Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
atilius
tag
válasz szeva000 #2992 üzenetére
Ha nem húzod, akkor elég egy AC freezer 7 pro is.
Ha enyhe tuningban gondolkozol akkor inkább egy CM Hyper TX2.
Ha már komolyabb tuningon töröd a fejed akkor a tuningolás mértékétől függően a következő lépcső a kb 10k-s árkatagória (pl Asus Silent Knight, Tt Big Typhoon). Aztán a határ a csillagos ég.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
válasz jorden06 #3000 üzenetére
Arra biztosan nem esetleg egy E6750-esre még talán igen. De passzívban ezért elég necces a dolog, akkor nagyon rá leszel utalva a házszellőzésre.
Megkell nézni, hogy viszi-e aztán másnem alapfordulaton járatod majd a ventit.[ Szerkesztve ]
Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
jorden06
senior tag
válasz atilius #3002 üzenetére
igen, pardon, elírtam, egy E6750-re lenne, csak elírtam két számot
most egy Zalman CNPS7700AlCu-val kisérletezek, passzívban 5V-os első-hátsó rendszerhűtéssel 36fokon van idle módban (1mag:49fok / 2mag50fok) ,terhelve nem akarom próbálgatni. (alapjáratú ventivel idle módban 25fok -mag1:37,mag2:38)mod: Ezek mennyire számítanak jó értéknek? Egy Ninja/HR-01Plus mennyire vinné le ezeket kb? Elsődlegesen mindenképp passzív kellene, max ha nagyon nem működik ráraknék egy alapjáratú ventit, de a jó rendszerhűtés viszont megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Hali!
Most tervezem az új konfigot, és volna a hűtéssel kapcsolatban egy kérdésem...adott egy core2 E6550, és rajta valószínűleg egy Typer TX2 fog gubbasztani. Ugyebár ez az alaplappal párhuzamosan tolja a léget, nem pedig a lapra fújja. Ez alapján van realitása a procival szemben felrakni házventit, vagy nem kapnék értékelhető eredményt?
Köszi
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
atilius
tag
válasz jorden06 #3003 üzenetére
Az, hogy ezek mennyire számítanak jó értékeknek az attól függ.
Ettől a coolertől ez szvsz teljesen reális eredmény.
Viszont én biztosan sokalnám ha a procim idle 24/7-ben 50 fokos lenne. A 37-38 fok már sokkal jobban hangzik.
Egy ninja vagy egy hr-01 plus biztosan javítana a dolgon. Szerintem valahol kb 5 és 8 fok körül lenne várható a javulás a ninja esetében a hr-01 pluszt passzolom. Azt gondolom, hogy a ninja többet javítana passzívban a hr-01 pedig alapjáraton.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
A Tx-en van egy műanyag keret ami a proci körüli csipekre is nyomja a levegőt, tehát azok azért valamilyen mértékben hűtve vannak. Ha a házadon van első és hátsó venti akkor az oldalsó venti csak megkavarja a ház szellőzését. Ha nincs akkor ártani nem árt.
Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
i are robot
senior tag
Üdv!
Találkozott már valaki Thermalright IFX-14-es hűtővel? A Tom'sHardware-en elég jól szerepelt a teszteken:[link]. A gondom, hogy eddig csak 2 websohpban találtam árlistán (gugli az elsőszámú barátom). Valamint az is érdekelne, hogy vajon egy Gigabyte P35-DQ6-ra felférne a sok bizbasztól? Q6600-asra keresek egy hatékony léghűtést, és húznám is kicsit. Az ára mondjuk annyiban nem számít, hogy ha egy vízhűtésnek tűrhető alternatívája, akkor annál csak olcsóbb lehet. Köszi.
(A többi érintett topikban is felteszem ezt a kérdéskört, úgyhogy ne küldjetek át máshova. Elnézést a duplázásért, de így talán több esélyem van az érdemi válaszokra.)
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz atilius #3006 üzenetére
Van első, hátsó is, és oldalra rakhatok még 2 12 centist A vidkari magasságába sztem fogok (a tesóméknál véleményem szerint ezért volt a max. vidkari hőfok 53 fok (7300 GT Zalmannal; nekem 7600 lesz, amin a GPU ugyanaz).
Akkor viszont a proci magasságába nem rakok.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,nincs valakinek egy cfm~köbméter váltó progija,oldala?Vagy legalább mi is az arány....?THX
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
-
bendeguz 76
tag
Abit ab9 quad gt alaplapban lévő cor2 e6600-os procira szeretnék valami fasza hűtöt venni.jo lenne ha halk is lenne és a tuningolt procival is megbirkozna.válaszokat előre is köszönöm.
-
-xXx-
tag
válasz bendeguz 76 #3018 üzenetére
LN2 = fasza, és halk és sztem megbirkozik a procival is ;)
-
Bagira01
veterán
válasz bendeguz 76 #3018 üzenetére
Asus silent square(jobb lefogatás), scythe infinity(cserélhető venti)
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
jorden06
senior tag
válasz atilius #3005 üzenetére
Amit irtál lb 5-8 fok változást Ninjára, azt az én mostani hűtőm passzív vagy aktív módjához viszonyíta érted? Megnéztem CoreTemp-et, 50fok körüli értéket ad magonként, de nem mutatja a globálisat mint Everest...
Scythe Kama Cross, Katana, Thermaltake Sonic Tower - ezekről milyen tapasztalatok vannak?
-
szeva000
addikt
Melyik ezek közül a legjobb tuningra(Q6600)+a P35DS4-re felmegy?
Most hirtelen ezekhez tudnék hozzájutniASUS - Silent Knight II
ASUS Arctic Square
ASUS Silent Square Pro
ASUS Silent Square EVO
ASUS Silent Square Series -
Kelvin
őstag
Na ez oda*asz
[link]"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
jorden06
senior tag
és az hogy lehet, h. a globális hőfok 35, magok meg 46? (most ennyi éppen)
azon is gondolkoztam, h veszek egy Noctua vagy Ninja hűtőt rajtahagyva min. fordulatszámon a ventit, igy akkor nem kell erős házhűtés (mondjuk azok is csak 5V-on mennek) kettő közül egyébként melyikre esküsztök jobban?
ötlet még -
rolko
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni valami jó kis CPU hűtőt a Fatal1ty -m helyett
Mit ajánlatok ami a Q6600-at is hűvösen tartja és halk + nemárt ha hűti a heat-pipét + memókat.... -
szeva000
addikt
na én is eldöntöttem,hogy a Q6600-ra egy Hyper TX2 lesz ráverveEnnyiért nem lehet jobbat kapni,sőőőt..végignéztem pár tesztet és nagyon jó minőség.
-
Hold
őstag
Erről mi a véleményetek ? 6400+ X2es procira néztem ki
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
Hold
őstag
Hosszas keresgélés után erre jutottam:
Cooler Master Hyper TX2 4700 FT[ Szerkesztve ]
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
Gyusz
őstag
5k környékén AC Freezer 7 Pro, Hyper TX2 (főleg utóbbi) mellett van még jó alternatíva? A fő szempont a csendesség lenne, meg persze valamivel jobb hűtés az E2160 gyári hűtőjénél.
-
Sajtli
tag
Hűtőpasztából ki milyet használ? Most tervezem egy CM Hyper TX2 vásárlását, és ahhoz kellene.
Egyébként az normális hogy az egyik mag hőmérséklete, mindig ilyen 5-6 fokkal magasabb mint a másik?
Most egy AMD gyári hűtőt használok, és elég hangos. -
Gyusz
őstag
Sejtetettem, hogy ilyen válaszokat fogok kapni. Köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest