Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33351) Citroware válasza dobragab (#33346) üzenetére


Citroware
addikt

A TV-hez is ki szoktam vinni a képet, és odáig nem nagyon érne el az egér, vagy ha mégis, eléggé zavaró lenne. Szóval mindenképpen vezetéknélküli kéne.

(#33352) dobragab válasza NY124 (#33350) üzenetére


dobragab
addikt

Én konkrétan arra gondoltam, hogy (1) windows csúszka középen (2) egérgyorsítás (rámutatás pontosságának javítása) windows-ban ÉS logitech gaming sw-ben IS kikapcs, utána különböző DPI-beállításokkal ugyanakkora ugyanolyan formákat rajzolgatsz Paint-ben, 1-es vastagságú ceruzával. Én pl. kis írott a betűket, azon látszik, hogy az ív mennyire egyenletes, jitterel-e a kurzor. (karika, csigavonal, stb. is jó)
Egyébként még vízszintes-közeli vagy függőleges-közeli vonalak húzogatásával azt lehet kideríteni, hogy van-e angle snapping. (ha nincs, girbegurba, ha van, a szenzor kiegyenesíti, amit nem igazán szeretünk.)

:R :R :R

(#33348) [oWn]f4te

:W :W Hát igen, de inkább örülnél annak, hogy ráérő időmben, tanulás helyett, türelmesen válaszolgatok, a moderátorok meg leakadtak a topicról ;]

(#33349) jaffa 2843

Mit is kéne ezzel csinálnom pontosan? csak lemérem a dpi-t, utána Collect, egérgomb lenyom, egy tisztességes rántás, felenged, Plot, xVelocity? (persze accel és sens beállítás után)
Nekem is kicsit fura, a pöttyök elképesztő messze vannak egymástól, de ez könnyen lehet, hogy az asztallap miatt van így. A kollégiumban ugyanis egy iszonyatosan hepehupás, kiszuperált pad jutott nekem, és ezen két egymáson fekvő egérpad se segít, bár játszani egész jól tudok. Majd honlap kölcsönkérek egy darab sík asztallapot is :))

/* lehet, hogy a G400s paint tesztje is az asztallap miatt olyan sz@r, majd azt is megnézem máshol. */

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33353) jaffa 2843 válasza dobragab (#33352) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Akkor nálad is így működik, megnyugodtam. Bár még mindig furcsa. 500 Hz-en használod igaz? :U

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#33354) dobragab válasza Citroware (#33351) üzenetére


dobragab
addikt

Ha a TV-n nem játszol, akkor 2 db egeret javaslok: egy vezetékes játékra, meg egy wireless tévézéshez, és még mindig olcsóbban jössz ki, és jobb egérrel fogsz játszani. Ha TV-n játszol, akkor viszont a TV input lag-ja mellett fel se fog tűnni az a párszáz ms lag, amit az egér produkál :DDD

(#33353) jaffa 2843

Hát igen, 500 Hz-en, és szerintem ez nem megnyugtató. Az a vicc, hogy még mindig kevésbé jitterel, mint a G400s. Valami nem kóser. Majd holnap (vagyis ma) kipróbálom más polling rate-vel, és dpi-vel is. Valamikor aludnom is kéne, bár az egyetemista nem erre van definiálva :DD :)) :( :( :( :( :( :(

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33355) NY124 válasza dobragab (#33352) üzenetére


NY124
tag

Holnap estére meglesz mindkét egérrel. Lassan már alszom, és szerintem a tesóm se örülne neki, ha benyitnék a szobájába és elkezdeném bontani a gépét, hogy kicsit kölcsönvegyem az egerét. ;]

(#33356) dobragab válasza NY124 (#33355) üzenetére


dobragab
addikt

Ráér, nem sürgős. Azért karácsonyra meglehet ;]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33357) jaffa 2843 válasza dobragab (#33354) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

KPM nemigazán jó 1000 Hz-en. Fene tudja, hogy mi a gondja, de magasabb a sensitivity, mint kéne. [link]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#33358) dobragab válasza jaffa 2843 (#33357) üzenetére


dobragab
addikt

Added to watch later.
Egyébként szerinted mennyit ér aprón egy alig használt példány, amit csak tesztelni bontottam ki, minden tartozékával, gari nélkül? Amúgy ebay-en asszem 17k+szállítás.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33359) 8nemesis8 válasza 8nemesis8 (#33341) üzenetére


8nemesis8
veterán

Berendeltem a G400S-t, ajánlásotok alapján. Kíváncsian várom, most egy apple mouse-t nyúzok, de siralmasan sz*r. Illetve Egy logitech revolutiont, ami eléggé kopottas már, de az munkahelyi.
Otthoni performance MX-em meg nyugdíjas, bár egyre jobban agyalok a javíttatáson, ha találnék hozzá görgőt!

(#33360) salytmasztor


salytmasztor
aktív tag

(#33361) Synthwave válasza dobragab (#33358) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Gari nélkül egy Roccat? ;]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#33362) dobragab válasza Synthwave (#33361) üzenetére


dobragab
addikt

jogos :) úgyis csak tesztelésre vettem meg, annak meg kicsi a valószínűsége, hogy az első pár percben hibátlanul működött, de egy hónap alatt bedöglik. Utána meg úgyis továbbadom ;]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33363) NY124 válasza 8nemesis8 (#33359) üzenetére


NY124
tag

Ég és föld lesz a különbség, nem valószínű, hogy meg fogod bánni. Tesóm a Steelseries Sensei RAW-ját cserélte G400s-re miután az feladta a harcot (az új bontatlan cseredarabot amit gariból kapott jelenleg árulja). Ő is érezhetően jobbnak tartja a G400s-t, pedig a Sensei RAW is ajánlott, habár lézeres rágcsáló.

(#33364) Citroware válasza dobragab (#33354) üzenetére


Citroware
addikt

Hahaha, micsoda ötlet. :C :DDD Lehet, hogy bevállalom így. xD Egy minőségtelen vezetéknélkülim már van, de az vezetéknélküli billentyűzettel együtt lett véve és közösen vannak kapcsolva. TV-nél nem fogok játszani, csak filmezni, de egyébként monitornál játszva eddig sem volt bajom a válaszidővel.

Ezek mellé lehet betenni még egy egeret (és még egy billentyűzetet)? De akkor, ha két egér kapcsolódik egyszerre, olyankor mi van?

[ Szerkesztve ]

(#33365) trafoka válasza Citroware (#33364) üzenetére


trafoka
tag

Kikapcsolod a wirelesst :) én is így használom :) ha pedig azzal egerezel éppen, a másik nem fogja zavarni.

[ Szerkesztve ]

(#33366) Citroware


Citroware
addikt

No, akkor a következő a kérdésem. :)
Mivel a G602-t néztem ki, csak ugye vezetéknélküli, akkor milyen vezetékes egeret tudnátok ajánlani, ami jobb ennél, és olcsóbb?

-előny, ha vannak rajta programozható gombok
-állítható dpi
-általános használatra kell, sokat használnám munkára, internetre, de nem akarok RTS és FPS világbajnok lenni, ilyen játékokra nem használnám olyan nagyon-nagyon sokat, szóval nem kell nekem hiperszuper túlérzékeny ezredmásodperc alatt reagáló gamer egér (amik között én nem nagyon észlelek különbséget), csak mégis, egy jófajta minőségi modell kell, amivel jól elleszek nagyon sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#33367) dobragab válasza Citroware (#33364) üzenetére


dobragab
addikt

Általában egy gépen max. 1-1 PS2 bemenet vag egérnek és billentyűzetnek, de ezek mellé / helyett akármennyi USB-s beviteli eszközt csatlakoztathatsz, mindegyik működik egyszerre. Csak arra vigyázz, hogy a kezeddel, stb. ne mozgasd meg a másik egeret, amíg az egyikkel egerészel, és a másik is stabilan álljon az asztalon. A wireless egereket általában ki lehet kapcsolni az alján lévő kapcsolóval, így egyszerűbb a helyzeted. A billentyűzet meg magától általában nem nyomódik meg.
(Most a KPR tesztelése közben előfordult, hogy egyszerre (illetve felváltva) használtam 3 egeret, gond nélkül.)

A válaszidővel eddig azért nem volt bajod, azért nem vetted észre, mert nem láttál még jobbat. Ha lesz egy normális vezetékes egered is, utána valószínűleg érezni fogod a különbséget.

(#33366)

Talán megtaláltad a válaszom, ebben az egérajánlóban biztosan találsz kedvedre valót. Szerintem azok közül a MS egereken kívül mindnek állítható a dpi-je, de arra nem igazán tudom, miért van szükség, in-game érzékenységgel szinte bármi megoldható. (Nekem spéci igényeim vannak, de ez más kérdés.) A gombok szinte mindegyiken programozhatóak, talán a legjobb support-ja és szoftvere a Logitech-nek van, de bátran vehetsz Steelseries Kana-verziókat is (Razert mostanában annyira nem érdemes). 20k-ból bármi beszerezhető újonnan. Én magamnak ennyiből tuti Logitech G402-t vennék, 15k-ért. Egyébként G100s is nagyon jó egér, abban az árban talán a legjobb. A "munka" nálad nem tudom mi, photoshop-hoz nyilván kell a jó egér, office-hoz meg annyira nem. Én a helyedben nem költenék rá annyit.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33368) NY124 válasza Citroware (#33366) üzenetére


NY124
tag

Milyen fogásod van, mekkora a kezed és milyen formát szeretnél?
Ha árban az egyetlen feltétel, hogy G602-nél olcsóbb legyen, akkor kb. 20.000 Ft-ig jöhet minden?

(#33369) Citroware válasza NY124 (#33368) üzenetére


Citroware
addikt

Nincs nagydarab kezem, viszont a nagyobb egereket jobban szeretem, mint a kicsiket. Azt nem szeretem, ha az egér könnyű, és azt sem, ha alacsony a dpi-je, azaz sokat kell mozgatnom.

A fogásom ilyen.

Ha már vezetékes, ami olcsóbb, akkor 15k fölé ne nagyon menjen.

(#33370) Citroware válasza dobragab (#33367) üzenetére


Citroware
addikt

A munkám kicsit hasonlít a photoshophoz (csak nem képeket kell rajzolni, hanem gépeket tervezni 2D-s és 3D-s géptervező programmal-szóval éppenséggel nem szabadkézi a rajzolás, hanem alakzatok vannak), de még photoshopra is használnám. Meg internetre is.
És persze játékra is.
Szóval szinte egésznapos használat van minden nap.

[ Szerkesztve ]

(#33371) NY124 válasza Citroware (#33369) üzenetére


NY124
tag

Logitech G100s
Logitech G400s
Logitech G402 Hyperion Fury
Razer DeathAdder

Ha ebayről rendeled olcsón megúszod, itthon mindegyik 50%-al drágább mint kéne.

Egérpadot nem akarsz venni? :DDD A mostani rágcsálód nem akarod megfürdetni?

(#33372) Citroware válasza NY124 (#33371) üzenetére


Citroware
addikt

De, egérpadot is akarok venni, csak ez nem az a topik.

A rágcsálónak meg már mindegy, régi, kopott, és ráadásul ráborult már valami, úgyhogy a belsejét nem könnyű tisztítani. :D

(#33373) dobragab válasza NY124 (#33355) üzenetére


dobragab
addikt

Én ilyet csináltam, gondoltam, nem bánod, ha van minta. Természetesen a felső 2 sor tartozik a G400s-hez :D

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33374) ttamashu válasza Citroware (#33351) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Billentyű, tapipad kombónál kényelmesebb nincs tv elé szerintem. Aztán mellé egy normális vezetékes egér játékra/munkára.

[ Szerkesztve ]

Tea az élet!

(#33375) dobragab válasza dobragab (#33373) üzenetére


dobragab
addikt

Kimaradt a link :W :W :W :W :W

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33376) Szöcsbi


Szöcsbi
tag

Karácsonyra beszeretnék újítani 1 egeret. Max. 20-25.000Ft-t szánnék rá.Játékra kellene(FPS ; Moba)
Az egeret Finger Grip módon fogom.Ha jól tudom akkor nekem kisebb testű egér kéne,most 1 hama urage 6288 típusú egeret használok.Ez melyik kategória nagyság szempontból?Most 2400 DPI-n használom, de érzem, hogy olykor kéne több is szóval minimum 3000+-s kéne.Külsőleg szeretném ha világítana valamilyen színben(piros párti vagyok), tudom hogy ez fölös dolog, de enni pénzért szeretném, ha úg nézne ki ami nekem tetszik.

(#33377) dobragab válasza Szöcsbi (#33376) üzenetére


dobragab
addikt

In-game érzékegységgel babrálj, 2000 fölötti dpi-t az egérnek nem kell tudnia támogatni, amelyik tudja, abban a tartományban az is sz@r. Esetleg lemérhetnéd, hogy hány cm-en forsulsz 360°-ot. Kizártnak tartom, hogy 7 cm alatt lenne, ahhoz meg 2000 dpi simán elég. Innen válogathatsz.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33378) Synthwave válasza dobragab (#33377) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Sigh.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#33379) kemotox válasza Szöcsbi (#33376) üzenetére


kemotox
addikt

Vegyél valami szép színeset ami össze vissza villog meg kávét is főz, azt kész. Aztán 2 hónap múlva szívesen látnak majd biztosan újra a topicban :D Csak figyelj majd, hogy akkor se olvasd el az összefoglalót, nehogy már munka nélkül hagyd a hozzáértőket, még a végén ellustulnak :D

(#33380) atee válasza Szöcsbi (#33376) üzenetére


atee
őstag

Roccat kone pure vagy military vagy esetleg color.
Ez utóbbit nem fogják itt ajánlani mert lézer szenzoros, de az én személyes véleményem és mindennapos aktív FPS tapasztalatom, hogy jól teszi a dolgát.
A pure vagy military már a szakik is ajánlgatják mivel azok szenzora ajánlott.
Ezen egerek világítását olyanra állítod amilyenre akarod!
A DPI érzékenységet meg próbáld alacsonyabban tartani, teljesen felesleges szerintem már 1000 felett is.

D-day 2002-01-04 01:54

(#33381) Szöcsbi


Szöcsbi
tag

Oké, köszönöm!

(#33382) dobragab válasza atee (#33380) üzenetére


dobragab
addikt

Nem rosszak ezek az optikai Roccatek, csak kicsit túlárazottak. KPM semmivel se tud többet (a világítást kivéve, amit azonnal ki is kapcsoltam), mint a G400s, mindkettő itt van az asztalomon :DDD

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33383) atee válasza dobragab (#33382) üzenetére


atee
őstag

A túlárazással egyetértek.

D-day 2002-01-04 01:54

(#33384) NY124 válasza dobragab (#33382) üzenetére


NY124
tag

Roccat egereknek nem rosszabb a minősége mint a többi ajánlottnak?

(#33385) dobragab válasza NY124 (#33384) üzenetére


dobragab
addikt

Nem mondanám. Teljesen más érzés, más az anyaga, a kapcsolók máshogyan kattannak, a görgő is más, de minőségi. (Legalábbis a KPM a Logitech G400s-hez képest.) A szenzor meg kb. ugyanolyan jó. (legalábbis a Kone Pure Optical/Military verzióknál.)

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33386) Synthwave válasza dobragab (#33385) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Erre térjünk vissza 2-3 év múltán.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#33387) drtimot


drtimot
aktív tag

Ninox Aurora a Massdropon, ha valakit érdekel.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#33388) jaffa 2843 válasza drtimot (#33387) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Már előrendelve. :P

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#33389) atidzsiforc válasza jaffa 2843 (#33388) üzenetére


atidzsiforc
őstag

Mikor kezdik el oket kuldeni? Jo lenne karacsonyra szerezni egyet.

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#33390) Synthwave válasza jaffa 2843 (#33388) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

És továbbpostázva ide.

;]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#33391) Imurai válasza Imurai (#33335) üzenetére


Imurai
tag

Valaki?

(#33392) atidzsiforc válasza Imurai (#33391) üzenetére


atidzsiforc
őstag

egyik sem

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#33393) dobragab válasza atidzsiforc (#33392) üzenetére


dobragab
addikt

A beszélgetés elejét nem láttad. Neki személyes okok miatt tökmindegy a szenzor, úgyse az lesz a korlátozó tényező, kizárólag kényelemre keres egeret.

Imurai (#33335)

Én inkább Gigát vennék, mint A4tech-et utóbbiban (ahogy hallottam) üzembiztosan döglődnek a mikrokapcsolók pár hónap / év után, Giga talán annál azért tartósabb. (Bár az se arról híres, nekem nincsenek erről rossz tapasztalataim.)

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#33394) trafoka válasza NY124 (#33384) üzenetére


trafoka
tag

Egy Roccat Luát nyúztam másfél évig, és nagyon szerettem! Minőségre simán hozza azt amit a Logitech vagy a Razer. Az anyaga pedig rohadt jó, személy szerint kötelezővé tenném minden egérnél :D

(#33395) M3nyus válasza jaffa 2843 (#33388) üzenetére


M3nyus
aktív tag

Szintúgy :))

Ahogy olvastam elvileg előző héten meg kellett volna hogy kapja az egereket (bst), azóta nagy csönd van :U

Én vagyok M3nyus!

(#33396) NY124 válasza drtimot (#33387) üzenetére


NY124
tag

Ójaj, 10 napom van átgondolni, hogy rendeljek-e egyet. :F

(#33397) Szajo


Szajo
őstag

Sziasztok, kellene nekem maximum 10e FT környékén egy egér.
Fontos:
Kényelmes legyen.
Legyen rajta macro több gomb (mmoRPG hez)
FPS-t nem játszom vele vagy csak singleplayert szóval nem egy profi CS egér kellene.

(#33398) NY124 válasza Szajo (#33397) üzenetére


NY124
tag

Elfogytak a billentyűzetről a gombok, vagy mire kell az a sok macro gomb? :P

[ Szerkesztve ]

(#33399) izee válasza drtimot (#33387) üzenetére


izee
senior tag

A4-Tech OP-720 módosított házban :D

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#33400) Szajo válasza NY124 (#33398) üzenetére


Szajo
őstag

Hát nem fogytak el de azért a qert wasd 12345 ön kivul a többi elég messze van ahhoz hogy hasznaljam reflexbol.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.