Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
justo00
tag
-
justo00
tag
Igen kérdés volt bocsi.
Amire én gondoltam hűtő az ez [link] lenne. -
félisten
Üdv!
A10-5800k-ra kellene hűtőt találnom hirtelen, AC Freezer 7 Pro rev2 lett volna, de rájöttem, hogy azt csak úgy lehet velszerelni, hogy felfelé, a tápra fújja a levegőt, az meg nem okés.
Más, hasonló kategóriás hűtőt tudtok ajánlani?
Hyper TX2/TX3?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
6-7k-körül keresek 920mm-es ventivel rendelkezőt, mivel egy kis matx házba lesz. A felsoroltak közül a Xigma Loki jó lenne, de már sehol nem találom, viszont van helyette ez: Arctic Cooling Freezer 64 Pro.
Vélemény?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz axwel18 #53013 üzenetére
Jahm... 92mm...
Csak előtte SWIF2-es ventiket néztem, és van köztük 920-as sorszámú is.(#53014) and1ao
Köszi, ezt elnéztem! Viszont az AC-t nagyon dícsérik tesztekben (1 2), a Loki-nak meg nem tetszik a ventije, ezért marad az előbbi.Köszi mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
i5-3470-re milyen hűtést tudtok ajánlani 10-12k körül? A ház egy Sharkoon Vaya, nem tudom a RAM mérete fontos e.
-
stefyY
őstag
Na életemben előszőr vettem nem a legolcsóbb pasztát, 4g MX-4 volt 1,7k~...kiváncsi leszek az eredményre
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #53015 üzenetére
Az Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t is csak úgy tudod feltenni, hogy vagy a tápba vagy a VGA irányába fúj a venti. (kivéve Asrock N68C lapoknál)
Egyébként ugyanaz a borda mint egy EKL Cold Tower-nek csak a venti más...az EKL 3.5k a merlinhardveren...az AC mennyibe kerül?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
pipo112
őstag
meg jöttek merlinbe az új PProlimatech Basic szériája , nagyon tetszetősek és az áruk is jó !!! kíváncsi leszek mit tudnak majd , a 81 es versenyző nekem kivált kép tetszik gondolkodóba is estem hogy lehet majd bevállalok egyet ha jobban teljesít mint a kis machóm (amit nagyon megkedveltem) qrva jól teljesít és hangtalan
ui: lehet itt az ellenfele az ashurának ? árban tutihttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.619390698104569.1073741865.196699150373728&type=3
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
félisten
válasz Potzee #53020 üzenetére
6,5k-ba került, mivel már itt van az asztalomon.
Viszont a felfogatással kapcsolatban most tévedsz: a hűtőnek a két oldalán található a lefogató, így hátrafelé fúj!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Zedz
addikt
Valaki pls erre?
-
Peaceliker
addikt
válasz AxBattler #53024 üzenetére
Nem rossz hűtő, idle hangtalan lesz (olyankor 700 alatt forog), terhelve meg elindul majd, de akkor sem kimondottan hangos, de azért már hallani (ez a tapasztalat egy nem jól szellőző, kereszt hűtés nélküli házzal és egy a8-al). Ha tuningolni is akarsz esetleg, sztem arra már kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Frod
addikt
Sziasztok!
i5 4670-es procira, ha semmi húzást/tuningot nem tervezek valóban elég a gyári venti, ahogy azt nekem mondták? Ha mégsem akkor mit tudnátok ajánlani jó ár/érték arányban, max 6 ezerig??? Köszi!Do you see the white shadow?
-
félisten
válasz Peaceliker #53026 üzenetére
Erős kereszthuzatos házban lesz zéró / minimális tuninggal.
Szóval én is bizakodó vagyok..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #53024 üzenetére
És tényleg... megint tanultam!
A Freezer 64 Pro felfogatása és a bordázata is megegyezik az EKL Cold Towerrel (nem Merlin Edition!) ezek szerint csak a ventilátorban különböznek.
Viszont 7k+postáért tőlem egy Gammaxx S40-et kaptál volna...nagyobb borda, 4 hőcső, 120 mm-es venti...ez is hátrafelé fúj és befér a házadba.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
and1ao
őstag
válasz Peaceliker #53033 üzenetére
A gammaxx bárhova befér van 92-es ami majdnem ugyanakkora.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
félisten
válasz Potzee #53030 üzenetére
Öö... nem.
Ahogy néztem, az EKL Cold Tower lefogatása ilyen:Ez sokkal inkább hajaz a CM Hyper TX megoldására (volt ilyenem), csak az EKL egy horoggal kapaszkodik az alaplapi keretbe, míg a CM hárommal. A sín itt mindkettőnél kivehető és elforgatható 90 fokkal, viszont a leszorítókar mindkettőnél ugyanolyan xar, ahogy nézem (Hyper-em volt, és annyira szorult, hogy azt hittem kitörik az a gagyi kar és megreped az alaplap ):
Ahogy én értelmezem, a Freezer 64-nek nem lehet 90 fokban elforgatni az irányát, viszont alapból hátrafelé néz. Izgulok a kar miatt is, remélem ezzel nem lesz kínszenvedés a szerelés:
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #53038 üzenetére
Ööö...de de
Az EKL Cold Tower Merlin Editiont (1.kép) valóban csak úgy lehet rögzíteni, hogy táp és a VGA irányába fúj a venti (a lefogató merőleges a ventivel), de a narancssárga ventis EKL Cold Tower (nem Merlin Edition!) felfogatása megegyezik a Freezer 64 Pro felfogatásával. (a lefogató párhuzamos a ventivel)
Ismerem és szereltem mindkettőt.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz bombibmw #53036 üzenetére
Persze, hogy nem...mert alsó tápos házad van. Nálam is a szélesebb oldalával "néz" a Tempest teteje irányába a heatsink.
A felső tápos házak esetében jobb, ha a cooler ventije hátrafelé fúj mert nem szerencsés a proci hőjét sem a tápba fújni, sem a VGA kártyára. Viszont az AMD felfogatás (vagyis a gyári felfogató keret az AMD foglalat körül) nem mindig teszi lehetővé az olyan felszerelési módot, hogy a venti hátrafelé fúj...
Épp ezért AMD platformot főleg nem tennék felső tápos házba!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
pipo112
őstag
válasz and1ao #53043 üzenetére
Ha jól számoltam akkor 48 lammelával rendelkezik ami arra enged következteni hogy kb 3,1 mm hézag van a lapok között ami igen jól szellőztethető pl a macho 120 is ilyen adotsággal rendelkezik és max venti rpm 1000-1080 és max 50 fok a kupak nállam ami szeritem igen jó és a 81 basic-en van +1 hő cső de majd teszt mutatja úgy is hogy mit tud
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
törölt tag
Bekerült a gépembe egy VGA. Üresjáratban épp megfelelő az Intel stock hűtő (réz), de könnyebb játékok alatt (Torchlight II - mással nem is játszom) a CPU ventilátora már felpörög és igen sokára hűl le, tehát még sokáig nagy fordulaton pörög és nem igazán tud csökkenni a hőmérséklet AIDA-val figyelve. Ha leveszem a gép oldalát, akkor ömlik ki a meleg üresjáratban is. Ekkora épp arra gondoltam, hogy beszereznék egy ház ventilátort, beszerelem hátra, ami kifelé szívja a meleg levegőt és egyenlőre nem cserélek CPU hűtőt. Vagy inkább CPU hűtőt cseréljek? A kettőhöz most nincs sok ingerenciám. Szerintetek melyikkel érnék el pozitívabb hatást?
Ház: Fractal Design Define Mini | Táp: Seasonic G360
CPU: Intel G840 | VGA: Sapphire HD7790IDLE hőfokok. CPU magok: ~49-50 fok | GPU dióda: ~50-51 fok.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz #59070464 #53045 üzenetére
FD mini mivel hangszigelt ház elég gyászul hűt, Hátul nincs benne gyárilag venti ezt nem is tudtam.
Igazándiból mindkettő megoldás hozna javulást bár először én a megfelelő szellőzést oldanám meg. és utánna valami nagyobb borda ami akár passzívan is elviszi azt a g840-et.
Jah és egy paszta csere sem lenne rossz.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Potzee
addikt
-
törölt tag
válasz and1ao #53046 üzenetére
Passzív hűtőben nem gondolkozom, mert később erősebb CPU is bekerülhet a gépbe. Akár egy i5 Sandy, ami már 95W-os. A paszta mindig MX4 (most is).
Ha leveszem a ház oldalát, akkor a CPU hőmérséklete 15 fokot zuhan, a VGA pedig 12 fokot. Szerintem egyenlőre elég lenne egy ház ventilátor is.
Melyik a legolcsóbb 12 cm-es CPU hűtő? Gondolom ebből már a legolcsóbb is elég halk. A G840 ára úgy 10k körül van. A proci árát viszont nem szeretném elkölteni egy hűtőre, de jó lenne ha később le tudna hűteni akár egy i5-t, halkan, tuning nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest