Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ioseph
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Elromlott a régi proci hűtőm és kell venni egy új ventit.. csak hhát nem tudom hogy melyik lenne jó hiszen mindenki mást mond, rengeteg tesztet elolvastam már de még így se..
Kb. 10k alatt szeretnék hozzájutni egy jobb ventihez ill. hűtéshez.
(AMD Athlon 64 4000+Mhz) -
skorBooT
tag
90°mert a cpu foglalat elvan forgatva.[IMG:\280_ASUS_AL00290_M2R32MVP.jpg][/IMG]
[ Szerkesztve ]
-
skorBooT
tag
itt a kép remélem jo lesz.
-
keszegduda
őstag
Szeretnék hamarosan vennni egy cooler master hiper tx-et, de láttam belőle tx-et és tx 2-t.
Ezek között van lényeges különbség? -
bnss
veterán
válasz keszegduda #2006 üzenetére
TX2 univerzális felfogatású, tehát felmegy 775-re és AM2-re is, a ventillátor nem PWM-es. Nagy valószínűséggel már csal TX2-t fogsz kapni.
(#2005) skorBooT: na ezt mégegyszer, úgy szeretnéd felrakni, hogy vízszintesen álljon a hűtő?
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz keszegduda #2008 üzenetére
Meglepően halk, a tejesítményével sincs probléma. PWM nem is igazán hiányzik, szoftveresen állítom a fordulatszámot, legtöbbször áll a venti.
-
skorBooT
tag
Ha a képet megnézed látható, h a procc foglalatot elforgatták. Alap esetben a kék slot felől fújna a procc hűtő a memóriára, ami nem biztos h baj lenne viszont szerintem nem fér el egy silent knight. Hogy nem fér el ebben nem vagyok biztos... Csak aggódom...
Szóval úgy szeretném h a rear panel felé fújjon, mert ott van egy 12centi házventi ami a külvilágba továbítja a meleget.
ui.: mondjuk vicces lenne, ha egy asus lapra nem menne fel egy asus prochűtő.
-
7600GT
senior tag
A Thermalright HR-01 milyen lefogatót adnak? Nagyon sürgős!!!!!!!!!!!!!!!
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
-
cucclee
tag
a scythe ninja-mnak amit most vettem a venti csatlakozója csak 3 tűsre való ,de az én alaplapomon meg a procui hűtő kábele is 4 tűs. Rádughatom?
-
Blackhole13
senior tag
Hali,
Noctua NH-U 12P vagy Scythe Ninja processzor hűtő vásárlását tervezem, a gondom az lenne, hogy nemtudom a scythe-hoz adott gyári ventrilátornak mekkora hangja lehet / noctua-jéhoz már volt szerencsém/ itt nem a honlapon megadott kamu értékekre lennék kiváncsi hanem inkább tapasztalatokra.
E6750-et passzív üzemmódban mindkét hűtő elbír elfogadható hőmérsékleten? -
Gorneck
legenda
válasz Blackhole13 #2017 üzenetére
Ha nincs tuning akkor lehet elviszi, de jó szellőzés kell a házban...nem lehet hangosabb venti, mint a noctua...
Gorneck#1239
-
XaraX
addikt
Big Typhoon vagy Gemini II?
Melyik ajánlottabb inkább?
Lényeg,hogy a lapot is hűtse minnél jobban,egy Q6600-ra kerül...[ Szerkesztve ]
-
Ioseph
csendes tag
Aki tud segíteni azt kérem válaszoljon az előbbi kérdésemre..
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A Freezer 7 Pro mennyivel rosszabb mint a Hyper TX?
Tuningolni szeretném a 6420-ast, de ha elég a Freezer akkor nem kéne elmennem messzire a TX-ért.Előre is köszi.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Tigi
őstag
Valaki
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
bnss
veterán
válasz skorBooT #2011 üzenetére
Én is nagyjából így gondoltam, max rosszúl fogalmaztam.
"mondjuk vicces lenne, ha egy asus lapra nem menne fel egy asus prochűtő" - ha szerencséd van, akkor az asus mérnökei is így gondolkoztak.
(#2012) Gyuri27: ha odapörkölök a PCU-nak, akkor persze, hogy megy a venti, de ha a TX2 bordái elviszik passzívan a CPU-t, akkor miért menjen a venti? (Eszi a záramot. )
(#2024) Tigi: szvsz csak TX2-t kapsz, PH! teszt a TX-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Blackhole13 #2021 üzenetére
Kb egy kat.
Xarax...Quadhoz mind2 elég! Ár/teljesítmény alapján Typhoon.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
vincent4000
tag
és egy 6750-hez elég lenne egy Freezer 7 Pro? Ha megy annyit akkor olyan 3,8-4Ghz-en szeretném járatni. Mondhattok másikat is, a lényeg az hogy nem nagyon szeretnék 5e-nél többet rákölteni, ha megoldható. Olyan kéne ami rámegy egy gigabyte p35ds3-ra.
[ Szerkesztve ]
-
old gray
addikt
Scythe Ninja-m van megfejelve 1 12cm-es (1300RPM) Alphacool ventivel. Alatta egy X2 4200+@ 2900MHz-n teljesít, sajnos pont a tűréshatáron. Nem rég vettem egy Sigma Luna házat, a régi egy Cooler Master Centurion 532 volt. Sajnos a Sigma ház plexi oldallapját le kellett vennem, u.olyan tuning-körülmények között fagy a rendszerem (CM rulzzz).
Olvastam pár helyen, hogy a Scythe Ninja nagyobb tuningnál/terhelésnél sajnos lassan tudja a hőt elvezetni, ergo a cpu hőm. másodpercek alatt az egekbe szökik. Ezt igazolom én is. Idle-ben teljesen oké, de az engem soha nem érdekelt.....
Kérdés: vajon egy Big Typhoon-al jobban járnék? Erről a hűtőről azt olvastam (hogy én mennyi olvasok ), hogy a 12cm-es rendszerventik mellett elég szépen teljesít. Vagy inkább GeminII vagy Enzo tech Ultra-X Eleve jobban járnék az alaplapra merőlegesen elhelyezett CPU-hűtéssel a lapom sz.r passzív hőcsöves hűtése miatt......
Vélemény
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz Gyuri27 #2034 üzenetére
Az Auras durván néz ki, kérdés, hogy a big typhoon-hoz képest hogy remekel. A 2 OCZ cucc a ninja-ra hasonlít, azokat kizárnám.
Qru: A GeminII már régóta foglalkoztat, itt az a kérdés, hogyan viseli az extrém hőmennyiséget szintén a big typhoon-hoz viszonyítva. A helyfoglalás mellékes, a ninja is simán elfér, a GeminII is el fog.
Asszem megyek további teszteket olvasni.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz Gorneck #2037 üzenetére
Tessék?
Komolyra fordítva a szót: fontos! Az gépemben ~900RPM-re szabályozott 12cm-es ventik találhatók kezdve az accelero S1-en lévőtől a 3 rendszerventiig (+ az FSP táp ventije, de szabályozás nélkül is halk). Pár perc alatt utánaolvastam külföldi teszteknek, a Big Typhoon egyre jobban meggyőz.
Persze ha linkeltek pár tesztet vagy észérvekkel meg tudok győzni egy jobb megoldásról, akkor hajrá! Jah és a 10k-s határt nem szeretném túllépni.....
(Nem kell valakinek egy scythe ninja rev. b + 12cm-es Alphacool (vagy SilentBlade) venti 7k-ért? Az eredeti ventit én sem kaptam hozzá sajnos.... )
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
old gray
addikt
válasz Gorneck #2039 üzenetére
Mi a pontos neve a Silentmaxx-nak? Így akciós áron egész jónak tűnik...
Gyuri27 : asszem lemondok a Ninja-ról, a felfogatása sem az igazi, rögzítés után mozog a procin! Természetesen a cpu cooler sebessége hőm. függvényében felmegy akár 1300RPM-re is, de nem sokat számít. Max. kipróbálom még a 2 ventis megoldást, hátha. Azért @~2900MHZ 1,45V-al 85fokos cpu hőm., Prime '95 torture tesztnél elég durva!
-
Gyuri27
félisten
válasz old gray #2041 üzenetére
Láttam tesztet az emlegetett hűtőkről [link]. Láthatod a hyper mit művel, szerintem a scythe van olyan jó hűtő talán még jobb is. Nem tudom akitől vetted mit művelt vele, de elkeserítő. A ventik meg nem szállit annyi levegőt amennyit kéne. Magyarul a hiba nem a hűtőben van szvsz.
Amd - Radeon - Ryzen
-
leviske
veterán
Leendő konfig az adataimnál... szerintetek Scythe Mini Ninja, TR Ultra-120 eXtreme, IFX-14. vagy elég egy gyengébb? Esetleg mást ajánlotok?
A procit uningolni szeretném. ( ugy 3,6; 3,8; 4GHz környékén)
Vagy ilyen méretű tuninghoz már érdemesebb befizetni egy vízhűtésszettre?Válaszokat előre is kösz.
-
tag
válasz leviske #2045 üzenetére
Szia!
Elfogult vagyok, de sztem 3.6-hoz elég egy Asus V60. Itthon olyan 8-9k, én mondjuk a formájába lettem szerelmes, illik az Asus környezethez a gépemben.
Nem mellesleg: a q6600-asom 3.6 ghz-en idle: 49 fok, egy óra folyamatos terhelés, 100% load: stabil 63 fok. Több, mint meggyőző, de teszteket is találsz bőven.
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
leviske
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest