Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2671) Degeczi válasza Kazimír (#2668) üzenetére


Degeczi
nagyúr

így van, annak idején a D70-en kimondottan teszteltem is egy 18-200 VR-t ilyen szempontból

még csak nem is állványon próbáltam hanem kézből, de olyan rövid záridők mellett, ahol indokolatlan volt a stabilizátor használata - és teljes nagyítás mellett bizony észlelhető volt enyhe romlás (a tárgyak határvonalai nem voltak olyan élesek) a kikapcsolt állapothoz képest

persze mindez mondom csak 100-200% nagyításban volt látható - de már csak azért is fölösleges rövid záridők mellett bekapcsolva tartani a stabot, mert jelentős fogyasztást okoz

állványon pedig belép még egy szempont: a stabilizátorok az emberi kézremegés jellegére vannak belőve, márpedig egy állványon rögzített gép teljesen másként rezdül be!

(Nikon obikon azért van egy külön "Active" állás, h ha pl. egy járműből történik a képkészítés, akkor annak, emberi remegésnél sokkal alacsonyabb frekvenciájú, de nagyobb amplitúdójú mozgását is megpróbálja valamennyire ellensúlyozni)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.