendszeresen..
az fhd-t úgy értettem, hogy azmiaz?
amire kíváncsi leszek, hogy digitális műholdnál mi lesz, hogy fog szuperálni foci, és egyéb sportmeccseknél hd-ben, mert mozi mellett ez lesz még a kulcsfontosságú.. bár a műhold esetén elkövettem mindent, hogy a legjobb minőségben vegyem a jelet....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz Integra #1922 üzenetére
Mikor azt mondom, hogy nálam egyértelműen DLP, azt nem azért mondom, mert az LCD rossz, hanem mert előbbi sokkal jobb az én szememben.
Eleinte láttam néha szivárványt, most már akkor se igen, ha elkapom nagyon gyorsan a fejem oldalra.
Birtokomban lévő gép 4x-es, tehát ha 50 Hz-es PAL jel, akkor 4x50, azaz 200x lő ki egy képet mp-ként. Ezen felül ha 3 alapszín, akkor 600 villanás mp-ként, ha még fehér szegmens is be van kapcsolva, akkor pedig ez 800 kép, szóval nem kis számokról van itt szó. NTSC 60 Hz, úgy akár 960 villanás. Következik, hogy gép hibájából az átlag 24-5 kép/mp film elég nehezen fog elmosódni, csak szándékos elkenés van, hogy ne ugráljon a mozgás.
Ezen felül szvsz nagy az esélye, hogy az emberek 99%-a hamar megszokja, ellenben mondjuk egy 50 Hz-es CRT-vel.
Manapság ez általános sebesség, vannak 5-6x-os gépek is bőven.FHD = FullHD = 1920x1080
HD = "sima HD", azaz fél HD = 1280x720 (vagy 1024*768, 42 Coll alatti plazmáknál, vagy 1366x768 efölött illetve minden HD LCD-nél, meg még van pár)
480i, 720i = interpolált (asszem), azaz fél képeket rak be, ilyen a hagyományos TV adás (576i), ott 2x25 félkép
720p = progressive, azaz teljes kép, lejátszók régóta (több-kevesebb sikerrel) csinálnak i-ből p-tNem csak a lencse, szét kell szerelni és úgy kitisztítani, levegő spray-al kifújni.
Nem kell naponta, de pár száz üzemóra után illik megtenni, mert amellett, hogy fogja a fényt a por, beleég az LCD modulba (a polárszűrőbe), a végén pedig sokat fogsz fizetni
DLP zárt rendszer, a DMD chipről visszaverődik a fény, így nem kell szabadon lennie, a másik oldaláról le lehet hűteni. Azt is kell pucolni, de sokkal ritkábban és sokkal strapabíróbb. (Ennél a színkerékre éghet rá a por igaz, azt is nehéz szerezni, amúgy nem olyan drága..)
Ezért mondom, olvasgass, hogy egy picivel komplexebb képet kapj róla: 1 és 2 és 3, különösen ajánlott és esetleg 4. Nem olcsó dolog, szánd rá az időt!Háát, műhold, sok jót arról sem hallani. Nekem csak T-Home SD van (nem sokáig, azt se nézem..), de az katasztrófa.
Mindig TV-re mondják, hogy ott egészen korrekt sávszélt kap a HD jel. De ezek nem 100%-os infók.[ Szerkesztve ]
-
Karesz 036
csendes tag
Sziasztok. Én kb 4 éve projektorozom..., szerintem is a DLP a jobb ( nekem is ilyen van HP ep7112) lényegesen pxiel mentesebb a képe.
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1923 üzenetére
FHD, khm, ez kicsit ciki, rájöhettem volna magam is..
nagyon jól megfogalmaztad nekem a dlp lényegét, egész jól megértettem, ezer hála
műholdat meglátjuk, szerencsére nem upc és sem telekom, meg láttam már élőben közvetítést rajta, úgyhogy bizakodó vagyok....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Karesz 036
csendes tag
A másik dolog... a tisztítás... hát nekem mióta megvan még nem bontottam szét, a kontraszt kb. 60% -ra van állítva és ha növelem akkor már nagyon vaít a fehér és nem látszanak az apró részletek.Ezt szubiektív... mindenkinek a szeme után kell állítani.
Akinek nincs ráállva a szeme ilyesmire nem is látja a hibákat.... a haverjaimat teszteltem így. El voltak ájulva a látványtól. Pl.Mátrix, vagy bármi más ilyen kaliberü filmtől. A harmadik dolog ami szerintem nem fontos az izzó élettartama. Kb 4 éve van meg ha jól emlékszem és most tartok 690 óránál... úgy hogy minden DVD -t ezen nézek. Alámpa élettartama 3000 óra.
Szóval mire eléri ezt az időt ki fogom dobni és veszek egy modernebbet... de lehet hogy már előbb. -
Karesz 036
csendes tag
Tehát ... ha MINDEN NAP ... 2 órát nézel filmet....ami szerintem kizárt... akkor ki tudod számolni hogy durván 4,1 év az élettartama, de én csak filmezek és nem hiradót és X fakort nézek rajta. De ha minden második nap nézel filmet akkor 8 év ... mondom én 690 óránál tartok ... és tényleg filmet csak ezen nézem.
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1923 üzenetére
az olvasottak után, rákerestem és a megadott paraméterekkel ezt az egyet dobta ki a kereső.. ár nincsen, de már félek tőle..
találtam egy árat rá neten, majdnem infarktust kaptam, asszem valamit nagyon nem jól állítok be a keresőbe..
felhasználási terület: video és film - házimozi
technológia: dlp
saját felbontás: 1920x1080
hd megjelenítés: hd ready 1080p (fullhd)
saját képformátum: 16:9
csak ezeket adtam meg, és erre dobta ezt a sim2 gépet.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Integra #1925 üzenetére
Karesz jól összefoglalta.
Nekem talán fél éve lehet meg, film + játék, mértékkel mindkettő, takarékos módban 100 valahány óránál vagyok, egy másfélszer ennyi használatot takar. A megadott 2000-től elég messze vagyok még.Keresni nem tudom hogy lehet, ezért is nem szeret senki ajánlani konkrét típust. Mindenkinek más az igénye és a pénztárcája, meg úgyis keresés közben fogalmazódik meg, mi is lenne megfelelő.
A Sim2 nagyon komoly lehet, nagyon komoly árral. Más kategória.
InFocus-ok között tán szétnézhetsz, ha már külföldön vennéd, talán ott jobban megy ez.
Optoma-ról is jókat mondanak.
Hogy a máshonnét nem ismert márkákat említsem. Sharp nem tudom, gyárt-e DLP-t.
ProjectorViews, ahol szerintem elég alaposan, látszólag nem részlehajlóan tesztelnek sok gépet.Ja igen, van egy EIZO monitortest nevű prog. Annak a tesztképeit le lehet fotózni képlopóval, azzal könnyű beállítani a gépet. Minden csatlakoztatott eszköznél külön kell állítani, HDMI-nél is, mert nem egyformák + amit nézel, ott sem egyforma a követelmény (minőség).
[ Szerkesztve ]
-
Karesz 036
csendes tag
Írd be a keresőbe csak a DLP technológiát és akkor többet dob ki... szerintem.
mármint jelöld ki csak a technologit. :-)http://prohardver.hu/dl/s/cl.gif -
Karesz 036
csendes tag
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok, projektor vásárlásán gondolkozok 100 ezer forintig.
Most egy 37"-os nem FULLHD-s lcd tv-m van, nem tudom érdemes lenne-e projektort is beszerezni. Igazándiból csak filmezésre használnám, napi 1-2 óra maximum.
Általában hd filmeket szoktam nézni, nem tudom mennyire jön ez át a képminőség az ilyen árú projektoroknál.Ma voltam Médiába ott azt mondták, hogy mind1, hogy 800*600 vagy 1024*768 as felbontású, mert nagyon nincs különbség. Csak akkor lehet észrevenni, ha prezentálnék.
Ezeket nézegettem: Acer X110, Epson EB-S6.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ebben az árkategóriában mire kell számítani? Élvezhető minőséget kapok-e.
Belátom, hogy realisztikus képet nem fogok kapni... -
redhunter
senior tag
válasz hdcsaba87 #1933 üzenetére
Hello ezek alapvetően prezentációs projektorok , tehát házimozira nem igazán javasolják. Az alacsony felbontása és a 4:3 képarány miatt. Meg azért egy prezentációs projektornak teljesen más a képi világa mint egy hm gépnek , főleg nem hd-ra valók mert elveszik a hd felbontás előnye. De egyébként ha teheted nézd meg müködés közben és ha tetszik vedd meg. Te fogod nézni nem más.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
szaszlaci
addikt
válasz hdcsaba87 #1933 üzenetére
Ne viccelj, egy jó proji színvonalát csak a fél millás TV-k hozzák, ráadásul egérmozi mérettel.
MediaMarkt "szakértőit" fenntartásokkal kell kezelni. Ugyanis azt elfelejtették mondani, hogy:
Filmezésre 16:9, HD vagy FHD, kis fényerő. De ha mégsem HD, az sem katasztrófa.
SVGA, XGA és 4:3 prezentációra való.Realisztikus képet semmivel sem fogsz kapni, mert ezt a filmkészítés alatt sem veszik figyelembe, a hatás a lényeg. Túlszínezik meg minden.
Rá kéne még dobni pár 10-est, ott kezdődnek újban a jó gépek.
-
szaszlaci
addikt
válasz hdcsaba87 #1936 üzenetére
Az az LG tényleg nem tűnik rossznak, a pót lámpát meg akár el is tudod adni, ha nem akarsz ennyit rászánni.
Egyedül a fényereje nem a legjobb talán, túl sok 3-4 méterre, mégha marha nagy képet tud is (úgy meg ugye pixeles lesz).Engem nagyon zavar, ha egy kicsit is hullámos a vászon. Vannak erre feszített vásznak, de az nem tudom, feltekerhető-e (könnyen). Áruk viszont a sima vászonnál is jóval több.
Nekem a falra festés, vagy az arra felfogott kemény lap a mániám, azt kellene megoldani valahogy.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
mitsubishi hc 4000
erről mi a véleményetek?? 1500 dolláros belépő szintű dlp masina.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1940 üzenetére
ez egy 2006-os cikk amit linkeltél és HD4000 én meg HC4000-ret linkeltem. nem teljesen világos az összehasonlítás.
az meg már megint külön vicc hogy az 1500 dolláros hc4000-ből 1500 euro lesz..
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Integra #1941 üzenetére
Mert elnéztem
HC4000-ről sajnos nem találtam rendes leírást (biztos van egyébként).
Utána kellene nézni, hányszoros színkerékkel van (gondolom megfelelő lesz), mert a HC-ben csak 2x, pedig az sem egy rossz darab.
Egyébként szimpatikus gép (lenne 1500 dollárért), talán megnézhetnéd külföldön, ahol nem euróval fizetnek. Persze ehhez nem értek, tipp csak.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1942 üzenetére
hc 4000 cikk
mit jelent ez a hányszoros színkerék?[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz redhunter #1944 üzenetére
gondolom minél többszörös a színkerék, lassított felvételeknél annál kevésbé jöhet elő ez a szívárvány effekt.
találtam még egy hasonló kategóriás gépet, benq w6000
ez valamivel a hc4000 feletti masina, 2x olyan nehéz is, hogy ha ez jelent valamit.sok helyen írják ezt a "dimanic iris"-t, ebben a cikkben is.
" I've yet to see a perfectly "invisible" dynamic iris. Some though, are less frequently noticeable than others. There's a set of conditions where the BenQ's iris is more noticeable than I'd like, but that's true for most (not all) of the projectors with dynamic irises."
ezmiez?[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
miért van az, hogy a natív 1920x1080-as felbontású belépő szintű projektoroknál a dlp-sek látványosabban olcsóbbak mint az lcd-k?
optoma hd20 vagy mitsubishi hc4000 a 300-400ezres kategória, amíg a mitsubishi és panasonic lcd projektorai már 600-800ezresek..a kontrasztok megadásánál is elveszek, egyik-másik megad 3000-4000 között, máshol meg 30000 meg 50000, ráadásul dlp és lcd esetén is össze vissza van.. ha pl 30000-res kontraszt van megadva, ok, ez ahogy írtátok dinamuksat jelent, de hogy fejtem vissza,hogy sima kontraszt legyen? egyszerűen nem tudom rendesen összehasonlítani ezeket így
projektorbolt.hu keresője a szűrő beállításokkal egész gyorsan és jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Karesz 036
csendes tag
Szerintem ne agyalj ilyesmin..., válaszd ki a projektort amit ki tudsz fizetni ..., majd utánna nézd meg sötét helyen.... milyen a képe..., ha tetszik ...akkor vedd meg ha nem akkor válassz másikat.
-
-
Karesz 036
csendes tag
válasz hdcsaba87 #1936 üzenetére
Nekem egy "BRAUN fototechnic" vásznam van 2,5 méter széles, kézi lehúzású, nekem nagyon jól bevált... és az ára is elfogadható... most kb. 4 éve 50.000 Ft volt..., igaz hogy nincs körbe feket szegély de annyira nem zavar. Én 3,8 méterről vetitem rá a képet..., és bőven nagy..., mert még zoom-ot kell használnom hogy kitöltse a szélességét. Nagy élmény ekkora képet nézni kb.3.5 méterről. Mögötte van a tv. ha azt hirtelen bekapcsolom utánna... nevetséges a kép mérete ( 82cm)...
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #1942 üzenetére
Six segment colour wheel means no rainbow
erre gondoltál a 2x színkerékkel?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest