Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
irodai felhasználásra (többnyire excel és powerpoint) keresek hordozható monitort. az optimális méret 15,6", FullHD felbontással lenne, a klasszikus 1366*768-as felbontáson a szokáso táblázataimnak jelentős része nem látszik. a panel típusa, színhűség, válaszidő nem elsődleges szempont, az elfogadható szint már megfelel, a legkomolyabb felhasználás maximum filmnézés lesz, az is ritkán.
némi net túrás után az ASUS MB168B+ volt az, ami találtam és megfelel a kritériumoknak, a kérdésem az, hogy tudtok-e valami alternatívát?I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
24-es monitort szeretnék venni, mindenképpen IPS panellel, igazából két típust néztem az ajánlott Dell P2414H-t és az LG 24MP55HQ-t. melóban sok Dell monitor van, nagyon tetszik az állíthatóságuk és a stabil felépítés, ami elvileg az LG-nél azért gyengébb, de ezen kívül mi van még, ami indokolja a 20K különbséget az árukban? 40 vs. 60-nál azért nem mindegy és ha nem muszáj, nem költenék rá ennyit. egyébként teljesen átlagos felhasználásra lesz, semmi extra igényem nincs (évekig tökéletesen elvoltam a TN-es 22-es LG-vel, bár tény, hogy nem túl szép a képe, de mikor vettem nagyon jó áron jutottam hozzá), a legjobb ár/érték arányút szeretném venni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz old_artist #54037 üzenetére
ok, köszi.
valszeg LG lesz a vége, otthonra nem nagyon tudom magamnak megindokolni a +20K kiadást, ha dolgoznék rajta, akkor biztos Dellt vennék, de szórakozni jó lesz ez most.
-
fogtunder
nagyúr
válasz haladó #54623 üzenetére
én azt is hozzátenném, hogy az összefoglalóban van pár mondat, kifejezetten az kategória leírásoknál, aminek az értelmezéséhez nem kétszer kellett elolvasnom, olyan kacifántos összetételek vannak benne helyenként. tényleg nem kötözködni akarok, mert legalább van, és köszönet érte, de nem egy könnyen értelmezhető szöveg.
-
fogtunder
nagyúr
aránylag kevés volt a megtermelendő GDP ma, úgyhogy nekimentem ma az ajánlónak, ez lett a vége. kérném a hozzáértőket, hogy olvassák át, nem írtam-e ordenáré nagy baromságokat, illetve szerintem kicsit kifejthetnénk a 30-40K közötti belépő IPS kategóriát, gondolok itt arra, hogy van-e értelme az LG mellett az ASUS és AOC termékeknek, mikor ugyanazért az árért kisebb méretben adnak monitorokat (szerintem nincs, de nem hiszem, hogy alkalmas vagyok ezt megítélni).
a fórum szétoffolását elkerülendő javaslom, hogy a bejegyzés kommentjeibe írjátok a módosítási javaslatokat. köszi előre is mindenkinek, aki segít.
-
fogtunder
nagyúr
válasz devisking04 #54968 üzenetére
az LG-nek azért elég nagy múltja van az IPS gyártásban, a Samsungnak jóval kevesebb, ők az AMOLED gyártást erőltették helyette.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Geresics #55237 üzenetére
plusz a 65-nek is van kávája, csak nem a hagyományos értelemben, hanem a kijelző síkjában van egy "keret", ami sokkal nem kisebb, mint az, ami az 55-ökön van. kikapcsolt állapotban jobban néz ki egy fokkal, de engem mondjuk sokkal jobban érdekel akkor, mikor működik és egyébként nem csúnya az 55 sem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz FullGas #55353 üzenetére
arra figyelj, hogy a talpa nem egy túl vaskos darab, a 24-es kijelző már könnyen bebilleg vele. ha masszív az asztal és veled egy időben nem használja más, akkor nem para, de ha igen, akkor egy értelmes asztali konzollal már ugyanott vagy, mint egy Dell P2414H.
-
fogtunder
nagyúr
válasz zoo8800 #55372 üzenetére
nekem is ilyen van, azért mondom, és nem azt, hogy instabil, hanem hogy könnyen bebillen. az asztal, amin perpill van kb. 150 kiló, de ha az asszony leül velem szemben és elkezd írni, akkor bemozdul. ez már talán a hetedik LG monitor, amit használok, cégen belül is voltak már sokkal jobb megoldások ennél. és ahogy szintén írtam, külön asztalon használva nincs vele baj.
-
fogtunder
nagyúr
Sziasztok,
sajnos megmakkant a másodlagos kijelzőnek használt TN paneles LG monitorom, úgyhogy kijelző vásárlás előtt állok. A jelenlegi elsődlegesem egy LG 22mp48, nem mondom, hogy elégedetlen vagyok vele, de a feketéi nem túl izmosak, arra gondoltam, hogy ezt átrakom másodlagos kijelzőnek és veszek a helyére valami mást. A fő felhasználás böngészés, sok film és sorozat (ide kellenének a jobb feketék), enyhe játék, de kb 100% single player. Méretben 22", felbontásban 1080p a cél. Nyilván szeretném minél olcsóbban megúszni, max 40 alatt. Az állvány minősége irreleváns, kétkaros állványra lesz szerelve. A Benq GW2270-et néztem ki első körben, tesztek és itteni kommentek alapján jónak tűnik, azt szeretném kérdezni, hogy van-e alternatíva?
-
fogtunder
nagyúr
válasz deja vu #68888 üzenetére
ja, tudom, ez anno sokat volt ajánlva, és a tesztekben is elég jól szerepelt, néztem ezt is (illetve a HM-et), mikor az LG-t vettem, de újonnan nekem túl drága volt. a másik opció, amit néztem, az oázisnál egy használt HP LP2465 volt, de arról ellentmondásos infókat találtam játékkal kapcsolatban, és a videokártyám a 1080p-vel is éppen hogy elbír.
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
az LG 24MP55-ös monitorom mellé vettem egy használt Dell U2311H-t. az LG anno be lett kalibrálva, a színprofil be van töltve, melléraktam a Dell-t kalibrálatlanul, hát majdnem elsírtam magam, hogy nézett ki. TFT Central teszt alapján próbáltam beállítani, aztán onnan szemre utána igazítottam, hogy nagyjából stimmeljen az LG-vel, de valahogy nem az igazi.
a kérdésem az lenne, hogy ha bekalibráltatom a Dell-t és kapok egy újabb ICC profilt, majd betöltöm, akkor kijelzőnként lehet megadni, hogy melyiket használja, vagy ez hogy működik?
illetve mennyire jó ötlet a tftcentral által készített ICC profilt használni?
nem grafikai munkára kell, sima otthoni felhasználás.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
párszor már segítettek nekem, remélem most is fogtok tudni
jelenleg egy Dell U2311H + LG 24MP55 kombót használok megjelenítésre, de nemrég cserélte a gyártó a kártyámat gariban egy 1060 6G-re és felmerült, hogy jó lenne megnézni egy G-Synces monitort.
a Dual-Screen setupot szeretném megtartatni, úgyhogy valamelyik monitor cseréjéről lenne szó, 22-24" 1080p G-Sync készüléket keresnék, IPS panellel.
a keret a minél olcsóbb, ami még jó, ja és a talp nem lényeges, mert állványon lenne amúgy is. ha tudtok valami jó dealt használtan, még garival, az is érdekelhet.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
sajnos az U2311H-t be kell fognom melós célokra, úgyhogy keresnék helyette valamit, másodlagos kijelzőnek. a felhasználás leginkább böngészés és film, 23-24" méret, két digitális bemenet, amiből legalább az egyik HDMI kellene, hogy legyen, VESA felfogatás kell, mert állványon lesz, ennek megfelelően a talp másodlagos és nem baj, ha külső tápos, mert akkor könnyebb. 40K-nál többet nagyon nem szeretnék költeni rá.
első körben ezt néztem ki a VA pnel miatt:
BenQ GW2470H
(#83536) AxBattler:
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
30" feletti ultrawide IPS Freesync monitorok közül mi ajánlott?
LG 34UM69G-B-t néztem, a 144Hz-re nincs szükségem, legyen jó az állvány és lehetőségekhez mérten minél olcsóbb.
a felhasználás játék, film, böngészés és egyéb asztali dolgok, a színhelyességet szeretem, de nem kell, hogy nyomdai szintű munkákra is alkalmas legyen, csak értelmes mértékben lehessen kalibrálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #86434 üzenetére
A képpont sűrűség maradjon, ha kicsit kisebb a munkafelület, az nem gond, de mivel egy 4GB RX570 hajtaná majd, nem akarok 1440p-t, pláne szélesben, mert nem fogja elbírni.
De lehet veszek simán egy 1080p G-sync IPS-t, a Dell meg megy melóba.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
Sziasztok,
32"-os 4K monitorból mit érdemes venni? A felhasználás 60% irodai munka, a maradék film és kevés játék. Rendes állvány magasság állítással, vagy ennek hiányában Vesa mount mindenképpen kell, USB hub is. A keret nagyon max 200K, de jó lenne 150 körül megoldani.
elsőre a Samsung U32H850U-n akadt meg a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #105836 üzenetére
köszi, az LG-nek az ára kifejezetten tetszik, a hubot tulajdonképpen meg tudom oldani külön is, max felcsavarozok egyet az asztallap aljára.
amúgy van valami az említett Samsung ellen, vagy csak nincs vele tapasztalat és azért nem ajánlott? sajnos nem igazán találtam róla én se értelmes tesztet a neten.
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #105841 üzenetére
OK, igazából el tudom engedni, az utóbbi 10 évben csak LG és Dell monitoraim voltak, a Dell 4K-ban sajnos budgeten túl van erősen, ez meg feature set alapján megtetszett, de valóban nem feltétlenül indokolt az árkülönbség.
-
-
fogtunder
nagyúr
A 1440 UW-n is gondolkodok, két db 24-es fullHD-t váltana. Szerintem úgyis egy zarándoklat lesz a vége az Oázisba, eredetileg azért akartam 4K-t, mert azzal dupláznám a mostani pixelszámot és rugalmasabban tudnám elhelyezni az ablakokat, ha pl extrém széles táblákkal dolgozok. Csak attól félek, hogy 32"-on scaling nélkül nagyon mütyűrkézős lenne az egész.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz SunMount3r #105992 üzenetére
a cégnél volt egy csomó (60+ db) olyan Dell, ami 10+ évet ment, mire végre rájött valaki az IT-n, hogy használhatatlan már irodai munkára is a 17" 4:3. a második monitorom egy közel 10 éves Dell U2311H, nulla problémával. ez az üzleti kategória simán vehető szerintem használtan is, ha az eladó legalább minimális garanciát ad rá.
én mondjuk 22" 1080p alá már nem mennék, annyira alap lett ez a felbontás.
-
fogtunder
nagyúr
passz, én most 4K kijelzőket nézegetek éppen, az utolsó 1080p monitoromat vagy 5 éve vettem és akkor is használtan. viszont azt tudom, hogy a FHD már 27"-on is necces, legalábbis nekem, 32"-on pláne, ha asztalon van és közelről nézed.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
az a monitorláb már ránézésre kuka, ami a Lenovon van és ahogy nézem Vesa rögzítési pontok sincsenek rajta, én hanyagolnám, nagyon sokat számít hosszútávú használatnál, hogy kényelmesen be tudd állítani a kijelzőt. ezt a low budget LG monitoromon tanultam meg, a magasság sehogy se volt jó és ha valaki ránézett az asztalra, már lobogott a kijelző.
színvisszaadásra majd mond valaki okosabbat nálam, nekem nincsenek nagy igényeim ilyen téren.
-
fogtunder
nagyúr
még mindig 32" 4K a téma, az utóbbi napokban széttúrtam a netet, jól érzékelem, hogy 250K-ig bezárólag mindenben dettó ugyanaz a VA panel van és csak a körítés változik gyártó/modell szerint?
-
fogtunder
nagyúr
na, megvettem az LG 32K550-B-t, mielőtt ennek is elszáll az ára, mint pár másik terméknek. egy 24MP55 helyére került, egy Dell 2311H maradt mellette, bár őt pivotba kellett rakni, mert nem fért fel máshogy az állványra.
az előző monitor kalibrálva volt, hát itt az sRGB-n túllógó színtér azért nem kicsit zavaró, szerencsére van olyan mód, ami közelebb viszi a valósághoz a dolgokat. az anyaghasználat kb a belépő szintű üzleti eszközöket idézi, az anti-glare nem túl erős a kijelzőn, be bír tükröződni sötétebb témáknál nap közben, világos szobában.
én aránylag messze ülök a monitortól, kinyújtott kézzel nem is érem el, 125%-os scalingen nagyon szép, tűéles minden, ilyen távolságból, szemben ülve minimális fakulás látszik a kijelző szélei felé, de nem akkora, hogy zavaró legyen. fél métert oldalra csúszva azért már erőteljessé válik, de ez nyilván VA sajátosság, tudni kell együtt élni vele.
az állványt ki se csomagoltam, arról nem tudok nyilatkozni, de videók alapján azért nem a legstabilabb darab, annak ellenére, hogy egyáltalán nem könnyű.
egyelőre irodai munka ment csak rajta, arra tökéletes, dupla annyi helyem lett, mint a két fullHD kijlezőn, igazi multi-tasking mennyország, nekem jobban bejön, mint az UW 1440p, pedig annak volt közel a korábbi setuphoz a ppi értéke.szóval arra, amire nekem kellett, megérte, úgyis időszerű volt már upgrade-elni.
aztán majd este kiderül, hogy a 1080p gaming hogy néz ki rajta és hogy filmezés közben mit ad.
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz Blas109 #106315 üzenetére
Hát, most hirtelen csak az Orit próbáltam, nagy különbséget nem látok a 1080p és a 1440p között. Ugyanakkor ez lehet a monitortól is függ, hogy hogyan skálázza fel a képet. De ha sokat játszol, szerintem érdemes olyan felbontású kijelzőt venni, amit natívan ki tud hajtani a VGA.
-
fogtunder
nagyúr
Jó, hát normális monitorra most nem volt keret, heti 8-10 óra játékért se nagyobb VGA-t nem fogok venni, se komolyabb monitort, majd ha már nagyobb lesz a kisebbik törpe és fogok megint aludni, veszek egy PS5-öt és kész. A 1060 azért az indie szarjaimmal 4K-n is egész jól elvan, szóval marad ez így.
Ezt az integer scalinget megnézem, köszi!I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
Nem veszem magamra, attól függetlenül, hogy 110K, ami azért nem kevés penz, még tisztában vagyok vele, hogy mit vettem, ez a 4K 32" alja, nagy csodát nem vártam. Viszont ami ténylegesen jobb, az már annyival drágább, hogy a jelenlegi felhasználási profil mellett nem bírtam megindokolni magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest