Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34445) Tin_Shield válasza ThorsHUN (#34444) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Elvben igen. Gyakorlatban azért ettől több tényezős a dolog és a megvalósítás mikéntjétől nagyban függ. A belépő kategóriás DSLR-ek fázis alapú autófókusza elég egyszerűcske, sokszor csak egy AF pont használható (a profi gépeknél más a helyzet), és akkor még nem is beszéltünk a legnagyobb mumusról, a külön AF szenzor miatti gyakran előforduló front- és backfókuszról. Egy jó kontraszt alapú fókusz sokkal pontosabb, és a kezdeti ügyetlenkedések után mára már az esetek többségében elég gyors is. De a kontraszt alapú fókusz a működési elvéből adódóan nem alkalmas a követő autófókuszra. Erre a problémára születnek olyan megoldások mint a Panasonic "DfD", vagy az egyre többször alkalmazott szenzorra integrált fázis autófókusz. Ezek még a felső(bb) kategóriájú gépek privilégiumai.
De ki lehet ismerni a kontraszt alapú fókuszt is, mindent összevetve az utolsó DSLR-emmel (Nikon D90) nagyságrendekkel több fókuszhibás képem született mint az Olympus MILC-cel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.