Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2669) battag


battag
aktív tag

Sziasztok!

Most állok fényképező vásárlása előtt, mivel 29-én utazom el, ahová már mindenképpen szeretnék vinni egy jó gépet. Sokat és sok helyen olvastam és számomra 3 (vagy 4) gép jön szóba, kérlek, segítsetek a döntésben. A képhez hozzá tartozik, hogy egy régi Canon EOS 300 (analóg) géphez már van két objektív is. Az egyik egy alap 18-55-ös, a másik viszont egy komolyabb (legalábbis szerintem) 75-300-as ([link]). Mindkettő EF bajonettes és persze stabilizátor nélküli. A fenti objektív helyzet miatt először Canon-t kezdtem el nézni, de ha a márka mellett döntök az biztos, hogy 18-55-ös stabilizátoros KIT-ben szeretném megvenni.
A két szóba jöhető típus a 450D, ami kb 150e forint és az 500D kb 230e forintért. Az 500D mellett számomra a szélesebb ISO tartomány, a kategóriákkal jobb hátsó LCD és persze a videofelvételi lehetőség szól. Azonban a 230e forintos árszinten egy másik – számomra nagyon szimpatikus versenyző is található. Ez nem más, mint a Pentax K20D méghozzá dupla obis KIT-ben. A Pentax előnye a vázban lévő stabilizátor, a fém, por és cseppállónak mondott váz. A Pentax gépekre a K200D (ami olyan 140e forint) kapcsán figyeltem fel, amit akár már ma megvennék, ha lenne benne Liveview. De nincs. Kezdő fotósként pedig úgy érzem nem tudnék élni nélküle.
A Canon KIT objektívekről azt olvastam, hogy KIT objektívhez képest jó minőségűek. A Pentax KIT objektívekről csak átlagos ítéleteket hallottam.
Tehát felsorolva a döntési lehetőségeket:

Canon 500D
+ Meglévő EF obival kompatibilis
+ Liveview
+ Jó minőségű Lcd
+ széles ISO
+ videófelvétel
- drága

Canon 450D
+ Meglévő EF obival kompatibilis
+ Liveview
- „olcsó”

Pentax K20D
+ jó minőségű váz
+ Liveview
+ dupla obis KIT-el ár/érték arányban elég jó
+ vázban lévő stabilizátor
- Nem kompatibilis a meglévő EF objektívvel
- Gyengének mondott Liveview

Pentax K200D
+ jó minőségű váz
+ „a legolcsóbb”
+ kiváló ár/érték arány
+ vázban lévő stabilizátor
- Nincs liveview
- Nem kompatibilis a meglévő EF objektívvel

Alternatív megoldás:

Canon 1000D
+ „szinte ingyen van”
+ Meglévő EF obival kompatibilis
+ Liveview
- a fent felsorol gépekkel nincs egy kategóriában.

Kérlek Titeket segítsetek választani. Az első kérdéskör, hogy megéri-e a plusz 80 forintot az 500D-K20D kategória felára. A Másik kérdés, hogy megéri-e lecövekelni a Canon-nál a meglévő 75-300-as EF obi miatt, vagy „dobjam” a kukába és váltsak Pentaxra? Mennyire állják meg a helyüket a fenti szubjektív ítéleteim az adott gépekről? Lehet-e nevető sokadikként befutó a Canon 1000D? Vagy valami másik gép? Használtat nem merek venni, jól teszem?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: BattaG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.