Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz Potzee #56000 üzenetére
Inkább újat vennék...
Egy Hyper 212 éppen befér a házamba, ami ugye fél mm-el magasabb a Mattinál - tehát kicsit aggaszt, ha mégse pontosak az adatok...
Viszont ahogy nézegetem a képeket, az nekem furi, hogy méretre (tömegre) a macho 120 kicsit nagyobbnak tűnik. Elvileg mind a kettőn 12 cm-es venti van, és ahhoz viszonyítva nem tűnik szélesebbnek a matti, pedig az adatlapon 138mm-t írnak, míg a Macho-nál csak 120mm. Igaz a Macho-n látszik, hogy alacsonyabb, viszont jóval vastagabb...
Jó lenne látni a kettőt egymás mellett élőben!
No mindegy, köszönöm a segítséget, még alszom rá egyet!-= Pancsermeste® =-
-
Csövy
tag
Sziasztok,
Konfigomban szereplő procimhoz keresek hűtőt.A gyári már kezdi feladni és iszonyatosan zúg. A keret max 10k. Nem kell hogy új legyen, lehet az apróról is.
Mit tudnátok ajánlani? Tuningolni nem nagyon szoktam, bár egy jó hűtő esetén bármi megtörténhet.Köszönöm a segítséget.
Privátokra illik válaszolni...
-
mateoo
csendes tag
mi lehet a gond , a proci ventik 100 % pörögnek megállás nélkül semmi szabályzás nincs
alaplap ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
hűtő meg Noctua nh-d14 -
Coccolino_O
őstag
Sziasztok!
I3-2100-as procira milyen hűtőt tudtok javasolni? Köszi.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Van nekem egy hyper 212 plus-om és gépet fogok újítani ami lehet hogy lga 1150 lesz,de lehet hogy fm2+ vagy AM3+.
Természetesen egyik sem szerepel a támogatottak között a hyper-nél.
Ezért érdekelne tapasztalat,hogy ezt most szépen dobhatom ki vegyek újat,vagy annyira nem különböznek ezek felfogatási pontoban és fel tudom tenni annak ellenére hogy nincs a támogatott listán egyik sem. -
vjozsef
senior tag
válasz Coccolino_O #56007 üzenetére
Scythe Ninja 3 , passzivan.
-
MM
őstag
válasz woodstock323 #56008 üzenetére
1156, 1155 és 1150 hűtők megegyeznek, ami bármelyikre jó, az mindegyikre jó.
AM2, AM3, FM1, FM2-nél ha jól tudom ugyanez a helyzet a "ráklikkelős" hűtőknél.
Itt a furattal rögzíthetőkben nem vagyok biztos, de gyanítom, hogy ebből a szempontból sincs különbség. -
Lazika
senior tag
Sziasztok?
Melyik hűtőt javasoljátok a kettő közül? CM TX3 Evo vagy Xigmatek Loki 2? Köszönöm!
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
-
marquuard
veterán
Scythe Mugen 4 vagy Alpenfohn Brocken jobb egy FX8350 hűtésére? (4,2-4,5GHz)
PSN ID: marquuard
-
goya999
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Jelenlegi AMD Phenom II B55 (4x3,2)-es procin egy Thermaltake contac 21-es borda van kettő AC PWM-es 9 mm-es ventivel.
Ezt a processzort fogom most cserélni egy FX 6300-as procira. Az lenne a kérdésem,hogy ez a hűtés jó az FX-nek is vagy szerezzek be komolyabbat?Tuning nem lesz. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz mateoo #56019 üzenetére
A D-14 gyári ventiei állandó fordulatúak. Csak a lassító ellenállással változtathatod, ha beiktatod. ( a fekete a 14 cm-re, a kék 12 cm-re) Szóval vagy lassabban megy vagy teljes fordulaton. Az a toldalék nagyon nem szerencsés, nem kimondottan praktikus, mert szét kell szerelni a házat ha fordulatot váltanál. Én egy másik ventilátor vásárlásával oldottam meg. Szóval a lappal, Biossal, ventivel semmi gond nincs, ezek ilyenek. Akárhogy is használod, legfeljebb 20 dB hangos és 150k óra múlva várható meghibásodás ami 17 év.
- Glaz-doz-fhut -
-
stratova
veterán
Hmm. Az oldalukon is van pár hasonló
Positivo 1U - 1155/1156/1366
Lunar II - LGA775
RackSper III - 478A másik delikvens a Zalman HTPC hűtője.
-
smiti
veterán
válasz Glaz-dozfhut #56022 üzenetére
5V-ra lelassítva sem lesz melegedési gondja még akkor sem, ha a 120 mm-es ventit leszedi róla. Nálam 1-2 fok különbség volt az 1 és 2 ventis üzemmód között.
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Egy lga 1150 i7 4770k cpu coolernek jó választás (elegendõ, csendes és hatékony?) lenne a Scythe Ashura Shadow? Corsair Vengeance rammom van és a leírás szerint beférne "alá".....nem kellene LP rammot vennem.
A ház Fractal Designe R4.
Ha nem lenne megfelelõ akkor melyiket ajánlanátok? Max 15k a keret.
Elõre is köszönöm a segítséget!"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
COOLERMASTER Seidon 120V -ről mik a vélemények / tapasztalatok ?
i5 4670K mellé lenne ami húzva lesz viszonylag szolidan.(Nem szándékozok 5 Ghz körüli értéket kipréselni belőle egy ilyen laza 10-15 max 20% os overclockot kapna) Elsősorban az élettartam érdekelne, hogy kb mit lehet várni tőle ( üzemóra ?). Sosem volt még vízhűtésem és nem tudom mit várhatok el tőle teljesítményben és élettartamban.
A levegős alternatívája egy Scythe Ashura lenne. Egy árban vannak és gondolom a víz valamivel hatékonyabb lenne plussz nem húzná a dögnehéz torony az alaplapot.
13ezerért kicsit szkeptikus vagyok a dologgal szemben mert a többi vízhez képest ez baromi olcsó.
Nem tudom, hogy bestbuy vagy olcsó hús híg lével...
Valaki használ(t) ilyet hosszútávon ? Várom a tapasztalatokat, véleményeket !Köszi !
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
-
Eduardo89
aktív tag
válasz vjozsef #56030 üzenetére
Engem nem a zaj érdekel hanem maga a teljesítmény. Azért hasonlítom össze mert ha levegős verziót veszek akkor Ashura lesz, viszont ha megéri ez a kompakt víz akkor pedig ezt veszem.
Egyébként kicsit félre értetted amit írtam. Nem az Ashurával kapcsolatban kételkedem, hogy bestbuy vagy sem hanem a 120V -vel. Pont azért mert vízhűtés létére túl olcsónak találom.[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Apollo_21
addikt
válasz Eduardo89 #56031 üzenetére
Ashura..rommáveri..mondom itt humajd nekem lesz kis radis egybevizem és mennyivel jobb lesz
Na megsúgom de csak h mások ne hallják!
Nagyjából semmivel nem jobb a kis 120as radis vacak..mint egy 15ezres kategóriában lévő lég..sem hőfokban, és sok esetben a pumpa is simán hoz olyan zajokat mint egy szokványos gyári venti amit rápakolnak egyes hűtőkre. Ha teheted NE vedd meg Hamár nagyon beleéled magad h mindenképp kell egy egybevíz én Eisberg-et vennék mert az bővíthető, mivel a blokkba már egy kis tartály is helyet foglal...feltöltő nyílással stb, az más kérdés h ez már nem 13Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Apollo_21 #56032 üzenetére
Hmmm akkor lehet, hogy marad a lég. Az egyetlen ok amiért még mindíg gondolkozok a vizen, hogy az nem húzná az alaplapot mint a léghűtés dögnehéz tornya és elférnének a magas profilú Ramok is!
De mondom a zaj nálam abszolút nem szemponthttp://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Tengri
senior tag
válasz vjozsef #56029 üzenetére
Igazad van nem írtam. Nos, lesz húzva, de csak szolidan, hogy az élettartama ne szenvedjen csorbát (10% körül). Fontos lenne, hogy halk és hatékony legyen, és nem utolsó sorban a ram is elférjen.
Gondolkodtam még az Alpenfohn Brocken 2-ön....
Szerintetek?"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz vjozsef #56036 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Apollo_21
addikt
válasz Eduardo89 #56033 üzenetére
Nem húzza az a lapot..nekem közel 1kilós volt másfélévig Nemlett baja...
Én Ashura-t vennék De te tudod...nemkell nyüglődni ha hibás gyárilag..és szűrcsög vagy hibás a pumpa..leáll valami...csak feldobod..venti megy? megy..és kész..nemfog szivárogni[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz goya999 #56021 üzenetére
Ha hiszünk a gyártónak és a dobozának ( TT contact 21 ), ott a maximális TDP 140W (kettő ventivel 150) jelez. Az FX-6300 max 95W hőt termel, szóval matematikailag elég lenne. A valóság attól lehet más. Nekem véletlen ilyen hűtőm van és egy 77W-os Intel processzorral viszonylag sokat nézegettem az eredményeit. Szintetikus terheléssel 61 C° volt a max. hőmérséklet nyáron. Az AMD processzorok kicsivel nagyobb felületűek, úgyhogy lehet jobb lenne a hőátadás. Szóval kipróbálhatod terhelés nélkül és látod, hogy mennyire melegszik és kell-e cserélni.
- Glaz-doz-fhut -
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Alaplap Asrock 1150 H87M Pro4
Processzor Intel Core i5 4570 Boxed 4x3.2Ghz
Memória Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB (2x4GB kit)
Vga kártya Gigabyte PCIe GV-N760OC-2GD R2.0 - GTX760 2GB
Merevlemez Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB 7200 SATA3
Tápegység XFX Pro 550W 80+ BRONZE
Ház Xigmatek Midgard IIAz illető Battlefield 3,4 meg ilyen komoly játékokkal játszana. Ehhez mérten kérek segítséget jó CPU hűtő terén max 10e ft értékben!
Előre is hálás köszönetem.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
marquuard
veterán
Üdv.
Processzorhűtő vásárlás küszöbén állok. 3 hűtés közül valamelyik:
-Alpenfohn Brocken
-Scythe Ashura
-Scythe Mugen 4A 3 hűtő közül melyik a legjobb egy tuningolt FX8350 viszonylag halk hűtésére? (Ne legyen AMD hűtő hangja, 5625RPM )
Fontos, hogy ha húzom az FX8350-et normális keretek között (4,2-4,5GHz), rendesen tudja hűteni terhelés alatt.
Elöre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest