Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45122) haruspex válasza alwinka (#45120) üzenetére


haruspex
aktív tag

Szia!

Ha épület belteret akarsz fotózni, illetve túrára is használnád, akkor mindenképpen egy nagylátószögű objektívet néznék először, és ahhoz minden mást. Géppel annyira nem fogsz mellényúlni, bármelyiket is választod.

Ha elég egy fix, manuál, akkor több lehetőséged is van, de ha itthonról zoomot ujjat szeretnél, akkor a Canon 200d, és a canon 10-18 marad a maradék keretedből pedig tudsz egy fixet, vagy egy telét venni.

Ha bevállalod a szürkeimportot, akkor egy Canon eos M5-tel egy eos-m 11-22mm meg talán egy 18-150 is belefér. (ez esetben a garancia lehet problémás, mondjuk a Canont a Camera kft-hez kell vinni úgy is. )

Videó vonalon a Canon gyengébb, de alkalmi videózása ez is elég.

Ha használt garanciális objektívet is bevállalsz, akkor MFT vonalon egy használt Olympus 9-18mm 110 e körül kifogható, és akkor egy E-m10 MKIII belefér mellé, vagy egy Panasonic gx80.

A Pana G80 egy jó gép, viszont ha ezt választod akkor 12-60-as objektívvel érdemes venni, az időjárásállóság miatt. Ha erről, és mikrofon bemenetről le tudsz mondani, és meg tudsz békélni a kicsit gyengébb keresővel akkor a GX80 lehet jobb választás a különbözetet pedig objektívekre, és kiegészítőkre lehet költeni.

Sony vonalon nagylátóra a fix megoldás a legolcsóbb, vagy az adapteres Canon objektív de ehhez szerintem a 6300 lehet jobb választás,és az adapterek is drágák, de pontos tapasztalatokat majd a Sonysok, és Econ tud mondani.

Másrészről viszont lehet hogy elég lesz a 24 mm számodra, ezt nem lehet előre tudni. Ha először megveszel egy olcsóbb gépet, akkor marad keret egy-két hónap múlva megvenni hozzá amit gondolsz, legyen az egy fényerős fix, nagylátó, vagy tele. A Pana gx80 egy elég jó gép, a 12-32 egy jó objektív kezdésnek, és elég jó használt piac is van hozzá.

Másrészt érdemes elmenni egy Mediamarktba, és megfogdosni a gépeket, illetve, Olympus, és Panasonic vonalon is van lehetőség elhozni mind objektívet, mind gépet kipróbálásra, érdemes lehet élni vele.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.