Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rider74
tag
válasz proci985 #24003 üzenetére
Gondoltam rá magam is, csak az zavar, hogy a leírás szerint 130W TDP-s. Ami pontosan ugyanannyi, mint a Big type. Tartok attól, hogy megveszem, berakom és pont ott leszek vele ahol ezzel.
IBT-vel is teszteltem a rendszert, 1,375V-on, gyakorlatilag pár percen belül elértem a 65°C-t.
nem volt jobb ötletem és gyorsan feltekertem a procihűtő potiját a max. fordulatra, 1500-ról 2000 RPM-re. és mi történt?
Egy nagy semmi, gyakorlatilag mintha a heat pipeok ennyi hőt tudnának elszállítani. pedig eddigi tapasztalataim szerint a légszállítás növelésével egyenesen növekedett a hűtési teljesítmény.Ezért vacilálok a Mugen2 -n, illetve a 130W TDP-n.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Rider74 #24004 üzenetére
gyakorlatilag nincs proci 130Wos tdp fölött. tehát ha 130as TDPhez ajánják, akkor az annyit jelent, hogy elbír egy Extreme Editiont.
nem mindig a légszállítás a szűk, szóval lehet a hőcső, de lehet a talp is. anno én próbáltam egy 170m3/hs 120x32es ventit az Arctit Cooling 4en oldalról (elölről nem fért volna rá), hát az égvilágon semmit nem javult.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
andrush_g
csendes tag
Sziasztok!
Intel i5-2500K-ra jó választás az Arctic Cooling Freezer 7 Pro ?
Gyári hűtőt cserélném egy jobb teljesítményűreMennyivel jobb az Arctic cooling freezer 13 érdemes rá várnom pár napot? Árban nem sok különbség van
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy lecserélem a CM Hyper 212-őt egy Noctua NHD14-ra...
Kérdésem az lenne, hogy megéri-e az árát a mostani hűtőmhöz képest?
A régi procimat (E8600) 4Ghz tuningnál 35°C idle és 60°C load mellett hűtötte, a mostani i5 750-et 4Ghz mellett 45°C idle és 68°C load teljesít.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Szeretnék egy hűtőt venni B55 BEre, valami olyat amivel már menne tuning is. Keret olyan 8ezer forint körül van. Ennyiért mi lenne a legjobb választás? (Akár használt is jó) Hyper 212+t néztem eddig.
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
van nekem egy asus star ice hűtőm, amin meghalt a cooler, szerintetek ha leszedem a műanyag borítást és szerelek rá két kis ventit előre és hátra, az úgy hatásos lehet? vagy hajítsam el és vegyek egy újat?
válaszotok előre is köszönöm..http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fenergie84 #24009 üzenetére
ha fontos a halkabb működés és a remek hűtési teljesítmény együtt, akkor igen.
Neked kell döntened, hogy van e szükséged jobbra. magam részéről a D14el egy kategóriájú hűtőm van, és jó okkal
kexksz: 8kért nagyon nincs jobb. kivétel talán a Xigmatek S1283ja, viszont a Hyper könnyebben beszerezhető általában. a Xigma picit jobb és picit drágább.
petrelli86: első ventit le tudod szedni? a hátulján van rögzítési pont második ventinek, szerintem ha fordítva -fújóra- ráraksz egy 80as, azzal kb hasonló hatást tudsz elérni. 5000rpmes, tehát elég erős venti van rajta... viszont apróban vannak duplamotoros 80x50es Sunon (vagy Delta) ventik fillérekért, azoknak elégnek kell lenniük az elvileg alacsonyabb fordulatszám ellenére is. szóval pushpullban talán jó lehet.
másik verzió: apróban naranssárga EKL 3-4k körül, kifejezetten jó darabok és olcsók.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
i7-2600K-hoz nézegetek hűtést. Esetleges későbbi tuningot is belekalkulálva nekem a Hyper 212 Plus a szimpatikus. A nem plusz-os változatot használom most már jó 2 éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Esetleg valami jobb javaslat ebben az árkategóriában(kb. 6500 HUF)?
-
torboszlo
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék
GIGABYTE GA-P55-UD3L-alaplap
INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX
ezekhez milyen hűtő ventilátort vegyek a procihoz konkrétan? -
torboszlo
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék
GIGABYTE GA-P55-UD3L-alaplap
INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX
ezekhez milyen hűtő ventilátort vegyek a procihoz konkrétan? -
TaaT
nagyúr
-
torboszlo
csendes tag
válasz Forza.VIDI #24021 üzenetére
10-20 között
-
hermanyi
addikt
válasz Forza.VIDI #24023 üzenetére
sztem Alpenföhn Matterhorn komolyabb mint mugen és nem is sokkal drágább vagy az új D2 de az még nincs de ha annyit szán rá akkor noktua is szoba jöhet
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Storms
őstag
üdv
Athlon II X4 620-ra kellene valami jobb hűtő, jelenleg ilyen van rajta: LINK Mit ajánlotok amivel a nyarat is kibirja?ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
kpal
nagyúr
Melyik a legjobb hűtő ár/teljesítményben i7 1336 -hoz? Vagy mit ajánlotok ami olcsó is és jó ?
[ Szerkesztve ]
-
Storms
őstag
válasz proci985 #24032 üzenetére
Hát max.7k-t szánnák rá. A ház méretei: 494 x 192 x 50 mm. nem nagyon szeretnék magas toronyhűtést mint a Hyper 212 meg a TX3. Ilyesmit jobban szeretnék Link ami nem olyan magas, és felül van a venti. Van valami ilyesmi?
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Storms #24033 üzenetére
röviden: nincs. hosszabban pár gyártónak van, de jellemzően vagy kifutott terék (Thermalright SI128), vagy 10k+. a Zalmannak vannak ilyen hűtői 10k alatt is, de azok meg elégtelenek a célra.
Hyper 212plus, ha befér. 7kért nincs jobb választás. ha nem fér be, akkor TX3/AC7pro rev2/CM N520/Zalman Flex (utóbbi kettő drágább). illetve AC Freezer Extreme, de az meg alig jobb a TX3/AC7pronál (bár picit halkabb).
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
AMD Phenom x4 970-hez milyen hűtő ajánlott, ha hat maggal megy? CM Gladiator 600 házban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Hujikolp #24037 üzenetére
Hyper 212plusnak elégnek kell lennie 7kért.
10-12 körül Mugen2/Ninja3, 15ért Prolimatech Megahalems (venti plussz ár), 18ért Thermalright HR02 (venti plussz ár), 20ért Noctua D14.
veréb: hővezető ragacs? egyébként amikor egy ekkora bemelegszik, ott már baj van. vagy passzív üzem.
[ Szerkesztve ]
-
Osz24
tag
Szisztok:
Segitségeteket kérném:Q9550 -nál szeretném lehűteni a kedélyeket
Most a gyári van rajta!
késöbb tuning is lenne.Milyen opciók vannak:
-Kiváncsi lennék a legjobbra
- Legjobb ár érték arányura. -
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek. Már ajánlottak itt egy proci hűtőt egy athlon II x4 640-es procira .Az lenne a kérdésem hogy ez a hűtő a gyáritól mennyivel fogyaszt többet és hogy bele fér e a gépházba ?Gyárit hangos terheléskor barátomnál ezért gondoltam a cserére.
Ház:http://www.edigital.hu/Szamitogephaz_tap_nelkul/CoolerMaster_RC-335-KKN1_GP_Elite_335_tapnelkuli_haz_fekete-p49183.html
Hűtő:http://ipon.hu/webshop/product/_arctic_cooling_freezer_13/172238
-
jozs6200ax
aktív tag
Tapasztalatokat és infókat kérnék erről a hűtöről hogy hogy viselkedik
-
jookomak
őstag
válasz jozs6200ax #24041 üzenetére
Beférni tuti befér a házba, egy ninja 2 volt benne nekem, és ez pedig alacsonyabb.
Szerintem 2w-al fogyaszt többet (elhanyagolható a fogyasztás 2 ugyanakkora venti között)Többiekhez: Nem tudja valaki, hogy hol lehetne true-ra 1156-os rev.b lefogatót venni?
-
jozs6200ax
aktív tag
Igaz csak a venti kér energiát a borda nem . De érdemes megvenni rá? úgy hallottam ez halk nem úgy mint a gyári
-
DonDragonka
őstag
Üdv!
Úgy alakult, hogy lett nékem egy Q6600-as procim.
Előtte egy E2140-es volt a masinkában, gyári hűtővel, szépen lehetett hűteni 2666-on.
No a proci mellé hűtőt nem kaptam tehát a 2140-esé ment a Q6600-ra...
Mielőtt megszórnátok szitkokkal és átkokkal balga húzásomért, azért had jegyezzem meg, hogy egy próba volt a dolog, mert hát ugye azt én is sejtettem, hogy nem lesz éppen elég főleg, hogy 3000-en szeretném a kis Q-t járatni...
Az E-s proci gyári hűtője meglepően jól bírta a gyűrődést(mármint ahhoz képest, mint amire számítottam), hiszen alapon 51°, míg fullon 65-68° volt a CPU hőmérséklet.
Ez az eredmény arra jó, hogy ippeg elfusson a rendszer alap beállításokkal, de ahhoz, hogy egy cseppet meghúzzam már kevés.
Kérdésem, (kéretik szülő anyám bárminemű jelzővel illetését elhagyni miközben szidtok...) hogy egy ilyen házikóba, ezzel a lappal, milyen hűtőt tudnék venni?
Oké, oké... hallom, hogy most azt mondjátok annál ami most benne van bármi jobb lenne, de engem a legjobb érdekelne a lehetőségekhez mérten... Előre is köszönöm a segítséget...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
tomóka
csendes tag
válasz DonDragonka #24046 üzenetére
Scythe SCSK-1100 Shuriken Rev.2
ezt javaslomHa annyi eszed lenne mint nekem, pont olyan hülye lennél mint én!
-
kexksz
addikt
No, új látszik Hyper 212+ lesz. Még annyit kérdeznék, hogy ezzel a hűtővel kb. meddig tudnám majd húzni az alaplapomon látható procimat? Ha jól emlékszem az előző tulajnál 4100 @ 1,4v megvolt, de jóval erősebb hűtővel, viszont gyengébbel nem is próbálta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest