- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
bluemirage #38199 üzenetére
Igazság szerint futásról van szó, nem nagy távolságról. Kocsival kétszer lejártam, 550-570 métert számolt. Ezek után a következő másfél hónapban kétnaponta használtam a Runstatic nevű programot, ami ugye csakis Gps alapján méri a megtett távolságot (nincs mobilinternetem). Ekkor vettem észre, hogy egyuk nap 400 méterre, másnap 450-re jön ki ugyanaz az egy kör, ami marhára meglepett, hiszen sokat futottam előtte is és most egy program azt mondta nekem, hogy sokkal hamarabb, kevesebb táv megtétele alatt is ugyanannyira kifingottam, mint előtte hosszabb távon.
A linkelt oldal egyébként ~552 métert írt ki, ami csaknem méterre pontosan megegyezik a kocsival mért eredménnyel.
Esetleg más alternatíva? Bár engem ez is meggyőzött!
-
válasz
Vertigo18 #38198 üzenetére
Az ajánló szándéka jó volt, de durván pontatlan az a projekt.
"This is a 2 sided perimeter so twice the distance between the 2 points." , azaz 2 pont közötti értékre hülyeségeket ír: 50 km helyett 85 km-t
Szóval csak óvatosan vele... előtte csinálj néhány kontroll mérést vele. -
Kékes525
félisten
válasz
Atomantiii #38193 üzenetére
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Olyan programra lenne szükségem, amivel egy térképre (pl. Google Earth) berajzolok egy vonalat, négyzetet (bármilyen alakzatot), leméri pontosan, hogy az hány méter a valóságban.
Tudtok ilyet ajánlani, létezik ilyen?
Előre is köszönöm!
-
válasz
Atomantiii #38193 üzenetére
HTTrack-et próbáld ki.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kékes525 #38181 üzenetére
Én is valami letöltő programot keresnék.
Van egy weboldal, ahol képek, pdf fájlok vannak fent és csak egyesével tudom lementeni, de nyilván úgy nagyon lassú, hogy egyesével beírom a böngészőbe.
Tehát ilyen a weblap szerkezete, hogy pl www.valami.com/00001, a következő ugyanez csak már 00002 stb és akkor behoz egy képet vagy más dokumentumot amit le tudok menteni. Hogyan lehetne ezt automatizálni, hogy mondjuk megadom neki, hogy ettől eddig a sorszámig szedje le amit a linken talál?
-
rokendrol
senior tag
pár napja w10-re váltottam az a problémám hogy az Osztott com progi-nál azóta nem tudok feltölteni a linket mi lehet a gond,,,,a w7 simán ment
-
Kékes525
félisten
válasz
Plexicushio #38187 üzenetére
Ezt próbáltad? JDownloader 2 A speciállis beállításainál szinte mindent be lehet állítani.
-
rokendrol
senior tag
válasz
Plexicushio #38187 üzenetére
Jaksta
-
Plexicushio
senior tag
Sziasztok.
Olyan letöltésvezérlőt keresek, ami boldogul a POST metódusú linkekkel is, tehát ha én generálok egy HTML oldalt, akkor az oldalról ne csak a hyperlinkeket ismerje fel. Szörnyű, mennyire nem találni ilyet.
-
Kékes525
félisten
válasz
#17954112 #38182 üzenetére
Esetleg ez: 007 Spy Software
"007 Spy Software can secretly record all computer activities including emails sent and received, websites visited, keystrokes and passwords of all programs/websites including Outlook, Facebook, Myspace, AOL, Twitter, Webmail etc. It also monitor online IM conversations including ICQ, MSN, AOL, AIM, Skype, gTalk and Yahoo Messenger etc, file and folder operations (copy, move and delete), and take screen snapshot at set intervals. You will be able to view logs from anywhere at anytime, just like you are looking at the computer monitor over their shoulders!"
Fizetős!
-
Kékes525
félisten
Én ezt használom: JDownloader 2 Szerintem nagyon jó.
-
pc360
addikt
A Free Download Manager jóféle letöltő, épp kikerült a béta státuszból. Állítható benne a timeout. Az, hogy azzal a bizonyos szerverrel hogy bánik el, az majd elválik - elég változó tud lenni.
-
Kékes525
félisten
válasz
detroitrw #38177 üzenetére
Erre gondoltam én is. Ezt kérdeztem a topicjában: Can I create separate CRC files in more directories one step Ezt a választ kaptam: Batch CRC-tool A baj az, hogy nem igazán értem.
-
válasz
Kékes525 #38175 üzenetére
olyanoknak neznek meg utana hogy pl. a totalis commandonak mi az ellenorzo fajl keszito parancssora. Ezt a kodot meg bemasolod a megfelelo mappakba (pl. egyszeru copy parancssal).
s onnantol meg csak lefuttatod az adott parancsot. (erre is lehetne egy bat vagy com fajlt irni)Nem tudom mennyire latod at amit akarok mondani
Amugy nekem is ellenorzo fajl van a zeneim mellett,de en archivalasonkent (DVD) keszitek egy fajlt s azt is kiirom a lemezre, s mindent hagyok ugy amikor visszamasolom (DVD szamozassal) mert a katalogus is ugy van megalkotva hogy minden album be van linkelve
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Olyan letöltés kezelőt keresnék, amibe be lehet állítani, hogy 10mp-enként újraindítsa a letöltést.
Azért, mert az első 10mp-en az adott oldalról 10mb/s-el tölt, utána leugrik 1mb-ra vagy kevesebbre :/
Létezik egyáltalán ilyen progi amúgy? -
Kékes525
félisten
válasz
detroitrw #38174 üzenetére
Majdnem igazad van.
Tulajdonképpen én egy teljes vincsesztert szeretnék feldolgozni, ahol zenék vannak, az együttes nevek a könyvtárak és az albumjaik az alkönyvtárak. Nekem az albumszintig kellene. (root ==> Együttes név ==> Album). Vagyis a mappa szint nekem kevés. Az a progi amit linkeltem egy ellenőrző összeget készítene az egész hard diszkről (teljes mélységében) és azt a gyökérbe rakná.
-
válasz
Kékes525 #38172 üzenetére
Ez jó kérdés ... mivel az almappa is része a mappának ...
Így én elsőkörbe olyat tudnék elképzelni ami szöveges utasítás alapján a kilistázott mappa eléréseket elvégzi, de akkor is az azokba lévő almappákkal együtt
Biztos van olyan progi aminél be lehet állítani, hogy milyen mélységig dolgozzonegyéni véleményem hogy egy mappa az almappákkal együtt kerek
Miért jó azokat külön bontani? lesz egy csomó "felesleges" fájlod (s itt nem a helymegtakarításra gondolok) -
Kékes525
félisten
CRC-t ellenőrző (készítő) programot keresek, ami alkönyvtárakat is tud kezelni külön - külön egy lépésben. Például elindítom a "D" merev lemezen és ott minden egyes könyvtárba és azok alkönyvtáraiba külön - külön elhelyez egy ellenőrző összeget tartalmazó fájlt, amivel a későbbiek során ellenőrizni tudom, hogy az adott könyvtár tartalma változott e, illetve a fájlok integritása változott e.
Ehhez hasonlót keresek: CDCheck Ezzel az a bajom, hogy egyszerre csak egy könyvtár ellenőrző összegét tudja elkészíteni, az alkönyvtáraival együtt készít egy ellenőrző fájlt. Nekem alkönyvtáranként külön - külön kellene, mindegyik alkönyvtárba egy - egy ellenőrző összeget tartalmazó fájlal.
Bocs, ha kicsit bonyolultan fogalmaztam.
-
rokendrol
senior tag
valahogy nem értjük egymást en letudom szedni pl Jakstával amit más nem tud letölteni jó minőségben én meg direct linkel elküldöm neki itt a cafféban hogy ő is letudja tölteni..eddig az volt a 4 sharedén egy kattal tudtam neki küldeni linket ő rá kattintott és már is töltötte a gépére a linket
-
pc360
addikt
válasz
rokendrol #38169 üzenetére
YouTube? Csinálj ezeknek egy privát csatornát, ahol a videókat csak a linkek ismeretében tudják megtekinteni. Máshol is így szokás, a stream-eket sokszor YT-ra töltik fel, hogy utólag is megtekinthetők legyenek. Ez a 4shared-es, linkküldözgetős megoldás elég furcsa.
-
pc360
addikt
válasz
rokendrol #38167 üzenetére
Nem tudom, mi lehet az összefüggés. Mindenesetre az osztott.com win 7 alatt sem jó, a 4shared-nek meg kétlem, hogy lenne magyar szervere, az mindenképpen lassú, ha működik is.
Szerintem próbáld ki az előbb ajánlott programot, ha még mindig ugyanaz a cél. Persze ahhoz, hogy átfollyanak az anyagok a túloldalra, egyidőben kell bekapcsolva lenni a gépeknek.
-
pc360
addikt
válasz
rokendrol #38165 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az osztott.com egyre szarabb. Semmit, keress másik megosztó-oldalt, vagy használj felhő-tárhelyet. Vagy ha ennyit használnád a dolgot, bérelj klasszikus tárhelyet, 5 giga 10 ezer egy évre, de biztos vannak olcsóbbak is. A felhő tárhelyek is elég olcsón fejleszthetők, a Dropbox-nál pl. havi 10 dolcsiért 1 terát kapsz.
Ahhoz, hogy a fiadnak át tudj dobni zenéket, egyébként teljesen fölösleges az egész szenvedés. Mindkét oldalon fel kellene telepítenetek a BitTorrent Sync-et. A közös megosztott mappák közt bármennyi anyagot tudnátok cserélgetni felhőmentesen, és ZIP-ezgetni sem kellene az albumokat.
-
rokendrol
senior tag
Frissitetem w10-re és az osztott com.-nál nem tölti be a fájlokat a programba...Mi a teendőm hogy feltudja tölteni a fájlokat az osztott com..ra
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy ingyenes screen recorder programot?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tudtok ajánlani windows pc alá valamilyen normális rss olvasó progit vagy valami ilyesmit?
-
olivera88
veterán
Van valakinek ötlete hogy ez milyen JPG fájlt , és mivel lehet megnyitni
A Chrome-val ha társitom akkor ok, de a képnéző nem tudja megnyitni ( Google Picasa) Próbáltam berakni Photoshopba berakni de nem fogadja el. -
gyulank
addikt
válasz
DrojDtroll #38147 üzenetére
Linux és Windows
-
gyulank
addikt
válasz
DrojDtroll #38143 üzenetére
Nem tudom. De attól, hogy elkezdem sorolni, hogy azok közül, amiket próbáltam, miket csinál rosszul, nem lesz jó. De ha ettől boldog leszel, írok pár dolgot.
Sok múlik a profilbeállításon, HD felett csak zöld színt mutat a kép helyett, vagy eltorzulnak a színek, alatta is van, hogy 16/9-be jelenik meg a 4/3 jó beállítás mellett, DVD profilban pár másodperc után megakad, és nem lehet attól jobbra húzni a lejátszást jelző vonalat. A többi profilban a kép szélére berak valami cafatokat a képből. Az összes profilba hiába állítok be időhosszt, pl. ha mindbe 1 mp-es videót csinálok, egyikbe 5 lesz, másikba 3 leképzés után. Tegnap direkt csináltam 1 1mp-es hangot, hogy akkora-e, de hiába van beállítva 1 mindennek, a videó már ott is hosszabb, és tovább is tart. Ezenkívül az áttűnés se fokozatmentes, csak mondjuk a végén hirtelen felugrik átlátszatlanra.
Hát ezért! -
havri1
félisten
Helló!
Létezik olyan program, ami nagyon egyszerűen mkv, avi -ból tud dvd iso-t csinálni?
Kocsiba ami van lejátszó, csak DVD-t olvas, és oda szeretnék a gyerekeknek sorozatos meséket kiírni. -
gaara01
tag
válasz
DrojDtroll #38137 üzenetére
Sok program van? Kérlek írj 3-4-et, hadd kísérletezzek. Nem kell neki automatikusan működnie. Csak lássam, hogy melyek a duplák.
Uyuarasy Úgy tűnik az általad ajánlott program jól működik. Köszönöm szépen!
-
gyulank
addikt
Fél napja kínlódok, nem tudok 2 képből 1 másodperces videót csinálni.
Áttűnési effektet akarok, egy háttérre, formázott szöveg képet.
A kdenlive rossz már több mint egy éve.Ezért abba nem tudtam ezt sem jól csinálni.
Mivel csinálhatok olyat, hogy beállíthatom, hogy mennyi idő alatt menjen 0-100%-ig, vagy vissza?
Mert olyan is kéne, és olyan is kéne, hogy miközben az egyik előtűnik, a másik eltűnik.
Pl. ha az egyik képen alul van valami, másikon felül, és az alsó eltűnik, a felső pedig közben(nem egymás után) előtűnik, miközben a háttér marad. -
Uyuarasy
tag
válasz
gaara01 #38136 üzenetére
Nem tudom milyen futasideje van es mennyire megbizhato ha magatol fut, de en ezt probalnam ki eloszor.
-
gaara01
tag
Üdv!
Van kb. 30.000 db képem, melyben jó esetben akadnak duplák, rosszabb esetben a 2. esetleg 3-4 kép kisebb méretű, mint az első.
Létezik olyan szoftver számítógépre, ami ekkora galéria esetén rendet tud nekem vágni ott? Duplák törlése, kisebbek törlése stb. Ha ez manuálisan megy az se baj.Win 7 op. rendszerem van.
-
mezis
félisten
válasz
bugizozi #38132 üzenetére
Én még a Clipper nyelven írtam egy rövid "jelszó generáló" programot. Úgy működött, hogy a billentyű leütés pillanatának idő értéke alapján generált egy karakter kódot.
Azóta már elérhetők az interneten pszeudo véletlenszám generátorok... -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan jelszógeneráló weboldal, aminél be lehet azt állítani, hogy 8 karakteres krix-krax jelszó legyen, de mégis könnyen megjegyezhető? Van valami angol kifejezés erre, de nem jut eszembe, hogy nem egy alap jelszó legyen ami egy szó, de mégis könnyű megjegyezni. Pl Asd1Qwe1, ezt könnyebben megjegyzi az ember, mint pl Dr2wDmzX.
Remélem értitekKöszi!
-
Önmagában a Windows természetesen nem tudja, de azért vannak régóta alkalmazások, amik telepítése után igen... Ez biztosan, mert azóta használom, mióta megjelent.
Paragon ExtFS for Windows®
UI: Mondjuk vigyázni a víruskergetőkre, mert azok blokkolják(sajnos számos esetben kérdés nélkül), szóval ismerd a kergetőd...
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok, olyan alkalmazást keresek ami Windows 10 alatt indítás után automatikusan megnyitja az előre beállított alkalmazásokat és ezeket megadott helyre pozicionálja az asztalon.
Létezik erre valami lightweight alkalmazás?
Vagy jobban járok ha keresek egy megfelelő AHK scriptet/lekódolom magamnak?Köszi,
Sleed -
C. s.
addikt
válasz
jaja1981 #38099 üzenetére
Szia!
Egyes Linuxos ékezetes karakterek a Windows-ban "fura" karakterként jelenhetnek meg. Egyáltalán nem biztos, hogy az illető csillaggal pakolta tele a neveket. Ahogyan már előttem is tanácsolták, live Linux-szal nézz rá. Itt kaphatsz segítséget a Linuxhoz és talán az átnevezésben is tudnak segíteni.
Egyébként a Windows egyáltalán engedi átnevezni a csillagos neveket? Mert amikor én jártam így, hogy valami ékezetes karakter kérdőjelnek gondolt a Windows, azt se átnevezni, se törölni nem hagyta. Végül live Linux alatt átneveztem ékezet nélkülire. Mivel csak pár fájl volt, a "gyalogos" módszer is megtette.
Rosszul rémlik, hogy a Win csak olvasni tudja az ext fájlrendszert?
-
RudyD
tag
válasz
jaja1981 #38101 üzenetére
man find
man sed (inkább google)
dirname, basename...
stbstb.
Gondolom helyben átnevezni kellene és a könyvtárak nevében is benne van,úgy h a csillagos könyvtárakban vannak a csillagos file-ok??Amúgy tc tömeges átnevezése nem tud ilyesmit?
*"*"*
lehet kell escape character ami linuxon a backslash,
Mindig a legutolsót, többször lefuttatva. -
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #38122 üzenetére
Ürítsd ki a nemkellő partíciót és a lemezkezelőben töröld azt, meg a win számára fenntartottat, utána a EaseUS Partition Master Free-vel tudod egyesíteni az üres terepet a meglévővel adatvesztés nélkül. Talán is win lemezkezelőből is menne, de utóbbi nálam már sokszor kipróbált (szétválasztásra is).
-
GEPESZ66
veterán
A HDD két részre volt osztva,egyik partíción a WIN10 64 -bit.
Vennék most egy SSD-t a rendszernek.
Melyik programmal tudnám majd WIN alól a HDD-t egy partícióssá tenni?
Ebben nem vagyok járatos,ezert jó lenne magyar nyelvű program,ill. leírás hozzá. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Sokszor "youtube"-ról hallgatok zenét.
Ha gépen, akkor WMP-ben, az ottani hangszínszabályozóval jól be tudtam magamnak állítani a hangzást.Viszont ugye youtube zenére ez nem érvényes. Tudnátok mondani valami programot hozzá?
DFX Audio-t próbáltam, de a WMP-ben sokkal jobban szóltak a dolgok, ahhoz képest, hogy az "gagyi".Köszönöm.
-
mckay
aktív tag
Melyik az a program, amivel manapság kényelmesen, azaz minél kevesebb kezdeti erőfeszítéssel lehet DVB-T adásokat nézni?
Találtam a fiókban egy Gigabyte U7300 tv-tunert, a W10 úgy ismeri fel, hogy Realtek DVB-T device, és gyorsan kéne valami a laptopra, amivel a hétvégi tanyázás alatt is láthatom a magyar forma-1-et.
Emlékszem, azért került a fiókba sok-sok évvel ezelőtt, mert gyenge volt még a jel, s különben is vagy nyolc programot töltöttem le, mire mondjuk a VLC (ha jól emlékszem) el kezdte volna használni, de ott is kézzel kellett multiplexeket megadni... szóval landolta a fiókban.
Most viszont minden bizonnyal jobb a jel, tennék újra próbát. De jó lenne valami plugnplay szoftver...
Persze, gugli a barátunk, beírtam a termék nevét és ezt a VivoTV progit dobta ki a gyártó oldaláról:
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3493#utility
Letöltöttem, szkennelt, talált, de rohadtul sok klikkelés van benne, lassú, és naggyon nem ergonomikus!
Egyetlen rohadt ikonra vágyom csak: full screen size
És nincs sehol!Ízirájder tv progit plíííííííííz!
-
rokendrol
senior tag
ez a legjobb magyarul - Freemake Audio Converter
-
válasz
detroitrw #38114 üzenetére
(#38115) poirot:
van lossy es losslesslossless: vesztesegmentes tomorites a bitratatol fuggetlen minoseg hiszen az csak a tomoritesi arany jelenti
lossy: veszteseges tomorites tehat barmit is konvertalsz mindenfelekeppen visszafordithatatlanul serul a tartalom barmilyen nagy legyen is a bitrata
-
-
-
pc360
addikt
válasz
poirot #38108 üzenetére
Vannak erre célprogramok, az Audacity nem tartozik ide. Ajánlom az elsőt, a linkelt oldalról még leszedhető az utolsó ingyenes verzió:
- EZ CD Audio Converter Free
- Freemake Audio ConverterA minőség ellenőrzésére:
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Szeretnék átkonvertálni audio file-okat pl. wav-ot mp3-á, ogg-ot, ape-t stb. Tudtok-e olyan progit, ami megmutatja az audio file értékeit és konvertáláskor az adott fomátum értékét, vagy akár táblázatot, hogy bit ráta szerint melyik minek felel meg.
Vagyis mire érdemes átalakítani.
Köszönöm előre is.
-
gyulank
addikt
DVDStylerhez hogy lehet egyedi gombot csinálni?
-
macera2
aktív tag
Szevasztok!
Segítséggel túljutva a szkenner problémán, jönnék egy másikkal. W10 betöltésénél, néha kiírja a gép, hogy a BeatifyingCleaver.dll-t nem találja. A Gugli se ismer ilyen fájt. Volna tippetek, hogy mi lehet ez, és hogy mire jó? -
válasz
bajtokarpi #38102 üzenetére
Windowsban a Movie Maker
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel videót tudok csinálni fényképekből zenei aláfestéssel, effektekkel. Szeretnék egy igényes videót összeállítani.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest