Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
oravecz56
aktív tag
Ha már lecseréled a ventiket ezek nagyon jok(2 Corsair SP120 Quiet Edition PWM)de akkor szerintem 2db 14-esre cseréld és nagyobb légnyomásura pl:Akasa viper 140 vagy termálrght TY-143 -ra ,szerintem.Igaz hangolabb lessz de javul a hütés egy kicsit.Én most csréltem BDRP2-őn 3db 14 -re kicsit hangosabb da valamivel jobb lett a hütés 4.8Gh-en.
Egyébként igazad van ezek egyforma teljesitményüek mind a 3 fajta de akkor már 3-at tegyél fel bármrjikből és 14-est tőbb a légszállitás pl:a termálrght TY-143 -nál a legtőbb Akasa viper 140mm utánna.
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
Habugi
addikt
válasz oravecz56 #62002 üzenetére
Extreme OC fanatikusoknak jól jöhet a TY-143as, de mindennapi használatra átlag usernek én semmiképp nem ajánlanám, legyen bármilyen jó alaplapi vezérlés.
Ezt mint IB-E Extreme tulajdonos mondom, IBT/CPU benchek alá tök jó móka a 2500as rpm, de napi használathoz/játékhoz tök fölösleges. Softveresen vezérlem, hogy ne mehessen 1400rpm fölé mert nagyon agresszívan kezeli a lapom, 60fokos sincs a CPU de már 1800-2000rpm-en megy a két vadállat.
Amíg be nem szereltem, az elmúlt 10-15évben számítógép házból még olyan hangot nem hallottam amit ezek lerendeznek 2000es fordulatszám fölött, talán az elképesztő a legjobb szó rá.
Sokan "hangorkánnak" becézik.. ---> [link]..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
oravecz56
aktív tag
válasz Habugi #62003 üzenetére
Gondolom a forumtárs a cserét azért kérdezte mert egy kicsit huzni szeretné a cpu-t 4.8 GB felé és hüteni szeretné valahogy egy kicsit jobban.
Hát igen valamit engedni kell a jobb léghütés érdekében ez a hang orkán az eggyik.Az akasa viper nemveszéjes azt tettem föl.
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
newbie132
újonc
válasz Speed® #62000 üzenetére
Utánanéztem azoknak, amiket mondtál, viszont ezeknek az ára jóval 10 ezer forint felett van, ami nekem már sok. Így ezt a kettőt néztem ki:
Vélemény?
A magasság egyébként nem számít, mert az oldala mindig le van véve, és kétlem, hogy olyan sokkal lógna ki a házból egy nagyobb hűtő.
-
RazoR
veterán
válasz oravecz56 #62002 üzenetére
A csere egyrész esztétika (egységes corsair ventik a gépben) másrész a pwm. Asus ROG Crosshair IV Formula lapom van és minden venticsatlakozó 4 tűs rajta. Azért gondoltam arra, hogy lecserélem a Noctuákat 2-3 db sp quiet edition pwm-re. Akkor nyugodt szívvel megtehetem gondolom?!
-
-
Habugi
addikt
válasz oravecz56 #62004 üzenetére
Pár hete (mióta megvan a SilverArrow..), magam is 5Ghz-en vagyok 24/7, 1.5V-on.
Így, hogy nem engedem őket 1400rpm fölé, vígan megmarad több órás játék közben is 60fok környékén a kis 8320as, jórészt alatta. Azért említettem csak az extreme oc-t, mert tudom magamról, hogy időről időre hajlamos vagyok rá (ezért is vettem a TY-143asokkal szerelt verziót nem a simát). Cinebench, 10körös IBT VH és egyebek mellé így nyáron nagyon is jóljön a 2500as rpm szóse róla, kell a légszállítás, az sem árt ha van egy jól szellőző ház mellé.
Ám akinek nincsenek ilyen jellegű hajlamai, az akasa viperrel szerintem bőven jól jár. Nem véletlenül használod szerintem te sem.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
oravecz56
aktív tag
válasz Habugi #62008 üzenetére
Elöl a gyári 135mm 1.82 mm H2o nyomás. Középen Noctua 140mm NF-A14 PWM 2.08mm H2o nyomás.Hátul Akasa viper 140mm 3,10 mm h2o nyomás.Elöröl nö a lég nyomás hátra Nem akadájozzák egymást Ojan mint egy gyorsulo szélcsatorna.És egész jo lett a hütés is de csak 4.8GB ig használom.Sokkal jobb a hütés mint a gyárival volt.Ez egy BDRP2 3 db ventivel.
Oszika
-
guftabi96
addikt
i3 4150
Thermalright Macho 120 Rev. A gyári ventilátorralIntel burn test közben. CM N200 ház elöl hátul 1-1 gyári venti, felül F12.
Leszedett oldallappal.
Nem gyenge ez egy kicsit? a 60 fokokra gondolok.
Mondjuk az tény, hogy kb nem lehet hallani, hogy vannak ventik a házban. Nem szabályoztam semmit, minden gyári beállításon megy.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
lemusz
addikt
-
bandi0000
nagyúr
hali
4670k alá tuningoláshoz milyen hűtőt ajánlotok? nem szeretnék sokat költeni 20k alatt akarok maradni, viszont jó lenne valami jó víz de a léggel sincs bajom csak hogy jól nézzen ki mint pl egy FrioXbox One: bandymnc
-
-KP-
addikt
8-13ezer forintig melyek a legjobb hűtők? Légre gondolok természetesen, K-s i5 mellé.
-
Sir Robin 25
csendes tag
Sziasztok!
A gyári hűtőt szeretném lecserélni egy I3-4130 (LGA-1150) processzoron. Az alaplap egy Gigabyte B85M-D3H micro-ATX, a ram Kingston HyperX CL9, a ház Sharkoon VS3-V.
A házba maximálisan 15,5 cm magas hűtőt tudok beépíteni. Olyan 8eFt-ig mennék el árban. (Esetleg jó lenne olyan hűtő, amely a gyári talpazatra könnyen felszerelhető, ha létezik ilyen.)Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
Nincs szó moddingról!
Nézd meg EZT!
A gyári socket 478-as Intel coolert cserélik egy Thermalright XP-120-ra!
Tehát, a gyári Intel hűtőt eltávolítják az alaplapról és a helyére felszerelik a Thermalright-ot.
A Thermalright bordára tetszőleges 120 mm-es venti szerelhető.(#62014) -KP-
Thermalright HR-02 Macho / Rev.BW, Scythe Ashura, Alpenföhn Brocken 2
14k-ért a dupla torony kivitelű Deepcool Neptwin(#62015) Sir Robin 25
Thermalright Macho 120, Thermalright True Spirit 120M, Deepcool Gammaxx S40[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
malphitee
senior tag
válasz bandi0000 #62023 üzenetére
Hát barátom az Ashura pont a kecses hűtők közé tartozik, nézd meg akkor a többit amit itt szoktak ajánlani , aztán rájössz mi a nem mutatós darab Persze van vízhűtés is, ami ér is valamit a corsair h110, 33000FT + 2 venti csere alapbol és már 38000 ből van csilivili hűtésed
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz malphitee #62028 üzenetére
jó, a ház egy thermaltake MSI a ram Corsair CML8GX3M2A1600C9 elsődlegesen most a vizen gondolkodtam el de a lég is jöhet, max 20K az értelmi határom
Xbox One: bandymnc
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Jövő hét végén van fizu, úgyhogy lassan aktuális lesz a hűtő vétel. Néhány tanácsot már kaptam az elmúlt hetekben, én magam is nézelődtem már eleget, de szeretnék még egyszer nekifutni mielőtt döntenék. Anélkül, hogy a jelenlegi konfigomon változtatnék (ház , vagy bármi más téren), az alábbiak közül ki melyiket ajánlaná, és miért? Ha nem probléma, egyszerű, konkrét válaszokat szeretnék. Alternatív ötletek is jöhetnek, de röviden.
Alpenföhn Brocken 2
BeQuiet DarkRock PRO 2
Be Quiet! Dark Rock Pro 3
Noctua NH-C14
SCYTHE Ninja 3Előre is köszi!
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
törölt tag
Intel i3-3240 + Thermalright Macho Rev.A (passzív) + MX4 = 55-57 fok BF3 multi közben, ami köztudottan eszi a CPU-t. Pedig alatta egy HD7770 Accelero S1 Plus hűtővel szerelt VGA fűti. Linx-t is ráeresztettem, nem volt sokkal melegebb. Két darab Swif2 van beszerelve. Egy hátulról fújja ki a levegőt 7V-on, egy pedig a tetején rásegít 5V-on, szintén kifelé. Egyedülálló értékek, nagy az öröm.
-
guftabi96
addikt
válasz #59070464 #62031 üzenetére
nekem i3 4150, és ventivel, amit hozzá kaptam, plusz 3 házventi (1 elöl, 1 hátul (gyári CM 200-hoz kapott) + felül Arctic F12.
és nekem ezek az értékek: szerintem nem olyan jók, passzívat meg sem akarom próbálni, pedig direkt azért vettem ezt, hogy hátha megy passzívan, bár gondolom hogy amiért a többi haswellt is kupaktalanítják, vagy mit csinálnak vele. Paszta se nem lett sok, se nem lett kevés, pont jó, szóval szerintem ez ennyit tud.
A gyári pasztát használtam egyébként, bár nem estem tőle hasra, mert eléggé folyós volt.
De nem hiszem, hogy egy paszta olyan segítene rajta[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Vekko
aktív tag
Udv, a leirasomban levo cpu-ra szeretnek hutot, ramok lp-osak. Vmilyen best buy lenne jo, fontos h halk legyen de ne foljon meg a gep jatek stb alatt. (Menni fog meg bele egy r9 280) koszonom.
-
törölt tag
válasz guftabi96 #62036 üzenetére
Akkor azok érdekes eredmények. Valami nem stimmel. Nálam a házventik, mint írtam elég lassan, a hátsó 7V-on, a felső 5V-on üzemel. Semmilyen más venti nincs a gépben. Majd a Swif2-ket cserélni szeretném két olyan ventire, ami kiváltja a mostani állapotot 5-5V-on ugyanolyan légelszállítás mellett, esetleg egy kicsit még halkabban is. Utána jöhet a passzív táp.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz #59070464 #62038 üzenetére
igen valami szerintem sincs rendben, be is állítottam bios-ban, hogy ha 80 fokig engedje, mert ha nekiállok játszani, akkor nem akarom tíz percenként a főfokokat nézni.
Pedig biztos, hogy jól van rögzítve, és a paszta mennyisége is megfelelő.
Öcsém gépében FX 4130 van, 4,4ghz oc, és sharkoon vaya házban (a hűtőt csak úgy lehet felszerelni, hogy felfelé, vagy lefelé fúj, itt most felfelé szóval megreked a meleg a ház tetejében.
Ráadásul a hűtő rosszabb a Macho-nál, egy Hyper T4 két ventivel.
És burn test alatt nem éri el a 60 fokot.
Kétszer nagyobb tdp-vel, ráadásul tuningolva (igaz, alapfeszen megy)
Holnap lehet leszedem, és újra visszarakom másik pasztával, hátha lesz valami változás, de nem hiszem, hogy a paszta olyan sokat hozna rajta.
Az viszont elmondható, hogy nagyon halk, (t4-hez, és a gyári amd hűtőhöz tudom hasonlítani).
Most már a vga a zavaró tényező, gondolkozok azon, hogy valami passzív hűtést kéne csinálni a 7770-re.Mondjuk CPU-nál az az 53 fok még talán elfogadható azt gondolom, ismerve a haswell hibáit, viszont azok a 60 fokok a magoknál meg a package-nél és az ia cores-nál (amúgy ez az utóbbi kettő micsoda?) nekem soknak tűnnek. Mondjuk burn testen kívül nem hiszem, hogy ezeket valaha eléri normál használat mellett.
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz #59070464 #62040 üzenetére
azt tudom, hogy nem sok
Csak azt mondom, hogy kicsit többet vártam, miután a t4 a kicsit húzott FX-et jobban hűtötte, egy rosszabbul szellőző házban.
De szerintem itt nagy szerepe van annak, hogy a Haswellek jobban melegednek. De most azért nem akarom kupaktalanítani a 2 napos procit, mert lejjebb akarom vinni az amúgy sem katasztrófális hőfokot#KeepFightingMichael
-
boomba335
tag
Sziasztok!
Vanep egy zalman cnps9700-as hűtőm, de nincs meg a lefogatáshoz szükséges kis fémlemezem. Nincs valakinek felesleges? Nem tudok venni sehol csak ilyet
Örülnék ha valaki segítene ebben
Modding mindenek felett!
-
törölt tag
válasz guftabi96 #62041 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz, továbbra is azt mondom. Semmi köze a Haswell-nek a borzalmas hőfokjaidhoz. Ennyire nem rosszabb, mint az Ivy. Sőt, i3-ról beszélünk nem szénnétuningolt K processzorról. Szóval mondhatni semmi difi Ivy és Haswell között, amikor i3-ról beszélünk.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #59070464 #62043 üzenetére
Úgy egyáltalán, nem tudom, mit vártok..? Szobahőmérsékletet..? Semmi köze a magok értékeinek ahhoz, ami reálisan elvárható ekkora bordával..pontosan az IHS alatti bajok okán. Egyébként IBT/P95/stb. alatt a ~60°C bőven jó, nyugodtan elmenne passzívan általános használat közben. Azt meg végképp nem értem, mi köze az FX értékeinek a Hasiéhoz..két totál eltérő architektúra
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #59070464 #62046 üzenetére
Azért, mert szerinted "borzalmasak" az értékei, miközben magad is tisztában vagy vele, hogy a procija "típushibás". Ugyanaz a proci Sandy architektúrával ~20°C deltaTvel menne kb..de ezekkel sincs gond..kicsit túl van misztifikálva mostanában a hőmérséklet téma..60°C nem hogy sok, kifejezetten jó érték.
-
-KP-
addikt
core i5 2320 mellé milyen hűtőt ajánlanátok? A gyári órajel helyett kihasználnám a Z-s lapok lehetőségét, hogy 400mhz emeljek rajta. Totál csendet szeretnék és ne kerüljön vagyonokba.
-
guftabi96
addikt
válasz Speed® #62047 üzenetére
Tehát akkor a Haswell típushibája miatt ilyenek a hőfokaim.
Nekem ezzel nincs bajom, csak kicsit meglepődtem rajta, bár számítottam is rá.
De nekem ez bőven belefér, mert túlmelegedni nem fog, és a nagyon halk a cucc, szóval a passzív üzemelésen nem is gondolkozok tovább.
Most már inkább a vga-t hallom, arra viszont majd lehet fogok valami passzív hűtést venni, asszem az Arcticnak van egy passzív bordája vga-hoz, elvileg kompatibilis 7770-nel.#KeepFightingMichael
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest