Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44138) itouchfan


itouchfan
senior tag

sziasztok!
Komolyabb fényképezőgépet szeretnék venni, mivel analóg technikákkal, illetve kompakt géppel már úgy érzem túl vagyok a fotózással való ismerkedésen, és itt az ideje egy komolyabb gépnek. Nagyon konkrét témáim nincsenek, érdekel a streetfotózás, de legtöbbet talán természetfotózáshoz, túrák, utazások alkalmával használnám, tehát leginkább szabadtéren. Fontos, hogy később igény szerint az objektív parkot is bővíteni tudjam. Ennek ellenére a keret most nem túl bő, és így elsőre nem is szeretnék többet rászánni, ez konkrétan kb 80-max90 ezer forintot jelent.
Amiket néztem, nyilvánvalóan használt gépek, ezekkel kapcsolatban kérném segítségeteket. A Nikon gépek fogása, mérete jobban tetszik, a Canon mellett viszont az szól hogy van 2 régebbi EF obim, amiket esetleg tudnék használni, amíg nem lesz egy komolyabb objektívem. Fontos lenne a kereső is.
Ezekből ti melyiket választanátok:
Nikon D90, D3100, D3200
Canon 500D, 550D, 1200D
esetleg Sony a5000? (a milc-ek fogása, mérete nem annyira tetszik, ugyanakkor tudom, a legkorszerűbb technika, stb..de nekem a súly, méret nem probléma, és kényelmesebb nekem dslr-rel fotózni, mint kicsi Milcekkel, lehet hülyeség, de ezért nem is nagyon néztem más tükör nélküliket.)
Expo számot tekintve mindenképp 20.000 alatti, de inkább 10.000 körüli gépet szeretnék, ez így rendben van?
Bármilyen tanácsot, ötletet szívesen fogadok, előre is köszönöm :R :R

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.