Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz Valdez #24853 üzenetére
ott valami turpisság van...
egyszerű matek: sorszám x függőleges frekvencia = vízszintes frekvencia
vagy mégse tudja vagy jobb elektronika van abban a monitorban. ...és számomra hihetetlen az, hogy számottevően erősebb elektronikát tegyenek bele, mint amit a PR lapon feltüntetnek, az "epic fail" lenne pr szempontból)
nincs valakinek erre valalmi magyarázata?
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
korcsi
veterán
-
vond
MODERÁTOR
válasz korcsi #24856 üzenetére
Hohohóóó... Ééééérdekes, éééérdekes...
El tudom képzelni számítógépes mozizáshoz, meg munkához is (szépen elférnének két oldalt a különböző paletták, modulok, források, leírások, stb.)...
Mondjuk biztos nem lesz olcsó...
Meg akkor már inkább U2713, vagy U3013...VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
El Kebir
őstag
ja, jó lesz arra, hogy a ph (és egyéb weblapok) háttérkép reklámait jobban láthassa a nép... (azok akik nem tiltották le)
a katasztrófális, 600 oszlopos, tartalom helyfoglalása a képernyő nyedét se jelenti majd... (felbontások jönnek-mennek, csak a ph felbontása örök...)
-
Valdez
őstag
válasz El Kebir #24854 üzenetére
Itt van 71,928-ra állítva, és ezt a monitor OSD-je is megerősíti, azonban szerintem néha frame skippel, még úgy is, hogy az alértékeket alacsonyabbra állítottam mint a default. De lehet csak a lejátszó baszakszik, a legújabb madvr pl bele is fagy a 72hz-be (teljes képernyőre váltáskor), de a korábbi verzióval nem volt gond érdekes módon.
A monitor megy egyébként 48 és 24 hz-en is (osd szerint is).
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Meglássuk mire lesz jó. Legalább nem unalmas.
Viszont arra a nyakamat teszem, hogy nem volt annyi eszük, hogy tudjon 48/72Hz-et (maradva az aktuális témánál), ha már mozizásra találták ki. Persze ha igen, akkor viszont legalább pozitivan csalódok
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
< CyberBob >
őstag
Pont "mozizáshoz" nem látom értelmét a kis méret miatt. Amikor egy keskeny mozi képarányú film már 50 colos tv-n is kicsi.
Nyugdíjas: 60Hz-en elég vicces lenne a nagy vízszintes kameramozgásoknál. Gyengébb idegzetű ember még a székről is leesne az akadásoktól.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
nuke7
veterán
az nem semmi...
eye-finity értelmét veszti... (hacsak nem lesz drágább mint 3db fHD monitor )(#24864) < CyberBob >: szerintem rohadtul nincs igazad. nekem 60hz-en megy a 27es monitorom és gyakran filmezek rajta. semmi gond nincs vele.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
< CyberBob >
őstag
Azért mert egy 23,976 fps-en futó filmet 60Hz-en folyamatosnak látsz attól még igazam van csak te nem látod a hibákat. Az utóbbi évek hdtv "mizériája" pont a 24p körül forgott nem is beszélve a BD és HD szabványokról. Itt a fórumban is nem véletlenül ajánlják a 72/75 Hz-es meghajtókat.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
El Kebir
őstag
válasz Valdez #24859 üzenetére
...kicsit keresgéltem, jó az CRU progi , úgyhogy a számomra hihetetlen asus pr epic fail esete nagy esélyes lett, 83kHz-nél sokkal jobb elektronika lehet abban a monitorban...
(nálam a dellből csak a gyári 81kHz-t lehet kipréselni 1920*1200@65,5Hz, a margókkal együtt ezzel van 80,9kHz )az a CRU tök kényelmes kis program, beállítod, újraindít és megy (vagy nem ), bárki beállíthat magának bármilyen frissítést... gyorsan, egyszerűen...
ja a monitorodra visszatérve, mennnyi vízszintes frissítést ír ki nálad a CRU 88-89kHz-et? nézted mennyi a max OC?
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz < CyberBob > #24868 üzenetére
de filmek meg hd tartalmak általában nem 24fps-el vannak csinálnva..?
-
-
margithid
veterán
Ezeket a monitorokat mikor lehet majd itthon kapni?
-
Isual
veterán
válasz stranger28 #24881 üzenetére
does exist
maga az a nyomatékosítás, hogy pr. simple-ben (feleslegesen) kimondod a segédigét - de ettől még E/3-ban az bizony does lesz[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
Isual
veterán
válasz < CyberBob > #24884 üzenetére
gyérebb színvilág és betekintési szögek, black crush... nem egy IPS szubjektív képminőségben, kéi élményt tekintve az biztos, kevésbé színgazdag, élethű képe lesz annak, mint IPS-es társainak
-
korcsi
veterán
válasz < CyberBob > #24884 üzenetére
A VA a leglassabb a panel technológiák között, de amúgy is mindegy, hogy 6 vagy 7, mert ki tudja mit jelentenek...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Essu
csendes tag
Sziasztok! Hol is kezdjem, talán az elején. Na szóval, nekem egy nagyon régi monitorom van Samsung Syncmaster 550 b, és arra az elhatározásra jutottam, hogy ideje lenne váltani..Az a bajom vele, hogy túl kicsi (15colos) és ebből is csak 14 col látszik, mivel CRT monitor. Még egy bajom van vele, hogy 1 óra után nagyon lefárad tőle a szemem és a fejem is fáj tőle.(Amúgy szerintem előbb múlok ki én-e monitor előtt mint a monitor, ugyan is 13 éves, és még semmi baja)
Nem értek a monitorokhoz, szóval még mielőtt betérnék egy üzletbe, előtte gondoltam utána járok, a mai "trendeknek" és, hogy mi éri meg jobban, mert őszintén szólva, eddig csak 1 monitorom volt/van, a fent említett! Régen sokan olvastam a monitorokról,
- az lenne a kérdésem, hogy megérné-e egy IPS paneles monitorra lecserélni?! (a szemem miatt), meg a korszerűség miatt
- a Dell érné meg jobban vagy az LG, ebben a kategóriában (40-50 ezer forint)?
- a 8 másodperc a Dell UltraSharp U2212HM-nél nem zavaró? Tehát nem lesz szellemkép? (játékra is használnám illetve filmre)
- Egy led monitor kb. hány évig bírja? (Nyílván nem 13 évig..)
Bocsi a regényért, de még nagyon kezdő vagyok monitortémában. -
nuke7
veterán
nem találtam semmit ips277L esetében 48hz/72hz-ről...
-
El Kebir
őstag
Custom Resolution Utility (CRU) [link]
ezzel a programmal egyszerűen kipróbálhatod mit tud a monitorod, első körben ne próbálkozz olyan beállításokkal, amivel a gyári adat vízszintes frissítési frekvencia fölé menne...
(hozzáadod az új frissítési értéket, újraindítod a win-t, majd beállítod az új frissítést...)
ja és mindenki saját felelőségére használja!
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Mivel érzékeny vagy erre mindenképp olyan LCD monitort keress amiben nincs már "vibrálás" a Dell-eknél ilyen az U2312HM viszont annak meg az a hátránya, hogy nem a legjobb sötét szobában használni, mivel a minimum fényereje is relatív magas. Sokkal többet bírnád az LCD monitort megfejelve egy monitor mögötti megvilágítással mint most a CRT-t. A szellemképre vonatkozóan pedig azt mondom, hogy szinte nincs, az overdrive remekül végzi a dolgát.
-
fulton
addikt
srácok miután kalibráltan elküldték a monitorom, nekem már nem kell vele csinálni semmit ugyebár? tudtommal vannak több presetek, namármost ilyen kalibrálás után, minden preset kalibrált lesz? mert ez még nem igazán tiszta előttem. Vagy csak 1, pl a standart lesz kalibrált?
-
Isual
veterán
semmi újdonság, csak átfutottam, de végül még mindig nem tudomk eldonteni, hogy a Samsungnak többet kéne gyakorolnia a(z IPS/PLS) monitorgyártást, hogy értékelhető legyen, vagy inkább hagyja abba, hogy ne rombolja tobább a (valamiért - ) jól csengő nevét ebben a szegmensben... mondjuk valszeg jól csinálják, mert pont a neve miatt (valamiért) sokan hiszik majd, hogy jó is
nemaz[ Szerkesztve ]
-
Essu
csendes tag
válasz Lewzke #24891 üzenetére
Szia! Köszi az eddigi segítséget. "Sokkal többet bírnád az LCD monitort megfejelve egy monitor mögötti megvilágítással mint most a CRT-t." - Ezt hogy érted? Akkor milyen monitort válasszak? (bocsi ebben nagyon nem vagyok jártas) Eddig inkább a Dell monitorát néztem ki..csak ugye mondtad a megvilágítást..
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Beteszel a monitor mögé bármilyen fényforrást...
Ezzel csökkentve a kontrasztot a világító képernyő és a sötét szoba között...Nálam egy sima, egyszerű asztali lámpa (egy enegiatakarékos izzóval) van a fal felé fordítva...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
d@minator
addikt
Szia! A CRT vibrál az LCD más technológiát használ már eleve nagy előrelépés lenne neked bármilyen LCD monitor. A kis monitorod is fokozza a bajod egy nagyobbon már nem kell úgy fókuszálnod. A Dell a legjobb most pl. U2312HM de túl nagy a fényereje letekerve is. Ha sötét szobában is használnád akkor válassz mást vagy a monitor mögött világítsd meg a falat. Utóbbira gondolt a kolléga.
-
mate211
csendes tag
Sziasztok!
Asus vw193D-b 19" (1440*900) as monitoromat szeretném lecserélni.
A keret max 30K és mindenképp egy DVI-t támogató monitort keresek.
A fő kérdés ,hogy vegyek egy új ugyan ilyen felbontású monitort vagy az 1600*900-as jobb?
Mekkora teljesítménycsökkenés várható? Mennyivel lesz jobb játékra és filmekre az a plusz szélesség?
Egyelőre BenQ G2020HD vagy a BenQ GL941M-t néztem ki. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest