Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25601) I3EI\ICE válasza KaiotEch (#25599) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Végre valaki, aki átérzi. Nekem iszonyatosan fárasztja a szemem ez "porcukor effektus", amit a matt kijelzők többsége produkál, de eddig még senkinek nem tudtam érthetően elmagyarázni a jelenséget. Egyes esetekben én inkább választanám a fényes kijelzőt, mert sokkal természetesebb a kép a "porcukor" nélkül.

(#25602) petata válasza Isual (#25580) üzenetére


petata
őstag

Ottvana' legalul, mostantól a kedvező ár/érték arányt javasoltatik használni!

[ Szerkesztve ]

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#25603) I3EI\ICE válasza KaiotEch (#25599) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Melyik a fontosabb szempont, a képszerkesztés, vagy a játék? Mert a képszerkesztés szempontjából nagyon jó bolt lenne levadászni egy Samsung 244T-t. 40 körül szokott kb havi 1-1 példány gazdát cserélni itt az aprón, és igazi prémium színkezelést kapsz tőle. Ezek a belépő kategóriás IPS monitorok (e-IPS, UH-IPS AH-IPS) a közelébe sem érnek annak az SPVA-nak, ha a színtérre szorítkozunk (és az antiglare coat is nagyon jó, semmi "porcukor"). Játéknál viszont némi kompromisszum lenne, az átlagnál kicsit nagyobb pixelválaszidejével (6-8ms gtg), és magas input lagjával (átlag 70-80ms-ot mértem, de ez pl egy autós játéknál még nem zavaró, ellenben pörgős fps-nél igen).

(#25604) KaiotEch válasza I3EI\ICE (#25603) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Hát pár éve nem fotóboltoltam, de bármikor elkezdhetem újra használni. Játék mostanság a háttérbe szorult(Nadirim), nagy igényűekkel nem játszom, de ez is olyan, hogy lehet holnap kijön egy jó MMO ami tetszik. Igazából a mostani 2233BW-ről nem tudom nektek, hozzáértőknek mi a véleményetek, én csupán átlagfelhasználó vagyok és az utódját keresem. Sok bajom nincs vele, csak hogy fényes a kávája, ami napnál zavaró. Ezzel a monitorral eddig minden játékkal jól tudtam játszani, nemigazán vettem észre utánahúzást sem. FPS játékokat úgymond kinőttem. Sokan mondták anno a mostanimra, hogy a fekete nem fekete. Szerintem szemből nézve az igenis fekete, ha már fentről nézem akkor már tényleg világosabb. Bár nálam a monitor sincs olyan 15°-ban lefelé beállítva, ahogy annak lennie kéne, hanem inkább fölfelé nézem, ami elvileg a nyaknak nem jó.

Tehát összegezve azt a monitort keresem, amit én mindenre tudok használni.

[ Szerkesztve ]

(#25605) sz_abika


sz_abika
addikt

Sziasztok!

Eredetileg átmeneti megoldást akartam csak, de fullHD/22"+/2x HDMI/hangszórós opciókkal már jobban járok ha veszek valami normálisat úgy látom... Márkahűség sincs kimondottan és a designért meg nem adnék felárat :)
Merre kéne elkezdenem mozgolódni olyan ~50k magasságában? Mondjuk:
IIYAMA ProLite E2473HDS-B1 LED 23,6" ?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

PSN: xszabikax

(#25606) Nyugdíjas válasza I3EI\ICE (#25601) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Azért ettől még nem biztos, hogy neki is gondot okoz ez. Érdemes lenne -mielőtt lebezséled- megnéznie gy ilyen monitort.
KaiotEch, igazugye? :D

A 244T-ről meg inkább nem mondok semmit most hirtelen. Látom már az "elejétől", hogy nem egyezik az izlésünk monitorok terén. ;]

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25607) KaiotEch válasza Nyugdíjas (#25606) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Hülyevagyok boltban van kiállítva esetleg? :)

(#25608) Nyugdíjas: Hát, de megnézni ott is lehet :D

[ Szerkesztve ]

(#25608) Nyugdíjas válasza KaiotEch (#25607) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Hülyevagyok boltba csak azok járnak monitorért akik.... na érted ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25609) vond válasza KaiotEch (#25607) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Hát ez az, hogy nincs is mit megnézni... :N

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#25610) angol


angol
tag

Hello,

Dell u22 vagy az új s22 ?? Van képminőségbeli különbség a dp és a hdmi csati között ?
Jobb képe lesz (van) az s22-nek ? Mikor lesz kapható ?
Nagyon köszi a válaszokat.
Üdv.

(#25611) Teaway válasza petata (#25602) üzenetére


Teaway
veterán

Ott a pont! :K

Nincs itthon csokid??

(#25612) Isual


Isual
veterán

Bocsi lányok, de muszáj mert nem tudom sírjak vagy nevessek...

As for too agressive AG coating: (aki ért angolul, tessék elolvasni)

Szóval nincs porcukor effekt. Ez akkora marhaság és úgy hülyeség ahogy van. A túl erős AG coatingnál, ami problémát okoz az valóban a fehér/világos részeknél látható a legjobban. Ugyanis ez természetéből fakadóan arra hivatott, hogy ne visszaverje, hanem szórja a fényt. Ez azért jó mert nem tükröződik rajta a környezet fényes környezetben, hátránya pedig az, hogy túl aggresszíven applikálva szemcsésnek ("grainy") / kristályosnak, piszkosnak hat a kijelzőfelület. Fehér/világos tartalmak megjelenítésénél a legszembeszökőbb ez a szemcsésség, kristályosság (--> innen jött még valamikor konyhanyelven a kristálycukor effekt, a porcukor már szájról szájra szállva alakulhatott ki és pont hülyeség és nem hordoz magában semmi információt, amit értelmezni lehetne monitorok szintjén), amely (nekem legjobban tetsző megfogalmazásban talán) "gyöngyházfény" hatásnak írható le legszebben. Ez hasonló (de monitoroknál nem olyan agresszív), mint a mobilokra kapható karcvédő fólia, a fehér közelről olyan, mint amikor benedvesítjük a képernyőt fehér tartalomnál, s az felbontva a fehér fényt, színesnek látjuk a tartalmat. Közelről (nem reális így nézni) itt is észre lehet venni ezt, de ettől még normális távolságból nézve fehér a fehér, csak kicsit szemcsésnek, piszkosnak hat.
Ezt én nem is vettem észre, sőt eleinte kifejezetten tetszett, de az U2711-ünket anno még emiatt "pixeles"-ezte le egy jóbarátom, azért mert szemcsésnek, pixelesnek látta emiatt a bevonat miatt a monitor képét.

Szóval ez elsősorban szemcséssé (felőlem lehet kristályos is) teszi a monitor képét, közelről valóban zavaró lehet, de normális használat közben a monitor megjelenítését nem befolyásolja (szignifikánsan). Van, aki erre allergiás, van aki a legagresszívebbel is boldogan elvan, sőt akár észre se veszi.
Én janos666 után ezt legszívesebben "gyöngyházfény" hatás/effektnek hívnám, esetleg laikusnak kristálycukor/vizesképernyő hatás (mindkettő baromság szerintem, de talán jobban megfogható), de porcukor hatásnak hívni azt mondja csak el, hogy az illető tök semmit nem ért ehhez.

(#25599) KaiotEch: itt csak azt nem értettem, hogy ha te kapsz egy privátot akárkitől, aki ilyen konyhanyelven beszél bármiről hogy adhatsz hitelt a szavának? (erre gondolok: "sosem lesz tökéletes a fehérje, és közelről erős porcukor effektus látható rajta emiatt") Ezt nem elhinni kell, hanem gyorsan megkérdezni tőlünk, hogy srácok mi ez az orbitális marhaság, amit nekem valaki priviben küldött.

(#25601) I3EI\ICE : mert butaságot beszélsz/hallottál nemtom honnan... porcukor...ponnem :U
"de eddig még senkinek nem tudtam érthetően elmagyarázni a jelenséget." - mert még a fáradtságot se vetted, hogy rendesen utánamenj a dolognak ;)

(#25611) Teaway: nekem jobban tetszik az eredeti... klasszikust csak pontosan! ;)

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25613) vond válasza Isual (#25612) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ííííííjjjjjdekellettezahozzászólás... Köszönet! :R

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#25614) Isual válasza vond (#25613) üzenetére


Isual
veterán

Összegezve, nem véletlenül van szép kövéren kiemelve az első hsz végén, hogy: "minden szakértői vélemény, tanács, tapasztalat ellenére (!) hangsúlyoznunk kell a kiszemelt monitor, vagy ahhoz hasonló típus/panel..stb vásárlás előtti személyes megtekintését, ha van rá lehetőség".
Ez ennek a konfliktusnak a feloldása, a személyes megtekintés és nem vaktában lövöldözés és porcukrozás (Istenem... :( ) meg hülyébbnél hülyébb dolgok kitalálása. (Ha meg nem tudjuk, akkor kérdezzünk, de legyünk azzal tisztában, hogy mindig az fog először, többször beírni, akit ez zavar és utálja és megbánta...stb, mint az akit nem, vagy akár észre se veszi... :U)

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25615) stranger28 válasza KaiotEch (#25599) üzenetére


stranger28
addikt

Ez de hülye. :D

(#25616) Isual


Isual
veterán

nem tudom eldönteni, hogy vicces vagy hasznos :D (najó inkább az előbbi)

(#25617) Nyugdíjas: igazad lehet :DDD de miért pont azt az okádékzöld árnyalatot választották könyörgöm... legalább valami ízléses kék vagy fekete, akármi, csak ezt ne :D

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25617) Nyugdíjas válasza Isual (#25616) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Magamat tudom idézni: "Ez van amikor egy távolkeleti cégnél nem volt a közelben európai designer..."

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25618) laca54 válasza Isual (#25566) üzenetére


laca54
csendes tag

Köszönöm a segítséget! Akkor a BenQ GW2250HM lesz a befutó. Már csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Milyen kábelt vegyek hozzá? HDMI vagy DVI?

(#25619) Isual válasza laca54 (#25618) üzenetére


Isual
veterán

DVI - Single Link bőven jó :K

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25620) gg72 válasza laca54 (#25618) üzenetére


gg72
veterán

Én is így voltam vele 3 hete, de mivel rögtön az első gyári hibás volt (vezérlési hiba), így el is ment a kedvem a Benq-től... Persze mindenből ki lehet fogni hibásat. Amúgy arra számíts, hogy alapból elég rossz a színbeállítása a GWXXXXHM sorozatnak, be kell kalibráltatni őket, szinte az összes tesztből ez jön le, ill. felhasználói hozzászólásokból is.

(#25621) asuspc96 válasza Isual (#25580) üzenetére


asuspc96
senior tag

oké köszi! visszaolvasok, nagyjából hol keressem ? 25xxx ?

(#25622) Isual válasza asuspc96 (#25621) üzenetére


Isual
veterán

nemtom, nem fogok visszaolvasni helyetted, pár napja volt

(#25623) €uro: Semmi (egyébként egy "HM"), balfasz az iPon (mondjuk ez köztudott), ne ott vegyél ilyet, vannak érdemesebb üzletek, értékesebb emberekkel... :U

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25623) €uro


€uro
őstag

Sziasztok!

DELL U2713 és DELL U2713HM monitorok között mi a különbség?

(#25624) oroszbence


oroszbence
tag

Sziasztok

Jelenleg egy ViewSonic VG2030wm monitorom van ami jelenleg kehesek bizonyul. (7 évet kibírt)

Szeretnék újat vásárolni
A gépet a következőkre használom:
FPS Játékok
Photoshop
Néha 1 kis 3D

Pénzügyi keret:
50 000-60 000 HUF

[ Szerkesztve ]

(#25625) Isual válasza oroszbence (#25624) üzenetére


Isual
veterán

olvasd el az első hsz-t, aztán fejezd be a sajátod! ;) :D

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25626) KaiotEch válasza €uro (#25623) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Utóbbi LED IPS, míg a másik nem.

(#25627) €uro válasza KaiotEch (#25626) üzenetére


€uro
őstag

Köszönöm!

Érdekes, hogy az IPS olcsóbb...

Az iPon oldalán azt írják, hogy nincs a monitorra három napos pixelhiba garancia. Ha házhoz szállítással rendelek egy terméket, akkor nyolc napon belül indok nélkül visszaküldhetem. Így gyakorlatilag nem hogy három, hanem gyakorlatilag nyolc napos pixelhiba garanciám van. Ugye, jól mondom?!

[ Szerkesztve ]

(#25628) Nyugdíjas válasza KaiotEch (#25626) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

na ez baj

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25629) stranger28 válasza KaiotEch (#25626) üzenetére


stranger28
addikt

LŐJETEK LE, VALAKI, KÖNYÖRGÖM!

(#25630) Nyugdíjas válasza stranger28 (#25629) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

sortűz! én is kérek!

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25631) stranger28 válasza Nyugdíjas (#25630) üzenetére


stranger28
addikt

Nem élünk tovább idióták között! Isten áldja a p#nát és a D#llt! *ratatatatata*

:DDD

(#25632) €uro válasza Nyugdíjas (#25630) üzenetére


€uro
őstag

Pardon?

(#25633) vond válasza Nyugdíjas (#25630) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nesztek! :D De várjatok meg, én is beállok Stallone elé...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#25634) Isual válasza vond (#25633) üzenetére


Isual
veterán

jöhet nekem is... vagy inkább egy fegyver a kezembe, agyonlövöm én magam, 40 perces priviüzit töröltem ki ctrl c helyett... :W :W :W :W

úgyhogy én mára befejeztem a "gépezést"...

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25635) stranger28 válasza Isual (#25634) üzenetére


stranger28
addikt

Zárhatjuk a topikot. :DDD

(#25636) petata válasza Isual (#25634) üzenetére


petata
őstag

Ne is mondd. Meg mikor egy játékhoz „módosításokat" készítesz másfél órán keresztül, és utána nem enged a program menteni. Másnap meg szintén ugyanazzal a programmal dolgozol vagy háromnegyed órát, akkor meg mentésnél lefagy. :(

[ Szerkesztve ]

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#25637) KaiotEch válasza stranger28 (#25629) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Nemértem mi a problémád. Ez van odaírva. De én szívesen lelőlek! :D

[ Szerkesztve ]

(#25638) stranger28 válasza KaiotEch (#25637) üzenetére


stranger28
addikt

Csak ne tökön, erre kérlek. :D Légy gyors és kegyes.

(#25639) asuspc96 válasza petata (#25636) üzenetére


asuspc96
senior tag

"mikor egy játékhoz „módosításokat" készítesz" - tervező vagy ? :DD

[ Szerkesztve ]

(#25640) vond válasza KaiotEch (#25637) üzenetére


vond
MODERÁTOR

És ha azt írják oda, hogy HM-hez kapsz egy rózsaszín, lekváros, fűthető traktorgumibelsőt is, azt is elhiszed?

Azoknak, akik nem értenék: a linkelt ájponos Dell U2713 és U2713HM egy és ugyanaz a monitor, csak éppen sikerült nekik kétszer felvinni, ráadásul más termékadatokkal...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#25641) KaiotEch válasza stranger28 (#25638) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Haaa az 50k-s billentyűzeteddel agyonverlek nem jó? :DDD

(#25640) vond: No comment... Egy áltag user azt hiszi el amit termékleírásban írnak. Az meg, hogy ők elb*szták arról tesz tanúbizonyságot, hogy ott is hülyék ülnek ezek szerint?!

[ Szerkesztve ]

(#25642) vond válasza KaiotEch (#25641) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ezek szerint... :)

Nem ez az első (és gondolom nem is az utolsó) eset, hogy világtalan böszmeségeket írnak össze... Nem hiába "adnak" itt sokan a szavukra szakmai kérdésekben...

Amúgy Isual egyből, világosan megírta, hogy semmi különbség nincs a két monitor között, csak gondolom nem vettétek észre... ;)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#25643) Nyugdíjas válasza KaiotEch (#25641) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Legalábbis annyira értenek hozzá, mint én az alaplapokhoz (úgy saccperkábé). Ezért kell ott venni lapot, monitort meg... máshol. :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#25644) petata válasza asuspc96 (#25639) üzenetére


petata
őstag

nem

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#25645) €uro válasza vond (#25640) üzenetére


€uro
őstag

Köszönöm az infót!

(Csak halkan jegyzem meg, hogy hamarabb jutottam volna a valós információhoz, ha az utóbbi pár hozzászólás megfejtésére nem egy általad tett - nem mellékesen nem nekem szánt - megjegyzés olvasatán jutok hozzá. Vallom, hogy elvi kérdések kapcsán nem vitatkozom - ezért örülök, hogy a gyakorlatban a segítségemre voltatok.)

(#25646) €uro válasza vond (#25642) üzenetére


€uro
őstag

Valóban csak később vettem észre. Elsősorban azért, mert a válasza utólagosan szerkesztetten az én kommentem előtt volt.

Egyébként tanultam az esetből - már ami a kereskedők oldalán tett termék-információk hitelességét illeti. Én sem először találkoztam már azzal, hogy nem megfelelő adatok voltak feltüntetve. Több olyant is láttam, amikor egy adott márka - nem kiskereskedelmi üzlet! - magyarországi honlapján szerepeltek téves adatok.

[ Szerkesztve ]

(#25647) stranger28 válasza KaiotEch (#25641) üzenetére


stranger28
addikt

Azzal agyon tudnál, az a vicc. :D

(#25648) Isual válasza €uro (#25646) üzenetére


Isual
veterán

Isual így csinálja, messze a PH! kedvence, majd a hajrában megyek rá a hsz-gyűjtésre ;) :D

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#25649) €uro válasza Isual (#25648) üzenetére


€uro
őstag

Isual így csinálja? :)

Értem. Legközelebb figyelmesebb leszek, és nem csak a hozzászólásom utáni kommenteket fogom olvasni.

Utólag is köszönöm az infót! :)

(#25650) vond válasza €uro (#25646) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nagyon szívesen! ;)

De mégegy dolgot tanulj meg az esetből: Mindig ajánlott egy kicsit visszaolvasgatni... Kérdés feltétele előtt legalább pár oldalt, esetleg rákeresni címszavakra, márkákra, szériaszámokra, stb... Kérdés feltétele után pedig legalább azokig a kommentekig, amelyekben - az 5 perces szerkesztési időből kiindulva - esetlegesen lehet szerkesztésben hozzáadott információ... ;)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.