Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41873) MrChris válasza tvamos (#41870) üzenetére


MrChris
nagyúr

Távmérős, működése. Egy optikai távmérőt használsz benne, azzal állítod az objektívet élesre. Nagyon praktikusan átfedésbe kell hozni két képet. Mivel nincs (még nem volt) tükörház ezért nem volt probléma a bázistávval, kicsi maradhatott a váz.
A tükör által megnőtt bázistáv miatt kell a rövid gyutávú obikat retrofókuszosra tervezni, ami állítólag nem előny, inkább hátrány. Mivel egy FF milc kis bázistávú és a távmérős obik is azok, ezért az adapternek nem kell még távtartóként egy hosszabbító csőként funkcionálni ami valójában a tükörház helye. Így jóval kompaktabb és csinosabban is néz ki, mint egy SLR obi, mint amit Rapid136 is linkelt. Leica, Voigtlander Bessa... Cserébe ezek egy jóval drágább kategóriát képviselnek. De nagyon szépek. Mostanában az A7 bevezetésével ezekre nagyon (még jobban) megugrott a kereslet=ára, korábban tudtommal csak a Leica-nak volt ff milce, meg voltak próbálkozások Voigtlandernek, Epsonnak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.