Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Arctic Cooling Freezer 13; Coolermaster Gemini II SF524 (talán befér 144magas); akár egy jókis Noctua NOCTUA NH-U9B SE2
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
kiSSrac
tag
válasz Apollo_21 #37703 üzenetére
a CoolerMaster Gemini-vel szemezek, de nem lehet hogy a magassága "csak" 105mm?
mivel azt írják hogy kompatibilis 14cm ventikkel ezért a 144x144x105mm adatokból inkább a 105 tűnik a magasságnak, főleg , hogy a hűtőre magára csak 144x144x78mm írt, ezt pedig a ventilátor emelheti meg 27mm-el
Persze lehet teljes hülyeséget írok, csak kérdezem...
-
kiSSrac
tag
válasz Apollo_21 #37705 üzenetére
Nem te nézted be, szerintem a honlapon írják felcserélve... a WxDxH helyett WxHxD szerepel... ez zavarhat meg bárkit, csak a kinézet és a hűtőborda méretei alapján gondolkodtam rajta...
Tehát akkor a 144x144 az a ventilátor mérete lehet és a 105 meg a magassága?
Szerk:
Pontosítanék, ők a mélységet (D) értelmezik másképp mint mi. Mi a magasságot (H) arra értjük hogy ha az asztalra letesszük akkor mekkora, míg ő a mélységét az állított ház miatt írja (remélem érthető voltam)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
S775 Pentium D 935 (3,2Ghz/800Mhz/4Mb) a gyári rézmagos Intel hűtőjével (magasabb hűtőbordás kivitel) frissen pucolva és pasztázva üresjáratban 48 fok körül, 100%osan terhelve 70 fok körül muzsikál, de a CPU Cooler 4000 RPM-en pörög és kegyetlen hangos. Mit lehet tenni és mennyire mondhatóak jónak ezek az értékek? -
andor1111
tag
Coolermaster Hyper 612S 52.6 cfm 16,1- 22.5 dBA 806g
Arctic Freezer i30 74 cfm 0,3 sone ????? 900g
Thermalright Macho HR-02 56-73 cfm 19-21dBA 860gcooler masternak hiába "csak 52,6 cfm e szerint még is jobb [link]
Melyiket a három közül? -
andor1111
tag
Igazából nem tudom a freezer i30-nak hol a helye ,mert abban a diagramban nem szerepel.
-
addikt
Sziasztok! Melyik hűtőnek jobb a teljesítménye? Sajnos a Zalmanről nem találok tesztet, mert ami rá van írva (CNPS9000), az alapján nincs infó. 9500-ról van és ugyan így néz ki, de csak jelent valamit az az 1 szám eltérés.
Zalman CNPS 9000 nVidia
VS.
Cooler Master Hyper TX3
There's a device that I've been using called a whoop.
-
dfsz34
őstag
sziasztok, egy i5-2400-t tennék Sharkoon Vaya házba (adatlap szerint max 15,5cm magas hűtő mehet bele). Milyen CPU hűtőt javasolnátok, ami még normális árban van?
-
addikt
válasz Tothgera30 #37716 üzenetére
Egy 939-es X2-re kell, azt csak elbírja bármelyik. De nem akarom mindkettőt megtartani feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Freezer64 Proval hűti cimbi a 2.8GHzre húzott 4200+ X2t (939), halk és hűs..a rá hajazó TX3 biztosan megoldja a dolgot, a Zalman is, csak hangosabb.
agressiv
Típusa/példánya válogatja..volt olyan 3800+om, ami elfőzte anno a Ninjátt 2.6on, meg volt olyan 4600+om, ami 2.8on is elvolt 800rpm ventivel..általánosságban nem olyan vészesek szerintem, TX3 kaliberrel halkan hűthetőek.
Persze minden függ az esetleges tuning mértékétől is..[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz Speed® #37720 üzenetére
Nem a magas hőmérsékletekkel van a gond, hanem a 939-nek a max a 64C° és a tuning is akkor stabil, ha 50 alatt van tapasztalataim szerint és ahoz már kell lendület. Amúgy kupak nélkül nagyon frankón lehet hűteni a processzorokat, csak nem sokan merik bevállalni a kupaktalaníást.
Hát még a borz.....
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz agressiv #37723 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ~75ig oké, csak halk legyen..TjMax értékeket szentírásnak venni nem szoktam.. Kupaktalanitással egy baj van, módosítást igényel a legtöbb lefogatón a megfelelő nyomásért. Vagyis van még egy..ha elszúrja a műtétet, oda a manapság már aranyáron mért oldtimer :S
Szerintem átlagos, 2.5GHz körüli órajelhez nem kell semmi csiribiri 939en -
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Phenom II x6 1055t-t processzorom van jelenleg, rajta egy régi - nem röhög - Freezer 64 Pro-val. Eddig nem volt különösebb gondom a hűtésével - egy ventis CM házam van, így viszonylag jól szellőzik -. A közeljövőben viszont elképzelhető, hogy a procit egy kicsit húzni szeretném, ha már nem bírja az iramot. (Nem valami extrém módon, csak szolidan)
Jelenleg tuning nélkül idle 39 fok, prime95 alatt 65 fok a maximum amit láttam.
Milyen hűtőt ajánlatátok, ha az ár se mindegy?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Tothgera30
Ármester
válasz CactuS #37725 üzenetére
Alpenföhn Brocken vagy Thermalright HR-02 Macho jelenleg a best/buy, arra a procira meg pont illenek is, így tuninggal is elbírnak.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Tothgera30 #37726 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. A kérdésem az, hogy azon kívül, hogy TL kicsit drágább van valamilyen jelentős eltérés köztük? Vagy innentől igazából csak ízlés kérdése? (Azt látom, hogy az egyiken 120-as a másikon 140-es a ventilátor, de, hogy ez gyakorlatban mit jelent azt már nem. )
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #37728 üzenetére
Én a Brockent ajánlom, apróból, 8kért
Annak ellenére, hogy imádom a HR02met.
De ha passzívan használná, akkor utóbbi.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. Még agyalok rajta, de így legalább csak kettő közül kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
humbuktomi
csendes tag
Üdv!
AMD FX-6200-as bullihoz keresnék valami jó hűtőt, OC-ra. Dddig a Cooler Master 212 Plus-t néztem ki, ami számomra elfogadható árban van, de nemtudom, hogy vinni fogja-e a procit. Ha valaki tud erről valamit mondani, vagy egy jobb hűtőt ebben az árban ajánlani, annak előre is köszönöm! (vízhűtésről eddig lemondtam, de ha valaki tud ilyen árban jót, akkor kérem jelezze!)
-
Faxxx
csendes tag
válasz humbuktomi #37732 üzenetére
Brocken jobb lenne.[link]
-
proci985
MODERÁTOR
D935öt nehogy, legalább annyira meleg. tetejében tetűlassú egy e2140hez képest is. itt a topikban már mindenkit az elváltásra bíztatunk azokról, nem véletlenül.
és akkor eljutunk oda, hogy ddr2 kegyetlen drága (2gigás modulok mindenképp), 4 giga ram meg ideig-óráig még elég... de már lassan kevés lesz. ddr3mas socket775 ritka, ami meg van, az jó esélyes, hogy tuningos volt, aztán 14-25ért adják. négy évesen, úgy, hogy a fene tudja, mit kapott.
socket775 halott, csak ez az apróban még nem tűnt fel az eladóknak, de sajnos a vevőknek sem... ok, egy q6600 vagy afölötti 8 giga rammal azért még bőven vállalható némi tuninggal, de azok alá meg lap, táp, hűtés, meg egyéb járulékos dolgok kellenek, és ebből a táp meg a hűtés még mindig annyira drága, mint volt újkorában. csak mondjuk egy 65ezres proci mellé a 16ks táp meg az ugyanennyibe kerülő procihűtő még valahol elfogadható is volt... a Ds pentiumok meg max gyűjtőknek valók: melegek, lassúak és amennyire olcsóak, legalább annyira pörgetik a villanyszámlát.
humbuktomi: procifüggő, tuningra nincs garancia. ha megvan a batch és a VID (AMDnél is van, ugye?), abból már lehet tippelni.
normális vízhűtés olyan 40-50knál kezdődik, legalábbis az EKLek annyiért mennek. minden alatta játékvíz, ami htpckbe jó lehet (ha tényleg nincs hely a hűtésnek), de egyébként kerülendő.
Brocken jó, picit jobb a 212nél és apróban 8 körül mozog, annyiért vállalható.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
agressiv
addikt
válasz proci985 #37734 üzenetére
de már lassan kevés lesz. ddr3mas socket775 ritka, ami meg van, az jó esélyes, hogy tuningos volt, aztán 14-25ért adják. négy évesen, úgy, hogy a fene tudja, mit kapott.
DDR3-ból éppen újabbak vannak piacon. A 4 giga ram mindenre elég egy átlagnál is többmindent használó júzer számára. A 775 meg mindíg is halott volt számomra a ramvezérlése miat.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Ferdzsoo
addikt
3570k - 4ghz.
Be Quiet Dark rock advanced
Load alatt 70 fok körül jár a mag, viszont a hűtő borda hőmérséklete sehol nem megy 38 fok fölé, közvetlen a proci feletti fémlapon sem. Ennyira rossz az ivy-k hőátadása?
Szóval ez normál, mindenkinek 35 fok különbség van a magok meg a borda között?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
agressiv
addikt
válasz Ferdzsoo #37736 üzenetére
Minden processzornak ilyen rossz a hőátadása ami kupakolva van, mert csak paszta vezeti benne a hőt, rászorítva nincs. Ez abból is látszik, hogy idle után hírtelen mennyivel ugrik a hőmérséklet erősebb terhelésre.
Ha leszeded a proceszor kupakját és közvetlenül a magra megy a borda, akkor a 20C°-os ugrásból lesz 3-4 C°.
Hát még a borz.....
-
Apollo_21
addikt
válasz Ferdzsoo #37736 üzenetére
Csodát sajnos nem szabad várni..énis megvettem egy hatalmas hűtést most 3ventivel megy 140esek..gondoltam mivel a fél gép belsejét elfoglalja szinte nemlesz több idle be 35nél..terhelve meg nemlesz soha 70.-...ahozképest a tx3 evom tartotta 55ön idlén..ez 41..szal oké oké...de egy vagyon volt
Utólag rájöttem h balek felfogás volt De megérte azért[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz Apollo_21 #37738 üzenetére
A nagyondrága hűtők sem képesek csodára éppen a kupakos sztori miatt és azért, mert a többinél is a hő elvezetése a gond. Ott van egy 8 hőcsöves hűtő amiből 3 van a mag felett a többi lóg a semmiben, így nem is csoda, hogy nem hatékonyabb annyival, mint amennyivel drágább. Ezért best buy a brocken, mert jól sikerült a hőelvezetés és a picivel magasabb árú hűtők sem tudnak vele mit kezdeni.
Hát még a borz.....
-
-
szigibogyo
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni egy 955 Phenom II x4-em van és le szeretném cserélni a gyári hűtőt. Cooler Maester Hyper TX3 Evo, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Scythe Katana 4. ezeket a hűtőket néztem a véleményeteket szeretném kérni kinek melyik jött be, vagy ti mit ajánlatok?
előre is köszi a választ. -
Apollo_21
addikt
válasz szigibogyo #37741 üzenetére
Nekem círka 2hónapig volt tx3 evo...965be-n lehűtőtte széépen..hangosnak nemmondanám...bár én +1db revoltec ventivel megtámogattam még a gyárin kívül ugyh nálam 2ventivel volt..de szépen tette a dolgát..sztem tx3
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szigibogyo #37741 üzenetére
Tuninghoz jól jön az F13Pro, ha van rá keret, azt javaslom..meg a Brockent ;p
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok!
Halk és jó CPU hűtőt szeretnék egy i5-3570k-ra, ami egy AsRock Z77 Pro4 deszkában csücsül 2x8GB Corsair Vengeance RAM társaságában. A RAM-ok a jó magas fajtából valók és a 2-4. slotokba raktam őket, hogy a CPU-tól távolabb essenek. Ettől függetlenül sajnos sanszos, hogy sok hűtő a magas RAM-bordák miatt kiesik... Tudnátok adni tippet? Első körben a SCYTHE Mugen 3-at néztem ki, de félek nem fér majd oda a RAM-ok miatt...
(A ház amúgy egy Corsair Carbide 400R, tehát alsó tápos)Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
nyozo
aktív tag
Üdv! adott egy ilyen ház Advance turboost 8702B és ennek az oldalán vagy egy 20cm-es hűtő aminek a hátulja (porszűrős része) "belóg" a házba kb 3cm-t az lenne a kérdésem hogy így beférne egy Cooler Master Hyper TX3 Evo hűtő a gépbe, és ha nem férne be milyen hűtőt ajánlotok egy q6600-ra (egyenlőre alapórajel később tuningra) válaszotokat előre is köszönöm!
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
nyozo
aktív tag
Ezek közül a EKL Alpenföhn Sella, Xigmatek Loki , Zalman CNPS5X, és a Freezer 7 Pro Rev. 2 néztem csak nem tudom melyik férne bele a házba...
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
sutyinger
csendes tag
válasz Potzee #37329 üzenetére
Szia Potzee!
Meg tudnád erősíteni, hogy a Midgard II-ben elfér a Macho. Nekem is ilyen a hűtőm, de szeretnék alsótápos házat venni, mert a mostani monstrumom (Codegen 9011) kissé nagy is és már öregecske. Előnye viszont, hogy még nem találkoztam olyan proci hűtővel ami ne fért volna el benne... csak ugye nincs kábel management benne A lényeg, hogy a tápomat is cseréltem olyanra amihez jó lesz az új és divatos alsótápos elrendezésű házak valamelyike... Láttam teszteket amiben kb 17 cm körüli magasságot írnak a Midgard II-nek, de ahogy lemértem a Machom magasságát kissé elbizonytalanodtam, hogy ezt a házat meg merjem-e venni...
Szóval ha tutira meg tudnád nekem mondani, hogy elfér-e benne kényelmesen a Macho akár passzívan is, nagyon hálás lennék! Előre is köszi! -
Jamesb2
aktív tag
Srácok, Alpen Brocken vagy CM Hyper 212 EVO a nyerő? Árban, méretben hasonlók, Brocken HDC, EVO CDC.
Négymagos Bulldozerre kéne egyenlőre, de kinéz egy nyolcas utód. Tuning nincs, elég ez.Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest