Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
redhunter
senior tag
Grat a projektorodhoz , használd egészséggel nekem a nagyobb testvére volt az lg hx 300g ami már 1024-es felbontású.Igaz azóta már váltottam nagyobb házimozi projektorra mert zavart a 4:3 képarány , és a kis vetitési méret ,meghát nem egy kategória a kettő.De ettől függetlenül nagyon megvoltam vele elégedve.Másik dolog meg hogy otthon nem lesz mellette másik ugyhogy meg lesz vele elégedve az ember főleg ha az első projektora.
PSN - RedFoxHun
-
szaszlaci
addikt
"személyes próba egy 720p-s projektorral,ami számomra nem hozta azt a többlet minőséget,mint amennyivel többe került.."
Hajjh, dehogynem hozza..16:9 = 800 x 450 pixel. 0,36 MP
HD: 1280 x 720, 0,91 MP -> 2.5x több pixel, és akkor ez csak az egyik előny.Persze nem a gépedet akarom lehúzni, jó darab az, csak ne tévessz meg másokat!
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
redhunter
senior tag
Igen tudja csak ha utána nézel ezek a vetitők nativban 4:3 -as képarányuak, a 16:9 csak támogatott formátum , és az nagyon nem ugyanaz mint egy 16:9 hm vetítőnél.Egyébként a 720p témára visszatérve nagyon nem mindegy ám hogy mi a forrás anyag.Mert ide már hd anyag kell szigorúan ,és nem agyon tömöritgetett 2-3 gb-os verziók.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
Tomifromspac
tag
Szia Zoli,
Köszönöm a hozzászólást, én is nézegettem össze-vissza ezt a kis masinát, tényleg nagyon apró, de a képe szép, bár számomra kicsit necces, hogy elvileg csak 2 méterről lehet vele vetíteni max, úgyhogy az elhelyezésével még lesznek gondjaim (3 méter széles a szoba egyébként, ahova tenni akarom). Kicsit még nézegetem, aztán januári fogadalomként megveszem
Vetíteni mire vetítesz vele? Nálam fehér fal van (diszperzit), nem tudom mennyire lenne jó (kicsit végigmennék rajta rezgőcsiszolóval, meg fekete ducktape a keretnek azt jó'van), néztem ilyen házibarkács vásznakat is, illetve YouTube-on láttam egy faszit, aki IKEA-s rolóra vetít vele Nem tudom, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb megoldás?
A LED számomra is fontos, nem szeretnék lámpacserével babrálni, meg vagyonokat költeni rá, a sötét szoba meg adott
Még egyszer köszönöm a hozzászólást és a segítséget
Kicsit OFF:
Ehhez kapcsolódóan szeretném ennek a fórumnak jelezni, hogy több ilyen hozászóló / hozzászólás kellene, mert gyakorlatilag ez a fórum itt jelenleg egyes emberek miatt használhatatlan. Sajnos minden techspec fórumnak megvan a saját vízfeje, ami rátelepszik a fórumra és szétbombázza a tudálékosságával, az adott témakört a 400-500-as lehetőségekről lecsökkenti kettőre és ezáltal pont azt a feature-t veszi el a fórumtól, amire született. Akinek nem inge ne vegye magára, aki meg úgy érzi, hogy illik rá, az meg ne hőbörögjön ezen, nem flamelni akarok, csak szükségét éreztem, hogy ezt megjegyezzem, mert hiába olvastam el az elmúlt 500 thread-et, nem találtam meg a kérdéseimre a választ. Pedig ez a fórum ezért van.És akkor ON:
Neked meg még egyszer köszi Zol -
Tomifromspac
tag
A leírásokban 2,41 méter vetítési távolságot olvastam elég sok oldalon (mondjuk mindenhova ugyan azt a gyári leírást teszik, vagy abból emelik ki az adatokat), Kíváncsi vagyok, hogy Neked 3-4 méterről milyen eredményt sikerül elérni vele Nekem a 2,41 méterrel nem vetített méret beli problémáim vannak, inkább attól tartok, hogy 3 méter fölött már elég karcsú lesz a fényerő.
-
Tomifromspac
tag
Tyű, nagyon szépek a képek, köszönöm, hogy feltetted őket Engem absz meggyőztek. Ezek totál sötét szobában készültek egyébként?
Akkor ha jól értem, Neked 200 van és nem 200G. Valahol olvastam, hogy elvileg a kettő között annyi a különbség, hogy a 200G-hez táska is van, de most teljesen meg vagyok zavarodva, mert az LG oldalán se híre, se hamva 200g-nek, az Edigital oldalán pedig teljesen különböző technikai paraméterek vannak a két típushoz (vagy altípushoz) rendelve.
Ahh, remélem holnap sikerül rávenni az asszonyt, hogy vegyünk egyet
[ Szerkesztve ]
-
Tomifromspac
tag
Én meg csinálok egy HD videót róla, felteszem YouTube-ra és belinkelem ide (remélem szaszlacinak megfelel, ha egy Panasonic HDC-S60-nal csinálom) Ha minden jól megy, akkor este meg is csinálom, kérdés, hogy megtudom-e ma venni a projektort, bár ez csak a készleten fog múlni
-
szaszlaci
addikt
Ez neked ez nem eltérés??
Hát aki ezek után megveszi ilyen áron, meg is érdemli.Színeket nem lehet így összehasonlítani, mert a fényképező hozzáállítja. Azt is, meg mindent.
Színháromszög kell, ott csúnyán elvérzik a LED.A példa nem volt gonosz, a valóságot tükrözi. Ahogy a tied is.
A belinkelt "csodamasina" egy százasba került.. Nulla órás lámpával természetesen.
Ja, a fénykép mindig sokkal rosszabb, mint a valóság. Nem csak a Te példádon
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Itt nem rólad van szó, egy pillanatig sem akartalak meggyőzni semmiről.
De a példádból jól látható, hogy mennyire nem éri meg ilyen gépet mozira vásárolni.
Tehát, mozira:
-HD vagy FullHD
-16:9
-1000-2000 Lumen
-Jó natív kontraszt
-inkább DLP, mint LCDAmi nem jó mozira:
-SVGA, XGA, ..
-4:3
-alacsony fényerejű LED-es gépek (80-300 Lumen)
-több, mint 2000 Lumen (kivéve 3D, oda ennyi kell)
-alacsony kontraszt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Filmvilág
- Autós topik
- PlayStation 5