Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44701) monroe8609


monroe8609
aktív tag

Világos :) szóval megegyezhetünk abban hogy alapvetően jobb videót csinál valamivel mint egy csúcs mobil! Bizonyos tekintetben..
Közben megneztem a pana gépet. Nem is rossz. Pont ezt akartam elkerulni hogy sok lehetőség legyen és akkor már az ember teljesen elbizonytalanodik..
A sonykat volt szerencsém fogni, tetszettek. Alapvetően úgy gondolom hogy egy mobil helyettesnek abszolút megfelelő egy Sony a 5000 is korrekt obikkal
Köszi a segítséget

(#44702) suits


suits
tag

Hali!

Ha csak is kizárolag a videóminőséget nézzük és eltekintünk attól hogy milyen képeket csinál egy gép meg az ehhez kapcsolódó paraméterektől úgy melyik gép ajánlott 200k környékén(kitobival együtt)?

(#44703) jjeahh válasza monroe8609 (#44701) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az a5000-ben tudtommal nincs pdaf, azt csak az a5100-a6000 és újabb vázak tudják, tehát bukod a sony af előnyét és videó minőségben is gyengébb mint a panák...

suits: Talán a gx80 meg a g7.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#44704) suits válasza jjeahh (#44703) üzenetére


suits
tag

GX80 sajnos a mik bemenet hiánya miatt kiesik...

(#44705) Neck válasza Muerte68 (#44700) üzenetére


Neck
veterán

Nem forgattam ki semmit. Nekem a burst sebessége a belsőhöz tartozik. A többi csak plusz.

Ez a "ne legyél Econ" hogy jött ide? Ez a trollkodás, nem az amit én írtam.

Szerinted 150-ért az A5100 vagy az A6000 a jobb vétel?

Nem önigazolásból írtam, hogy nézzen inkább A6000-et annyiért, hanem mert ár/érték arányban jobban jár vele. Te csaptál le arra, amit írtam.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#44706) MrChris válasza suits (#44704) üzenetére


MrChris
nagyúr

De videó minőségben elég jó (ez volt a kérdés) és olcsó. Pláne ha mint a telóddal downgradeled 4k-ból a fhd-t. Maga a fhd is élesebb mint a többi. Másik előnye az erős stabi. Hát a mic bemenet... az kellemetlen. Én arra 32e-t venném a Tascam dr05-t csak a firmware frissítés óta javult a belső hangrögzítés, nem csúcs de már elvagyok vele.
G7-en már van csati, csak nincs stabi. GX8-ban van stabi és 4k is, de 4k alatt nem működik a stabi (WTF), viszont kiemelkedő élességű a fhd-ja, ami alatt viszont müxik a stabi és mic bemenete is van (2,5 mm), meg már az újabb szenzor van benne, forgatós az LCD, használtan 200 alatt van. Viszont a GX80-nak van új zára ami sokkal halkabb és nincs sehol shuttersock, de elég gyenge a kereső optikáj.
Ha elég a fhd és hogy nem a legélesebb akkor meg Sony a5100, a6000 és jobb lesz az AF, de a sonysok leírják a további részleteket. Tömören ennyi.

(#44707) Muerte68 válasza Neck (#44705) üzenetére


Muerte68
addikt

A vakusaru meg az evf nem belső.
Nem arról volt szó melyik éri meg jobban mindenki tudja hogy az A5100 túl van árazva, az érintőkijelzőn kívül nem nagyon lehet megindokolni a vételét hiába egy kvázi A6000 belső van benne.Kis különbségekkel.
Az A6000 mióta lement az ára elég Best buy vétel csak ne akarjon sok obit hozzá az ember:)

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#44708) bongeszo válasza Neck (#44705) üzenetére


bongeszo
aktív tag

Azt írtad, hogy az a6000 sokkal fejlettebb, mint az A5100, méretben meg ugyanakkora. Amiből egyik sem igaz!

Nem szégyen tévedni, de ne állj ki a hülyeség mellett ha nem úgy van.

Amúgy a kisebb méret és a 180 fokban felhajtható kijelző, ami ráadásul érintésérzékeny simán másik oldalra billentheti a mérleget. Szubjektív, hogy kinek mi fontosabb.
Ha pedig valaki tanácsért jön akkor had döntse el ő, a megfelelő információk birtokában, hogy mit akar...

A lényeg, ha valamit nem tudsz azt ne közöld tényként, mert bár okosnak tűnsz tőle, másokat férevezetsz!

[ Szerkesztve ]

(#44709) 80hun válasza bongeszo (#44708) üzenetére


80hun
addikt

Ha szelfizni akarsz ott a mobilod :D

Viccet félretéve másra nem alkalmas a 180 fokban visszahajtható kijelző. mint szefizésre
Az érintőképernyőnek nem látom semmi előnyét.
Az hogy csak kijelző van meg nem nagy öröm mert semmit nem látsz a kijelzőn napsütésben. ezért érdemes olyan gépet venni amin van kereső.

Főbb különbségek
-Gyorsabb sorozatsebesség
-Vakupapkucs
-Több dedikált kezelőszerv
-EVF
-És sokkal jobban testreszabható az A6000

És igen kisebb az A5100 egy picivel de ennek sem látom semmilyen előnyét. :)

És a lényeg hogy sűrűn akciózzák az A6000L kitet 160e-ért így aaz A5100-nak semmi értelme.

[ Szerkesztve ]

(#44710) D-LAN|FuRioN válasza 80hun (#44709) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Nekem volt mindkettő, egyetértek veled. Bár az 5100 inkább kis zsebkészülék, nagyon szerettem egyébként, de EVF hiánya pont a napsütések miatt, végül átvitt anno a6000-re. Plusz 5100 -on nem kikapcsolható a hosszú záridős zajszűrés az a6000 -en pedig igen. Anno ez is sokat dobott az éjszakai fotóknál. Végül nagyon nem bántam meg a váltást, 180 fokos kijelzőnek semmi értelmét nem láttam anno, nekem nem adott semmi pluszt, viszont a nyomkodós kijelzőt szerettem az 5100-on, az hiányzott később kicsit a 6000-en. Összességében a6000 felé billen a mérleg bőven, főleg az ár miatt. 5100 úgy érte meg anno, hogy 90-ért vettem meg bontatlanul, annyiért jó vétel volt, igaz rájött még 20k -ért egy kitobi. :))

[ Szerkesztve ]

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#44711) MrChris válasza 80hun (#44709) üzenetére


MrChris
nagyúr

Addig nincs értelme a magad felé fordítható kijelzőnek míg nincs rá szükséged. :D Mikor a munkámat filmezem akkor aranyat ér, most nincs a mostanin és ez nagyon szenvedőssé teszi ezt a használatot.
A tapinak is lehet létjogosultsága, pl könnyebben gyorsabban tudom átböngészni és törölni a képeket. Vagy a fókusz helyezésen kívül virtuális gombok. Persze ezeket meg kell szokni, mint pl egy digitalizáló táblá, vagy program használatát.
De ettől még én is inkább a 6000-t venném 5100 ellenében előnyök-hátrányokat mérlegelve.

(#44712) bongeszo válasza 80hun (#44709) üzenetére


bongeszo
aktív tag

Ja, gondolom egy régi motorosnak mindegy az érintőkijelző, de én az nélkül nem akartam már gépet venni. Sokkal egyszerübb nekem így a kezelés. Gondolom a mobilok miatt van ez....

(#44713) philoxenia válasza bongeszo (#44712) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sokkal rosszabb úgy kezelni valójában, legfeljebb megszoktad. Eleve összekened a kijelzőt, amíg a kezedet mozgatod rajta, nem látod, menüből csinálsz mindent, dedikált gombok helyett...
A DSLR -ben az egyik nagy előny (jobbakban) a sok tárcsa. Akár vakon tudsz dolgokat állítani, ha megszoktad, hogy mi hol van...
Vonj analógiát, hogy például hogy gyorsabb gépelni, egy mobil/tablet kijelzőjén, vagy egy jó billentyűzeten? Persze nem azt, hogy "iitt vok", hanem komolyabb és terjedelmesebb szöveget...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44714) bongeszo válasza philoxenia (#44713) üzenetére


bongeszo
aktív tag

Részben igazad van, kell a sok tárcsa bizonyaos funkciókhoz, de van amiben az érintőkijelző -nekem- jobb. Pl. a fókusz kiválasztása bizonyos esetekben sokkal gyorsabb, vagy a kijelző szélére beállítható plusz gombok (amikre így mindig az van kiírva amilyen funkció tartozik hozzá). Egy kezdőnek ez bizony nagy segítség tud lenni...

Mindenesetre úgy gondolom, hogy a megfelelő számú tárcsa és fizikai gomb megléte esetén az érintőkijelző csak pozitív többlet!

[ Szerkesztve ]

(#44715) philoxenia válasza bongeszo (#44714) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Komoly gépen látod hol a fókusz, de a fókuszsíkot is... Telefonon ezt nem látni, (ráböksz a pontra, de azt nem tudod, mi lesz azon kívül éles) napsütésben meg végképp gondok vannak, míg EVF/viewfinder mindezt nyújtja, viszont ott nyilván nem tudsz érinteni semmit. mai gépek legtöbbje viszont már wifiről kezelhető, tehát ha mondjuk van egy tízcollos tabletem és azon már mindent látok, ha így akarom kezelni. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44716) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Picit végletekben beszéltek :D .
- a kihajtható kijelző nem csak 180 fokban hajtható ki, hanem 90 fokban is, ami talajközeli témáknál, videónál áldás
- az érintőkijelző nem azért van, hogy mindent azzal oldj meg, mert természetesen a legtöbb funkciót még mindíg jobb tárcsákkal/gombokkal állítgatni, de pl. a fókuszpont áthelyezésére egyszerűen nincs gyorsabb módszer
Szal nekem jobban kéne-e az a6000, mint az a5100? Még szép, mert a kereső nekem fontos... de mindenkire azért nem kéne ráerőltetni, személyesen is ismerek olyan emberkét, aki magasról tesz a kukucskára. Ha felsoroljátok mindkettő előnyeit/hátrányait, az oké, de itt állandóan azon megy a cicaharc, hogy kinek mi a fontos és azt próbálja a többire is ráerőszakolni. Ha nem megy, akkor dúl a háború, kezdődik a személyeskedés... pedig gondolom nem vagytok már gyerekek. Vagy mégis? :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#44717) MrChris válasza philoxenia (#44715) üzenetére


MrChris
nagyúr

"míg EVF/viewfinder mindezt nyújtja, viszont ott nyilván nem tudsz érinteni semmit. " Az érintő kukucsolás közben is aktív, áthelyezhető a fókuszpont. Ezt lehetne dslren is alkalmazni. De nyílván nem létszükséglet.

(#44718) philoxenia válasza MrChris (#44717) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

De hát az milyen fotós má' aki böködi azt a pontot, ahová fókuszt szeretne.... Azért ez a cserélhető obis topik.... :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44719) Muerte68 válasza philoxenia (#44718) üzenetére


Muerte68
addikt

Szokták pedig,főleg olyan gépen ahol a keresővel együtt is működik-de ha nincs evf akkor is jó lehet hogy aranymetszésben legyen a fókusz-vagy ha több ember közül egyet akarsz kiemelni.
Jó dolog az ha van,bár én nem sokat használtam akkor se ha volt a gépen :)
Vagy street fotónál csípőből való fényképezésnél is jól jöhet.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#44720) philoxenia válasza Muerte68 (#44719) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

De hát oda teszem a fókuszt ahová akarom a K10D-n is. Akár manuálban, akár automatán is... De olyan optika nincs, hogy a fókusz Tőled három méterre egy ponton van, mellette meg ugyanazon a síkon bokeh...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44721) MrChris válasza philoxenia (#44718) üzenetére


MrChris
nagyúr

Profi :DDD Lehet hogy elbeszélünk egymás mellett. Leírva ez úgy néz ki, hogy kukucsolom az evf-t, közben sötét a kijelző, de az érintésre aktív, jobb hüvelykujjammal kaparászom. Általában két mód van, ahova tapintasz oda teszi a négyzetet, vagy mindegy hol érinted, mert a csúsztatás iránya számít. Nem olyan hülyeség, ki kell próbálni.

(#44722) jjeahh válasza MrChris (#44721) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez amúgy b*romi jó, natív obival én mindíg így fókuszálok. Az meg, hogy aki a kijelzőt taperolja vagy pici géppel fotózik, nem néz ki "komoly" fotósnak, már rég nem érdekel. Amúgy amikor a touchpad af-et használod kukucskálás közben, az néha úgy néz ki, mintha az orrodat piszkálnád, miközben fotózol :DDD .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#44723) 80hun válasza MrChris (#44721) üzenetére


80hun
addikt

Az AF targetpad tényleg jó dolog csak ne érjen bele az orrod mint nekem :D
Le kellett tiltanom.
Adhatának kukucsgumiból nagyobbat hogy a nagyorrúak is használhassák :D

(#44724) philoxenia válasza MrChris (#44721) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

K10D-n még nincs LiveView se.... :N Ott csak a kereső.... ;) Abban viszont mindent látni...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44725) MrChris válasza jjeahh (#44722) üzenetére


MrChris
nagyúr

:DDD még nem láttam magam így.

80hun: Nem kompatibilis az orrod :D ilyenkor praktikusabb a rangefinder kereső.

philoxenia: Live view nélkül is lehetne aktív az érintő mint ahogy írtam és mikor nézel az ovf-ben és tapizol hagyományosan világítana a keresőben az aktív fókuszpont. De végül is mindegy, ez csak egy lehetőség, nem kötelező ilyet a vázakba tenni.

(#44726) mikrofon válasza jjeahh (#44722) üzenetére


mikrofon
addikt

Tényleg jó, de a kézre vagyis ujjra álló AF joystick sokkal jobb... ;]

(#44727) jjeahh válasza mikrofon (#44726) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kinek mi, nekem egyszerűbb odabökni ahová akarok, mint pöckölgetni

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#44728) asdf_


asdf_
veterán

Na igen, az en gepemen 9x9-es a racs, magyarul a legkevesbe idealis helyzetben 8 pocogtetessel (akar joy, akar negyiranyu) lehetne odavinni a fokuszpontot ahova akarnam. Ehelyett egyetlen bokes az erintokijelzon egy cseppet gyorsabb (de ketsegtelen, hogy erosen temafuggo a dolog, ha valaki bizonyos korulmenyek kozott, vagy bizonyos temat nem fotoz egyaltalan, neki tenyleg tokmindegy, van-e tapi, vagy nincs).

(#44729) voriae válasza jjeahh (#44722) üzenetére


voriae
tag

Én kikapcsoltam ezt a funkciót, mindig sikerült random helyre vinni a fókuszt az orrommal :D

(#44730) 80hun válasza voriae (#44729) üzenetére


80hun
addikt

Üdv a klubban :D

(#44731) philoxenia válasza MrChris (#44725) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

LiveView nélkül? :F Nincs tükörfelcsapás.... Nincs félig áteresztő tükör.....
Ez még a klasszikus SLR, csak film helyett szenzor van....

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44732) Muerte68 válasza philoxenia (#44731) üzenetére


Muerte68
addikt

Nekem az 1000d-volt-csak soha nem használtam :D

voriae az EM10-en én is kikapcsoltam folyton megnyomtam valamit amit nem akartam :) A G3-on nem volt ilyen gond ott nyomni kelett rendesen hogy érzékelje :D

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#44733) MrChris válasza philoxenia (#44731) üzenetére


MrChris
nagyúr

Tapihoz nem kell az lcd-n képnek lennie, azt a keresőben nézed, az lcd fekete, ki van kapcsolva, úgy működik mint egy notebook touchpadja.

(#44734) Grga_Pitic válasza 80hun (#44730) üzenetére


Grga_Pitic
aktív tag

Dettó. :)
Igazából jobb szemeseknek szerintem teljesen OK lenne még a középen lévő kereső is, de bal szemmel szívás.

(#44735) bongeszo válasza philoxenia (#44715) üzenetére


bongeszo
aktív tag

Super, de nem mindenkinek van szüksége komoly gépre. A kezdők, akik ide jönnek - mert a nem kezdők tuti nem erre a topikra támaszkodnak - lehet, hogy fontosabb a könnyű kezelhetőség, amit mondjuk a mobiljukon megszoktak mint, hogy 11 képes sorozatot tudjanak lőni vagy akár egy EVF amibe talán bele sem néznek...
A mai kijelzőket meg nyugodtan nézheted napsütésben is, nem olyan rossz már a helyzet. A tablet meg szerintem hagyjuk, nem hiszem, hogy egy szűk réteget leszámítva sokan hordozni akarják magukkal fényképezés közbe....

Mindezekkel csak azt akarom mondani, hogy ne magatokból induljatok ki, hogy nektek mi kéne, hanem a kérdező igényeiből.

(#44736) mikrofon válasza bongeszo (#44735) üzenetére


mikrofon
addikt

Szerintem ez a szomorú hogy csak a kezdők jönnek ide. Ezek az egymás mindenáron meggyőzéséig menő márka fanatikus harcok elüldözik a nem kezdőket...
Pedig ebben a topikban lehetne beszélni a profi vagy haladó szintű vázakról is... Én ezt vettem... Ez bejött.. ez nem... Ezt gondold meg.... Ezt próbáld meg
... Normál esetben nem csak kezdő szinten jön jól a tapasztalat és eszmecsere...

Én ezt már sokszor jeleztem már....

(#44737) philoxenia válasza MrChris (#44733) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Álggyon már meg az Isten! Ezeken a korai DSLR-eken az LCD csak és kizárólag arra használható, hogy a beállításokat elvégezd és vissza tudd nézni a képeket. Eleve nem érintésérzékeny.
Keresője optikai, nincs elektronikus kereső. A keresőben ellenben látni a beállításokat, (egy részét, nem a menüt) mert a mattüvegre vetíti.[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44738) itouchfan válasza mikrofon (#44736) üzenetére


itouchfan
senior tag

óriási nagy +1
nem beszélve arról, hogy a kezdők, a gépválasztók, vagy épp kezdő szintről tovább lépő hobbi fotósok is rengeteget tudnának tanulni belőle...azért ahhoz kicsit drága mulatság ez, hogy mindent a saját kontójára próbáljon ki az ember, szerintem simán segíthetnénk egymásnak...és attól hogy X elmondja Y-nak, hogy ez az objektív ezért jó, ezért nem, ez a váz ilyen körülmények között jó, ott nem, attól még Y nem fog jobb képeket csinálni nála...nem is tudom mi állhat ennek a hátterében :U

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#44739) philoxenia válasza bongeszo (#44735) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az ilyen kezdők vegyenek kopmpaktot! ;]
Most ez olyan volt, mintha PC-ből csak laptopot vehetne egy átlagjúzer, oszt jóvan.
Aztán abból állna a topik, hogy GTAV -re ilyet, God of War-ra meg amolyat. Olyanrú' meg ne is beszéljünk, hogy vízhűtés, meg tuning, mer' a kezdőket elriassza'... :(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44740) MrChris válasza philoxenia (#44737) üzenetére


MrChris
nagyúr

Éétem, nem vagyok hüle! :D 16 éve digitfotózom. Mint lehetőség írtam erről, ha már az újabb dslrek némelyike tapikijelzős. Még megvan az első dslrem azon vörösen felvillan a betalált fókuszpont, de olyan nagy választék nincs, mert csak három pont van :DDD oda tényleg felesleges bárminemű jelölgetés, lévén abból is csak a középsőt éri meg használni. :DDD

(#44741) philoxenia válasza MrChris (#44740) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem éppen három villan föl nekem... Mátrix mérésnél egész sok.... ;) Általában amúgy azt használom...
Milyen géppel kezdtél? Nekem Minolta Z2 volt az első....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#44742) bump3r111 válasza philoxenia (#44691) üzenetére


bump3r111
tag

190ezer magyar forintnyi összegbe kerül a Canon 77D Svájcban, tesóm most vett.De még német amazonon se kerül többe negyedével. Nálunk itthon jellemzőek ezek az ökör árak. Visszatérve, videó nem cél, kihajtható (+forgatható) kijelző fontos, 200-250e Ft a plafon.
Obit nem nagyon cserélgetném még nem nagyon értek hozzá de amit eddig olvastam a témában szerintem valami 50 mm.

Tehát a kérdésem az lenne, hogy 77D-t kellene megversenyeztetni valamivel, mi lehetne vetélytársa? :D

[ Szerkesztve ]

(#44743) MrChris válasza philoxenia (#44741) üzenetére


MrChris
nagyúr

Arra a gépre emlékszem, nagyon scfi kinézete van, startrekbe simán belefért volna.
Tetszett a fotokinán a minolta stand.
Első gépem Oly C1000L, 0,85MP! :D 2 és 4mb-os smartmedia kártyával, egy tekercs filmnyi kép fért rájuk. Legnagyobb baja az volt, hogy csak erős fényben fókuszált, addig fotózni se engedett. Kisebbik baja, hogy ahhoz a pár kockához is két garnitúra ceruza akksit elfogyasztott.
Bakker, most látom '97-es gép, lehet, hogy már korábban is lődöztem. Ehhez képest bármelyik milc űrhajó.

[ Szerkesztve ]

(#44744) 80hun válasza bump3r111 (#44742) üzenetére


80hun
addikt

Onnantól lehet problémád ha fényerős fixet veszel rá pl 50/1.8 mivel nincs a vázban AF microadjusment.
Tehát ha front v. backfocusos a vázadon az obi irány a szervíz. Persze ha már ez két fényerős obinál jön elő akkor nagy bajban leszel :)

Én a 80D-t nézegetném. , na az egy jó kis váz :)

Persze lehet semmi problémád nem lesz a 77D-vel.

[ Szerkesztve ]

(#44745) mazsi70 válasza mikrofon (#44736) üzenetére


mazsi70
senior tag

........

Rossz topikba írtam.... :B

[ Szerkesztve ]

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#44746) Neck válasza bongeszo (#44708) üzenetére


Neck
veterán

Igazad van, rosszul fogalmaztam. Egész pontosan:

Az A6000 nagyságrenddekkel nem nagyobb, mint az A5100, csak egész kicsivel, viszont a több dedikált kezelőszerv, az EVF, a gyorsabb sorozatfelvétel sebessége, a vakupapucs, és a jobb testreszabhatóság miatt jobb vétel, mint az A5100.

A hozzászólásommal erre akartam utalni, remélem, elégedett vagy.
Viszont semmiképpen sem írtam hülyeséget, kérlek, ne személyeskedj.

jjeahh:
Bizonyára tudod, de azért leírom, ha valaki olyan is olvassa, akinek ez az infó eddig nem volt meg:

az A6000 kijelzője is hajtogatható, 2 irányba 45-45 fokban, szóval a fej feletti, és a talajközeli fotóra alkalmas.
Csak "selfie" módba nem hajtható, ha valakinek arra van szüksége (VLOG) arra tényleg sokkal jobb az A5100.
Valójában pont emiatt az A5100 egy tök jó VLOG kamera :)

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#44747) KawaBazsy válasza Neck (#44746) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Felfelé 90 fokban hajtható. :-)

(#44748) Neck válasza KawaBazsy (#44747) üzenetére


Neck
veterán

Tényleg? Addig sose mertem hajlítani :B
Tudod, mint a viccben, szembe is hajlítható - egyszer :DDD

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#44749) PuMbA válasza bump3r111 (#44742) üzenetére


PuMbA
titán

A 77D vetélytársa Nikon oldalról a D5600 :) Nincs felső LCD-je, videóban rosszabb és live view-ban a fókuszálás sem valami jó, de képminőségben, méretben és súlyban valamivel jobb. Mindkettőt fogdosd meg, mert az egész semmit nem ér, ha nem kényelmes használni.

[ Szerkesztve ]

(#44750) pumsz


pumsz
tag

sziasztok, tanácsaitoknak köszönhetően sikerült fényképezőt választanom. A sony a5000 lett megfelelő. Most szeretnék venni hozzá szűrőket. Kínából szabad rendelni? Ezekről mi a véleményetek:

https://www.aliexpress.com/item/limitX-Accessories-UV-CPL-ND4-Filter-Case-Kit-for-Sony-Alpha-A6500-A6300-A6000-A5100-A5000/32845883402.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.V8V2ut

Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.