- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a tippet!
A Paint.net szerintem jó lesz... Egyébként én Pixelmatort használok Mac-en, de ez a munkatársamnak kell Windows 10-re, otthonra. Sajnos a manuális beállításra szükség van. Amikor viszont csak a méret problémás, ezt használjuk: Image Resizer for Windows
:-)
-
Chebbie
tag
Sziasztok! Keresek egy olyan videoszerkesztő programot, ami egy az egyben tudja az alábbiakat:
- videóvágás (perc:másodpercben lehessen neki megadni)
- cenzúrázás (videón belül szövegek kitakarása)
- lehetőleg ingyenes legyen -
pc360
addikt
válasz
TigerCat #37394 üzenetére
A GIMP-el mi a baj? Ott van még a Paint.NET, mint ingyenes képszerkesztő-rajzoló progi. Két mozdulat a kívánt dolog, ahogy a Photoshop-ban is. Mindegy, melyikben tanulod meg, az elv ugyanaz, a rétegek kezelését kell csak megérteni. Erre a feladatra ezek a célprogramok.
Esetleg a FastStone Photo Resizer-rel is próbálkozhatsz, ha automatizálni akarod a dolgot és nem szükséges a manuális csúsztatás, csak a képek adott felbontásúra állítása/vágása.
-
Sziasztok,
Keresek egy olyan programot, amivel könnyedén tudunk képeket adott méretű háttéren elhelyezni és más néven elmenteni. Nagyjából így:
1. Létrehozok egy 800x600, 72dpi üres vásznat
2. Erre rádobom a nagyméretű PNG-t, méretezem, eligazítom
3. Kiexportálom JPG-be, más névenPhotoshop illetve Gimp kivételével, mit ajánlanátok, ami ezt tudja és ingyenes, vagy nem drága cucc?
Köszi!
:-) -
pc360
addikt
válasz
Postas99 #37390 üzenetére
Ezt csak épp letölteni nem lehet a hivatalos oldalról, mert outdated Dropbox meg Ubuntu One accountot linkeltek mirrorként. Innen elérhető, bár én nem erőltetnék egy 2010-es programot. Nálam egy rakás dolgot nem is listáz, pedig nem friss ez a konfig már.
maestro87: streamWriter - Listáz állomásokat, azok szűkíthetők kategóriák szerint, tud felvenni (több csatornáról egyszerre), portable.
Mondjuk a foobar-t jobb szeretem internet rádiózásra is, mert jobban szól a hangfalaimra pontosan beállítva. Ha egyszer megvannak a kedvenceid címei, azokat be tudod pakolni az Add location (CTRL+U) menüponttal.
-
maestro87
őstag
válasz
Kal-El #37385 üzenetére
AIMP-ot is kipróbálhatod, én arra esküszöm, és modernebb a felülete mint a foobar-nak.
És már plugin-nal felhőből is tud játszani.
De ha már zenelejátszó a téma. Internet rádiót ti mivel hallgattok? A legjobb lenne ha AIMP-ban tudnám kilistázni a rádiókat kategóriák szerint. Windows Áruházbeli alkalmazást nem szeretnék, azok nem valami jók.
A last.fm gondolom a neve ellenére nem tárol rádióállomásokat... -
-
-
Kal-El
senior tag
Köszönöm szépen!
A Foobar elképesztően szépen összehozza egy szintre az összes szám hangerejét, könnyen és gyorsan. Meglepődtem rajta, mennyire jó munkát végzett. Már régóta szemeztem a programmal, sőt egyszer ki is próbáltam tavaly, de valahogy a Winamp mellett kötöttem ki újra.*iguana*
Kipróbáltam ezt az MP3Gain progit és őszintén szólva ugyanaz a bajom vele, mint az összes többi hasonló progival, hogy baromira torzít egy bizonyos szintű hangerőváltoztatás után és még így sem tudom vele tökéletesen kiegyenlíteni az összeset, tehát szerintem ezek nem alkalmasak erre a célra. De azért köszönöm a javaslatot.cigam
Nem nagyon használom az iTunes-t. Lehet, hogy jó lenne az is. Sőt, ahogy az Apple-t ismerem, biztos kiválóan működik a funkció. De így asztali Win mellett nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán használni. WMP-t meg kizárt, hogy használnám, sosem szerettem. -
b_alazs
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan szoftvert javasolni (lehetőleg open source), aminek a segítségével néhány soros adattáblákat illetve fájlokat (képeket, dokumentumokat) mySQL bázisba tudok feltölteni?
Köszi,
Balázs -
Zoom Player is tud hasonlót.
-
-
pc360
addikt
válasz
ambudriver #37378 üzenetére
Egy animációt (videófájlból) hogyan és mivel lehetne 3 monitoron lejátszani?
A VLC csak az egyik monitorra maximalizálta az anyagot. -
maestro87
őstag
válasz
ambudriver #37378 üzenetére
Emlékeim szerint az Abbyy FineReader képes pdf-en belül egyszerre több oldalt is kettévágni. Ingyenes alternatívát majd a többiek mondanak.
-
ambudriver
tag
Sziasztok!
Több ezer pdf-et kellene jpg-be konvertálnom, úgy hogy a file nevét ne változtassa meg. Utána az A4 -es méretet félbe kéne vágni. Milyen program lehet erre alkalmas? Tud valaki ajánlani valamit?Előre is kösz a segítséget!
-
macera2
aktív tag
Szevasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan hatékony progit, W10 alá, amelyik a kéretlen, most már egész oldalas reklámoktól megszabadítana. Előre is ezer köszönet és hála. -
maestro87
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #37372 üzenetére
DuplicateFileDetective. Az elforgatást nem tudom, hogy meg tudja-e különböztetni de szerintem tudnia kellene.
-
pc360
addikt
Viszont a Freemake allrounder és működik. Azért ajánlom, mert hasonló tudású alternatíváról nem tudok. És nem csak vágni tud, hanem feliratot is biggyeszteni. Úgyhogy gondold át még egyszer az érvelésed... Két ugyanolyan tudású szoftver közül nyilván a tisztább forrást említem.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Van kb 200GB képgyűjteményünk a NAS-on, ebben szeretném megkeresni és kiirtani a duplikátumokat, erre keresek egy jó, hálózati megosztás/meghajtót is kezelni képes, egyszerűen használható szoftvert.
Lehetőleg olyan kellene, ami felismeri, ha például be lett forgatva a kép, és nem kezeli úgy, mintha az eredeti és az elforgatott két különböző kép lenne.Köszönöm!
-
ne hagyd nethez a programot, se a telepítőt, és kapcsold ki az automatikusan induló frissítő service-t telepítés után
Ejj ez a kettősmérce... Másnak meg szóvá teszed ha PUP programot ajánl.
n+1 tiszta, körültekintést nem igénylő programot ajánlhattál volna. pl. TEncoder, vagy pl. avidemux, amivel le is tudja vágni a sallangot az elejéről/végéről.
-
tatala77
tag
válasz
vadorzó #37358 üzenetére
Voilá, itt a megoldás:
[Windows alatti Linux partíció] -
tatala77
tag
Sziasztok!
Olyan progit keresnék Win7 alá (de, ha a win tudja, annál jobb
, ami pontosan kiírja a telepített Win driverek típusát, verzióját. Azért kellene, mert meg kellene néznem, hogy a nálam lévő, vagy a gépen lévő driverek a frissebbek. Nem kell, hogy tudja a driverfrissítést, mert nem fog (nem tud) a gép netre menni.
KÖszi!
-
-
vadorzó
tag
Sziasztok,
Keresek olyan HDD kezelő programot, ami mindent lát az adott meghajtón.
(Esetemben a win. nem látja azt a partíciót, amit a korábban telepített linux különített el magának.) -
maestro87
őstag
válasz
vendingo #37353 üzenetére
Ultrasearch-öt is kipróbálhatod.
-
pc360
addikt
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani egy progit, amivel a számítógépen tudnék fájlokat, mappákat, progikat keresni?
(gyári nem jó, valamiért nem indul) -
-
a.gabriel
tag
Ismer valaki profi 3d -ből 2d-t konverter programot?
-
pc360
addikt
Tömörítetlen (vagy ahhoz közeli) anyag. Ha átnyomod mp4-be vagy mkv-ba (az avi-t felejtsd el), működni fog máshol is. Én a Freemake Video Converter-t tudom ajánlani (ne hagyd nethez a programot, se a telepítőt, és kapcsold ki az automatikusan induló frissítő service-t telepítés után). Korrekt program, ha ki tudod kerülni a szarságait. Veszteségmentes pedig nem lesz a dolog. Állítsd az exportot two-pass-ra, a méretet pedig úgy lődd be, hogy a bit/sec a forráshoz közeli értékre álljon be. Ebben a felbontásban még úgyis max. 1-2 gigás lesz az export. Ott már nem fogod tudni megkülönböztetni a forrástól.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! "Régi" (értsd még szalagos) videokameráról másolom át a felvételeimet PC-re, és valami ilyen AVI-t kapok (37 perc, 7,63GB):
Nem a mérete zavar, hanem hogy a TV média lejátszója nem játsza le, pedig avi fájlokat úgy általában lejátszik, pl. ilyeneket (2:08 óra, 1,91GB):Kérdésem: Milyen ingyenes programmal tudnám átkonvertálni a videokamera AVI-t lehetőleg csekély minőségromlással más formátumba (mkv, mp4, avi). Nem értek ilyenekhez, kérlek segítsetek.
-
dokee78
félisten
Valami profi file keresőt tudtok?
Win 10-es nagyon gyenge! -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy pdf dokumentum,ezt szeretném minőség romlás nélkül két részben kinyomatni egy A4 lapra.Milyen programmal tudnám ezt megoldani,hogy kettő részre bontsam a pdf képet. -
-
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Tudja valaki, hogy melyik zenelejátszó programmal lehetne azt megoldani, hogy egyedi hangerőt lehessen hozzárendelni minden számhoz és ezt elmenteni minden egyes számnál külön, hogy emlékezzen rá a program legközelebb is, hogy milyen hangerőn kell játssza?
Eléggé zavar, hogy elég nagy hangerő különbségek vannak, főleg a régebbi/újabb számok esetén van a legnagyobb kontraszt. -
-
-
rokendrol
senior tag
oké a free maker az tudja,de nagyon lassú ,nincs valami gyorsabb?
-
rokendrol
senior tag
sziasztok olyan progi kellene .hogy a dvd lemezeimet párat ami zenei .bemásolni a gépembe,de ha lehet Magyarul tudjon..előre is köszönöm
-
Kernel
nagyúr
Na, a malware alatt pont az Unlockert értettem. Kerüld messzire!
Már vagy 10 éve ismerem, soha nem volt problémám vele. Másképp nem is ajánlottam volna. Makacs esetekben hiánypótló.
Noha mostanában nem volt vele dolgom, így már nem is emlékszem, hogy mit kell pipálgatni, de bizonyára úgy csináltam, hogy nekem mindig jó volt.
-
pc360
addikt
Tudtok mondani megbízható low-level HDD felülettesztelőt a Hard Disk Sentinel-en és a HD Tune-on kívül? Ingyenes, akár Linuxos megoldás kellene (de jó lenne egy Windows variáns is).
-
pc360
addikt
válasz
H_András #37314 üzenetére
A TreeSize Free mellett a másik jó az a SpaceSniffer, amivel grafikusan is látod, hogy mik a mappaméretek arányai.
-
H_András
tag
Egy olyan alkalmazást keresnék win alá, amivel merevlemezek tartalmát tudom kilistázni. Találtam pár megoldást, azonban nekem a könyvtárak neve mellett azok mérete is kellene látszódjon (azt hittem ez alap pl a Total Commandernél is, de nem, vagy csak én vagyok a béna, azzal remekül tudok listázni és formázható szövegként menteni). Szóval olyan kellene, ami minél több infót adna az adott könyvtárakról
-
dqdb
nagyúr
válasz
xxxxxxxxx #37307 üzenetére
Jogosultságot kell állítani a fájlokon, hogy azok a mostani felhasználód tulajdonába kerüljenek, és törölni tudd őket. Hiába hívták ugyanúgy a felhasználódat a másik Windowsban, nem a név, hanem a SID számít. Ha megnézed régi Windows mappa tulajdonságainál a Biztonság fülön a Haladó (vagy hasonló nevű gomb a jobb alsó sarokban) alatt megjelenő ablakban a tulajdonos, akkor egy GUID-ot fogsz látni. Ezt kell átállítani a mostani felhasználódra és rekurzívan az összes almappájára (valamint a meghajtó gyökerében található többi rendszerfájlra). Ezután már valószínűleg tudod majd törölni. Ha nem, akkor még további jogosultságállítás vár rád, de ennek kicsi esélyét látom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Többször csináltam már ilyet, Windows 7 vagy 10 törlése, másik Windowsból.
A jogosultsági beállításokkal kell játszani, tulajdonba vétel stb. csak ezt így pontosan nem tudom leírni, általában nekem sem sikerült kapásból, el kell szórakozni vele.
Jobbklikk, Tulajdonságok, Biztonság fülnél.
Vagy megpróbálhatod ezt is:
http://filehippo.com/download_unlocker/
Windows törlésére még nem használtam, más esetekben bevált.
-
pc360
addikt
válasz
Előbb szerintem azt kéne megoldani, hogy ne lockolja a fájlokat a win, amúgy ezt egy sima formattal könnyű megoldani, ha tudsz róla adatot menteni. Azért programot is javaslok, van egy, ami korrekt, és nincs teleszarva malwarrel: LockHunter.
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni fájl vagy mappa törlésével kapcsolatban.
2 SSD meghajtom van és mind2re lett rendszer telepítve, de csak az egyiket használom. Szóval nem lett leformázva mert nem tudtam hova lementeni a fontosabb dolgaimat. Kivettem az indításból rendszerváltó menüt így automatikusan az jön be amit használok, de a másik windows rendszerfajlait nem mindent tudtam törölni mert nem engedi a windows. Valami adat megsemmisítő programra lenne szükségem amit nem érdekli a windows rendszerfájlokElőre is THX!
-
rokendrol
senior tag
sziasztok ehez milyen bővitmény vagy program kel hogy letudjam tölteni,,mert a jobb kliknél meg áll a töltés
[link]
chrome használok
ha valaki segítene azt köszönném !!
nem a letöltés kel ,hanem a megoldás! -
pc360
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37298 üzenetére
Köszi! Alapvetően a Vivaldi alá kerestem megoldást, és mivel az Chrome web store-t használ, ezért gondolkodtam bővítményben, ott ugyanis nincs service handler felajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged