Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pc360

addikt

válasz RudyD #43094 üzenetére

Manapság már nem jellemző, hogy ezer féle archívummal kellene elbánni. Én csak ZIP-eket tömörítek az aláírásomban jelzett weboldalra, és érdekes módon - hiába gondolná szabványosnak az ember - ahány tömörítőprogram, annyi méretű ZIP-et lehetséges préselni. Az összes közül a 7-Zip eredménye a legkisebb (a kompatibilitás miatt az alap Deflate módszeren hagyva, Ultra szinttel). De pl. programok tömörítésénél sokszor a 7z tízszer gyorsabb (főleg, mióta rendesen multicore-osították), további súlyos százalékokat megspórolva.

Az Universal Extractor-t én is nézegettem régebben, de miután alapvető állományokat kitömöríteni bármi tud, nem láttam fontosnak a megosztását. Aztán a legtöbbünk úgyis WinRAR-ozik, legalábbis én a 7-Zip mellé én is telepíteni szoktam, mert annak a legjobb a context menüje (jobb klikkel másik mappába áthúzva is működik a szimpla, vagy akár szeparált mappákba történő kitömörítés). És akkor ott a licensz se számít, mert csak akkor bukkan fel a regisztrációra való felhívás, ha magát az UI-t indítja az ember.

A Windows build frissessége kapcsán nem csak az update-ek csorgása a különbség, de ezt kifejtettük.

• pc360

addikt

válasz RudyD #43060 üzenetére

Igen, komolyan. A 7 úgyis lejárt lemez (másfél év még, és kuka), a fent lévő szoftvereiről pedig mit sem tudunk. Ezért írtam azt, amit. A 10 normális szoftverekkel nem egy XP, aminél lassulással kell számolni. Az image mentésről is megvan a véleményem, hiszen ha mégis szükséges az újratelepítés, úgyis az aktuális builddel érdemes kezdeni a dolgot, nem pedig egy előző lementett verzióval, hogy aztán azt órákon át update-elgesse. Persze, a backup nem árt, de ez már végképp nem kapcsolódik a témához.

A defrag meg eleve halott ügy, pláne, hogy se régi, se új gépben nincs értelme HDD-re pakolni a rendszert. Ahol már csak defraggal lehet épkézláb működésre bírni a rendszert (de mint jól tudjuk, a defrag még placebó-effektestül se képes erre), ott SSD-re kell váltani. Ezen nincs mit ragozni.

A PeaZip amúgy egy lassú vacak emlékeim szerint. Helyette ott van a 7-Zip, ami jobb tömörítésre képes (7Z és ZIP esetén is), vagy a Bandizip, ami meg kényelmesebb.

• RudyD

tag

válasz RudyD #34932 üzenetére

re,
    Mellé dobtam még egy-két pixel tesztelőt.
    Amúgy, tényleg nincs semmi más ami esetleg gépvásárláskor gyors diagnosztikával segítene megállapítani pár dolgot?
    (Esetleg hasonlóak Linuxon?)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés