Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurmashus
csendes tag
ÁÁÁÁ 2,4mm-rel kellene hogy magasabban legyen a széle a Freezer rev2. nek.
( és így 2 cm rálógna a chipset hűtőre )( nagyonkiszámoltam )
DP45SG, Quad 9550, OCZ 7-7-7-16, GTX 560 Ti, G15, Razer Orochi, Sigma Luna, Freezer XTREME2
-
Gyurmashus
csendes tag
Megvan kenek rá 2,4mm ZSÍRT !!!!!
Vagy ha összeér a csipszethűtővel akkor legalább azt is hűti
[ Szerkesztve ]
DP45SG, Quad 9550, OCZ 7-7-7-16, GTX 560 Ti, G15, Razer Orochi, Sigma Luna, Freezer XTREME2
-
pohár
félisten
Nemnem
Ma nincs meleg, meglesem hány fokosszerk: terhelés nélkül 56-57 fokos
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Gyurmashus
csendes tag
Megint nem használom az agyam ...
hiszen a proci "kiáll" az alaplapból ( az pedig tuti van 2.4 mm )Megvilágosodtam!!!!
Tehát az AC Freezer XTREME "ráfér" egy DP45SG lapra.
Köszönöm a segítséget
-
Henk
veterán
Hát pedig a 7600 nem az a melegedős széria még,kicsit soknak találom,főleg azzal a hűtővel.De lehet inkább a kártya topikjában kéne rákérdezned(ha van) mert ott biztos van valami tulaj aki eltudja mondani nála mennyire melegszik.
Gyurmashus: látod így oldódnak meg a dolgok. -
Qru
MODERÁTOR
Jah, pont most írt egy kolléga, hogy Q6600-ja marha forró egy Xigmna S1283-al és a gyári hűtése is jobb volt nála. Majd kiderült hogy a Xigmát paszta nélkül rakta fel...
Az teljesen jó hőfok ha terhelve kapta. Nekem terheleve a GTX260-am szépen belekóstol a 75-80fokba is alapórajelen. Igaz csak 40%-on forog a ventije, 65%-nál már kapok -5 fokot.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
DonMedve
addikt
Visszamondták a Mugent!Mérgemben szerváltam két szerverventit rá!Ehh nagyon komoly.1500-1600rpm-en 3,6GHz-en nem megy 70° fölé!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Qru
MODERÁTOR
Jaja, én soha nem mertem volna paszta nélkül beröffenteni a cuccot. De lényeg, hogy nem főtt meg.
Jah, kevésbé összetett, de a meglassulási küszöb szempontjából mind a kettő 100-110foknál lassít le, 120 körül meg lakpcsol, ilyen téren egyivásúak.
Nálam a gyári vezérlés gatya, 40%-on pörörg 80fok felett felveszi 47%-ra. Bár igaz 65%-on se sokkal hűvösebb... Átkéne pasztáznom, van is AC MX-2-m, lehet vmelyik 7végén neki esek, G4ga mondta, hogy ő átpasztázta és elég sokat hozott nála (kb 5 fok). Jah látom neked 285 van. Azért az más tészta...DonMedve Az komoly! Minek is neked Mugen...
#nincsbennetarcsi
-
Henk
veterán
Én már csak akkor szedem szét ha másik hűtő kerül rá.Tervben van csak van pár gátló tényező.Pedig ezt nem is para szétszedni mert nincs rajt hátlap.A 260-al nagyon szenvedtem,hogy ne legyen látható,hogy megvolt bontva.A hátlap annyira durván tapadt a ramokra,hogy azt hittem eltörik a nyák annyira erőltetni kellett.Arról nem is beszélve,hogy a hűtő eleje és a hátlap ilyen kis műanyag pöckökkel is össze volt pattintva.Hát nekem nem volt egyszerű.
-
zsolt320i
senior tag
Egy kis segítség mindenkinek aki CPU hűtőt keres:
http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm
nagyon tetszik hogy teljesítmény és zajszint szerint is csináltak sorrendet, ráadásul gondoltak az alacsony hűtőket vásárlókra is
http://www.frostytech.com/top5_lowprofile_heatsinks.cfmRemélem hasznos lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Hugo B.
csendes tag
Hali!
Tudnátok segíteni?
E8400-ra (tuning nincs, de lehet, hogy majd lesz):
- Arctic Cooling Freezer 7 Pro
- Revoltec Pipe Tower ProÁrban kb. kétszeres a különbség, a többi specben meg a Revoltec tűnik jobbnak.
Köszi!
-
Hugo B.
csendes tag
válasz 14adam #12015 üzenetére
Köszönöm!
Elöször a Freezert néztem ki, a Revoltec csak idő közben jött a képbe, de furcsának tűnt, hogy majdnem kétszer annyiért adják, ennek ellenére valamiért szimpatikusnak tűnt.Henk:
Nem tudom, kb. 5-6k-ra gondoltam, annyi a Freezer. Csendes, jól hűt, nem kell, hogy hatalmas legyen. Ezek a szempontok, meg hogy hátrafelé menjen ki a levegő, és ne az alaplapra fújva keringesse. -
elfelejtette
veterán
válasz Hugo B. #12017 üzenetére
Hy!
Esetleg még a Cooler Master Hyper TX3-at megnézheted. Olcsóbb a Freezer-nél (nálunk4.9k, a Freezer 6k), univerzális (AM2/LGA775/1156), PWM-es a ventije.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
breiner
aktív tag
csáó all!
intel e8200 tuningoltam 4ghz 1,3v és 4,2ghz 1,35v lapom gigabyte ga-ep45-ds4 érdekelne milyen hűtőt ajánlotok én a cooler master z600-ra gondoltam csak nem tom h van e ebbe az árkategóriában jobb? segítségeteket várom előre is köszi"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
elfelejtette
veterán
válasz breiner #12021 üzenetére
Hy!
Megfelelően szellős házban tökéletes a Z600, vagy esetleg a Scythe Ninja2, ez utóbbihoz kapsz ventit, ha esetleg mégsem válna be teljesen a passzív hűtés...
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
breiner
aktív tag
válasz elfelejtette #12023 üzenetére
köszi inkább z600 veszek hozzá ventit
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
elfelejtette
veterán
válasz breiner #12024 üzenetére
"van e ebbe az árkategóriában jobb?"
Erre válaszolta, hogy nem, nincs jobb.
Egyik kollégám hangszigetelt gépében a 4GHz-re húzott E8200-at egy Ninja2 hűti passzívan, és 1.35V-on max. 55 fokos volt... A Z600-zal kapcsolatban nincs tapasztalatom."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
breiner
aktív tag
Jah értem köszönöm 55fok passzívan az kurv@ jó a z600 pedig egy Intel Core 2 Extreme QX6700 (B3 stepping) @ 3,33 GHz, 1,40 V processzoron passzívan 63fok és az már elég szép
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
simi762
tag
Halihó!
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha a procihütő csatiját, áthelyezem az alaplapon egy normál hütő csatira,akkor lehet valami baja a procinak?
A procihütő, egy hyper7-es, a proci megy egy q6600-os!
Köszike!
simi -
DonMedve
addikt
-
dekelea
tag
HALI!Érdeklődnék, hogy szerintetek hány fokot jelentene az, ha a jelenlegi 92mm-es CPU hűtő ventit lecserélném egy 120mm-re?A 92mm-es egy arctic cooling alpine pro7 hűtője, max 67m3 légszállítással, a 120mm-es meg egy coolink swif 2-es max 127m3 légszállítással!Jelenleg ez a 120mm-es a házhűtőm(megy a levegő az alaplara is rendesen, így az csak 27-29 fokos), de PWM-es szval állítgatni is tudná magát rácsatlakoztatva a 4pins csatira, mert így csak3pinesen van rajta és pörög a maxon!A 92mm-est meg betenném helyette házhűtőnek!Amugy P4es a procim, 3000-es és ugy 38-51 fok között változik a hőmérséklete terheléstől függően!Vagy jó ez az érték és ne bajlódjak vele??THX
EREDETI, márkás parfümök OLCSÓN! http://hardverapro.hu/apro/garantaltan_eredeti_markas_parfumok_olcson/hsz_1-50.html KIDOLGOZOTT KÖZÉPFOKÚ ESZPERANTÓ SZÓBELI TÉTELSOR ELADÓ
-
DonMedve
addikt
Van neki!De nem annyira vészes mint gondoltam!De csak próbaképpen ment ennyit!Amúgy 1500-1700rpm-en forog úgy meg nem veszélyes!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Đ@v3
csendes tag
Hali!
cpu hütő vásárlás elött vagyok i7-re kéne..néztem párat...esetleg vkinek vmi tapasztalat velük?...1; Cooler Master V8...ahogy olvastam elég hangos low 800rpm/35db high 1200rpm/52db...
2; Cooler Master Hyper Z600...ennél pedig pár tesztben irták H tül nehéz és nem adnak hozzá +felelő lefogtót h teljesen rászoruljon a cpu-ra ezért még 85W-t se tudja lehüteni eléggé.. esetleg vmelyikkel vmi tapasztalat?...XDmind a 2-ő kb 1 árba van...esetleg vmi jobb?... (max 20k) és azért elkéne férnie házban is (raidmax aztek lap msi x58 pro-e...a dr-mos bordák elég közel vannak procihoz)...
előre is thx
-
csuki00
tag
Sziasztok
Egy cooler master hyper tx2-őm van egy e8300 procin. És nekem hangosnak tűnik. 1950-es fordulaton pörög, ügye a gyárit nem lehet szabályozni, így olyan 28-48 fok förül alakúl a hőmérséklete. Érdemesebb egy nagyobb hűtőt vennem én a scythe silent ninja 2 őt néztem, vagy csak vegyek egy halk jó minőségű 9 centis ventit. A hang lenne a lényeg, meg hogy közel ilyen hőmérsékleten tartsa a procit, persze ha hűvösebb én nem bánom
-
elfelejtette
veterán
válasz csuki00 #12036 üzenetére
Hy!
A TX2-re elég nehéz feltákolni egy másik ventit, nem igazán baráti ilyen szempontból a felfogatása... A TX3 ebből a szempontból már inkább megfelelne, igaz, hogy az meg nem sokat hozna hőfokban, mivel a borda majdnem ugyanaz, csak a venti PWM-es, tehát szabályozná a lapod, csak ha egyszer leterheled a procit, akkor akár 2800rpm-ig is gyorsulhat, ott pedig már elég veszett hangja van.
Kérdés, hogy milyen házban van a cucc és mennyire szellőzik. Mert az egyik kollégámnak is Ninja2 van a prociján egy jól szellőző házban venti nélkül felszerelve Scythe (ennél halkabb nem is lehetne).
Próbáltad alacsonyabb fesszel tuningolni a procit, hogy kevésbé melegedjen? Mert azzal is elég sokat nyerhetnél, ha nem túlfeszelve próbálnál minél magasabb órajelet elélrni, hanem alapfesz alatt (1.1V körül) próbálkoznál kb. 3.2GHz-ig eljutni!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
scream
veterán
válasz elfelejtette #12039 üzenetére
Üdv!
szerintetek egy CM RC690 es házba /C2D E8200-as tuninghoz/ melyik jobb ? :
CM Hyper 212 : [link]
AC Freezer Xtreme Rev. 2 : [link]vagy inkább érdemesebb drágább árkategóriában nézelődni ? / most nemnagyon van pénzem/
CM Z600 : [link]
Thermaltake MaxOrb : [link]
Scythe Mugen 2 : [link]
Scythe Ninja 2 : [link]Előre is köszi!
-
-
elfelejtette
veterán
válasz scream #12040 üzenetére
Ezek közül a legizmosabb a Mugen2, viszont a magassága miatt a Hyper212-vel, a Z600-zal, és a Ninja2-vel együtt csak szélesebb házakba fér be, bár a CM RC690 elég széles.
A Freezer Extreme 2 és a TT MaxOrb ventijének a cseréje idővel elég macerás lehet/lesz, az előbbinek a nem szabványméret miatt, utóbbinak padig a keret nélküli kialakítás miatt.
A Hyper212 és a Ninja2 ventije nem PWM-es, tehát a szabályozással néhány lapnak gondja lehet. Viszont ezekre és a Mugen2-re tehetsz több ventit is, ha akarsz (már ha van elég hely hozzá).
A Z600-hoz nem adnak alapból ventit, a Ninja2-höz igen, de 2 magos procihoz egyikhez sem kell.
Ezek közül mind elég bőven a procidhoz, még extrém tuninghoz is.Szerintem a rangsor így néz ki:
Mugen2
Z600
Ninja2
Hyper212
Freezer Extreme 2
TT MaxOrb (ezt biztosan nem venném meg)[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
scream
veterán
válasz elfelejtette #12043 üzenetére
esetleg egy CM Gemini II ? : [link]
vagy ha nem akkor inkább Mugen 2 vagy Z600 ?
-
elfelejtette
veterán
válasz scream #12045 üzenetére
GeminII-vel az itteni PH!-s tesztben baj volt a venti nélküli passzív üzemmóddal.
Ha passzívan akarod használni, akkor Z600, vagy Ninja2. A Mugen2 nem passzív hűtő, ahhoz túl sűrűk rajta a lamellák."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
scream
veterán
válasz elfelejtette #12046 üzenetére
most néztem a PH!-s tesztet. else férne a GeminII mert a RAM-jaim hűtője magasak és nem férnének alá ...
tanácstalan vagyok ,hogy melyiket is válasszam =S
igazából nemfeltétlenül ragaszkodok a passzívhoz ... de nem tudom, nem tudok dönteni -
elfelejtette
veterán
válasz scream #12047 üzenetére
Vegyél egy nagy levegőt, gondold át, és vedd meg a Mugen2-t. Nem fogysz csalódni benne.
-
F.B.I.
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest