Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap szeretnék rendelni egy komplett asztali gépet, viszont monitor ügyben picit tanácstalan vagyok.
Ezeket néztem ki eddig:
LG 23MP65HQ-P [link] +HDMI kábel
LG 23MP65VQ-P [link] +DVI kábel
LG 24MP55VQ-P [link] +DVI kábel
Játék, film, net lenne a felhasználási terület. A keret 50 ezer forint alatt. -
FullGas
aktív tag
válasz #Morcosmedve #55352 üzenetére
Köszi
Én is azzal szemeztem inkább. -
fogtunder
nagyúr
válasz FullGas #55353 üzenetére
arra figyelj, hogy a talpa nem egy túl vaskos darab, a 24-es kijelző már könnyen bebilleg vele. ha masszív az asztal és veled egy időben nem használja más, akkor nem para, de ha igen, akkor egy értelmes asztali konzollal már ugyanott vagy, mint egy Dell P2414H.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
arminlok
senior tag
Na vettem DVI kábelt a P2414h-hoz. Hát ég és föld a vga-hoz képest. Így tényleg kijönnek az IPS előnyei elötte nem igazán láttam hogy jobb lenne bármivel is az előző montornál.
-
arminlok
senior tag
válasz #Morcosmedve #55356 üzenetére
Nincs a videokártyán sajnos . Én is huztam a fogam hogy nem tudom használni azt a kábelt amit adtak hozzá.
-
Geresics
addikt
válasz dragonfx #55360 üzenetére
Most azt nem tudom eldönteni, hogy Te mindig ennyit rágódsz, vagy csak minket tisztelsz meg vele?
Nem ragozod túl ezt a monitorvásárlást? Vagy a tanács kérést? Legalább 1000 kommentel ezelőtt kértél tanácsot, de eddig még egyet sem fogadtál meg igazán...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
-
-
macskea
őstag
Néha azok (TN) is összejönnek. Nekem egy Eizo FlexScan S2202W van a laptopra kötve, irodai munkára kifejezetten kellemes, és a betekintési szögei sem vészesek, abszolút nem problémás ketten-hárman nézni. Szerintem egy huszas lehet most egy olyan használtan. Ha valakinek csak ennyi pénze van rá és megkívánja a szeme, én bátran ajánlanám. Volt előtte egy Samsung SyncMaster 193S (?), hát az egy határ szar volt ahhoz képest...
[ Szerkesztve ]
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Isual
veterán
válasz macskea #55365 üzenetére
EiZO, NEC még a mai napig is jobb minőségű TN-es monitorokat gyárt, mint a kommersz márkák. Viszont ez az Acer engem nagyon meglepett, glossy volt, éles képpel és a horizontális betekintési szöge 17"-os méretét figyelembe véve tökéletesek voltak. Nyilván alulról inverzbe ment, mint minden TN, de onnan senki se nézi. Felülről meg nem volt baj.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Janex83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitor vásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Ezeket néztem ki:
LG 22MP65HQ-P
LG 23MP75HM-P
Samsung S24d390
Samsung S24d391
Samsung LT22D390EWElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Motion_Blur
félisten
Megérkeztünk: ASUS PB278QR
Mellette az előd Dell U2412M.
Egyelőre minden ok Írok majd róla bővebben! Szerencsére szép homogénnek tűnikAz IMC profilt egyelőre az istennek se akarja elfogadni, pontosabban a Dell-ét próbáltam meg kilőni és az újat betallózni, de nem változott meg a kép minimálisan se. Na majd szenvedek még vele...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Motion_Blur #55370 üzenetére
Kiraly!!!
Alig nagyobb! Varjuk a beszamolot!
Hajra a profilokkal! Torold ki mindenhonnan!
© asszongya'hogy
-
fogtunder
nagyúr
válasz zoo8800 #55372 üzenetére
nekem is ilyen van, azért mondom, és nem azt, hogy instabil, hanem hogy könnyen bebillen. az asztal, amin perpill van kb. 150 kiló, de ha az asszony leül velem szemben és elkezd írni, akkor bemozdul. ez már talán a hetedik LG monitor, amit használok, cégen belül is voltak már sokkal jobb megoldások ennél. és ahogy szintén írtam, külön asztalon használva nincs vele baj.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Janex83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitor vásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Ezeket néztem ki:
LG 22MP65HQ-P
LG 23MP75HM-P
Samsung S24d390
Samsung S24d391
Samsung LT22D390EWElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásokat, és az összefoglalót, és nagyon szimpatikusnak tűnik a DELL S2340L, úgy voltam vele,hogy várok január végéig, hátha így karácsony után lesz valami akció, viszont több helyen már azt látom,hogy kifutó széria és már nem kapható. Konkrétan az edigitalnál szerettem volna megvenni, és ott már lekerült a webshopból, úgyhogy tovább nézelődtem, és rátaláltam a DELL P2314H-re.
Mindkettő az általam belőtt 50-60.000-es sávban fekszik.
A kérdésem az lenne,hogy a két monitor között van-e olyan érdemi különbség, ami miatt megéri az egyiket, vagy a másikat megvenni. Tavasszal asztali gépet szeretnék összerakni, olyat, ami hd felbontásban viszi az újabb játékokat is, addig viszont amíg nem lesz meg a gép, egy notival használnám, aminek HDMI kimenete van, viszont nem elég izmos ahhoz, hogy vigye a fullhd-t. Sosem volt külső monitorom, így nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban,hogy milyen képet produkál,ha egy full hd monitoron 1366*768 felbontásban játszanék.Érdemes egyáltalán addig megvenni?
Előre is köszönöm a választ!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
soony000
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 24"-os monitort venni, főleg játékra lenne. pl:AC unity,GTA5, cod ,Far cry4,COD4 multi.. stb.
Eddig ilyen monitorom volt: http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/philips/197e3lsu-p51734832/#
Én ezzel meg is voltam elégedve. Szerintem jó volt a kép, csak az a baj hogy kicsi. Nyilván hogy ha nekem ez is megfelelt nem is várom hogy EIZO-s minőségű legyen. Azért is írtam le mert hogy ha nekem ez megfelelt mint képminőség, akkor már lehet viszonyítani hogy ez is megfog.
Az elvárások:
-55.000 HUF +-5000
- azért szép legyen a kép
- viszonylag kicsi legyen a bevilágosítása
- fullHD
-Lehetőleg ne fárassza a szemet, és kevésbé rontsa,esetleg védi is ha van olyan (A philips-em nem zavart ha 6-8 óra folyamatos gépezés)
-PWM mentes/vagy ne (Mert itt valaki azt írta hogy nem zavaró, valaki meg hogy igen), Mondjuk az én Philips-em nem zavart.
-kalibráltatni nem fogom, eddig se csináltam.
-Ne legyen észrevehető az inputlag/utána húzás.
-A fekete viszonylag az legyen. (Ne legyen azért szürke)Olvasgattam a pár ezer hozzászólást és így az alapján állítgattam egy listát össze:
-DELL P2414H : Ettől igazából félek a bevilágosodás miatt, mert sokan panaszkodtak, és nem biztos hogy gariztatják.
-ASUS VN248H :Ezzel szemezgetek nagyon, ami árban is a legjobb szerintem. Bár erről itt nem nagyon írtak véleményt.Máshol jó véleményeket is olvastam, bár nem tértek ki hogy mennyire fárad tőle a szem.
-ASUS VW24ATLR : Nem tudom hogy mi a különbség az előzővel szemben.
-LG 24MP55VQ-P : Jóval olcsóbb, nem tudom hogy annyival rosszab-e
-LG 24MB35PY : Nem tudom hogy miert drágább és hogy mivel tud többet.
-BenQ EW2440L : Ugye ezekben van ez a flicker-free, bár nem tudom hogy mennyivel védi jobban a szemet mint a többi.
-BenQ BL2410PT :Ez kicsit drágább, nem tudom hogy mennyivel tud többet.
-NEC AccuSync AS241WM: Ez ugyan TN paneles , és olvastam hogy jó minőségű monitorokat gyártanak, de nem tudom hogy jobb-e mint a konkurens.A 120Hz-ért nem akarok 80 vagy többet fizetni, nekem annyit nem ér. Én a 60Hz-val is elvagyok a COD4 multiban. Ebben az árkategóriában gondolom nincsen viszonylag jó 120Hz-s.
Tehát ezek közül kellene választani a fentebb említett szempontok alapján. Mint említettem az asus VN248H nagyon tetszik, csak itt nem írtak semmit róla.(vagy én nem láttam). És azt se tudom hogy a vetélytársai mivel jobbak , rosszabbak.
(Ja és ha van olyan monitor ami megfelelne az elvárásoknak, de nincs a listán, és azzal jobban járnék, akkor olyat is lehet) -
canadaa
tag
Hali!
BENQ GL2460HM 43.862 Ft-ért jó vételnek számít vagy keressek mást? Fejhallgató kimenet és HDMI csatlakozó nekem elég fontos lenne.
Kösz a tippet!Szerk.: Mondjuk most nézem, hogy a látószög nem valami jó nála.
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Sikerült vennem egy LG 22MP55HQ-P-t. De valahogy a színek nem az igaziak, inkább a sötétebbek nem olyanok mint eddig(vagy telefonon nézve). Valakinek hasonló élmény?
-
Burki
aktív tag
Az összefoglaló II. kategóriájában olvastam róla. Nem vagyok oda a tükröződős felületért, tekintve,hogy elég világos a szoba ahol használnám. Így akkor marad a P2314H, vagy a P2414H.
A felbontással kapcsolatos kérdésre tud esetleg valaki érdemi választ? Ne haragudjatok,ha nagyon buta kérdés, de tényleg nincs tapasztalatom a kérdésben.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Geresics
addikt
válasz Janex83 #55374 üzenetére
Ha ezek közül, akkor az LG 23MP75HM.
Ha nem csak ezek, akkor ASUS PB238Q / DELL P2314H / P2414H(#55376) soony000
Utóbbi három monitort nézd meg szerintem Te is!(#55381) Burki
Az ASUS-t Neked is ajánlom figyelmedbe![ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
macskea
őstag
Keress konkrét monitor teszteket, és nézd meg az interpellációs képeket. Szerintem ez eléggé panel és monitorfüggő, láttam már belőle ilyet is, olyan is, de szépet még soha, legfeljebb elfogadhatót. Ha nem más, a nagyobb "pixelméret" miatt homályosabb lesz a kép. Szerintem hosszú távon begolyóznál tőle. Én személy szerint rövid távon is.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #Morcosmedve #55384 üzenetére
Szerintem meg van. 1:1, lapozzunk.
-
macskea
őstag
válasz #Morcosmedve #55384 üzenetére
Mert számodra a glossy egyenlő az olcsó laptopok szar kijelzőivel. A matt kijelzőknél egy csomót "tompulnak" a színek, és van ahol, van akinek ez fáj. A tükröződést nagyrészt meg egy megfelelően elhelyezett asztallal ki lehet védeni.
[ Szerkesztve ]
-
haladó
tag
A tükröződő noti kijelző után nekem felüdülés a mattot bámulni..
-
MurdR
veterán
Sziasztok Urak!
Samsung E2220 (FHD, 5ms) alkalmas a maga kategóriájában (20k) játékra?MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
soony000
csendes tag
Egyébként van különbség a 24"-os monitorok képmérete közt? Mindegyik ugyanakkora?
Mert láttam az adatoknál hogy eltérnek azért egymástól a szélesség,magasság 1-2 centivel. De nem írták pontosan hogy az maga a képméret, vagy a monitor széle is benne van. -
macskea
őstag
válasz soony000 #55389 üzenetére
Van olyan, ami csak 23,8" (valamivel kisebb mint 24" de lehet nem pontos értéket mondtam) de sok helyen ettől elegánsan eltekintenek, illetve a képarány is lehet 16:9 és 16:10 is. Utóbbi a magasságba szólhat bele elég erősen.
[ Szerkesztve ]
-
patakidr
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék legalább 27"-os, IPS paneles monitort, lehetőleg beépített hangszórókkal. Otthoni dolgozószobába lenne, a mostani 24"-os TN-es Samu helyére, gyakori filmnézésre, otthoni munkára.Mit javasoltok? Mi a különbség az IPS és az AH IPS között? Mert az Aqua honlapján nézelődtem és összezavart a sokféle panel.
ERRŐL mi a véleményetek?
Köszi!
-
Motion_Blur
félisten
ASUS PB278QR-hez keresek drivert, mert a windows „Általános Plug&Play (PnP) képernyő”-ként ismeri fel.
Nem tragédia, de itt az van leírva hogy nem árt a dolog: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
patakidr
aktív tag
válasz Motion_Blur #55394 üzenetére
Mondjuk ITT
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Egy Dell - U2412M (2012-es, PWM-es) monitor, kiváló és kalibrált állapotban mennyiért lehetne eladni?
Köszi
-
Motion_Blur
félisten
válasz lasarus1988 #55398 üzenetére
50K körül. Nekem is ilyen "problémám" van
50 alatt mondjuk nem adnám el, inkább megtartom tartalékba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest