Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43091) Dongaross


Dongaross
újonc

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, hogy egy kezdő, amatőr fotósnak milyen kezdetleges fotós felszerelést ajánlotok és hogy erre a felszerelésre mennyi pénzzel kalkuláljak?
3 évvel ezelőtt már vettem egy DSLR gépet (Canon EOS 30D, kit objektívvel; kérhettem volna 50mm-es, fényerős obival is, de azzal 15 ezerrel drágább lett volna és akkor úgy voltam vele, hogy minek nekem egy fix obi...azóta is verem a fejem a falba, hogy nem az 50mm-essel vettem). Fél év után eladtam a gépet, mert úgy voltam vele, hogy nem váltotta be azokat a reményeket, amiket fűztem hozzá (mikor megvettem azt hittem, hogy majd hű de f*sza képeket fogok én csinálni vele, hiszen egy DSRL...most verem a fejem a falba, ha ránézek egy-egy akkor megkomponált képemre). Utólag persze rájöttem, hogy fogalmam sem volt akkor, hogy hogyan kell(ene) használni a DSLR-t. Tavaly lett egy jobb telefonom, mostanáig azzal fotózgattam, az utóbbi időben elkezdtem újra elővenni a Lightroomot, és ezzel egyidőben elkezdtem azt érezni, hogy már kevés nekem az, hogy mobillal bohóckodok, egy DSLR-el sokkal jobbak lennének a fotóim. Az utóbbi 1 évben rengeteg fotós oldalra regisztráltam, megnéztem egy jópár fotózással foglalkozó csatornát a youtubeon és ami a legfontosabb: rengeteg profi fotós által lőtt képet láttam és látok azóta is.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen vázat vegyek, arra milyen lencsét és milyen nélkülözhetetlen kiegészítők kellenek majd nekem!

Én úgy gondolom, hogy 60 ezret szánnék a kezdőszettemre. Ebben benne lenne egy váz 2/4 GB-os kártyával és egy 50 mm f/1.8-as obi. Karácsonyig még beújítanék egy Hama Star állványt. Jövőre pedig jönne apránként minden, ami kell.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.