Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
Picturemaker #16038 üzenetére
Semmi különös nincs állítva. 4ghz-re van rántva a proci, fesz meg alap. "kávi passzív" ez is
. Egyébként nem fűt, ez semmi amit ez csinál, de az AMD-m sem melegebb. Mondjuk a 6000+ röhögve lekörözte.
-
istvan170
aktív tag
válasz
elfelejtette #16047 üzenetére
Mi van akkor, ha átrakom erre a Ninját, és az E8400-at hűtöm meg ventis megoldással. Abból melyik a leghalkabb?
-
elfelejtette
veterán
válasz
istvan170 #16046 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem passzív tápod van, tehát annak a ventije dolgozik, ráadásul pont a proci fölött van.
Havernál is Enermax Pro82+ 425W táp van a Ninja2 fölött, és ha a hátsó házventit 5V-ra kötöm, akkor a 3.2GHz-en ketyegő E8200-as proci által termelt hő miatt a táp ventije az alap 450 rpm-ről 850rpm-re nő, de még úgy sincsen hangja.
Ezért írtam, hogy esetleg egy CM Hyper TX3, vagy Freezer64 Pro bordája elég jól elvezetné a keletkező hőt, főleg ha még alul is feszeled az AthlonII X2-es procit. -
istvan170
aktív tag
válasz
elfelejtette #16044 üzenetére
Passzív táp nem kell, abból csak az FSP ZEN-t ismerem, de az drága nekem. Valami más van? Most egy Enermax Pro82 van, gyakorlatilag nem hallani, csak a hdd-t és nincs hőgondom. Nincs más venti a gépben. CM Elite a ház.
-
elfelejtette
veterán
válasz
istvan170 #16042 üzenetére
Ha nem passzív hűtéses a tápod, és a házban felül van, akkor esetleg egy CM Hyper TX3 is eléggé elvezeti a hőt, és a táp kiszívja a házból.
Az X2 250 pedig alapórajelen eldöcög a gyári 1.35V helyett 1.15V-on is, sőt ha ennyire kis teljesítmény igényű dolgokra használod a géped, akkor esetleg megpróbálhatod belőni 2GHz-re 1V-on.
Üdv. -
Henk
veterán
válasz
istvan170 #16042 üzenetére
Szerintem ez sokkal költségesebb megoldás mint halk ventiket tenni a gépbe. Kevés az eleve passzív cpu hűtő, ami ilyen meg elég drága. A passzív tápról nem is beszélve. Egy passzív táp árából a teljes rendszer hűtését kialakítod halk ventikkel és minimálisan van több hangja. Arról nem is beszélve, hogy a passzív táp azért jó házszellőzést feltételez mert különben egy idő után megfőzi magát. Ha meg nem passzív tápot veszel akkor megint bukott a mutatvány mert egy átlagos tápnál sokkal halkabb házhűtés alakítható ki amit nem hallassz.
De kérdésedre válaszolva szerintem egy Ninja2 legalább kéne rá. -
istvan170
aktív tag
Érdeklődnék, hogy szerintetek, mi a legkisebb cpu hűtő egy Athlon II X2 250-es (65W) procira, ami venti nélkül normál hőfokon tartja. Csak zene és internet megy rajta, de semmi ventit nem akarok a gépbe.
-
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
válasz
Gerisz #16027 üzenetére
A Z600-on is van venti? Sokan használják (kvázi) passzívan azt a nagy vasat az E8xxx-as procikon, persze biztos nem jó erősen túlfeszelve és még úgy is elviszi. A core kettesek tényleg nem szoktak fűteni, de biztosan van azért itt is szórás. Lehet, hogy az öcséd pont egy melegebb darabot fogott ki (vagy ha esetleg auton van a fesz, akkor a lap túl sokat ad neki, mert már láttam ilyet, de gondolom ezt Te már biztosan megnézted).
-
Tristis
őstag
Arctic Cooling Freezer 7 pro rev. 2 nem igazán kapható sehol sem.
-
Henk
veterán
Nekem már a teljesítmény mindenek felett azt sem bánom ha nem kell kenegetni csak középre egy kupac aztán a hűtő rendezi.
Viszont vennem kéne most valamit mert a Z600-nál elfogyott az mx3, mikor raktam vissza a Proli-t akkor meg annak a gyári pasztája is tehát most kiürült a készlet. A Scythe thermal elixer-en gondolkodom. -
Robyka
aktív tag
Hello Henk!
Majd ha meglesz az MX-2 és újrapasztázom a gépet, akkor elég ha a proci közepére teszek egy kicsit, vagy kenjem meg vékonyan mint a vajas kenyeret?
Ezeket a helyeket is újrapasztázhatom az alaplapon? -
Molesgee
csendes tag
Szevasztok! Véleményetek a C.M. Hyper TX3-ról?
Akinek van kérem irjon! -
kimi02
őstag
Szerintetek a Mugen 2-öt meg éri le cserélni egy Thermalright - Ultra120 Extreme-re vagy egy Prolimatech Megahalems-re ?? Mennyivel lenne jobb a hűtése a két utóbbinak ? Vagy jobb lenne egyáltalán valamivel ?
-
realmadrid92
tag
Asus 1225SI
Erről tud valaki véleményt alkotni?
Nem túl hangos?
Lehet szabályozni a ventit? -
Gerisz
addikt
válasz
Picturemaker #16016 üzenetére
Érdekes módon az Öcsém e8400-a melegebb a Z600-al mint az enyém a 212-vel. Ez nem tudom miért "hit", hogy nem melegszik annyira. (mondjuk sokan azt mondják)
-
-
Henk
veterán
válasz
Kroni1 #16023 üzenetére
A gyári hűtő mind elég hangos mert a legolcsóbban akarja kihozni a gyártó, nem költ komoly hűtőkre. Akkora borda ami pont elég a venti meg mehet rajt mint az állat ha melegszik. A gyárik pwm-ek a lap tudja szabályozni, ha a lapon is van 4 tűs csatit de ez szinte mindegyike van.
-
Kroni1
veterán
AMD vonalon nem vagyok képben, a mostani Phenom II X4 procikhoz normális hűtőt adnak vagy az is hangos mint az intel gyárija?
A fordszámot magátol szabályozza idle/load függvényében vagy ez alaplapfüggő? -
válasz
elfelejtette #16018 üzenetére
Henk, schawo, elfelejtette
Az Atholn X4 620 gyári hűtője milyen hangos?Van olyan halk mint egy 775-ös rézmagos cooler?
-
Henk
veterán
válasz
kimi02 #16010 üzenetére
Nem biztos, hogy annyival jobb mint amennyivel drágább a D14, de ilyen kategóriában már nem számol az ember ár/érték arányt. Már a Mugen2 is bazi nagy, ha nálad elfér a Noctua és rászánod a pénzt akkor az lehet a befutó mert azt mondják most ez a legerősebb. Bár a ventije csak akkor lesz szabályozva ha a lapod éppen tudja, különben mindig fullon megy majd mert nem pwm-es.
TheChos3nOne: igen.
-
Sziasztok!
Az AM3 foglalat fizikailag megegyezik az AM2-vel? Szóval ami AM2 kompatibilis, az felmegy AM3-ra is?
-
Robyka
aktív tag
válasz
Picturemaker #16014 üzenetére
E8500-ról lenne szó, asszem ezek nem annyira forrófejűek mint a quad core procik.
Meg már több mint 1 éve a gyári paszta van alatta, gondolom jó kemény már...
Jelenleg gyári hűtővel, 35 fokos nyitott házba, ha felteszem az oldalát, 40-re emelkedik. -
Picturemaker
őstag
válasz
Robyka #16013 üzenetére
Nálam a hátrafelé a nyerő, de abban az esetben, ha nincs hátul venti. akkor így is, úgy is a táp szellőzteti ki a meleget a házból. Ez mondjuk hosszútávon nem a legjobb megoldás, bár attól is függ, hogy mennyire "kazán" a proci, amiről el kell vezetni a meleget.
Adatlapod nincs kitöltve, így megsaccolni sem lehet, hogy mennyi melegedős prociról beszélünk. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
schawo #16008 üzenetére
De tényleg nem értem, hogy jukadtál ki a porfestéshez és, hogy jön ebbe a topikba a porfestés?
Ha ennyire képben vagy és téged ennyire érdekel a téma tőlem szétoffolhatjuk a topikot vele, de inkább NE, nem szívesen vitatkoznék ezen. Csináltunk megint pár teljesen felesleges heszt, részemről sincs harag! -
válasz
S*Tom* #16007 üzenetére
Nagyon off:
Bocsi, de a porfestés egy speciális eljárás, nem pedig általánosságban festék felhordása. lásd:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Porfest%C3%A9s http://en.wikipedia.org/wiki/Powder_coatingPorfestésnél cél a kellemes tapintású felület, valamint a fém hideg érzetének csökkentése (-> jó hőszigetelő).
Pl. porfestett felületek a buszban a kapaszkodók vagy a hűtőajtó. Olyan érzet, mintha műanyag bevonatos fémet fognál. (Mert valójában az is.)Kicsit off:
Bocsi nem olvastam végig a gondolatmenetet visszafelé. Csak az adott postra reagáltam, ahol éppen említve lett a nikkel bevonat, és hogy nem porfestés. Ergo, én egyet értettem a hozzászólással, és a sajátomban kifejtettem, hogy az alumíniumnál alkalmazott felületkezelési eljárások az eloxálás, ez lehet egyaránt világosszürke vagy antracit színű, de mindenképpen matt felület, vagy lehet nikkel bevonat, amely alapból fényes ezüst színű, de egy kémiai passziválás után fényes fekete színt vesz fel.
Bocs ha túl tömör voltam és nem magyaráztam részletesen, és így félreérthető volt a hozzászólásom, és az egyetértésem helyett támadásnak lehetett venni. Pedig valójában csak némileg ki akartam egészíteni a hozzászólást, amire válaszoltam.
PEACE
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
schawo #16006 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ez valami speciális direkt erre kitalált hővezetős bevonat rajta, gondolom nem sima porfesték. Senki nem állította azt, hogy porfesték van rajta, miután ismét utánanéztem kiderült, hogy nikkel.
Remélem tudod értelmezni azt, amit írok és nem csak vissza irkálsz!
Egyébként van sokféle kiváló hővezető képességű fémalapú porfesték, ne ringasd magad abba, hogy mind szigetel. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
DarkDeer #16004 üzenetére
Az már megint más, abba a házba a Mugen 2 simán befér, [most néztem].
-
S*Tom*
aktív tag
Megnéztem, de a feketén is nikkel bevonat van és nem festék[TRUE Black rev. C].
A venomous réztalpa már gyárilag van polírozva, de a prolima is hihető, lehet megváltozna a fém szerkezete, de ilyen mélyen nem mentem bele. Az biztos én nem állnák neki, hozzá csiszolni a proci kupakját, azért a lehetséges pár fokért. -
Henk
veterán
válasz
S*Tom* #16001 üzenetére
Hát szerintem ez nem is festés hanem valami felületkezelés mint az eloxálás. Ez a polír is érdekes mert a múltkor a Prolimatech honlapján írták, hogy a hűtő talpa direkt van úgy kialakítva ahogy és a polír csak rontana a hatásfokon meg amúgy is gari vesztéssel jár.
-
S*Tom*
aktív tag
Valahol olvastam, hogy ez valami speciális direkt erre kitalált hővezetős bevonat rajta, gondolom nem sima porfesték. Olyasmi a szerepe mint a Venomous X-en a nikkelnek, me a polirozott réztalpnak, ami szerintük még jobb és nekem is nagyon tetszene, de ez még a holdon sincs és nemtudom egyáltalán mikor is lesz kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest